Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 12:16:49

Ψηφοφορία

Πρέπει να μπει φόρος υπέρ του ΕΟΠΥΥ στα τσιγάρα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Κάπνισμα.  (Αναγνώστηκε 439188 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Μαΐου 2015, 18:01:01
Απάντηση #225
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Κάπνισμα: Βαρύ το οικονομικό και υγειονομικό τίμημα που πληρώνει η Ελλάδα - Αναγκαία η αντικαπνιστική πολιτική

Το κάπνισμα εκτός από τις τεκμηριωμένες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, προκαλεί και σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις στα συστήματα υγείας. Το άμεσο και έμμεσο κόστος στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό κατά πολύ υψηλότερο απ' αυτό που αντιστοιχεί για παθήσεις, όπως η νοσογόνος παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Στην χώρα μας το 51,2% των ανδρών και το 25,7% των γυναικών παραμένουν καπνιστές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/5), ο πρόεδρος της, Πνευμονολόγος, συντονιστής διευθυντής στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», Μιχάλης Τουμπής, επεσήμανε ότι, «το κάπνισμα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιβάρυνσης του φορτίου νοσηρότητας, διεθνώς. Με βάση στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το 12% των θανάτων των ενηλίκων άνω των 30 ετών συνδέεται με το κάπνισμα, ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με το κάπνισμα στο σύνολό τους υπερβαίνουν τα 6 εκατομμύρια, ετησίως. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, το κάπνισμα οδήγησε σε περίπου 100 εκατομμύρια θανάτους, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΠΟΥ, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να εκτοξευτεί σε 1 δισεκατομμύριο θανάτους για τον 21ο αιώνα, εάν η υφιστάμενη τάση συνεχιστεί. Το κάπνισμα ευθύνεται για περίπου 90% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα, ενώ 15 τύποι καρκίνου έχουν συνδεθεί άμεσα με το κάπνισμα (μεταξύ αυτών ο καρκίνος του οισοφάγου, στόματος, παγκρέατος και πνεύμονα)».

Αντιστοίχως, στην Ελλάδα, περίπου 18,1% των θανάτων σε ενήλικες άνω των 35 ετών που καταγράφονται, ετησίως, αποδίδονται στο κάπνισμα, ενώ συνολικά 19.094 άτομα πεθαίνουν από ασθένειες σχετιζόμενες με το κάπνισμα κάθε χρόνο.

Σε ότι αφορά δε τα άτομα με ιστορικό οξέος στεφανιαίου επεισοδίου, όταν εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα έχουν κατά 61% αυξημένο κίνδυνο για επαναλαμβανόμενο καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των 30 πρώτων ημερών μετά τη νοσηλεία, σε σχέση με αυτούς που δεν εκτίθενται. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις χώρες που εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος σε 1,5 χρόνο, καταγράφηκε μείωση των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου από 10,3% έως 45%. Επίσης, στην Αγγλία μετά από 3 χρόνια εφαρμογής του νόμου οι εισαγωγές για σοβαρές παροξύνσεις άσθματος μειωθήκαν κατά 4,9%.

Στην Ελλάδα, σε παθητικό κάπνισμα εκτίθενται το 52,3% των ενηλίκων στους χώρους εργασίας, το 72,2% στα εστιατόρια, το 65,7% στο σπίτι και το 90% των νέων επίσης στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Κώστα Αθανασάκη, Οικονομολόγο Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), «το κάπνισμα επιβαρύνει με σοβαρό κόστος τα συστήματα υγείας αλλά και την κοινωνία εν γένει. Στις ΗΠΑ, το κόστος του καπνίσματος υπερβαίνει τα 289 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 133 δισ. αντιστοιχούν σε άμεσο ιατρικό κόστος, ενώ τα υπόλοιπα σχετίζονται με την απώλεια παραγωγικότητας. Στην ΕΕ οι δαπάνες που σχετίζονται με το κάπνισμα ανέρχονται στο 1-1,5% του ΑΕΠ των χωρών. Στην Ελλάδα, η δαπάνη υγείας για σχετιζόμενες με το κάπνισμα παθήσεις αναλογεί στο 14% της συνολικής δαπάνης υγείας, φτάνοντας περίπου στα 3,4 δισ. ευρώ, ετησίως. Η δαπάνη αυτή αντιστοιχεί στο 14,4% των συνολικών δαπανών υγείας, ποσό κατά πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο για παθήσεις, όπως η νοσογόνος παχυσαρκία (€1,2 δισ. ετησίως), ο διαβήτης (€2,3 δισ. ετησίως)».

Αύξηση της τιμής των προϊόντων καπνού προτείνουν οι ειδικοί

Υπό το φως των δεδομένων της νοσηρότητας αλλά και της «οικονομικής αιμορραγίας» που βιώνει το κράτος, οι ειδικοί προτείνουν μεταξύ άλλων μέτρων, την αύξηση της τιμής των προϊόντων καπνού, στο ευρύτερο πλαίσιο για τη μείωση του καπνίσματος.

Μελέτη του ΙΟΒΕ σχετική με τα έσοδα της φορολόγησης στην Ελλάδα, έδειξε ότι το σύνολο των φορολογικών εισπράξεων από προϊόντα καπνού κυμάνθηκε στα 3,2 - 3,8 δισ. ευρώ, ετησίως την περίοδο 2011-2013. Μια αύξηση κατά 12,5% στην τρέχουσα τιμή των προϊόντων καπνού, θα έδινε επιπλέον έσοδα περί τα 455 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αυξάνονταν σε 1,1 δισ. ευρώ, αν καταπολεμάτο το λαθρεμπόριο στα προϊόντα καπνού.

Επιπλέον, μία αύξηση της τάξης των 2 ευρώ στην τιμή του πακέτου στην Ελλάδα, θα είχε ως αποτέλεσμα 460.000 λιγότερους καπνιστές, 150.000 λιγότερους νέους, που θα ξεκινούσαν το κάπνισμα, και 235.000 αποφευχθέντες πρόωρους θανάτους σχετιζόμενους με το κάπνισμα σε βάθος χρόνου.

Περαιτέρω, η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, παράλληλα με τις προληπτικές παρεμβάσεις στα σχολεία, μπορεί να ενισχυθεί από την καλύτερη ενημέρωση του κοινού για τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργούν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Στοιχεία από πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας, έδειξαν ότι οι καπνιστές δε γνωρίζουν τι είναι τα ιατρεία διακοπής και πώς μπορούν να τα προσεγγίσουν. Συγκεκριμένα μόνο το 20% όσων θέλουν να διακόψουν μπορεί να κάνει μια οργανωμένη προσπάθεια, η οποία όμως συχνά δε γίνεται με επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους, αλλά με ηλεκτρονικό τσιγάρο, βελονισμό, ύπνωση, τσίχλες κ.λπ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος να εμφανίζουν πτώση στην αναγνωρισιμότητα τους, η οποία στηρίζεται στη συζήτηση από στόμα σε στόμα.  Επιπλέον, επικρατούν λάθος αντιλήψεις για το κόστος της θεραπείας, τη διάρκεια της αλλά και την πλήρη άγνοια, πολλές φορές, για την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών επιλογών.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι, τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος στην Ελλάδα, έχουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην Ευρώπη.

Τέλος, οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη αποζημίωσης του κόστους των φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ως γνωστόν, αν και κατά καιρούς έχουν γίνει σχετικές εξαγγελίες από το πουργείο Υγείας, σήμερα τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος δεν αποζημιώνονται, αν και χορηγούνται μόνο για 2-3 μήνες.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες φαρμάκων πρώτης γραμμής: τα φάρμακα υποκατάστασης της νικοτίνης, η βουπροπιόνη, και η βαρενικλίνη. Η βαρενικλίνη αποτελεί το πιο αποτελεσματικό από τα τρία και δεν έχει καμιά αντένδειξη σε συγχορήγηση με άλλα φάρμακα, ενώ έχει δειχθεί ότι αποτελεί μια οικονομικά αποδοτική λύση από πλευράς κόστους-αποτελέσματος.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με φαρμακο-οικονομική μελέτη που ανακοινώθηκε στο συνέδριο της ΕΣΔΥ το 2014, η αποζημίωση ενός πλήρους κύκλου θεραπείας τριών μηνών με βαρενικλίνη (6 πακέτα σκευάσματος) θα κόστιζε 215 ευρώ, ανά άτομο. Η αποζημίωση για διακοπή καπνίσματος με βαρενικλίνη για 10.595 άτομα που προτίθενται να κόψουν το κάπνισμα (με βάση στοιχεία ιστορικών πωλήσεων, την περίοδο 2008-2010) θα κόστιζε σήμερα 2,3 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος. Αυτό θα οδηγούσε στην επιτυχή διακοπή καπνίσματος 2.585 ασθενών, στην αποφυγή νοσηλειών και εξοικονόμηση δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η φαρμακευτική αγωγή με βαρενικλίνη ως μέρος ενός οργανωμένου προγράμματος διακοπής του καπνίσματος αποζημιώνεται από το Σύστημα Υγείας ή ασφαλιστικούς φορείς στην Αγγλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Ελβετία, Καναδά, και Αυστραλία.

Μαίρη Μπιμπή

Πηγή: health.in.gr (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

31 Μαΐου 2015, 00:14:16
Απάντηση #226
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
29/05/2015.
Καθημερινή.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ

Πρωταθλητές Ευρώπης στην κατανάλωση καπνού αναδεικνύονται οι Έλληνες, αφού με 38% βρίσκονται στην πρώτη θέση των καπνιστών, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων ως προς το κάπνισμα.

Η έρευνα που δημοσιεύεται ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος την Κυριακή 31 Μαΐου, έδειξε πτωτική τάση του καπνίσματος σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά 2% από το 2012 (26% έναντι 28%), ποσοστό μείωσης που ισχύει και για τους Έλληνες (38% έναντι 40%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών παρατηρούνται στη Σουηδία (11 %) και στη Φινλανδία (19%), ενώ αμέσως μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Βουλγαρία με 35%.
Η ηλικιακή κατηγορία που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σε ευρωπαϊκό επίπεδο (4 εκατοστιαίες μονάδες) ήταν οι νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών (25% έναντι 29%), ενώ αυξήθηκαν κατά 2% όσοι ξεκινούν το κάπνισμα σε ηλικία κάτω των 15 ετών (19%).
Στην Ελλάδα, περισσότεροι από τους μισούς καπνιστές ξεκινούν μεταξύ 15 και 18 ετών (53%).
Η πλειονότητα των Ευρωπαίων καπνιστών (59%) δοκίμασαν να κόψουν το κάπνισμα, (το 19% εξ αυτών τους 12 τελευταίους μήνες) ενώ το 67% δήλωσαν πως προσπάθησαν "να το μειώσουν ή να το σταματήσουν".
Από τους Έλληνες καπνιστές, απόπειρα διακοπής του καπνίσματος έκανε το 43%.
Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυτά τα έχει δοκιμάσει το 12% των Ευρωπαίων (και το 8% των Ελλήνων), σε σύγκριση με ποσοστό 7% το 2012 - ωστόσο μόλις το 14% των χρηστών τους κατάφεραν να σταματήσουν το κάπνισμα.
Σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελλήνων καπνιστών, το 43% εξ αυτών είναι άντρες και το 33% γυναίκες. Το 76% επιλέγουν τυποποιημένα τσιγάρα και το 29% στριφτά.
Τα δύο σημαντικότερα κριτήρια επιλογής μάρκας είναι η γεύση του καπνού (99%) και η τιμή (92%). Το 70% των πολιτών της Ε.Ε είναι υπέρ της βελτίωσης της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων καπνού, προκειμένου να μειωθεί το παράνομο εμπόριο, ακόμη και αν αυτό θα καταστήσει τα προϊόντα ακριβότερα.
Σχετικά με τον εικαζόμενο κίνδυνο, τα επίπεδα πίσσας ή νικοτίνης θεωρούνται η μέγιστη ένδειξη για το πόσο επιζήμιος είναι ο καπνός (32%) και ακολουθούν τα πρόσθετα (12%).
Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι είναι επιβλαβή έχει αυξηθεί από 27% σε 52% μέσα σε δύο μόνο έτη.
Όσον αφορά τη διαφήμιση, 4 στους 10 ερωτηθέντες έχουν δει διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες προϊόντων καπνού τους τελευταίους 12 μήνες, ιδιαίτερα σε σημεία πώλησης (39%), καθώς και διαφημιστικές πινακίδες ή αφίσες σε δημόσιους χώρους (30%).
Τέλος, σχετικά με την έκθεση στον καπνό τσιγάρου στα μπαρ και εστιατόρια, το 72% των Ελλήνων απάντησε πως έχει εκτεθεί στον καπνό σε χώρους κατανάλωσης φαγητού (έναντι μόλις 12% στην ΕΕ) και το 83% σε χώρους κατανάλωσης ποτού (έναντι 25% σε ευρωπαϊκό επίπεδο).
Επίσης, το 73% των εργαζομένων στην Ευρώπη εκτίθεται "σπάνια ή ποτέ" σε καπνό σε κλειστό χώρο εργασίας, ποσοστό που στην Ελλάδα πέφτει στο 43%.
Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα υγείας και ασφάλειας των τροφίμων, Β. Αντριουκαΐτις, επισήμανε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των Ευρωπαίων που αρχίζουν το κάπνισμα παραμένει αμετάβλητος στα 17,6 έτη και δήλωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι η μάχη κατά του καπνίσματος δεν έχει κερδηθεί, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να προσελκύονται από το κάπνισμα όταν είναι στην εφηβεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ε.Ε. απαγορεύει αυστηρά τις αρωματικές ουσίες που συγκαλύπτουν τη γεύση του καπνού, καθώς και τις λεπτές (slim) συσκευασίες και τις συσκευασίες με λιγότερα από 20 τσιγάρα - και καθιστά υποχρεωτικό, οι προειδοποιήσεις για την υγεία με εικόνα και κείμενο, να καλύπτουν το 65 % της συσκευασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαΐου 2015, 00:16:18 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιουνίου 2015, 18:03:00
Απάντηση #227
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
02/06/2015

Ο λαϊκισμός, η αμορφωσιά και το πελατειακό κράτος, νικούν ακόμη και σε θέματα καπνίσματος σε δημόσιους χώρους...

Αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης σε σχέση με τον ισχύοντα αντικαπνιστικό νόμο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουνίου 2015, 19:48:24 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιουνίου 2015, 18:10:11
Απάντηση #228
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
02/06/2015

Ο λαϊκισμός και η αμορφωσιά νικούν ακόμη και σε θέματα καπνίσματος σε δημόσιους χώρους...

Αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης σε σχέση με τον ισχύοντα αντικαπνιστικό νόμο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το να επιτρέπεται το κάπνισμα σε συγκεκριμένο ωράριο δε νομίζω ότι έχει κάποια άλλη λογική πλην της εξεύρεσης ισορροπιών - πάντως σε καμία περίπτωση δεν έχει στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Είναι σα να λέμε κάποιες ώρες της ημέρας π.χ. δε θα υπάρχει όριο ταχύτητας στους δρόμους, άρα αν κάποιος θέλει να το ρισκάρει να κυκλοφορεί, θα το κάνει με δική του ευθύνη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Ιουνίου 2015, 01:35:04
Απάντηση #229
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΕΘΝΟΣ 03/06/2015.

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.

Αποζημίωση 11,3 δισ. ευρώ σε 100.000 καπνιστές στον Καναδά.

Την υψηλότερη αποζημίωση στην ιστορία του Καναδά, ύψους 11,3 δισ. ευρώ, επέβαλε δικαστήριο της χώρας σε τρεις καπνοβιομηχανίες.

Το ποσό αυτό θα το καταβάλουν σε καπνιστές από το Κεμπέκ, που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με το επιχείρημα ότι οι εταιρείες δεν τους προειδοποίησαν για τους κινδύνους του καπνίσματος στην υγεία.
Πρόκειται για τις τρεις εταιρείες: Imperial Tobacco Canada, Rothmans Benson & Hedges και Japan Tobacco International, οι οποίες θα ασκήσουν έφεση. Με την απόφαση θα αποζημιωθούν περίπου 100.000 καπνιστές και πρώην καπνιστές στο Κεμπέκ.
Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι οι εταιρείες καλούνται να καταβάλουν το ποσό εντός δύο μηνών ανεξάρτητα από το αν έχουν ασκήσει έφεση. Η ομαδική αγωγή είχε κατατεθεί το 1998, αλλά η υπόθεση εκδικάστηκε μόλις πρόσφατα. Η δίκη ξεκίνησε επισήμως στις 12 Μαρτίου του 2012, σε αυτή κατέθεσαν 76 μάρτυρες, ενώ το δικαστήριο εξέτασε περισσότερα από 43.000 έγγραφα προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2014.
Από την πλευρά τους, οι καπνοβιομηχανίες ισχυρίστηκαν ότι οι Καναδοί γνώριζαν «αρκετά καλά» τους κινδύνους του καπνίσματος για την υγεία τους από τη δεκαετία του '50. «Η γνώση αυτή ενισχύθηκε από τις προειδοποιήσεις για την υγεία που εμφανίζονται νομίμως εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια σε όλα τα πακέτα των τσιγάρων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Japan Tobacco International.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Ιουνίου 2015, 14:00:36
Απάντηση #230
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Στιμγιαία αποτύπωση απόψεων περί αντικαπνιστικού νόμου (πηγή: in.gr).

Τι μας εμποδίζει τελικά να τον εφαρμόσουμε;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Ιουνίου 2015, 14:05:39
Απάντηση #231
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στιμγιαία αποτύπωση απόψεων περί αντικαπνιστικού νόμου (πηγή: in.gr).

Τι μας εμποδίζει τελικά να τον εφαρμόσουμε;

Το κυρίως εμπόδιο, νομίζω, είναι ότι οι πολιτικοί μας έχουν μάθει να παίρνουν πολύ στα σοβαρά τις οργανωμένες συντεχνίες.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Ιουλίου 2015, 00:55:41
Απάντηση #232
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
19 July 2015.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Αυγούστου 2015, 20:10:18
Απάντηση #233
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
12/03/2015

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Αυγούστου 2015, 00:14:21
Απάντηση #234
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
28/08/2015

E-cigarette ‘safety’ study was written by industry funded scientists, Lancet warns.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Σεπτεμβρίου 2015, 22:58:09
Απάντηση #235
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μερικές φορές οι ΗΠΑ είναι πιο μπροστά από την Ευρώπη σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

The Guardian
2 September 2015.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Οκτωβρίου 2015, 06:57:33
Απάντηση #236
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ο κίνδυνος για αυτούς που δεν καπνίζουν οι ίδιοι, να πάθουν εγκεφαλικό
είναι 30% μεγαλύτερος για όσους είναι παθητικοί καπνιστές.


Am J Prev Med. 2015 Jun 16.

Secondhand Smoke Exposure and Stroke: The Reasons for Geographic and Racial Differences in Stroke (REGARDS) Study.

Malek AM1, Cushman M2, Lackland DT3, Howard G4, McClure LA4.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Οκτωβρίου 2015, 07:58:49 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Οκτωβρίου 2015, 10:26:46
Απάντηση #237
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
10/10/2015

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Οκτωβρίου 2015, 10:51:00
Απάντηση #238
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Eγινε τώρα και ο Λοβέρδος θεματοφύλακας σε θέματα υγείας.

10 Οκτωβρίου 2015, 10:55:36
Απάντηση #239
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eγινε τώρα και ο Λοβέρδος θεματοφύλακας σε θέματα υγείας.


Στο συγκεκριμένο θέμα νομίζω ότι έχει το δίκιο του.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Οκτωβρίου 2015, 11:11:13 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
5106 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαΐου 2009, 14:12:06
από orfeo
0 Απαντήσεις
5659 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουνίου 2011, 22:10:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
42222 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2015, 23:21:59
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3731 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιανουαρίου 2018, 22:18:22
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11165 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Αυγούστου 2021, 00:53:07
από Argirios Argiriou