Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 22:30:25

Αποστολέας Θέμα: Πώς γίνεται η τιμολόγηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα;  (Αναγνώστηκε 162495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Ιουνίου 2014, 14:07:20
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

Diamantius


Δυστυχώς δε γνωρίζω, δεν χρησιμοποιώ κανένα από αυτά.
Trying to apply the principles of Clinical Pharmacy to my daily work routine. Strong advocate of Evidence-based Medicine and stronger enemy of bad science.

6 Ιουνίου 2014, 22:51:32
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Χαίρε, Ελλάς, το μεγαλείο σου.
Xarelto 20mg ΛΤ 80,61 και ΑΤ 146,50.
Eliquis 5mg ΛΤ 85,78 και ΑΤ 156,96.
Εκ των άνω τεκμαίρεται ότι για τα δύο πιο πάνω νεώτερα αντιπηκτικά η συμμετοχή είναι κανένα ταληράκι το μήνα, δηλαδή της τάξης του 3% σε σχέση με την τιμή.
Ερωτήματα:
α) Πώς καθορίστηκαν αυτές οι τερατωδώς υψηλές ΑΤ;
β) Γιατί αυτό έγινε σε μία εποχή που διατυμπανίζουμε ότι προσπαθούμε να αυξήσουμε τη μέση συμμετοχή των ασθενών (και το έχουμε πετύχει);
γ) Έχει κανείς υπολογίσει το κόστος αυτής της κίνησης, δεδομένου ότι κάθε νέα αγωγή με τα πιο πάνω φάρμακα κοστίζει περίπου 1800 ευρώ το χρόνο στο κράτος;
δ) Αν "διορθωθεί" το ΔΤ, όπως πιθανότατα γίνει κάποια στιγμή δεδομένου του προκλητικού του θέματος, ποιος θα φταίει που οι ασθενείς που στο μεταξύ θα έχουν λάβει τα εν λόγω φάρμακα θα τεθούν προ διλήμματος τι θα κάνουν όταν δουν το ταληράκι να γίνεται ενδεχομένως σαρανταράκι;
ε) Είναι δυνατόν να εμφιλοχωρούν μαρκετίστικες τεχνικές στα επίσημα ΔΤ; Διότι αν δεν είναι έτσι, τι στο καλό είναι;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

27 Ιουνίου 2014, 12:12:57
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
27/06/2014. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

Σε αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων αναμένεται να προχωρήσει σύντομα ο υπουργός Υγείας.

 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr ο κ.Βορίδης θα αλλάξει την τιμολόγηση που είχε ακολουθήσει ο προκάτοχός του Άδωνις Γεωργιάδης επιδιώκοντας να εφαρμόσει μια πιο …διπλωματική πολιτική απέναντι στον κλάδο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.  
 
Ειδικότερα ο κ.Βορίδης με βάση τις οδηγίες που έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι τιμές των πρωτοτύπων φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους αναμένεται να προσδιορισθούν όλες στο μέσο όρο των χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης.
 
Σήμερα υπάρχουν σκευάσματα που τιμολογούνται πολύ χαμηλότερα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά και να υπάρχουν εταιρείες που διαμαρτύρονται απειλώντας ακόμη και με απόσυρση σκευασμάτων.
 
Να σημειωθεί πως μέσα στο καλοκαίρι λήγουν οι πατέντες σε αρκετά πρωτότυπα φάρμακα και η αγορά φαρμάκου αναμένει με αγωνία να διαπιστώσει τις όποιες αλλαγές.
Ταυτόχρονα αναμένεται να αλλάξουν και οι τιμές των γενοσήμων. Όπως έλεγαν πηγές του iatropedia.gr, ο Μάκης Βορίδης σκοπεύει να ορίσει τις τιμές τους στο 80% της αρχικής του πρωτοτύπου από 65% που είναι σήμερα.
 
Αγκάθι βέβαια παραμένει το ποσοστό χρήσης των γενοσήμων που θα πρέπει να φθάσει με βάση τις δεσμεύσεις μας στην τρόικα στο 60% έως το τέλος του χρόνου από περίπου 25 με 30% που είναι σήμερα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουνίου 2014, 12:14:33 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Ιουλίου 2014, 18:34:40
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
............
......................
Βέβαια, όσον αφορά στα γενόσημα η μελέτη αναφέρει πως οι τιμές τους στη χώρα μας είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, ενώ δεν απέχουν σημαντικά από τις τιμές των off-patent προϊόντων. Την ίδια ώρα, οι τιμές των προστατευμένων φαρμάκων (on-patent) διαμορφώνονται σχεδόν στο ήμισυ του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ, λόγω του καθεστώτος τιμολόγησης.

.................................
............................................

Πηγή: PHARMA TEAM: Επιστημονική μελέτη ΣΦΕΕ - ΙΟΒΕ: "Η φαρμακευτική αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και στοιχεία 2013 " Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Ιουλίου 2014, 20:19:33
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Κάποιες ιδέες μπορούμε να πάρουμε από στοιχεία της ΕΕ: Generic Drug Price Trends – A Comparison Across France, Germany, Italy, Spain and the UK (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Αυγούστου 2014, 10:28:48
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο σκληρός πυρήνας της διαφθοράς του βαθέος Ελληνικού ψευδοκράτους και η μαφία που κάνει κουμάντο σε κάθε έκφανσή του, φαίνονται σε όλο τους το εύρος στην τιμολόγηση των φαρμάκων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είναι η πολλοστή, διαδοχική φορά κατά την οποία όργια έλαβαν την περασμένη Πέμπτη 31 Ιουλίου χώρα στην συνεδρίαση της επιτροπής τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, η οποία αξιολόγησε τις ενστάσεις των φαρμακευτικών εταιρειών επί του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, το οποίο συνέταξαν τα αρμόδια στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων!
 
Μπορεί η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας να συνεδριάζει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιουλίου, προκειμένου να εξετάσει τις ενστάσεις - αιτήματα φαρμακευτικών εταιρειών για "διορθώσεις" - αυξήσεις στις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων τους, ενστάσεις οι οποίες φθάνουν τις... 200, αλλά μέλη της επιτροπής τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας κάνουν λόγο στο ygeia360.gr για "πολύ καλό και ήρεμο κλίμα κατά την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής", καθώς και για "μη σοβαρές εκκρεμότητες για την συνεδρίαση της ερχομένης Τρίτης"...
 
Την ίδια στιγμή, σε απόγνωση βρίσκονται τα αρμόδια στεκλέχη του ΕΟΦ για τα τεκταινόμενα στην επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Λιντζέρης μελετά πολύ σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Αυγούστου 2014, 11:00:40
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
μονο που δεν εχω καταλάβει ποια μεριά είναι η διεφθαρμένη. Ίσως και οι δύο;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

4 Αυγούστου 2014, 17:16:30
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014.
του Βασίλη Βενιζέλου.

Ο ΕΟΦ τιμολογεί τα φάρμακα - Μόνον γνωμοδοτική η επιτροπή τιμών φαρμάκων.



Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι, με "επιδέξιους" χειρισμούς, η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας "κατάφερε" να επιβαρύνει τις δαπάνες των νοσοκομείων του ΕΣΥ κατά... 40 εκατ. ευρώ κατ' έτος ούτε μόνον το γεγονός ότι η επιτροπή τιμών φαρμάκων έχει ενοχληθεί σφόδρα από την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ και όχι της φαρμακοβιομηχανίας μέσω της μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακαποθηκάριων για τα φαρμακευτικά σκευάσματα με τιμή άνω των 200,01 ευρώ, είναι ότι για άλλη μία φορά η επιτροπη τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας συμπεριφέρεται περιέργως και σε αντίθεση με την δημόσια διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης περί πολιτικής μειώσεων στις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων...

 

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο ρόλος της επιτροπής τιμών του υπουργείου Υγείας είναι αποκλειστικά και μόνον γνωμοδοτικός, βάσει της κείμενης νομοθεσίας ασφαλώς, και ο μόνος αρμόδιος για την τιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

 

Το αναγκαίο θεσμικώς το οποίο οφείλει να πράξει ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης δεν είναι να υποβάλει την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος για τα όργια στην γνωμοδοτική επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, αλλά, αντιθέτως, να βάλει στο συρτάρι του την σχετική εισήγηση της επιτροπής και να αρνηθεί την σύμπραξή τους στα εξοργιστικά και περίεργα "παιχνίδια" τα οποία παίζει για άλλη μία φορά η επιτροπή τιμών φαρμάκων, πίσω από κλειστές πόρτες, παρά τω νόμω και εις βάρος των δημοσίων δαπανών Υγείας.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 31 Ιουλίου, η επιτροπή τιμών φαρμάκων κατέληξε σε 55 περίπου διαμφισβητούμενες τιμές τις οποίες θα έστελνε για επανέλεγχο στον ΕΟΦ, η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας απέστειλε τελικά... 200 "διαμφισβητούμενες" τιμές στον ΕΟΦ...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Αυγούστου 2014, 10:11:48
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Βορίδης: "Δεν επιτρέπω να φτάσει φθηνό το γενόσημο στον ασφαλισμένο - Οι βιομήχανοι πάνω από όλα"

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν τόλμησε τελικώς (την περασμένη Τρίτη, 5 Αυγούστου) η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις 250 «διορθώσεις»-αυξήσεις τιμών φαρμακευτικών σκευασμάτων, τις οποίες σχεδίαζε αρχικώς, και περιορίσθηκε μόνο σε 45.

Για να δώσουμε μία καθαρή εικόνα στους αναγνώστες μας, η επιτροπή προχώρησε κανονικά σε μια σειρά άλλων μέτρων, τα οποία έχουν πολύ μεγάλη σημασία τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, αλλά έχουν μείνει περιέργως εκτός των προβολέων της δημοσιότητας...

Η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, λοιπόν:

- Δεν προχώρησε σε καμία μείωση τιμής για τα 83 φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία ετέθησαν στα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα (και μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία) φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), με αποτέλεσμα, έτσι, να μεταφέρει ολόκληρη τη δαπάνη των 30 εκατ. ευρώ κατ' έτος στις τσέπες των ασφαλισμένων...

- Αύξησε κατά 4,01% τη δαπάνη για τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) του νόμου 3816 στις ιδιωτικές πωλήσεις, παρά την επίσημη κυβερνητική πολιτική περί διαρκών μειώσεων...

- Επιβάρυνε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με 40 εκατ. ευρώ κατ' έτος, παρά την επίσημη κυβερνητική πολιτική περί διαρκών μειώσεων των δαπανών και των διαρκώς περιοριζομένων προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ...

Σύμφωνα μάλιστα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του protagon, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ήταν εκείνος ο οποίος απαγόρευσε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να προχωρήσει σε διασταλτική και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ερμηνεία του νόμου περί τιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές όλων των γενοσήμων (αντιγράφων) φαρμακευτικών σκευασμάτων στο 65% των τιμών των πρωτοτύπων τους, όταν τα τελευταία έχουν χάσει την πατέντα τους (off - patent)...

Για να καταστεί πολύ καθαρό τι συμβαίνει με τα γενόσημα, πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή τους στο σύνολο της συνταγογράφησης παραμένει ακόμη στο 15% (!) και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο και οι φαρμακευτικές εταιρείες επιθυμούν να διατηρούνται αξιοσημείωτα ψηλά οι τιμές τους προκειμένου να «αντισταθμίζουν» έτσι τους σχετικά χαμηλούς όγκους πωλήσεων, αλλά και το υπουργείο Υγείας να διατηρεί με κάθε τρόπο τις τιμές των γενοσήμων στα ύψη, όπως αναγνωρίζει ανοιχτά η πρόσφατη έκθεση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Κι όλα αυτά, παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, καθώς και για συντονισμένη προσπάθεια για δραστική αύξηση της χρήσης των γενοσήμων...
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Αυγούστου 2014, 10:17:10 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Αυγούστου 2014, 11:05:43
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Υπάρχει εύκαιρη η λίστα με τις 45 διορθώσεις πουθενά;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Αυγούστου 2014, 12:58:53
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Με ιδιαίτερη σφοδρότητα μαίνεται ο υπόγειος πόλεμος γύρω από την τιμολόγηση φαρμάκων στην Ελλάδα, με τις αντιμαχόμενες πλευρές να ρίχνουν όλες τις εφεδρείες τους, ερήμην πάντα και σε βάρος του Έλληνα απλού (και ανυποψίαστου) πολίτη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Σεπτεμβρίου 2014, 20:21:13
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Μιλώντας πρόσφατα με φαρμ. αντιπρόσωπο μου είπε ότι στα πρωτότυπα χωρίς γενόσημο (on patent) με ασφαλιστική τιμή (αναφοράς) πολύ χαμηλότερη της λιανικής (λόγω ...θεραπευτικής κατηγορίας φαρμάκου) όπως το LYRICA, τη διαφορά μεταξύ λιανικής-αναφοράς θα την επιβαρύνεται στο ήμισυ ο ασθενής ενώ το άλλο μισό θα είναι rebate (clawback; ) στην φαρμ. εταιρία που το παράγει. Θα ξαναγυρίσουμε δλδ στο παλιότερο καθεστώς (όσον αφορά τον ασφαλισμένο) γιατί οι διαμαρτυρίες για τις υψηλές "συμμετοχές" >60% ήταν μεγάλες. Είναι μου είπε έτοιμο να νομοθετηθεί.
   Δεν ξέρω αν αληθεύει. Αν ξέρει κανείς τι, ας το μεταφέρει. Πάντως αν γίνει θα προκαλέσει πιθανότατα πρόβλημα για τις εταιρίες κάνοντας την πώληση κάποιων φαρμάκων ασύμφορη (κινδυνολογώ; ).

27 Νοεμβρίου 2014, 12:58:34
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη μάς επεφύλασσε για την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, με την συναίνεση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρη Λιντζέρη!

Συγκεκριμένα, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των δημοσιογράφων ο Μάκης Βορίδης εξέδωσε το νέο, "διορθωτικό" δελτίο τιμών φαρμάκων, αποδεχόμενος απολύτως τις λαθροχειρίες τις οποίες εισηγήθηκε η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας...


Έτσι, απευθείας αυξήσεις από 0,5% έως 390% έλαβαν οι τιμές 70 φαρμακευτικών σκευασμάτων, στις οποίες προστίθενται οι τιμές τις οποίες έλαβαν 49 δήθεν νέα πρωτότυπα και 585 δήθεν νέα γενόσημα (αντίγραφα) φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία εφαρμόσθηκε το γνωστό κόλπο:

Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν πρόκειται για νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά για νέες, μικρότερες συσκευασίες παλαιότερων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Οι νέες συσκευασίες, λοιπόν, δεν έλαβαν τις νέες τιμές τους αναλογικά ως προς την μείωση του περιεχομένου των εμβαλαγίων τους, αλλά έλαβαν τους πολύ υψηλότερους μέσους όρους των λεγομένων "τριών χαμηλοτέρων τιμών της Ευρώπης"...

Συμπερασματικά, ο Μάκης Βορίδης, με την συναίνεση του Δημήτρη Λιντζέρη, προχώρησε σε μαζικές αυξήσεις στις τιμές 700 φαρμακευτικών σκευασμάτων, αυξήσεις οι οποίες, σε κάποιες περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμη και το... 350%!

Με τις  υγείες μας!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Νοεμβρίου 2014, 13:25:30
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν ξέρω σε ποια φάρμακα έγινε αύξηση. Αλλά σίφουρα υπάρχουν ορισμένα που είναι πάμφθηνα (και γι΄αυτό το λόγο οι εταιρείες είναι απρόθυμες να καλύψουν με άνεση την αγορά ή να κάνουν ένα γενόσημο) και αυτά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατευθούν. Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια που πλήρωσα για ένα κουτάκι Primperan 10mg με 30 δισκία 15 ευρώ στην Ισπανία και μου είχε κακοφανεί. Αλλά όταν έψαχνα για Digoxin και για Sintrom μου κακοφάνηκε περισσότερο. Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Νοεμβρίου 2014, 19:47:36
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλλά σίφουρα υπάρχουν ορισμένα που είναι πάμφθηνα (και γι΄αυτό το λόγο οι εταιρείες είναι απρόθυμες να καλύψουν με άνεση την αγορά ή να κάνουν ένα γενόσημο) και αυτά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατευθούν. Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια που πλήρωσα για ένα κουτάκι Primperan 10mg με 30 δισκία 15 ευρώ στην Ισπανία και μου είχε κακοφανεί. Αλλά όταν έψαχνα για Digoxin και για Sintrom μου κακοφάνηκε περισσότερο.

Όντως, κάτι τέτοιο έγινε. Το ταπεινό Πριμπεράν (20 ταβς) εξακοντίστηκε από 0.88 σε 1.77 ευρώ, ήτοι αύξηση 50.28%!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
5895 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2013, 11:30:05
από Denominator
1 Απαντήσεις
4280 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Δεκεμβρίου 2013, 12:29:54
από Ορθοπαιδικός
8 Απαντήσεις
21306 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2021, 00:07:19
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
6333 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Οκτωβρίου 2014, 10:53:43
από GirousisN
1 Απαντήσεις
16288 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2017, 13:05:10
από GirousisN