Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 23:46:50

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 772119 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Ιουλίου 2014, 18:31:09
Απάντηση #795
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ένα μαργαριτάρι: Υποζύγιο είναι το ζώο που χρησιμοποιείται για την έλξη τροχοφόρων ή για να μεταφέρει φορτία ( ο φμφ προφανώς ήθελε να πει "ζυγός" ).

Ο Ελληνικός λαός είναι υπομονετικός, αλλά ιστορικά έχει αποδείξει πως όταν έλθει η ώρα διώχνει από πάνω του τα υποζύγια  ??? ???.

To ...υποζύγιο του Κούλη, όπως επισημάνθηκε από το Παρατηρητήριο, έχει ήδη αποτέλεσει αντικείμενο καυστικού σχολιασμού! :D



Επιστολή ΓΓ ΦΣΑ «Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«O Eλληνικος λαος ειναι υπομονετικος αλλα οταν ερθει η ωρα διωχνει απο πανω του τα υποζυγια». Ετσι κλεινει την ανοιχτη του επιστολη στον Καρονε ο προεδρος του ΦΣΘ Θεοδοσιαδης. Συμφωνα με τα λεξικα υποζυγιο ειναι το ζωο που χρησιμοποιειται για μεταφορα. Γι' αυτο και πρωτο συνθετικο η προθεση υπο που σημαινει απο κατω. Προφανως ο Θεοδοσιαδης εκ παραδρομης το εγραψε.

Ηθελε να γραψει για αυτον που ειναι απο πανω. Αυτος που ειναι απο πανω σου και σε βιαζει, οπως εννοει το κειμενο, λεγεται ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ. Απεναντι στον επιβητορα λοιπον δεν εισαι υπομονετικος, παρα μονον αν σου αρεσει ο βιασμος (ισως παραγλωσσια δηλ. γλωσσα λανθανουσα και αφορα την τεως ηγετικη ομαδα του ΠΦΣ και τις σχεσεις της με τους ντοπιους και ξενους βιαστες μας)... Αλλιως τον ξεφορτωνεσαι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Αντιπαρερχομαι το γεγονος της αποστολης της επιστολης στο μεγαλο αφεντικο, το οποιο με αυτο τον τροπο νομιμοποιειται να χαραζει υγειονομικη πολιτικη και οχι στους εγχωριους υφισταμενους του, κατ ονομα μονο, υπουργους σ αυτη την χωρα.
Αν, βεβαια, η μεγαλη σου αγωνια (κατα δηλωση σου) δεν ειναι η διαλυση της φαρμ.περιθαλψης, η εξοντωση του φαρμακοποιου και το κλεισιμο του ελληνικου φαρμακειου αλλα το να μη γινει πρωθυπουργος ο Τσιπρας, τοτε και ο επιβητορας σου θα σου μοιαζει με μουλαρι που μαζι του ταξιδευετε στα πελαγη του πληρους ξεπουληματος των παντων. Καλο ταξιδι λοιπον μα χωρις επιστροφη.. Για το καλο του κλαδου και της χωρας...

Γ.Γ.Φ.Σ.Α.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Ιουλίου 2014, 10:29:42
Απάντηση #796
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η εξέλιξη των τιμών των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και οι δαπάνες του  ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν σήμερα, Παρασκευή στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν οι επικεφαλής της Τρόικας Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και  Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) με τον υπουργό Υγείας μάκη βορίδη στις 14:00 στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι ολοκληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τις μειώσεις στα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών (δεν συμμορφωθήκαμε) και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (μόνο αόριστες εξαγγελίες) και πλέον μένουν ανοικτά ζητήματα που θα απασχολήσουν την αξιολόγηση του φθινοπώρου όπως η απελευθέρωση ή μη της διατίμησης των ΜΗΣΥΦΑ, αλλά και τα οικονομικά μεγέθη και οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ.

Στο θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει την έκθεση αποτελεσματικότητας της απελευθέρωσης της χαμηλότερης τιμής. Ωστόσο, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ασκούν πιέσεις για την πλήρη απελευθέρωση της διατίμησης και διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.
Στη συνάντηση αναμένεται να εξετασθούν και οι οροφές δαπανών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ειδικά η οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ, τα  χρέη του οποίου αυξήθηκαν τον Μάιο στα 1,957 δισ. ευρώ, από 1,946 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουλίου 2014, 13:12:40 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Ιουλίου 2014, 09:49:51
Απάντηση #797
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όλη η αλήθεια για την ψευδεπίγραφη μείωση του ποσοστού κέρδους του φμφ.
Στην πραγματικότητα, το πκ έμεινε πρακτικά ίδιο.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εξαπατήσαμε την Τρόικα, όσον αφορά ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου. Ενώ είχαμε αναλάβει τη δέσμευση να μειώσουμε το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από το 32,4% στο 15%, δεν το κάναμε. Κι ενώ η εξαπάτηση φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού, έκαναν κι εκείνοι πως δεν το είδαν. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα κλιμακωτό ποσοστό κέρδους που μειώθηκε από 32,4% σε 30% για τα φάρμακα με τιμή 0-50 ευρώ και στο 20% για τα φάρμακα τιμής 50-150 ευρώ κοκ. Πρακτικά δηλαδή η μείωση είναι ελάχιστη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 80% περίπου των φαρμάκων που διατίθενται στα φαρμακεία κοστίζει κάτω από 50 ευρώ. Θα έπρεπε να «τιμήσουμε την υπογραφή μας» για το 15%; Όχι! Αφενός γιατί πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ κι αφετέρου γιατί έχουμε τα περισσότερα (αναλογικά) φαρμακεία απ’ όλες τις χώρες του κόσμου. Το επιπλέον δίδαγμα από αυτή την ιστορία είναι ότι η Τρόικα εμφανίζεται ως μπαμπούλας όπου αυτό συμφέρει την κυβέρνηση ενώ είναι πρόθυμη και να συζητήσει και να αναιρέσει μέτρα που αποδεικνύονται άδικα (sic), ανεφάρμοστα (sic)  και επιζήμια (sic) .

Για να τους ξεγελάσουμε λοιπόν, τους πρόθυμους να ξεγελαστούν, προβλήθηκε το επιχείρημα ότι και ακριβά φάρμακα, τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) θα διατίθενται από τα φαρμακεία με κέρδος 2-3%, για τις πολύ υψηλές τιμές, οπότε ο «σταθμικός μέσος όρος» του ποσοστού κέρδους οδηγείται κοντά στο 15%. Στην πράξη αυτό αντιμετωπίζει πολλές και αξεπέραστες δυσκολίες. Τα περισσότερα φαρμακεία δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν ΦΥΚ καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ή να πληρώσουν εγκαίρως. Επιπλέον, η πώληση με τόσο χαμηλό ποσοστό κέρδους είναι ασύμφορη αν δεν αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των φαρμακείων. Τέλος για λόγους ελέγχου της δαπάνης για ΦΥΚ που ξεπερνάει τα 700 εκατ. ευρώ το χρόνο, το Υπουργείο Υγείας επέλεξε τη διάθεσή τους κυρίως από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με εξαιρετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Παρά τις δυσκολίες που ποτέ δεν λείπουν, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτουργούν με πολύ υψηλό βαθμό επιστημοσύνης και επαγγελματισμού, άγνωστο σε οποιοδήποτε ιδιωτικό φαρμακείο.

Το τελευταίο διάστημα, συντεχνιακά και άλλα υπόγεια συμφέροντα  στο Υπουργείο Υγείας, εκμεταλλευόμενα την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας και την απουσία του κέρβερου του δημόσιου συμφέροντος Άδωνι Γεωργιάδη, επιχειρούν να καταργήσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αποδιοργανώνοντας το δίκτυο διανομής ΦΥΚ και εκθέτοντας την πολιτεία σε πανηγύρι διαφθοράς! Κι αυτό γιατί οι συνταγές στα ιδιωτικά φαρμακεία θα εκτελούνται χωρίς ίχνος ελέγχου όσον αφορά τις ενδείξεις, τη δοσολογία κλπ. Έτσι, με το κλασικό κόλπο της «αυξημένης δοσολογίας» και άλλα,  θα κλέβονται πανάκριβα φάρμακα για να διοχετευτούν στη μαύρη αγορά ή σε άλλες βαλκανικές χώρες. Ο κ. Βορίδης καλά θα έκανε να μην εμπιστεύεται πολύ ούτε καν τους κολλητούς του…
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Ιουλίου 2014, 22:35:32
Απάντηση #798
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δείτε την ακαριαία κινητοποίηση των φμφ προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση σε συναδέλφους με αφορμή το υαλορουνικό οξύ.
Αντιθέτως, οι ίδιοι προβαίνουν απρόσκοπτα σε αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και χορήγηση φαρμάκων χωρίς τη συνταγή ιατρού!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ,  15/07/2014

Αρ. Πρωτ. 170

        Προς: Ιατρικό Σύλλογο Έβρου
         Κοιν: Πανελλήνιο Φαρμακευτικό   
                                                Σύλλογο
Κύριε Πρόεδρε,
Υπάρχουν πολλές αναφορές από μέλη μας ότι ορθοπεδικοί ιατροί χορηγούν από τα ιατρεία τους απευθείας στους ασθενείς ενδοαρθρικές ενέσεις υαλουρονικού (πχ suplasyn), χωρίς να παραπέμπουν τους ασθενείς στο φαρμακείο προκειμένου να προμηθευτούν τα σκευάσματα αυτά.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κώδικα Φαρμακευτικής Δεοντολογίας (ΠΔ 340/1993) το φάρμακο αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα στην πρόληψη και θεραπεία της ασθένειας και ο φαρμακοποιός είναι ο μόνος καθ’ ύλην ειδικός στον τομέα διακίνησης του φαρμάκου, λόγω της επιστημονικής του εκπαίδευσης.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) απαγορεύεται στον ιατρό να εξυπηρετεί, να εξαρτάται ή να συμμετέχει σε επιχειρήσεις που παρασκευάζουν ή εμπορεύονται φάρμακα ή υγειονομικό υλικό ή να διαφημίζει και να προβάλλει αυτά με οποιονδήποτε τρόπο.

Για όλα αυτά παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε αν κάποια μέλη σας ακολουθούν την παράνομη αυτή πρακτική και να τους συστήσετε να τη διακόψουν. Διαφορετικά επιφυλασσόμαστε για όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχθεί η νομιμότητα στην αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Ιουλίου 2014, 08:29:22
Απάντηση #799
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δείτε την ακαριαία κινητοποίηση των φμφ προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση σε συναδέλφους με αφορμή το υαλορουνικό οξύ.
Αντιθέτως, οι ίδιοι προβαίνουν απρόσκοπτα σε αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και χορήγηση φαρμάκων χωρίς τη συνταγή ιατρού!

Η πίτα μικραίνει και κάποιοι επιθυμούν να διατηρήσουν το κομμάτι που τους αναλογούσε ακέραιο.

17 Ιουλίου 2014, 11:44:46
Απάντηση #800
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Βορίδης: Θα πετάω εκτός ΕΟΠΥΥ όποιον φμφ προωθεί πρωτότυπα!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αντιμέτωποι με κυρώσεις θα βρεθούν οι φαρμακοποιοί που δεν θα ακολουθήσουν τον αυστηρό καθορισμό των ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων που έχει επιβάλει το υπουργείο Υγείας.

Απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπει πως οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με την χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία, από τα φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων προϊόντων.


Σύμφωνα με την απόφαση, κατά την εκτέλεση των συνταγών οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φάρμακο.

Όπως διευκρινίζεται, εάν ο ασθενής επιλέξει ακριβότερο φάρμακο, πληρώνει τη διαφορά που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και ο φαρμακοποιός υποχρεούται, πριν την εκτέλεση της συνταγής, να ενημερώσει τον ασθενή για το σύνολο της συμμετοχής του και την διαφορά που προκύπτει, εφόσον δεν επιλέγει το φθηνότερο φάρμακο.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής οφείλει να υπογράψει σε ειδικό χώρο επί της συνταγής ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο και το γεγονός αυτό θα καταχωρείται επίσης στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, το οποίο θα αναπροσαρμοστεί κατάλληλα από την ΗΔΙΚΑ για τα περιλαμβάνει τα ανωτέρω.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει στην απόφασή του πως ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να ελέγχει σε μηνιαία βάση τα δεδομένα εκτέλεσης συνταγών του κάθε φαρμακοποιού, να προβαίνει σε συγκριτικές αναλύσεις στη βάση προκαθορισμένων δεικτών και να επιβάλει κυρώσεις σε φαρμακοποιούς που παραβιάζουν τις προαναφερόμενες διατάξεις.

Οι κυρώσεις θα είναι οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της σύμβασης συνεργασίας των φαρμακοποιών με τον οργανισμό για χρονικό διάστημα ανάλογο με την παράβαση.

Πηγή: in.gr

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Ιουλίου 2014, 10:18:07
Απάντηση #801
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανεφάρμοστο στη σύγχρονη εποχή το αναχρονιστικό "δια χειρός φαρμακοποιού".

Με το πληκτρολόγιο αντικαθιστούν το «χέρι του φαρμακοποιού» πολλά φαρμακεία στη χώρα μας που επιδίδονται συστηματικά στη διαδικτυακή πώληση παραφαρμακευτικών προϊόντων. Tα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα περισσότερα από 350 ηλεκτρονικά φαρμακεία που πωλούν με ανταγωνιστικές τιμές και εκπτώσεις έως και 50% προϊόντα όπως συμπληρώματα διατροφής, δερμοκαλλυντικά, αντιηλιακά κ.ά.

Για τη διασφάλιση των καταναλωτών, το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται θεσμικό πλαίσιο για τα ηλεκτρονικά φαρμακεία, ενώ οδηγίες για υιοθέτηση εντός του 2015 «κοινού λογότυπου» που θα πιστοποιεί τη νόμιμη λειτουργία ενός e-φαρμακείου εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το ηλεκτρονικό φαρμακείο είναι αρκετά διαδεδομένο πλέον στην Ελλάδα. Οχι όσο σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο διευρύνεται συνεχώς, όμως άναρχα και στρεβλά, και πρέπει τώρα που είναι ακόμα νωρίς να υπάρξει παρέμβαση», τονίζει στην «Κ» έμπειρος φαρμακοποιός που διατηρεί μεγάλο φαρμακείο σε επαρχιακή πόλη. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το ηλεκτρονικό φαρμακείο ως «το μέλλον». «Το φυσικό φαρμακείο εξ ορισμού έχει συγκεκριμένο χώρο για να δραστηριοποιηθεί. Μέσω του Ιντερνετ μπορεί να αυξήσει το πελατολόγιό του δίνοντας ανταγωνιστικές τιμές. Επιπλέον, η νεολαία έχει μάθει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και αυτό δεν αλλάζει», σημειώνει.

Πονοκέφαλο για τις αρμόδιες αρχές αποτελεί η διάθεση μέσω Ιντερνετ φαρμάκων –κυρίως αναβολικών και ψυχοτρόπων ουσιών–, κάτι που προς το παρόν στην Ελλάδα απαγορεύεται. Επιτρέπεται μόνο η πώληση παραφαρμακευτικών προϊόντων, καθώς για τα φάρμακα, με βάση την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, ισχύει το «διά χειρός φαρμακοποιού». Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων του ΕΟΦ, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχουν πολλή «δουλειά». Οπως ανέφερε στην «Κ» η υπεύθυνη της Διεύθυνσης κ. Παντελία Γκούρα, η βασική διαφορά των νόμιμων ηλεκτρονικών φαρμακείων με τα παράνομα είναι ότι τα πρώτα έχουν σαφή αναφορά στο φυσικό φαρμακείο, τον υπεύθυνο φαρμακοποιό και τα στοιχεία του, ενώ δεν διαθέτουν φάρμακα. Στα παράνομα θα βρει κάποιος μόνο ένα κινητό και ένα μικρό όνομα: «Ο κύριος Νίκος» που αναφερόταν σε «πειρατικό ηλεκτρονικό φαρμακείο» είναι ένα χαρακτηριστικό και αληθινό παράδειγμα που διερεύνησαν πρόσφατα οι αρχές. Στο 90% των περιπτώσεων οι ιστοσελίδες των παράνομων φαρμακείων έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν από το εξωτερικό, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι τα σκευάσματα που πωλούνται και το «κύκλωμα» που τα διακινεί είναι και αυτό εκτός Ελλάδας. Ωστόσο, όλα «δείχνουν» ελληνικά. Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα εντοπίστηκε ιδιοκτήτης παράνομης ηλεκτρονικής σελίδας στη Βρετανία. Το e-φαρμακείο φαινόταν ελληνικό –έφερε το χαρακτηριστικό .gr– ενώ και το κινητό στο οποίο παρέπεμπε ήταν ελληνικό.

Την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους αγοράς φαρμακευτικών προϊόντων από το Διαδίκτυο, αλλά και ενίσχυσης της δυνατότητας του ΕΟΦ να ασκεί τους ελέγχους, τονίζει στην «Κ» ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Λιντζέρης. Οπως αναφέρει, «η ενίσχυση θα πρέπει να είναι και θεσμική και σε ανθρώπινο δυναμικό». Θεσμική ως προς τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στο Διαδίκτυο και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν παρανόμως ένα φάρμακο διαφημίζεται από την τηλεόραση, ο ΕΟΦ, εκτός από το να καταγγείλει το γεγονός, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Επίσης χρειάζεται η άμεση ενίσχυση σε στελέχη, αφού η αρμόδια διεύθυνση για τους ελέγχους στην κυκλοφορία των φαρμάκων διαθέτει μόλις πέντε άτομα...

Ο τρόπος ελέγχου νομιμότητας

«Κάντε κλικ στο λογότυπο για να ελέγξετε εάν ο ιστότοπος αυτός λειτουργεί νόμιμα». Αυτό το μήνυμα-προτροπή προς τους καταναλωτές θα αναφέρεται στο κοινό λογότυπο που θα φέρουν σε εμφανές σημείο όλα τα ηλεκτρονικά φαρμακεία της Ε.Ε. που λειτουργούν νόμιμα. Η μόνη διαφορά από χώρα σε χώρα είναι ότι στο λογότυπο θα αλλάζει η σημαία ανάλογα με το πού λειτουργεί το φαρμακείο. Οσοι ακολουθήσουν τη συμβουλή και «κάνουν κλικ» θα μεταφέρονται αυτόματα σε επίσημη από το κράτος ιστοσελίδα, με λίστα με όλα τα πιστοποιημένα και νόμιμα ηλεκτρονικά φαρμακεία. Το κοινό λογότυπο «υιοθετήθηκε» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 24 Ιουνίου 2014 και τα κράτη-μέλη έχουν διορία ένα έτος προκειμένου να το εφαρμόσουν. Ειδικά για τη χώρα μας αυτό προϋποθέτει να υπάρξει και ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών φαρμακείων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταθέσει πρόταση προς το υπουργείο Υγείας που μεταξύ άλλων αφορά στην ύπαρξη φορέα πιστοποίησης των ηλεκτρονικών φαρμακείων. Σχετικές διατάξεις είχαν περιληφθεί αρχικά σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας αλλά απεσύρθησαν, επειδή, όπως ανέφεραν στην «Κ» πηγές του υπουργείου, «χρειάζονταν περισσότερη επεξεργασία». Το νέο θεσμικό πλαίσιο πρέπει να είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και στο πλαίσιο αυτό, σημείο αιχμής εκτιμάται να είναι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία σύμφωνα με την Ε.Ε. θα πρέπει να πωλούνται και διαδικτυακά.

Πέννυ Μπουλουτζα

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Ιουλίου 2014, 15:11:29
Απάντηση #802
Αποσυνδεδεμένος


Ωραία, να τα πουλάνε όλα και από ιντερνετ. Είναι άλλωστε ευρωπαϊκή οδηγία. Στην Ελλάδα όμως, σε έναν λαό που η συντριπτική του πλειοψηφία είναι "υγειονομικά αναλφάβητοι"  ποιός θα ενημερώνει/καθοδηγεί πάνω σε θέματα "αυτοθεραπείας" ;

θα ήθελα να επιμείνω στο θέμα του "υγειονομιικού ανλφαβητισμού"..Μιλάμε για τραγική κατάσταση, πχ μπερδεύουν τα αντιβιοτικά με τα αντιφλεγμονώδη ή βαφτίζουν οτιδήποτε αναπνευστικό σαν κρυολόγημα και πάει λέγοντας. πχ Μου'χει τύχει κύριος που μπήκε ασθμαίνοντας και εμφανώς εξαντλημένος, σχεδόν κρεμόταν από τον πάγκο μου, και ζητούσε επίμονα "ένα γκολντ και φλού, αυτά μωρέ που δείχνει η τηλεόραση" γιατί  του το πε η αδερφή του..

Τι "αυτοθεραπεία" να υπάρξει;

21 Ιουλίου 2014, 17:16:39
Απάντηση #803
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


Αν μπει λοιπόν σήμερα που μιλάμε, συνάδελφε στο χώρο της υγείας, ένας υγειονομικά αναλφάβητος 40άρης χωρίς προβλήματα υγείας σε 100 φαρμακεία ανά τη χώρα και ζητήσει από τον φαρμακοποιό να του πει τη γνώμη του για το υγρό πόσιμο κολλαγόνο ή υαλουρονικό (επειδή ο φίλος του έβγαλε νέο μηνίσκο και το μπατζανάκι του έβγαλε μαλλιά) σε τι ποσοστό από τα εκατό φαρμακεία λες θα έβγαινε με το σκεύασμα στη τσέπη?
Πρόσεξε, δεν λέω αν πρέπει ή όχι να είναι πρώτη μούρη τα προϊόντα διότι είναι σκευάσματα που πωλούνται στα φαρμακεία κι ως εκ τούτου οφείλεις ακόμη και για λόγους "αγοράς" να τα διαθέτεις, λέω να ρωτήσει τη γνώμη του Φ (καθ’ ότι αναλφάβητος) πριν δώσει 40-50 ευρώ/μήνα για τη γιατρειά του.
Τι λέτε?
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

21 Ιουλίου 2014, 18:44:06
Απάντηση #804
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η γνώμη του φαρμακοποιού είναι αποδεκτή και επιβεβλημένη επί θεμάτων που άπτονται του φαρμάκου, αλλά έχει ένα προαπαιτούμενο: τη συνταγή του γιατρού.
Από τη στιγμή που γιατροί και φαρμακοποιοί έχουμε καταργήσει (ο καθένας σε άλλοτε άλλο βαθμό και για τους δικούς του λόγους) τη θεμελιώδη αυτή λειτουργία, βρισκόμαστε ενώπιον μίας διαιωνιζόμενης στρεβλής κατάστασης στην οποία το μόνο εύκολο είναι να προσπαθούμε να ρίξουμε τις ευθύνες στους άλλους.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Ιουλίου 2014, 20:31:21
Απάντηση #805
Αποσυνδεδεμένος


Tι σχέση έχουν αυτά που μου λέτε με την ουσία, αυτού στο οποίο αναφέρθηκα;

Είμαστε ένας "υγειονομικά αναλφάβητος" λαός (Health Literacy:  http://www.nih.gov/clearcommunication/healthliteracy.htm ). Οι όποιες στρεβλώσεις συγκεκριμένων κλάδων και γενικότερα του συστήματος, μόνο να επιδεινωσουν το πρόβλημα μπορούν. Είναι σα να μου λέτε, οτι αφού οι περισσότεροι πυροσβέστες δεν είναι καλοί γιατί να μην πετάμε τσιγάρα από το παράθυρο

Τώρα, αν καταφέρνετε να ξεπεράσετε την ανάγκη ( ? ) σας, να ειρωνευτείτε τους φμφ, δώστε μια λογική απάντηση στο τι είδους αυτοθεραπεία μπορεί να υποστηρίξει ο μέσος 'Ελληνας (και σε τι θα κατέληγε μια πλήρης απελευθέρωση διάθεσης ΜΥΣΥΦΑ ακόμα και μέσω διαδικτύου, μιας και το ζητά η ΕΕ)

υγ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
η διοργάνωση είναι από επίσημη ιατρική εταιρεία ;)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

φθινοπωρινή ημερίδα 2013
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιουλίου 2014, 20:42:21 από KΛ »

21 Ιουλίου 2014, 23:06:24
Απάντηση #806
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


Δεν έχω την ανάγκη να ειρωνευθώ κανέναν συνάδελφε, ψάχνω τους λόγους για τους οποίους οι υγειονομικοί δημιουργούμε αναλφάβητο κόσμο.
Ο μέσος Έλληνας λοιπόν όπως τον ορίζετε δεν ψωνίζει μέσω διαδικτύου. Αυτός που ήδη το κάνει είναι ικανός να υποστηρίξει και την αυτοθεραπεία του (δεν είναι όλοι τόσο αναλφάβητοι).
Η απελευθέρωση της διάθεσης ΜΗΣΥΦΑ όντως διευκολύνει την αυτοθεραπεία.
Αυτός όμως που είναι διατεθειμένος  να αυτοθεραπευθεί θα το κάνει ο καθείς με την ικανότητά του άλλος από το φαρμακείο χωρίς να συζητήσει το πρόβλημά του, άλλος από το SM  και όποιος μπορεί από το διαδίκτυο.
Στην Ιταλία πάντως αν αυτό σας ανακουφίζει που έχουν εδώ και χρόνια τμήμα-Φαρμακείο τα μεγάλα SM δεν έχω δει να διαταράσσεται η σχέση Φ-ασθενή στο συνοικιακό Φαρμακείο. Νομίζω ότι ανησυχείτε πλέον του δέοντος. Φυσικά όταν μοιράζεται η πίτα το κομμάτι μας μικραίνει αλλά μην στηρίζετε την επιχειρηματολογία σας στον αναλφάβητο Έλληνα που θα χαθεί στην αυτοθεραπεία του, ενώ αν τον κρατάμε από το ένα χέρι εμείς και από το άλλο εσείς είναι πάντα ασφαλής.
Υ.Γ.
Στο ερώτημά μου αν καταλαβαίνω λέτε ότι ο «ασθενής» μάλλον θα φύγει με το κολλαγόνο στο χέρι με τη σύμφωνη γνώμη του φαρμακοποιού εφ’ όσον υπάρχει και η επιστημονική τεκμηρίωση :
“http://www.edae.gr/studies/edae201310/3kosmadaki.pdf
η διοργάνωση είναι από επίσημη ιατρική εταιρεία 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

φθινοπωρινή ημερίδα 2013”
Ή μήπως όχι?
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

22 Ιουλίου 2014, 00:08:31
Απάντηση #807
Αποσυνδεδεμένος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο μέσος Έλληνας λοιπόν όπως τον ορίζετε δεν ψωνίζει μέσω διαδικτύου. Αυτός που ήδη το κάνει είναι ικανός να υποστηρίξει και την αυτοθεραπεία του (δεν είναι όλοι τόσο αναλφάβητοι).
'Αλλο το "αναλφάβητος" , 'αλλο το "υγειονομικά αναλφάβητος". 'Εχω δει κόσμο κυριολεκτικά αναλφάβητο να κατανοεί/κρίνει σύνθετα θέματα (λόγω μακροχρόνιας συμβίωσης με νόσο) και κόσμο με πτυχία να κάνει απίστευτα λάθη. Το ίντερνετ είναι απέραντο και προσβάσιμο σε όλους. Πολλά φάρμακα πασάρονται ως lifestyle , κυκλοφορούν πάρα πολλά ψευδεπίγραφα (πχ αμφεταμίνες αντί για βοηθητικά σε στυτική δυσλειτουργία) η χρήση του όρου farmacy κτλ και λοιπών παραγώγων δεν υπόκειται σε κάποιον ιδιαίτερο περιορισμό και πάει λέγοντας . Το οτί συγκεκριμένα site πχ, παρέχουν τη δυνατότητα διαδραστικών προγραμμάτων ελεγχου συμπτωμάτων (πχ ιατροπεδια αν δεν κάνω λάθος) δε σημαίνει οτι κάποιος είναι ικανός για αυτοθεραπεία. Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία επιμόρφωση του κοινού σε τέτοια θέματα.

Παράθεση
Η απελευθέρωση της διάθεσης ΜΗΣΥΦΑ όντως διευκολύνει την αυτοθεραπεία.
Αυτός όμως που είναι διατεθειμένος  να αυτοθεραπευθεί θα το κάνει ο καθείς με την ικανότητά του άλλος από το φαρμακείο χωρίς να συζητήσει το πρόβλημά του, άλλος από το SM  και όποιος μπορεί από το διαδίκτυο.
Αυτό λέω και γω. Εϊναι λάθος. Ας γίνει πρώτα ένας σοβαρός σχεδιασμός κάποιας σύγχρονης μορφής συστήματος υγείας και μια σειρά από καμπάνιες επιμόρφωσης του κοινού σε θέματα υγείας και σε βάθος χρόνου, όπως και σε άλλα κράτη, η αυτοθεραπεία θα μπορεί να εισαχθεί και στην ελληνική πραγματικότητα (όχι όμως σαν trendy καταναλωτικό τρυκ , αλλά σαν νεωτερισμός υγειονομικής κουλτούρας)

Παράθεση
Στην Ιταλία πάντως αν αυτό σας ανακουφίζει που έχουν εδώ και χρόνια τμήμα-Φαρμακείο τα μεγάλα SM δεν έχω δει να διαταράσσεται η σχέση Φ-ασθενή στο συνοικιακό Φαρμακείο. Νομίζω ότι ανησυχείτε πλέον του δέοντος. Φυσικά όταν μοιράζεται η πίτα το κομμάτι μας μικραίνει αλλά μην στηρίζετε την επιχειρηματολογία σας στον αναλφάβητο Έλληνα που θα χαθεί στην αυτοθεραπεία του, ενώ αν τον κρατάμε από το ένα χέρι εμείς και από το άλλο εσείς είναι πάντα ασφαλής.
Εδώ βάζετε πολλά μαζί...
Ο κάθε υγειονομικός , πριν ακόμα από υγειονομικός είναι εργαζόμενος (αυτοαπασχολούμενος ή μη) και στη δουλειά του πάει για να βγάλει το εισόδημά του, αλλιώς θα ήταν εθελοντής. Στην Ελλάδα, μέχρι πρότεινος οι συγκεκριμένοι κλάδοι , κέρδιζαν την προτίμηση του κόσμου επίσης λόγω του προστιθέμενου κύρους (να γίνει το παιδί γιατρός ή ν'ανοίξει φαρμακείο! )

Αν επομένως το σύστημα στην Ελλάδα, όσον αφορά τους φαρμακοποιούς του πάγκου, προτίμα να τους εκμεταλεύται απλώς σαν γραφειοκράτες λιανικούς πωλητές φαρμάκων και λοιπών παραφαρμακευτικών προϊόντων (ενώ πχ στην Αγγλία αποσυμφορούν το φόρτο εργασίας των ιατρών, οι οποίοι επικεντρώνονται σε σοβαρά θέματα και δεν επαναπαύονται στο να εκτυπώνουν κυρίως συνταγές...) και καταπολεμά επίμονα το οτιδήποτε θα ευνοούσε μια αναμόρφωση του ρόλου τους , στα πλαίσια των διεθνών εξελίξεων, τότε τι πρέπει να κάνει ο Φμφ; go with the flow μάλλον...

Αν υπήρχαν κίνητρα ο φμφ να είναι όσο επιστήμονας και κλινικός, όσο και έμπορος τότε σίγουρα θα αναβαθμιζόταν όλο το σύστημα υγείας

πχ στο NHS, υπάρχουν διακριτοί (αλλά αλληλοσυμπληρούμενοι) ρόλοι. Ο φαρμακοποιός μπορεί μέχρι και να συμπληρώσει/αναπροσαρμόσει συνταγή και αμοίβεται γι'αυτό. Όταν πχ στην Ελλάδα ξυπνάν τον φμφ 3.00 και του ζητάν ένα tetagam (και από πάνω να τους το κάνει γιατί έτσι τους είπε ο γιατρός στα επείγοντα, μάλλον βαριέται να του ξανάρθει ο ασφαλισμένος) γιατί να μην μπορεί ο φμφ
1.) να ζητήσει υπερωριακή αμοιβή
2.) να κάνει την ένεση νόμιμα και πιστοποιημένα (ωστε και τον γιατρό στα επείγοντα να αποσυμφορήσει, αλλά και αυτός να είναι καλυμένος)
3.) να εκδώσει συνταγή για να καλύψει το προτεινόμενο φάρμακο (αφού στα επείγοντα δεν βγάζουν ηλεκτρονικές, ωστέ και ο ασφαλισμένος να μην πληρώσει τον ορό από την τσέπη του ή χρειαστεί να χάσει χρόνο από τη δουλειά του για να πάει σε γιατρό να εκδώσει συνταγή)
4.) να εκδώσει συνταγή για να καλύψει τυχόν παράληψη του γιατρού (πχ, για το tetagam, σχεδόν ποτέ δεν γράφουν και εμβόλιο, παρά το οτι αναφέρεται σαφώς στο φύλλο οδηγιών όπως νομίζω και σε μια έκδοση του εοφ)

τα άνω βέβαια, προδιαθέτουν σοβαρό σύστημα υγείας, πλήρως ηλεκτρονική καταγραφή υγειονομικών πράξεων/συναλλαγών και ιστορικών κτλ τκλ. Τόσα πράγματα γίνονται στο εξωτερικό, τα συστήματα υγείας δουλεύουν πολύ καλύτερα από το δικό μας (τόσο για τους υγειονομικούς εργαζομενους όσο και για το κοινό) και στην Ελλάδα το πρόβλημα της ιατρικής κοινότητας έιναι γιατί ο φμφ δεν είναι ακόμα ψιλικατζής

καληνύχτα 

24 Ιουλίου 2014, 10:36:23
Απάντηση #808
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Aπ. Βαλτάς: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

H Κυβέρνηση, με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με   Αριθμ. 62494 ΦΕΚ 1920/16-7-2014, με θέμα «Καθορισμός ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων», απέδειξε για μια φορά ακόμα την αποτυχία της, να αυξήσει τα ποσοστά των γενόσημων φαρμάκων, όπως απαιτεί η τρόικα.

Προσπαθεί με σπασμωδικές αποφάσεις, με νόμους και εγκυκλίους, να υποχρεώσει τον ασφαλισμένο του ΕΟΠΠΥ, να επιλέγει φθηνότερα γενόσημα φάρμακα αντί των πρωτοτύπων φαρμάκων που μπορεί να προμηθευόταν μέχρι τώρα.


Για να μην παρεξηγηθώ, πιστεύω ότι το ποσοστό των γενόσημων  στην Ελλάδα είναι χαμηλό, και ότι υπάρχουν σοβαρότατες φαρμακευτικές εταιρείες, που διαθέτουν αξιόπιστα φάρμακα, και ότι το ποσοστό τους θα πρέπει να αυξηθεί.

Όμως με την έκδοση του  συγκεκριμένου ΦΕΚ, στην ουσία η κυβέρνηση θεωρεί ότι μοναδικός υπαίτιος της αποτυχίας επιλογής των γενοσήμων στην Ελλάδα, είναι οι φαρμακοποιοί και για αυτό τον λόγο τους εκβιάζει :-* :-* :-* :-*, απαιτώντας  από αυτούς τα παρακάτω:

α) να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με τη χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία.
Αλήθεια, γνωρίζει ο υπουργός κ. Βορίδης, ότι ένας μεγάλος αριθμός γενοσήμων φαρμάκων, με τη χαμηλότερη λιανική τιμή, δεν είναι διαθέσιμα στη φαρμακευτική αγορά, διότι απλά δεν υπάρχουν;
β) υποχρεώνει τα φαρμακεία, κατά την εκτέλεση των συνταγών, να γνωστοποιούν στον ασθενή το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φάρμακο.

Εκβιάζει στην ουσία τον ασθενή και τον υποχρεώνει να υπογράψει σε ειδικό χώρο, ότι παρόλο ότι ο φαρμακοποιός τον ενημέρωσε για τα χαμηλότερης τιμής γενόσημα, εκείνος επέλεξε το ακριβότερο φάρμακο.
Το «έγκλημα» αυτό θα πρέπει να καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στο κατασκοπευτικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ, για να γνωρίζουν στο υπουργείο, ποιοι είναι οι  ασφαλισμένοι που επέλεξαν το ακριβότερο φάρμακο. Πέρα του γεγονότος, ότι «τιμωρούνται» με το  να πληρώσουν   την διαφορά της ασφαλιστικής τιμής από την λιανική τιμή του φαρμάκου για την επιλογή τους, θα πρέπει να «φακελώνονται» και ηλεκτρονικά!!!!
Για δε τον  επιλήσμονα φαρμακοποιό, που  δεν έπεισε τον ασφαλισμένο να επιλέξει το φθηνότερο γενόσημο, το υπουργείο, ανάλογα με τον αριθμό τέτοιων συνταγών που έχει εκτελέσει και μετά από έλεγχο, που θα πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση στα δεδομένα εκτέλεσης των συνταγών του, θα επιβάλει στον παραβάτη φαρμακοποιό τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ!!!!!!

 Φαντάζομαι τι θα γίνει στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος, δεν υπογράψει στον ειδικό χώρο. Περικοπή της συνταγής; Διακοπή της σύμβασης; Τι άλλο;
              Ίσως ο υπουργός κ. Βορίδης, δεν γνωρίζει ότι με την πληρωμή από τον ασφαλισμένο όλης της διαφοράς, μεταξύ της τιμής αναφοράς και της λιανικής τιμής του φαρμάκου, τα  «φέσια» στα φαρμακεία διπλασιάστηκαν, γιατί οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους συν το χαράτσι της διαφοράς και ότι για εμάς αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να του χορηγήσουμε γενόσημα φάρμακα αφού έτσι θα ελαχιστοποιήσουμε τα φέσια.

             Με εκβιαστικά διλλήματα και  μεθοδεύσεις ενάντια στον ασφαλισμένο και στον φαρμακοποιό, να μην περιμένει η πολιτική ηγεσία, αλλά και η τρόικα να στραφεί ο ασφαλισμένος προς τα γενόσημα.
Όταν προσπαθείς με βίαιο και εκβιαστικό τρόπο, τότε το μόνο σίγουρο είναι η πλήρης αποτυχία του εγχειρήματος σου!!!

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι και άλλες μεθοδεύσεις για να μπορέσει να στραφεί ο ασθενής στα γενόσημα φάρμακα με τη θέληση του και όχι με την εκβιαστική επιβολή τους. Τα παραδείγματα υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου η μετάβαση και η στροφή στα γενόσημα έγινε με ήπιους τρόπους, μεταβάλλοντας την νοοτροπία και την κουλτούρα του ασφαλισμένου για την επιλογή των γενοσήμων και με τα μέτρα αυτά να αποδίδουν σε λιγότερο από μια 5ετια.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Ιουλίου 2014, 17:13:19
Απάντηση #809
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


O τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ ξεσκεπάζει την υποκρισία ορισμένων επίορκων φμφ που θα όφειλαν βάσει του προγράμματος διημερεύσεων του ΦΣΑ να είναι ανοικτοί, αλλά αντ΄αυτού προτίμησαν την απόδραση σε κάποια κοντινή παραλία. Τεράστιες και οι ευθύνες του ΦΣΑ που ανέχεται και εκκολπάπτει τέτοια φαινομένα που στρέφονται κατά της Υγείας του λαού. Παλλαϊκό το αίτημα να ξεφύγουμε από το φαύλο και σαθρό καθεστώς των ανεύθυνων προγραμμάτων διημέρευσης που τα κουρελιάζει όποιος φμφ θέλει, θέτοντας σε κίνδυνο το λαϊκό αγαθό της Υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σήμερα στις 11:30 κάποια κυρία, δηλώνοντας δημοσιογράφος με το όνομα Μακρή, από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ , επικοινώνησε με τα γραφεία του συλλόγου, για να διαμαρτυρηθεί εντόνως για τρία φαρμακεία (Ο. , Σ., Δ.) στο κέντρο των Αθηνών, τα οποία ενώ έπρεπε να εφημερεύουν εχθές στις 7 το απόγευμα ήταν κλειστά.

Η υπάλληλος της γραμματείας του ΦΣΑ , ήλεγξε αμέσως τις εφημερίες και είδε ότι πράγματι τα φαρμακεία αυτά έπρεπε να ήταν ανοιχτά και την προέτρεψε να κάνει έγγραφη καταγγελία. Η κυρία Μακρή ή όπως αλλιώς ονομάζεται αρνήθηκε να κάνει έγγραφη καταγγελία και με εξαιρετικά επιθετικό ύφος, ρώτησε την υπάλληλο της γραμματείας περιπαικτικά , «εάν ο Λουράντος το ξέρει» και δηλώνοντας ότι τα φαρμακεία θα έπρεπε να μπούν και στα περίπτερα , έκλεισε απότομα το τηλέφωνο μη περιμένοντας απάντηση.

Αμέσως μετά η υπάλληλος με πληροφόρησε για το συμβάν, και της είπα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα τρία αυτά φαρμακεία, ώστε να διαπιστώσει εάν ήταν πράγματι κλειστά ενώ έπρεπε να εφημερεύουν.

Σε αυτό το σημείο, εκνευρισμένος από την όλη συμπεριφορά της «κ.Μακρή», σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να της απαντήσει κάποιος πώς το ΣΚΑΙ, υπέρμαχο της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου θα ήταν ο τελευταίος σταθμός που θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί για εφημερεύοντα φαρμακεία, αφού η απελευθέρωση του ωραρίου καταργεί ουσιαστικά τις εφημερίες.

Η Γιώτα (υπάλληλος ΦΣΑ) επικοινώνησε με τα τρία φαρμακεία, τα οποία με αγανάκτηση δήλωσαν ότι όχι μόνο ήταν ανοιχτά, αλλά μπορούσαν με το "Ζ" της ταμειακής τους, να το επιβεβαιώσουν.

Είπα στην Γιώτα να επικοινωνήσει με το ΣΚΑΙ , ώστε να βρει αν υπάρχει κάποια κυρία Μακρή και να την πληροφορήσει ότι τα φαρμακεία ήταν ανοιχτά και πώς αν επέμενε στην άποψή της, να κάνει έγγραφη καταγγελία , ώστε να μπορούμε και εμείς να της ανταποδώσουμε τα δέοντα.

Η Γιώτα επικοινώνησε με το ΣΚΑΙ και ακολούθησε ο κάτωθι διάλογος :

ΣΚΑΙ : - ΣΚΑΙ Παρακαλώ

ΓΙΩΤΑ : - Καλημέρα σας, τηλεφωνώ από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής εκ μέρους του Προέδρου μας Λουράντου Κωνσταντίνου

ΣΚΑΙ: - Αααα (επιφώνημα και φωνές από μέσα... ) !! Τα χαιρετίσματα μας στον Πρόεδρο σας!!!!

ΓΙΩΤΑ: - Πριν από πέντε λεπτά επικοινώνησε μαζί μας κάποια κυρία Μακρή , η οποία ανάφερε ότι είναι δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, για να μας καταγγείλει κάποια φαρμακεία , θα μπορούσα να μιλήσω μαζί της παρακαλώ ;

ΣΚΑΙ: - Βεβαίως ! Μάλιστα θα σας συνδέσω και αμέσως με την ίδια

ΓΙΩΤΑ: -Ευχαριστώ πολύ.

ΣΚΑΙ: - (..Ο ΙΔΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΩΝΗ…) Ναι παρακαλώ ;

ΓΙΩΤΑ: - Ποιος είναι στο τηλέφωνο παρακαλώ;

ΣΚΑΙ:- Ναι η κυρία Μακρή είμαι πείτε μου. (ακούγονται γέλια από πίσω, τουλάχιστον 4-5 ατόμων)

ΓΙΩΤΑ:-Με κοροϊδεύετε κύριε; Τι ηλικία έχετε ακριβώς και το κάνετε αυτό;

ΣΚΑΙ: - Δε σας κοροϊδεύω . Εγώ είμαι η κυρία Μακρή, απλά είμαι λίγο κρυωμένη (εξακολουθούν τα γέλια)

ΓΙΩΤΑ:- Προφανώς και δεν είστε η κυρία Μακρή , αλλά δεν έχει σημασία αυτό , πείτε μου το μικρό όνομα της κυρίας Μακρή ;

ΣΚΑΙ:- Ναι βέβαια σημειώνεται ;; (με γυναικεία φωνή)

ΓΙΩΤΑ : Ναι πείτε μου

ΣΚΑΙ:- ΒΑΓΓΕΛΗΣ !! (Με αντρική φωνή και ακολουθούν γέλια από πίσω τουλάχιστον 4-5 ατόμων)

Ακολούθως το ΣΚΑΙ έκλεισε το τηλέφωνο…..
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3582 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4596 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3970 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8270 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23917 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou