Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:52:41

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 768209 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Αυγούστου 2014, 12:49:32
Απάντηση #825
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κεραυνοί από ΤΡΟΪΚΑ-Τask Force-OOΣΑ: Απελευθερώστε τα μισόκλειστα επαγγέλματα!

Τσουνάμι ανατροπών-απελευθερώσεων σε εκατοντάδες επαγγέλματα έρχεται δια νόμου τον Οκτώβριο κατ εντολή της Τρόικα.

Η Ελλάδα, όπως έχει δεσμευθεί στο μνημόνιο, προχώρησε στην σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής που θα καταγράψει εκ νέου τα “προβληματικά” και “ημιπροβληματικά” ως προς το άνοιγμά τους επαγγέλματα και θα λάβει τις αποφάσεις. Παράλληλα «τρέχει» η προκήρυξη νέας μελέτης, παραδοτέας σε 3 μήνες που αφορά στα 10 επαγγέλματα που παρά την απελευθέρωση παραμένουν επίσης... μισόκλειστα και απαιτούνται νέες παρεμβάσεις.

Το ίδιο το ΥΠΟΙΚ που θα συντονίζει το έργο παραδέχεται ότι οι αγκυλώσεις παραμένουν και φωτογραφίζει τα πεδία των νέων αλλαγών.

Παρεμβάσεις για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων ζητούν και μελέτες τόσο του ΙΟΒΕ όσο και ανεξάρτητου ερευνητή που έχουν ήδη ολοκληρωθεί μετά από αίτημα του ΥΠΟΙΚ, αλλά και της Ομάδας Δράσης (Task force).

Το πεδίο των νέων απελευθερώσεων είναι ιδιαίτερα ευρύ.

Περιλαμβάνει από επιστημονικά επαγγέλματα όπως οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι , οι δικηγορικές εταιρείες, οι μηχανικοί, οι εταιρείες μηχανικών και οι ενεργειακοί επιθεωρητές, οι νόμιμοι ελεγκτές και οι ορκωτοί εκτιμητές, υπηρεσίες του κλάδου της υγείας, έως τα επαγγέλματα του εκτελωνιστή, του οδηγού ταξί, του φορτοεκφορτωτή του κομμωτή και όποιου άλλου δραστηριοποιείται στον κλάδο υπηρεσιών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ παρουσιάζει αύριο το Κεφάλαιο ως προς τις αγκυλώσεις που επιμένουν και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Πηγή:www.capital.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Αυγούστου 2014, 16:17:31
Απάντηση #826
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προσβλητική και ανάξια λόγου επιστολή από φμφ προς τον Υπουργό Υγείας. Κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους αλλά ακόμη και τώρα μιλούν εκ του ασφαλούς λόγω του αστείρευτου λίπους που έχουν συσσωρεύσει όλα τα προηγούμενα χρόνια του πάρτι, τα οποία νοσταλγούν και ονειρεύονται ακόμη.

κε Υπουργέ,

Δεν τρέφω την ψευδαίσθηση πως θα ασχοληθείτε με την επιστολή μου. Άλλωστε είναι γνωστό πως  ο συνδικαλισμός για εσάς είναι επιβλαβής και άχρηστος..

Από τη μεριά μου βέβαια και εγώ, θα ήμουν ανειλικρινής αν έγραφα πως τρέφω ιδιαίτερη πολιτική εκτίμηση για πολιτικούς που κινούνται στον δικό σας ιδεολογικό χώρο και εφαρμόζουν κατά γράμμα και με πεποίθηση τις ιδεοληψίες των δανειστών της χώρας.

Απλά, επειδή  ο προβολέας της δημοσιότητας δεν φωτίζει προέδρους συλλόγων (στην Ελλάδα, αν πετάξεις πέτρα, ή σκύλο θα χτυπήσεις ή πρόεδρο)  εκτός πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας, προσπαθώ να εκφέρω και μια άλλη άποψη από αυτές που συνήθως πρωταγωνιστούν στις οθόνες των  ‘φιλικών’ σας ΜΜΕ περί φαρμακευτικής πολιτικής.

Είναι πλέον σαφές πως μόνος στόχος, εσάς και της κυβέρνησης, της οποίας είστε εντολοδόχος, είναι ο τομέας της υγείας να οριστικοποιηθεί  ως περιττή δαπάνη για μια υγιή οικονομία όπως την ονειρεύεστε. Αυτό φυσικά δεν είναι ξεκομμένο από την συνολική προσπάθεια  για μισθούς και συντάξεις  ‘απλής επιβίωσης’, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά το κυριότερο σε εργοδοτικές εισφορές που απλά θα φιλοδωρούν το ασφαλιστικό σύστημα τόσο όσο χρειάζεται για να μην εγερθεί από το καφενείο του ο ψηφοφόρος, ειδικά της επαρχίας.

Αυτά βέβαια δεν κάνατε τον κόπο να τα εξηγήσετε στον ελληνικό λαό ούτε όταν τον δένατε με τα δεσμά του Μάαστριχ, ούτε όταν διαφημίζατε την  παραδεισένια ζωή που τον ανέμενε επί της εισόδου του στην ΟΝΕ. Και ακόμα χειρότερα, ούτε όταν με ένδυση ύφους μεγάλης  Παρασκευής, αναγγέλλατε, ως σύστημα εννοώ φυσικά, την πρόσκαιρη παραμονή μας στο μνημόνιο ως τα τέλη του 2011. Ναι-ναι καλά διαβάσατε, ως τότε μας είχατε υποσχεθεί πως θα υπάρχουν θυσίες, οι Καστελοριζιώτες θα το θυμούνται καλύτερα. Και το γραφώ αυτό διότι έχει ήδη αρχίσει να παίζεται στις οθόνες μας το νέο διασκεδαστικό σενάριο, η τρόικα φεύγει, με κεφαλαία και φωτισμένα και στους μικρούς υπότιτλους, αλλά τα μέτρα μένουν!

Μπορεί να είστε άριστος μεν νομικός, αλλά, επιτρέψτε μου την έκφραση, παντελώς άσχετος με την κουλτούρα και τη γνώση που απαιτεί ο ευαίσθητος χώρος της υγείας,  συνεπώς είναι επόμενο να νομοθετείτε ως λογιστής υγείας και όχι ως  λειτουργός υπουργός υγείας.

Μόνο έτσι εξηγείται πως με 2 δις € δαπάνη, θέλετε να χωρέσουν φάρμακα, οροί, εμβόλια, ΦΠΑ (που μπορεί από 6,5 να γίνει 19%), ΦΥΚ και φάρμακα ανασφάλιστων. Μόνο στον δικό σας πολιτικό χώρο μπορεί να ανθεί τέτοιος αμοραλισμός, ώστε να εξακολουθείτε να εξαπατάτε τον ασφαλισμένο με κατάπτυστες υπουργικές αποφάσεις για διπλές υπογραφές και δυνατότητες επιλογών,  όταν ενώ τα φάρμακα έχουν υποτιμηθεί πάνω από 60% από το 2010, η συμμετοχή έχει πενταπλασιαστεί.

Και προτείνετε στον ανήμπορο συνταξιούχο γενόσημα, φτηνά λέτε, που όμως αν τα επιλέξει θα αυξηθεί η δαπάνη για τον ΕΟΠΥΥ (αφού τα φαρμακεία θα έχουν αυξημένο αιτούμενο ποσό) οπότε λόγω ‘κλειστού’ προϋπολογισμού δεν θα μπορεί να έχει φάρμακα και τους 12 μήνες. Αν πάλι επιλέξει πρωτότυπα, τότε θα έχει φάρμακα και για τους 12 μήνες, αλλά δεν θα έχει  την δυνατότητα να πληρώσει την συμμετοχή.

Ποιον κοροϊδεύετε άραγε κε υπουργέ, εκτός από τους ιδεολογικούς  βαστάζους σας που δεν τολμούν ούτε να αρθρώσουν λόγο  κατά της απόφασης σας, αλλά αναφέρονται γενικά σε <απροσδιόριστες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις> και δυστυχώς για τον κλάδο είναι και εκπρόσωποι του? Είναι δυνατόν να επιλέξει ένας ασθενής το φθηνότερο γενόσημο στον Έβρο πχ, όταν αυτό έχει ‘γράψει’ κίνηση μόνο στην Κρήτη πχ? Μας περνάτε για τόσο ανίδεους? Εκτιμάτε πως δεν καταλαβαίνουμε τα κίνητρα του δήθεν ενδιαφέροντός σας για τη τσέπη του ασφαλισμένου? Και αφού τόσο πολύ σας ενδιαφέρουν τα οικονομικά μας, γιατί δεν μειώσατε στον πρόσφατο τιμοκατάλογο που υπογράφετε όσα φάρμακα βγήκαν από την λίστα συνταγογραφούμενων και έγιναν ΜΥΣΥΦΑ? Και γιατί αυξήσατε τιμές σε φάρμακα υψηλού κόστους? Και γιατί οι μόνοι που δεν χάνουν είναι οι φαρμακοβιομήχανοι, εγχώριοι και αλλοδαποί, μιας και το κέρδος τους βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, σε αντιδιαστολή με αυτό των χονδρεμπόρων και των φαρμακείων?

Πολλά τα ερωτήματα που είναι σαφώς ρητορικά, γιατί τις  απαντήσεις  τις γνωρίζουν ακόμα  και τα παιδιά του νηπίου. Είναι άραγε ηθικά και θεσμικά σωστό ένας υπουργός να υποδεικνύει, να διαφημίζει σχεδόν, το σκεύασμα που θα λάβει ο ασφαλισμένος και μάλιστα δια υπουργικής απόφασης? Και μετά έχει άδικο ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής που ομιλεί περί ντίλερ? Χάθηκαν και τα ελάχιστα ίχνη πολιτικής κοσμιότητας, κε υπουργέ …. αλλά τι μπορεί να αναμένει κανείς από κάποιον που ενώ γνωρίζει πως δυο σύλλογοι της χώρας, Αττικής και Αχαΐας, έχουν προσβάλει την απόφαση του στο ΣτΕ, και θα εκδικαστεί τελεσίδικα σε τρεις μήνες, αποφασίζει να διατάξει άμεση εφαρμογή μέσα στον Αύγουστο!!

Άλλωστε ο αυταρχισμός είναι ίδιον γνώρισμα του πολιτικού χώρου που εκπροσωπείτε, η χώρα γνώρισε ιστορικά αμέτρητα τέτοια δείγματα γραφής και μην βιαστείτε να με κατατάξετε, όπως ο προκάτοχος σας συνήθιζε, στους συριζολάγνους, επιχειρώντας το ‘στρίβειν δια του αρραβώνος’. Δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος. Είμαι απλά πρόεδρος ενός συλλόγου που τα μέλη του μάχονται ενεργά για αξιοπρεπή φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη τέσσερα χρόνια τώρα.

Και κλείνοντας σας δηλώνω, πως ναι, θα υπακούσουμε στην διαταγή σας ως τις 7 Νοέμβρη. Απλά, κάθε μήνα θα αποστέλλουμε μαζί με τα τιμολόγια στον ΕΟΠΥΥ και ένα έγγραφο που θα καθίστα σαφή την αντίθεση μας για την υποβάθμιση του επιστημονικού μας ρόλου και την δυσφήμιση του επαγγέλματος μας που επιχειρείται μέσω της  υπουργικής σας απόφασης. Θα αναρτήσουμε και πινακίδες στα φαρμακεία  μας που θα ενημερώνουμε τον ασφαλισμένο καθημερινά για τις ‘ανδραγαθίες’ σας υπέρ του: τα πλαφόν, τον κλειστό προϋπολογισμό, την αυξημένη συμμετοχή και τόσα άλλα. Και να είστε σίγουρος πως θα μας ακολουθούσουν και άλλοι, αλλά ξέχασα, εσάς δεν σας ενδιαφέρει τι θα γράψει η ιστορία για εσάς και τα πεπραγμένα σας. Το μόνο που σας απασχολεί είναι να βγάλετε ως υπουργός και κυβέρνηση την τετραετία, με όποιο κόστος για τον λαό αυτής της χώρας.

Είμαι πάντως σίγουρος, πως οι συνάδελφοι μου  όσο απογοητευμένοι, κουρασμένοι, ανασφαλείς, οικονομικά ευνουχισμένοι και αν είναι, πλησιάζει η ώρα που θα ξεσηκωθούν μαζί με όλο τον  ελληνικό λαό. Γιατί το παρατραβήξατε το σχοινί κύριε υπουργέ, και δεν έχετε αντιληφτεί πως κινδυνεύουμε να πνιγούμε από την ασφυξία της ‘ανάπτυξής’ σας.


πρόεδρος ενός Φ.Σ.

μέλος Δ.Σ. Π.Φ.Σ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Αυγούστου 2014, 20:25:15
Απάντηση #827
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εξελίξεις μετά τις 28 Νοεμβρίου

 Στην εφαρμογή των Μνημονιακών Δεσμεύσεων για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στην Ελλάδα προχωρεί η κυβέρνηση λαμβάνοντας πρόσθετες πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη συστήνεται 40μελής Διυπουργική Ομάδα Εργασίας που μέχρι τις 28 Νοεμβρίου θα πρέπει να αξιολογήσει τις μέχρι σήμερα νομοθετικές και διοικητικές ενέργειες για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, να καταγράψει τους υπάρχοντες περιορισμούς, αλλά και να διατυπώσει προτάσεις για την καθολική και πλήρη απελευθέρωση τους.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Αυγούστου 2014, 15:16:05
Απάντηση #828
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Η TROICA τελειώνει τα κλειστά επαγγέλματα - Νίκη των πολιτών και της κοινωνίας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τα δέκα επίμαχα επαγγέλματα

Παράλληλα, «τρέχει» ο διαγωνισμός (η προθεσμία λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου) για νέα μελέτη, η οποία αφορά την «αξιολόγηση ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων», που θα πρέπει να παραδοθεί σε τρεις μήνες.

Η προκήρυξη του ΥΠΟΙΚ, που έχει αναρτηθεί στο e-procurement της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, έχει αξία 153,75 χιλ. ευρώ με ΦΠΑ και, σύμφωνα με παράρτημά της, παραδέχεται ότι «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην απελευθέρωση επαγγελμάτων», τα οποία και παραθέτει, αλλά «παρά τις σαρωτικές, σε πολλές περιπτώσεις, αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο, οι μεταρρυθμίσεις δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικές σε όλα τα επαγγέλματα».

Έτσι, «κρίνεται σκόπιμος ο εντοπισμός, η καταγραφή και η αξιολόγηση των εναπομεινάντων περιορισμών - στρεβλώσεων, με σκοπό τη διατήρηση, την άρση ή την τροποποίησή τους προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται στην προκήρυξη.

Η μελέτη θα επικεντρωθεί σε δέκα επαγγέλματα – επαγγελματικές δραστηριότητες, τα οποία έχουν σημαντική επίπτωση στην ελληνική οικονομία:

Δικηγόρους.  :-* :-*

Μηχανικούς δημοσίων έργων.  :-* :-*

Νόμιμους ελεγκτές.

Φορτοεκφορτωτές (χερσαίοι και λιμενεργάτες, περιλαμβανομένων των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης).

Φαρμακεία - Φαρμακοποιούς.  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Παρόχους υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα).

Τεχνικά επαγγέλματα (ηλεκτρολόγοι - υδραυλικοί).

Γραφεία εύρεσης προσωρινής εργασίας.

Πιστοποιημένους εκτιμητές.

Εκτελωνιστές.  :-* :-*

Έκθεση ΙΟΒΕ

Ήδη, όμως, «ευρήματα» υπάρχουν. Στην τελευταία έκθεσή της για την Ελλάδα, η Task Force αναφέρθηκε στην έκθεση που ανέθεσε στο IOBE για το ίδιο θέμα. «Στις μελέτες απαριθμούνται διάφορα εμπόδια στον ανταγωνισμό, περιορισμοί της λειτουργίας των αγορών και επιβλαβείς διοικητικές πρακτικές, ιδίως από επαγγελματικές ενώσεις», αναφέρει η Ομάδα Δράσης.

Παράλληλα, μελέτη που έχει παραδοθεί ήδη στο ΥΠΟΙΚ για τις «αποκλειστικές δραστηριότητες συγκεκριμένων νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων», του καθηγητή Δ. Αυγητίδη, συνιστά νέο κύκλο παρεμβάσεων. Προτείνει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις για τον πιστοποιημένο εκτιμητή, για την κατάθεση σημάτων και ευρεσιτεχνιών από δικηγόρο και για τις προϋποθέσεις απόκτησης επαγγελματικού τίτλου στα επαγγέλματα του αρχιτέκτονα, του τοπογράφου και του πολιτικού μηχανικού. Για τον κλάδο ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στήνει να εκδοθεί νέος νόμος, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου, με δυνατότητα άσκησης δραστηριοτήτων με απλή αναγγελία.

Μνημονιακές δεσμεύσεις

Το Μνημόνιο (MoU) στο άρθρο 27 αναφέρει ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να συνεχίσει την απελευθέρωση των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων και ότι «θα αξιολογήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για να εξασφαλιστεί ότι φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα». Θα αξιολογηθούν οι αμοιβές για δραστηριότητες συμβολαιογράφου, με στόχο νόμο με βάση τις βέλτιστες πρακτικές στην Ε.Ε. στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα τροποποιηθούν οι «δυσανάλογες απαιτήσεις για μια σειρά αποκλειστικών δραστηριοτήτων για τους μηχανικούς» και θα προσληφθεί «εξωτερικός σύμβουλος μέχρι τον Ιούνιο, για να επανεξετάσει διεξοδικά από τα τέλη Αυγούστου 201 4 όλα τα επαγγέλματα στο πλαίσιο κάθε υπουργείου». Στόχος είναι η άρση των περιορισμών που ακόμη υπάρχουν, σε συνέργεια με την τρόικα, διά νόμου «μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2014».

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 23ης Αυγουστου
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Σεπτεμβρίου 2014, 22:16:09
Απάντηση #829
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πολλά και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η πίεση την οποία ασκεί σειρά φαρμακευτικών εταιρειών στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, και μάλιστα με προβολή της απειλής για απόσυρση φαρμακευτικών σκευασμάτων από την ελληνική αγορά! Οι πιέσεις έχουν αρχίσει από την δημοσίευση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων και συνεχίζονται ακόμη και με τη βοήθεια σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο.
 
Κι όμως!
 
- Πρόσφατη είναι η απόφαση του Μάκη Βορίδη να μην αλλάξει τις τιμές 83 φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία "πέρασε" στην λίστα των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων (και μη αποζημιουμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία) φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), με 30 εκατ. ευρώ να επιβαρύνουν τις τσέπες των ασφαλισμένων...
 
- Ειλημμένη φαίνεται ότι είναι επίσης η απόφαση του Μάκη Βορίδη και της κυβέρνησης για την πλήρη απελευθέρωση των δικτύων διανομής των ΜΥΣΥΦΑ, με το "πέρασμα" των τελευταίων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
 
- Μαζικές διαστάσεις αναμένεται να λάβει άμεσα το φαινόμενο της αύξησης της τιμής των φαρμάκων, δια της... πλαγίας οδού και με την σιωπηρή συναίνεση του υπουργού Υγείας: Πρόκειται για το γνωστό τέχνασμα, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να εμφανίζεται, κατά το οποίο ένα εμβαλάγιο φαρμακευτικού σκευάσματος "σπάει" στα δύο, δια της σμίκρυνσης της συσκευασίας του, τα  νέα εμβαλάγια λαμβάνουν νέες τιμές, οι οποίες είναι αυξημένες σε σχέση με το παλαιότερο εμβαλάγιο της παλαιότερης συσκευασίας... Το φαινόμενο, ασφαλώς, θα λάβει μορφή χιονοστιβάδας στον χώρο των ΜΥΣΥΦΑ και στα ράφια των σούπερ μάρκετ...
 
- Πρόσφατη επίσης είναι η απόφαση του Μάκη Βορίδη να αυξήσει κατά 40 εκατ. ευρώ και υπέρ των φαρμακευτικών εταιρειών την δημόσια νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη.
 
- Ο Μάκης Βορίδης ήταν επίσης εκείνος ο οποίος, σε συνδυασμό υπουργικών του αποφάσεων (μείωση ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών κ.λπ.) και νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, έφερε τον κλάδο των φαρμακοποιών να χάνει ετήσιο εισόδημα σχεδόν ίσο με τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, για πρώτη φορά στην ιστορία. Έτσι, η φαρμακοβιομηχανία περιορίζεται να χάνει ετησίως κάτι περισσότερο από 110 εκατ. ευρώ και οι φαρμακοποιοί φθάνουν να χάνουν ετησίως κάτι περισσότερο από 100 εκατ. ευρώ.


Μάκης



αντι-φμφ
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Σεπτεμβρίου 2014, 22:32:01 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Σεπτεμβρίου 2014, 17:48:44
Απάντηση #830
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

- Φαρμακοποιός ετών 35 που διατηρούσε φαρμακείο σε χωριό της επαρχίας με το «άνοιγμα» του επαγγέλματος το 2006 όταν και απελευθερώθηκαν τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά όρια μεταφέρθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης. Έκλεισε το φαρμακείο του το 2011 λόγω χρεών σε φαρμακαποθήκες και λόγω καθυστέρησης των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

- Φαρμακοποιός, παντρεμένη, ετών 36, άνοιξε φαρμακείο το 2006 σε συνοικιακή περιοχή στα νότια προάστια των Αθηνών. Λόγω της ασυνέπειας του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει στην ώρα του αλλά και λόγω της μεγάλης απώλειας εισοδήματος που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική αναγκάστηκε υπό το βάρος χρεών σε προμηθευτές να κλείσει το 2013. Σήμερα εργάζεται με τον κατώτατο μισθό σε κεντρικό φαρμακείο.

- Άλλος φαρμακοποιός συγκέντρωσε όλες τις οικονομίες της οικογένειάς του με ταυτόχρονο τραπεζικό δανεισμό για να ανοίξει φαρμακείο πλησίον επαρχιακού νοσοκομείου κάνοντας χρήση του νόμου Λοβέρδου. Αυτή τη στιγμή δε μπορεί να αποπληρώσει τις φαρμακαποθήκες. Εκτελούσε κατά κόρον φάρμακα υψηλού κόστους (και πολύ χαμηλού ποσοστού κέρδους), ο δανεισμός προς τον ΕΟΠΥΥ – διότι περί τούτου πρόκειται – είναι ασύμφορος αφού ο φαρμακοποιός καλείται να αγοράζει μετρητοίς και να πληρώνεται μετά από τέσσερις μήνες. Λογικό επακόλουθο ότι έτσι δε μπορεί να ανταποκριθεί στην υπέρογκη φορολογία, στα δάνεια και τα πάγια έξοδά του. Αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, ενώ παραμένει άγνωστο μέχρι πότε θα καταφέρει να διατηρεί το φαρμακείο του.

- Φαρμακοποιός που άνοιξε το 2011 κάνοντας επίσης χρήση του νόμου Λοβέρδου για την είσοδο νέων φαρμακοποιών στο χώρο σε ό,τι αφορά τις συστεγάσεις, μεταφέρθηκε λόγω χρεών με αποσυστέγαση σε κενή θέση σε χωριό. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα χρέη που έχουν δημιουργηθεί λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών ταμείων που εντάχθηκαν στη συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αποπληρώσει τον τραπεζικό του δανεισμό, ενώ παλεύει μήνα με το μήνα για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας με τον ΕΟΠΥΥ να του παρακρατεί μέρος των οφειλομένων του προς εφορία...

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών απο το 2011 αποτελούν τροχοπέδη για πολλούς φαρμακοποιούς οι οποίοι έχουν φορολογηθεί κανονικά, έχουν πληρώσει τον ΦΠΑ και δεν έχουν ακόμα εισπράξει τα οφειλόμενα.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πολλοί φαρμακοποιοί έχουν κλείσει τα φαρμακεία τους ή και συνταξιοδοτηθεί και έχουν ακόμα λαμβάνειν από τα αφερέγγυα ασφαλιστικά ταμεία. Όσοι δε είχαν προβεί στη διαδικασία δανεισμού factoring, αποδεδειγμένα όχι απλά δεν είδαν κέρδος στις πωλήσεις τους, αλλά είδαν σοβαρή οικονομική ζημία. Πολύ περισσότερα είναι τα λεγόμενα «φαρμακεία-φαντάσματα», τα οποία είναι μεν ανοιχτά αλλά δεν έχουν μέσα ικανό εμπόρευμα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2009-2011 δεν μπορούν να αποπληρωθούν με τη σημερινή κερδοφορία των φαρμακείων ενώ το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο...

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικές μόνο από τις καθημερινές ιστορίες φαρμακοποιών που έρχονται στα αυτιά μας. Ο παρανομαστής είναι κοινός: Νέοι άνθρωποι που δούλευαν είτε σε εταιρείες είτε μόλις είχαν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο αναζήτησαν με τις ευλογίες της πολιτείας (δήθεν «άνοιγμα» επαγγέλματος) το «όνειρο» του ανοίγματος δικού τους φαρμακείου, το οποίο όμως σύντομα έγινε εφιάλτης.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Σεπτεμβρίου 2014, 17:53:57 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Σεπτεμβρίου 2014, 09:32:12
Απάντηση #831
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η πιο κάτω επιστολή είναι λιγάκι παλιά, αλλά έχει πολλαπλό ενδιαφέρον:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ - Ν.Π.Δ.Δ.
ΤΕΡΜΑ ΤΡΩΑΔΟΣ
68100 -  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ. 2551029066
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ,  28/07/2014


Αριθμ. Πρωτ. : 183

Προς 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας-  Θράκης

Κοιν: Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο


Με την παρούσα επιστολή ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι πάρα πολλά αγροτικά ιατρεία στον βόρειο Έβρο έχουν μείνει χωρίς ιατρική στελέχωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατόπιν επικοινωνίας με φαρμακοποιούς υπολειτουργούν τα αγροτικά ιατρεία Καστανέων , Βάλτου, Θουρίου, Ζώνης,  Μάνης, Μικρού Δερείου, Αμπελακίων, Πυθίου , Μεταξάδων και Δόξης. Ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας στερούνται την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πρόκειται ως επί το πλείστον για γηραιό πληθυσμό, πολυασθενείς, αρκετοί εκ ων οποίων με κινητικά προβλήματα.  Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τα κέντρα υγείας του βορείου Έβρου πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει προσωπικό ώστε να στελεχωθούν τα ιατρεία καθώς παρότι προκυρήχθησαν θέσεις δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον,  αλλά και διότι αρκετοί αγροτικοί  και γενικοί ιατροί έχουν αποσπαστεί για να καλύψουν θέσεις σε νοσοκομεία και άλλα κέντρα υγείας.

Eπισημαίνουμε την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί φαρμακοποιοί καθώς καλούνται να επωμιστούν εξολοκλήρου την φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων για ολόκληρες εβδομάδες. Μάλιστα σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη χρονική συγκυρία όπου οι τιμές των φαρμάκων αναπροσαρμόζονται συνεχώς προς τα κάτω και τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν με καθυστέρηση.

Κρούομε των κώδωνα  καθώς υπάρχουν ειδικές κατηγορίες φαρμάκων που δεν δύνανται να χορηγηθούν άνευ συνταγής , ούτε μέσω της θεσμοθετημένης διαδικασίας προχορήγησης, γεγονός που οδηγεί σε  διακοπή θεραπειών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι αποδοχές που λαμβάνουν οι αγροτικοί ιατροί , μετά την ένταξή του στο ενιαίο μισθολόγιο, σε σχέση με το έργο που προσφέρουν αλλά και με τις περιοχές που καλούνται να καλύψουν και τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν αποτελούν τροχοπέδη  στο να υποβάλλουν αίτηση για κάλυψη της θέσης. Πόσο μάλλον όταν καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα σίτισης στέγασης και μετακίνησης που αυξάνονται δυσανάλογα όταν παρίσταται ανάγκη εξυπηρέτησης όμορου ιατρείου. (Ειδικά στον Έβρο που είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος  νομός και αρκετά αραιοκατοικημένος).

Επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και σε αυτό δικαιούνται ισότιμη πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Επιπλέον ο θεσμός των αγροτικών ιατρείων ανέκαθεν αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς παρέχονταν άμεση πρόσβαση όχι μόνο στη συνταγογράφηση αλλά κυρίως στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας (ατυχήματα, εγκεφαλικά, εμφράγματα). Συνεπώς η παρούσα κατάσταση είναι φυσικό να προκαλεί έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους αυτών των ακριτικών περιοχών.

Για όλα αυτά σας παρακαλούμε να προωθήσετε το αίτημα κάλυψης αυτών των περιοχών στις αρμόδιες αρχές και επιπλέον να  αναδείξετε το ζήτημα της θέσπισης ουσιωδών και αποτελεσματικών κινήτρων στελέχωσης των άγονων ιατρείων με γενικούς ιατρούς ή έστω προσωρινά με οπλίτες ιατρούς. Είναι οξύμωρο στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων και των 70000 ιατρών να τίθεται θέμα υποστελέχωσης όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι υποδιπλάσιος.
 

Την άνωθεν επιστολή συνυπογράφουν

Οι Φαρμακοποιοί                                 Οι Δήμαρχοι


Για τον Φ.Σ. Έβρου                           
Ο Πρόεδρος                                         
Τερζής Αναστάσιος                             


Για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Ο Δήμαρχος
Λαμπάκης Ευάγγελος

Για τον Δήμο Σουφλίου
Ο Δήμαρχος
Πουλιλιός Ευάγγελος

Για τον Δήμο Διδυμοτείχου
Ο Δήμαρχος
Πατσουρίδης Παρασκευάς

Για τον Δήμο Ορεστιάδας
Ο Δήμαρχος
Μουζάς Δημήτριος

Για τον Δήμο Σαμοθράκης
Ο Δήμαρχος
Χανός Γεώργιος


(Πηγή: Ιστοσελίδα Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

5 Σεπτεμβρίου 2014, 14:07:39
Απάντηση #832
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Παράθεση
Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι αποδοχές που λαμβάνουν οι αγροτικοί ιατροί , μετά την ένταξή του στο ενιαίο μισθολόγιο, σε σχέση με το έργο που προσφέρουν αλλά και με τις περιοχές που καλούνται να καλύψουν και τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν αποτελούν τροχοπέδη  στο να υποβάλλουν αίτηση για κάλυψη της θέσης. Πόσο μάλλον όταν καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα σίτισης στέγασης και μετακίνησης που αυξάνονται δυσανάλογα όταν παρίσταται ανάγκη εξυπηρέτησης όμορου ιατρείου. (Ειδικά στον Έβρο που είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος  νομός και αρκετά αραιοκατοικημένος).

Αφου "αντιλαμβανονται" και προσυπογραφουν και οι τοπικοι αρχόντοι, ας βαλουν κανα ρεφενε να ενισχυσουν τις "αποδοχες που αποτελουν τροχοπεδη στην καλυψη της θεσης" ή/και να καλυψουν τα εξοδα σιτισης, στεγασης και μετακινησης που "αυξανονται δυσαναλογα".

Αλλα νομιζω οτι το ζητουμενο ουσιαστικα (μιας που για να αλλαξει το ενιαιο μισθολογιο χλωμουτσικο το βλεπω) ειναι να αγγαρεψουμε κοσμο ωστε να κανουμε τη δουλεια μας "έστω προσωρινά με οπλίτες ιατρούς" (και ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου).

5 Σεπτεμβρίου 2014, 15:20:16
Απάντηση #833
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ακόμα και αν επιθυμούσε ένας ιατρός σε αναμονή Ειδικότητας που δεν κατάγεται απ' τα μέρη τους να πάει στον... Έβρο για να κάνει αγροτικό επί θητεία, δείχνουν να ξεχνούν:

- ότι οι περισσότερες Ειδικότητες έχουν μικρή έως μηδενική αναμονή πλέον, άρα δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα που θα μείνει ο νέος ιατρός χωρίς δουλειά ώστε να αναζητήσει τέτοιες λύσεις.

- υπάρχει η λύση της άμεσης έναρξης Ειδικότητας στο εξωτερικό.

Οπότε, ΓΙΑΤΙ να πάει ο άλλος στον Έβρο ;

Στο αγροτικό επί θητεία, με μισθό 750€, ούτε για να ζει (σπίτι-λογαριασμοί-βενζίνες) δεν θα του φτάνουν.

Δεν ξέρω αν το πρόσεξε μόνο ο Xouzouris, αλλά η τελευταία λύση (οπλίτες-ιατροί) που πρότειναν είναι αποκαλυπτική των προθέσεών τους.

Κάποιους να αναγκάσουμε να πάνε ώστε να κάνουμε την δουλίτσα μας... ???

Λυπάμαι μόνο τον κοσμάκη, αλλά αυτούς ψήφισαν.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Σεπτεμβρίου 2014, 15:22:49 από kopritis »

5 Σεπτεμβρίου 2014, 16:31:38
Απάντηση #834
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Με τα νέα μέτρα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που ετοιμάζουν, αν μπλοκάρουν την δυνατότητα αίτησης για ειδικότητα πριν εκπληρώσεις το αγροτικό και αφήσουν τη σχετική δυνατότητα μόνο για τα άγονα τότε όλο και κάποιος (που δεν θα θέλει ή δεν θα μπορεί να φύγει εξωτερικό) θα αναγκαστεί πάει στα άγονα έστω και μ' αυτούς του μισθούς και συνθήκες διαβίωσης.
Βέβαια προβλέπω μπάχαλο με τις ειδικότητες, θα ανοίγουν οι θέσεις ενώ οι γιατροί θα είναι στο αγροτικό και δεν θα μπορούν να φύγουν.

5 Σεπτεμβρίου 2014, 17:56:58
Απάντηση #835
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με τα νέα μέτρα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που ετοιμάζουν, αν μπλοκάρουν την δυνατότητα αίτησης για ειδικότητα πριν εκπληρώσεις το αγροτικό και αφήσουν τη σχετική δυνατότητα μόνο για τα άγονα τότε όλο και κάποιος (που δεν θα θέλει ή δεν θα μπορεί να φύγει εξωτερικό) θα αναγκαστεί πάει στα άγονα έστω και μ' αυτούς του μισθούς και συνθήκες διαβίωσης.
Βέβαια προβλέπω μπάχαλο με τις ειδικότητες, θα ανοίγουν οι θέσεις ενώ οι γιατροί θα είναι στο αγροτικό και δεν θα μπορούν να φύγουν.


Έτσι ακριβώς ήταν παλαιότερα, αλλά κανένα μπάχαλο δεν υπήρξε.

Μεταβατικά θα δημιουργηθεί ένα μικρό κενό, αλλά, ας το καλύψουν δουλεύοντας οι επιμελητές που απέμειναν και που συνήθισαν μόνο να δίνουν εντολές στους «μικρούς».
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

5 Σεπτεμβρίου 2014, 20:00:17
Απάντηση #836
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δημήτρη, όπως έγραψε και παραπάνω ο @kopritis (ψευδώνυμο κι αυτό!) οι αναμονές στις ειδικότητες έχουν πέσει δραματικά. Σε περιφερειακά νοσοκομεία και ιδιαίτερα σε χειρουργικές κλινικές ψάχνουν τους ειδικευόμενους με το κυάλι!
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αγροτικών που ξεκινούν το αγροτικό και σε 3-4 μήνες, λόγω μη αποδοχής διορισμού και παραιτήσεων όσων προηγούνταν στη λίστα αναμονής, τους έρχεται ο διορισμός για ειδικότητα και φεύγουν από το αγροτικό. (στις σπάνιες περιπτώσεις που γινόταν αυτό στην εποχή μας ήταν ο εφιάλτης του αγροτικού γιατί δε μπορούσες να παραιτηθείς, έμπαινες σε λίστα προτεραιότητας μέχρι να τελειώσεις το αγροτικό αλλά η επόμενη θέση μπορεί να άδειαζε σε χρόνια!)
Εξαρτάται τι έχουν τώρα στο μυαλό τους
- Να μην μπορείς να κάνεις αίτηση για ειδικότητα πριν τελειώσεις το αγροτικό εκτός αν είσαι σε άγονο και σε κάθε περίπτωση να μην μπορείς να ξεκινήσεις ειδικότητα αν δεν έχεις εκπληρώσει τη θητεία του αγροτικού (το "δικό" μας σύστημα) Έτσι θα δημιουργηθεί ένα μεσοδιάστημα (μέχρι να περάσει η πρώτη χρονιά) χωρίς πολλές αιτήσεις και κυρίως χωρίς άτομα που θα μπορούν να ξεκινήσουν ειδικότητα. Οι λίστες για ειδικότητα θα αδειάσουν κι άλλο χωρίς να έχουν "υλικό" τροφοδότησης επομένως περισσότερα κενά σε ειδικευόμενους
- Να μπορούν να κάνουν αίτηση για ειδικότητα μόλις βγαίνουν από τη σχολή αλλά να μην μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν έχουν κάνει το αγροτικό. Το θεωρώ το πιθανότερο αλλά είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει τρομερή αναστάτωση (γι αυτό το θεωρώ πιθανότερο αφού έχει αποδειχθεί ότι επιλέγουν τη χειρότερη λύση) αφού θα ανοίγουν οι θέσεις ειδικότητας και οι αγροτικοί δεν θα μπορούν να πάνε. Έτσι θα δημιουργούνται μεγαλύτερα κενά στις ειδικότητες (να πάνε τα χαρτιά στον πρώτο υποψήφιο, να στείλει χαρτιά ότι κάνει αγροτικό ώστε να μπει στη λίστα προτεραιότητας, να στείλουν χαρτιά στον επόμενο υποψήφιο κλπ κλπ) Παράλληλα οι υπηρεσίες, και ιδιαίτερα η κεντρική του υπουργείου, θα δεχτούν αυξημένο όγκο ανταλλαγής των ανωτέρω υπηρεσιακών εγγράφων που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Για το να θα δουλέψουν οι επιμελητές στα νοσοκομεία σε παραπέμπω στην ιστορία με τα "ΤΕΠ" στο νοσοκομείο Άρτας.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Σεπτεμβρίου 2014, 11:32:12 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Σεπτεμβρίου 2014, 20:28:45
Απάντηση #837
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μεταβατικά θα δημιουργηθεί ένα μικρό κενό, αλλά, ας το καλύψουν δουλεύοντας οι επιμελητές που απέμειναν και που συνήθισαν μόνο να δίνουν εντολές στους «μικρούς».
:laugh: :laugh: :laugh:
Καλό !

Στο νοσοκομείο που εργάζομαι έχει τύχει στο παρελθόν να μείνουν στην Κλινική 2 ειδικεύομενοι.

Ε, σε πληροφορώ ότι συνέχιζαν να βγάζουν όλη την λάντζα αυτοί, πάλι καλά που στο συγκεκριμένο ίδρυμα αιμοληψίες και φλεβοκαθετήρες βάζουν οι νοσηλεύτριες.

Μάλιστα ορισμένοι κωλ@πετσωμένοι Επιμελητές δεν καταλάβαιναν τπτ, και ακόμα και εκεί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν (π.χ εξωτερικά) δεν το έκαναν.

Δυστυχώς η νοοτροπία που κυριαρχεί είναι "τα έκανα εγώ, σειρά σου τώρα να τα κάνεις εσύ..." Φυσικά μπορεί να είμαι στην εξαίρεση και αλλού οι Επιμελητές να είναι περισσότερο φιλότιμοι !  :D

Μπορεί αν απαγορεύσουν στους νέους απόφοιτους την δήλωση Ειδικότητας κάποιοι να πάνε στα αγροτικά, αλλά μην αυταπατάστε ότι θα γίνει ό,τι γίνονταν τα καλά χρόνια που έβαζες μέσο για να πας σε άγονο, τώρα οι περισσότεροι φεύγουν εξωτερικό και γι'΄αυτό έχουν αδειάσει οι λίστες.

Οπότε σας έχω άσχημα νέα, οι indians στην επαρχία μας τελείωσαν !

11 Σεπτεμβρίου 2014, 10:35:38
Απάντηση #838
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δυστοκία χαρακτηρίζει τις προσπάθειες των φμφ να αναδείξουν νέο προεδρείο για τον ΠΦΣ. Καμία παράταξη δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ και ο κλάδος τους παραμένει διαιρεμένος και ευάλωτος όσο ποτέ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω μη απαιτούμενης πλειοψηφίας σύμφωνα με το άρθρο 27 του κανονισμού του ΠΦΣ, η εκλογή όλων των αξιωμάτων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ ματαιώνεται.

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 15/9/2014 και ώρα 14.00 (άρθρο 33 του Ν. 3601/28).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Σεπτεμβρίου 2014, 10:36:02
Απάντηση #839
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Αμείωτος μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στις δυο συνδικαλιστικές παρατάξεις των φμφ, την ΑΕΣΠ του κ. Θεοδοσιάδη και την ΠΦ Συμμαχία του κ. Λουράντου. Η δεύτερη μάλιστα, έβγαλε σήμερα καυστική ανακοίνωση εναντίον της πρώτης:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του μειωμένου και κλιμακωτού ποσοστού κέρδους που θα αποτελέσει αιτία λουκέτου για πολλά φαρμακεία, η κυβερνητική παράταξη του κλάδου αντί να ζητήσει για τα μάτια του κόσμου μια συγνώμη προτίμησε να βγάλει μια ανακοίνωση κλάψας για να πιάσει πόρτα για το σημερινό ΔΣ του ΠΦΣ. Τα "μαντρώματα" των εκλεκτόρων, οι διαβεβαιώσεις ότι τα φάρμακα κάτω των 70€ δεν θα πειραχτούν και τα "θερμά" καλοκαίρια αποτελούν ήδη μακρινό παρελθόν. Θα δούμε και Διαύγεια Ιουνίου εντός 48 ωρών και δεν τρέχει κάστανο. Μόνο οι καρέκλες στον ΠΦΣ έχουν σημασία. Τουλάχιστον τη σημερινή μέρα έπρεπε να τη σεβαστούν μερικοί...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3566 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4576 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3952 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23908 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou