Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:59:09

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 768279 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Σεπτεμβρίου 2014, 12:07:30
Απάντηση #840
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πρεμιέρα για τα νέα ποσοστά κέρδους των φμφ από σήμερα. Ας τα θυμηθούμε:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σήμερα, παράλληλα με την έναρξη ισχύος του νέου Δελτίου Τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, έχουμε και την έναρξη ισχύος των νέων Ποσοστών Κέρδους φαρμάκων για τα φαρμακεία.
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

Για τα φαρμακεία το ποσοστό μικτού κέρδους (mark up) καθορίζεται ως εξής:
α) για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) ποσοστό έως 35% επί της χονδρικής τιμής,
β) για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα τα οποία δεν αποζημιώνονται από τους ΦΚΑ ως ποσοστό 35% επί της χονδρικής τιμής,
γ) για όλα τα αποζημιούμενα φάρμακα από τους ΦΚΑ σύμφωνα με το κάτωθι πίνακα: (ανοίξτε το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Σεπτεμβρίου 2014, 12:18:29 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Σεπτεμβρίου 2014, 13:08:52
Απάντηση #841
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«Έχουμε ήδη προσλάβει από όσους είχαμε εξαγγείλει τον Ιούνιο 400 γιατρούς. Είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη 400 ακόμη και αυτοί είναι δευτεροβάθμια υγεία, δηλαδή στα νοσοκομεία. Έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός στο ΑΣΕΠ για 200 διασώστες – όσους χρειάζονται για να λειτουργήσουν π.χ. τα ασθενοφόρα – και έχουμε πει ότι θα πάρουμε ακόμα 700-800 νοσηλευτές, με διαδικασία ΑΣΕΠ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Παράλληλα ο κ. Βορίδης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM τόνισε πως θα υπάρξουν καινοτομίες στον χώρο της υγείας κάνοντας λόγο για  ένα πρόγραμμα με το οποίο θα παραδίδονται τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Σεπτεμβρίου 2014, 20:03:49
Απάντηση #842
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Παίρνοντας την αρχή και το τέλος της είδησης φτιάχνετε μια καινούρια που λέει πως θα αξιοποιηθούν οι διανομείς ιατροί:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχουμε ήδη προσλάβει από όσους είχαμε εξαγγείλει τον Ιούνιο 400 γιατρούς. Είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη 400 ακόμη ...... για  ένα πρόγραμμα με το οποίο θα παραδίδονται τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς.
Πέρα απο την πλάκα το υπουργείο θα ασχοληθεί και με τις μεταφορές-διανομές; Θα βγάλει κονδύλι για να πληρώνει courier; (όταν με τις συμμετοχές μερικά σκευάσματα είναι απλησίαστα). Εγώ κάνω πλάκα ή ο υπουργός;
   Αλήθεια πότε προσλήφθηκαν 400 γιατροί; (μάλλον εννοεί επικουρικούς και επι θητεία; δλδ πάλι πλάκα κάνει)
   Επίσης, αλήθεια, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ψήνεται ακόμα ή ξεχάστηκε; (λες να εννοεί αυτό ο Μαυρουδής αν και δεν εμπίπτει στα καθήκοντα του υπουργείου του; )

24 Σεπτεμβρίου 2014, 10:38:04
Απάντηση #843
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, στάση αναμονής προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνκελα Μέρκελ τηρεί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ιδιαιτέρως σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ).
 
Έτσι, ενώ η περίφημη έκθεση του διεθνούς Ινστιτούτου, σχετικά με την "μέτρηση" του τυχόν ανταγωνισμού προς τα κάτω ο οποίος ενδέχεται να έχει επέλθει στις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ, δεν έχει ακόμη δει το φως της δημοσιότητας ούτε έχει απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο, ο Μάκης Βορίδης φέρεται να εκτιμά ότι υπάρχουν υψηλές πιθανότητες η τρόικα να αποδεχθεί ενδεχόμενο αίτημα της ελληνικής πλευράς περί αναβολής στην εκτίμηση του ανταγωνισμού στην αγορά των ΜΥΣΥΦΑ, συνεπώς στο ενδεχόμενο αίτημα της ελληνικής πλευράς περί αναβολής στην εφαρμογή του μέτρου της πλήρους απελευθέρωσης των δικτύων διανομής για τα ΜΥΣΥΦΑ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

28 Σεπτεμβρίου 2014, 10:32:36
Απάντηση #844
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
27/09/2014.

 Ο Κωνσταντίνος Λουράντος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για τα επόμενα χρόνια.

Στην εκλογική διαδικασία που έγινε σήμερα και έληξε πριν λίγη ώρα, ο κ. Λουράντος υπερίσχυσε του ανθυποψηφίου του, νυν προέδρου, Κυριάκου Θεοδοσιάδη.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των φαρμακοποιών ο Κωνσταντίνος Λουράντος έλαβε 86 ψήφους έναντι 75 του κ. Θεοδοσιάδη, ενώ καταμετρήθηκαν και 11 λευκά ψηφοδέλτια.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία ομολογουμένως και σε έναν Σύλλογο που παραμένει ακέφαλος από τις 14 Ιουνίου ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές.

Ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ήταν πρόεδρος μέχρι πρότινος του ΠΦΣ και επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από την Ν. Δημοκρατία και ο Κων. Λουράντος ήταν πρόεδρος του ΦΣΑ και επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Η επικράτηση του κ. Λουράντου, έστω και με δραματικό τρόπο όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή, αφού επί 30 χρόνια η Νέα Δημοκρατία σημείωνε πρωτιά και αυτοδυναμία.

Η κατάσταση είναι σίγουρα κρίσιμη με το μέλλον να είναι ένα δύσκολο και αβέβαιο, όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους εργαζόμενους, ωστόσο στον χώρο του φαρμάκου τα πράγματα είναι οριακά πλέον.

Η μείωση του ποσοστού κέρδους που γονάτισε τους φαρμακοποιούς όπως αναφέρουν, η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ και η διάθεσή τους από μεγάλα Σούπερ Μάρκετ -τα οποία κλείνουν ήδη το μάτι στην αγορά, αλλά και το ωράριο που έχει ξεχειλώσει, αποτελούν σοβαρά ζητήματα του κλάδου.

Ειδικά για το τελευταίο, όπως εκπρόσωποι Συλλόγων, αναφέρουν ότι «η εξάρθρωση του ρυθμιστικού πλαισίου της λειτουργίας του στην Ελλάδα, αποτελεί ένα μοναδικό νεοφιλελεύθερο πείραμα σε όλη την Ευρώπη, το οποίο συνιστά σοβαρό και επικίνδυνο εγχείρημα».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

28 Σεπτεμβρίου 2014, 14:15:24
Απάντηση #845
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......Ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ήταν πρόεδρος μέχρι πρότινος του ΠΦΣ και επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από την Ν. Δημοκρατία και ο Κων. Λουράντος ήταν πρόεδρος του ΦΣΑ και επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Η επικράτηση του κ. Λουράντου, έστω και με δραματικό τρόπο όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή, αφού επί 30 χρόνια η Νέα Δημοκρατία σημείωνε πρωτιά και αυτοδυναμία.......
   Απο πιο πολιτικό χώρο προέρχεται ο προσφιλής νεοεκλεγείς πρόεδρος; Δεν πιστεύω να είναι αριστερός (με δεξιά τσέπη, όπως έλεγαν στο χωριό μου)...

28 Σεπτεμβρίου 2014, 20:57:11
Απάντηση #846
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προέρχεται απο τα σπλάγχνα της Νουδου, με την οποία στην εποχή των παχέων αγελάδων είχε διοριστεί και στο αξίωμα του προέδρου του ΙΦΕΤ, τρώγοντας με πολλες μασελες ταυτόχρονα. Όταν ζόρισαν τα πραγματα, κατα το παραδειγμα των μυων οταν βυθιζεται το σκαφος, εγκατελειψε τη Νουδου και αλλοιθωρησε προς τους Ανεξελεγκτους Ελληνες αλλά δεν στεριωσε ουτε εκει και τώρα παιζει μόνος του την αντιμνημονιακη του φλογέρα. Στις πρόσφατες εκλογές, η βαση των φμφ έδωσε σε αυτον και το νουδου-γενες (νυν αποσκιρτημενο) τσούρμο του το ταπεινό 18%, όμως δρώντας παρασκηνιακως κατάφερε να υφαρπάξει την σχετική πλειοψηφία του εκλεκτορικού σωματος και να σχηματίσει εύθραυστο προεδρείο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον εκλεκτό της βάσης ( 43% ) Κούλη, πνευματικό παιδι και διάδοχο του ιερού τοτέμ Γέρου ή Παππού Βαγιωνα.
Θερμοκεφαλος, συγκρουσιακος και με ενα μονιμο, ακουσια κωμικο υφος στις ανορθογραφες ανακοινώσεις του, θεωρειται αδύνατο να προωθήσει στον νυν Υπουργό τα συμφέροντα της συντεχνίας ενω παράλληλα η αντιπολίτευση αλλά και οι εσωτερικοί εχθροί του, θα του τραβούν διαρκώς το χαλί κάτω απο τα πόδια. Ο άλλοτε κραταιός συνδικαλισμός των φμφ, έχει γίνει με την ανάρρησή του Λου στο θώκο του προέδρου του ΠΦΣ ...γιο-γιο!
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2014, 00:44:26 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Σεπτεμβρίου 2014, 13:22:55
Απάντηση #847
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προέρχεται απο τα σπλάγχνα της Νουδου, .....
...όμως δρώντας παρασκηνιακως κατάφερε να υφαρπάξει την σχετική πλειοψηφία του εκλεκτορικού σωματος και να σχηματίσει εύθραυστο προεδρείο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον εκλεκτό της βάσης...
   Ήμουν σίγουρος...
   Στο έρωτα-πόλεμο-εκλογές όλα επιτρέπονται...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θερμοκεφαλος, συγκρουσιακος και με ενα μονιμο, ακουσια κωμικο υφος στις ανορθογραφες ανακοινώσεις του, ....
   Ο έρωτας δεν κρύβεται..  :laugh: . Μού έφτιαξες τη μέρα...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... Ο άλλοτε κραταιός συνδικαλισμός των φμφ, έχει γίνει με την ανάρρησή του Λου στο θώκο του προέδρου του ΠΦΣ ...γιο-γιο!
   Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, θα δείξει. Ήδη ο Λούρυ άρχισε εξαγγελείες: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Την κατηγορηματική διαβεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο κλάδος των φαρμακοποιών θα προχωρήσει σε πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που η κυβέρνηση απελευθερώσει τα δίκτυα διανομής για τα ΜΥΣΥΦΑ, παρέχει την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, μέσω του ygeia360.gr, ο νέος Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος.
   «Εάν η κυβέρνηση τολμήσει να δώσει τα ΜΥΣΥΦΑ στα supermarket, τότε να ξέρει ότι θα πάει μέχρι τις εθνικές εκλογές με κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας», δηλώνει χαρακτηριστικά στο ygeia360.gr ο Κώστας Λουράντος.


   Πάντως ο Μάκης δεν πτοείται και δήλωσε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές  :laugh: του ygeia360.gr, με ιδιαίτερη  :laugh: ικανοποίηση υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης την είδηση σύμφωνα με την οποία στη θέση του νέου προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) εκλέχθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος.

1 Οκτωβρίου 2014, 12:09:19
Απάντηση #848
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Επειδή ο φίλτατος Διακομιστής απέχει απο διημέρου να κάνει ανέρτηση για τους φμφ μεταφέρω μια είδηση του ΕΤ. Μάλλον η φιλοκυβερνητική εφημερίδα προσπαθεί να κατευνάσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΦΣ. Εγώ δεν την πιστεύω, απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο για μικροπολιτικούς σκοπούς. 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
(είναι αρχείο pdf με εικόνα και δεν γίνεται επικόλληση - δεν το βρήκα αλλου στο διαδύκτιο)
   Μου άρεσε που λέει ότι ο Μάκης Β. με έρευνα διαπίστωσε πτώση τιμών των ΜΥΣΥΦΑ. (ίσως πήρε κάποια γενόσημη παρακεταμόλη για τον κεφαλόπονο).
   Δημοσίευμα αλλού αναφέρει οτι δίνεται απλώς παράταση. Βέβαια ο ΕΤ ξέρει καλύτερα...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Mέχρι στιγμής, φαίνεται ότι έχουν επιτευχθεί μειώσεις τιμών των ακριβών ΜΗΣΥΦΑ, αλλά στα φθηνά δεν καταγράφονται αξιοσημείωτες αλλαγές.
   Παράταση έως το τέλος του έτους για την πλήρη απελευθέρωση της τιμής και του τρόπου διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), θα ζητήσει ο υπουργός Υγείας από την τρόικα.
   Η ελληνική πλευρά έχει αναλάβει τη δέσμευση να απελευθερώσει πλήρως τις τιμές των εν λόγω σκευασμάτων (παυσίπονα, αλοιφές, συμπληρώματα), στην περίπτωση που ο ανταγωνισμός μέσω των φαρμακείων δεν οδηγήσει σε μείωση των τιμών τους. (δηλαδή σίγουρα - Ελπίζω να θυμηθούν ότι η απελευθέρωση θα είναι προς τα κάτω....)

4 Οκτωβρίου 2014, 20:31:19
Απάντηση #849
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ένα αφιέρωμα από "Τα Νέα" στον νέο πρόεδρα του ΠΦΣ, που σε καθηλώνει με την ωμότητα και τον κυνισμό του και σε βυθίζει στα άδυτα του πεπτικού σωλήνα του πιο άθλιου και διεφθαρμένου κρατιδίου. Εσείς πόσες γροθιές στο στομάχι σας νιώθετε διαβάζοντάς το;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο πατέρας του ήταν έμπορος, ο ίδιος σε νεαρή ηλικία ήταν μουσικός, έπαιζε ελαφρολαϊκή μουσική με το συγκρότημά του σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Αλλαγή σελίδας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έφεραν οι εκλογές του περασμένου Σαββάτου. Επειτα από τρεις δεκαετίες απόλυτης αυτοδυναμίας και κυριαρχίας, η ΝΔ χάνει το τιμόνι του Συλλόγου. Το παράδοξο είναι ότι ο νέος πρόεδρος είναι ταυτισμένος με τη γαλάζια παράταξη και κάποτε δήλωνε «σπλάγχνο» της ΝΔ. Σήμερα αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητος.

Είπε:
«Η αισιοδοξία μου ότι θα επιβιώσω μού επιτρέπει να δώσω τη μάχη ανεξαρτήτως από το ποιος είναι πάνω. Αλλά από την άλλη μεριά, περισσότερες πιθανότητες έχω με μια άλλη κυβέρνηση – Τσίπρας μη Τσίπρας, οποιοσδήποτε – να κάνει κάτι διαφορετικό, παρά με αυτή»...

Είπαν γι’ αυτόν:  «Αδωνις Γεωργιάδης»
«Το παίζεις εργατοπατέρας με ένα εκατομμύριο τζίρο στον ΕΟΠΥΥ. Να κάνουμε ένα πείραμα; Να πάμε με μία κάμερα να δούμε το σπίτι σου και το σπίτι μου; Εγώ δεν έχω σπίτι με δύο πισίνες»

της Μάρθας Κάϊτάνίδη

Οι άσπονδοι φίλοι του (προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από τη ΝΔ) καταλογίζουν στον Κωνσταντίνο Λουράντο μια... συγκυριακή στροφή προς τα αριστερά. Η εμφάνισή του στην προεκλογική εκστρατεία της Ρένας Δούρου τον περασμένο Μάιο, όταν εκείνη διεκδικούσε την κρίσιμη Περιφέρεια Αττικής, προκάλεσε.

Στην ίδια εκδήλωση, η τοποθέτησή του «η υγεία δεν έχει κόμμα» και η δήλωση που ακολούθησε, ανταποκρινόμενος σε σχετικό κάλεσμα της κυρίας Δούρου, «η συνενοχή σε αυτού του είδους το πρόγραμμα με ενδιαφέρει και με τιμά» έδωσαν τροφή για σχόλια.

Είχαν προηγηθεί τηλεοπτικές μάχες με τον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωρ- γιάδη και τον Κωνσταντίνο Λουράντο να ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς-φαρμάκι, εξώδικα και μηνύσεις.

Συγκρουσιακός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
συγκρουσιακος

Ο επί 18 χρόνια πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έχει δείξει ότι είναι ανήσυχο πνεύμα – και αυτό ακριβώς επισημαίνουν σε συζητήσεις οι υποστηρικτές και φίλοι του. Κάπως έτσι εξηγούν και την... παραδοσιακά αντίθετη στάση του «επαναστατικού» σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του «μετριοπαθούς» – όπως έχει πολλάκις χαρακτηρισθεί – Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Τα γαλάζια προεδρεία των δύο μεγαλύτερων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας – o κ. Λουράντος ως πρόεδρος του ΦΣΑ και ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ – ήταν τα τελευταία χρόνια σε μόνιμη σύγκρουση.

Οι φίλοι του επιμένουν ότι ο κ. Λουράντος είναι «στρατιώτης» του κλάδου και όχι του κόμματος – οποιουδήποτε κόμματος, διευκρινίζουν. Η τακτική του είναι «αντίδραση για την αντίδραση» λένε οι εχθροί του. Ομως, αμφότεροι συμφωνούν ότι μετά την ανάδειξη του νέου προεδρείου, στον ΠΦΣ πνέει άλλος αέρας. «Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης δεν με έχει δεχθεί στο γραφείο του ως πρόεδρο του ΦΣΑ, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μου. Τώρα όμως θα αναγκαστεί θέλει δεν θέλει» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Λουράντος.

Τα λόγια και η στάση του προμηνύουν συγκρούσεις. Ηδη, προανήγγειλε ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές τα φαρμακεία της χώρας θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα, καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης σε φυλλάδια και αφίσες. Το ίδιο είχαν πράξει οι φαρμακοποιοί ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών, την περασμένη άνοιξη.

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος διευκρινίζει ότι ήταν φανατικός υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Υπήρξε πρόεδρος στη Νεολαία της ΕΡΕΝ (Εθνική Ριζοσπαστική Ενωση Νέων), δίνοντας αγώνες στα νιάτα του. «Η οικογένειά μου ήταν καραμανλικοί μέχρι θανάτου» θυμάται. Επιμένει ότι «δεν έχω μιλήσει ποτέ εναντίον της ΝΔ, αλλά εναντίον της κυβέρνησης». Και προσθέτει: «Είμαι από τους λίγους συνδικαλιστές που δεν έχει διαγραφεί από τη ΝΔ αλλά ούτε την έχω εγκαταλείψει».

Σε ομιλία του στα Ιωάννινα πριν από πέντε μήνες – ο Κ. Λουράντος «όργωσε» την Ελλάδα όταν διεκδικούσε την προεδρία του ΠΦΣ – επανέλαβε την πεποίθησή του ότι τα σκληρά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια στα φαρμακεία «δεν είναι μνημονιακές επιταγές. Η μόνη μνημονιακή επιταγή είναι το ποσοστό κέρδους». Το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ το αποδίδει στη δυσαρέσκειά του. «Εγώ δεν υπήρξα ποτέ αριστερός» σημειώνει. «Πιστεύω πολύ στις παροιμίες. Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να πράξει όσα υπόσχεται. Γι’ αυτό και του αφιερώνω το “όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει”».

Το νέο ΔΣ του ΠΦΣ ανέδειξε πρόσωπα από όλα τα κόμματα και υποστηρίχτηκε από φαρμα- κοποιούς διαφόρων παρατάξεων και αυτό για τον Κ. Λουράντο αποτελεί απόδειξη της ανεξάρτητης στάσης του, την οποία υπερασπίζεται με πάθος. «Δεν ανήκω πουθενά. Αν όμως κάποια παράταξη ζητήσει κάτι από εμένα και αυτό είναι σύμφωνο με τις αρχές και τις ιδέες μου, τότε ναι θα συμμετάσχω» καταλήγει.

Αισιόδοξος

Αρκετοί περίμεναν ότι το δραστήριο και μαχητικό προφίλ του θα αποτελούσε το εισιτήριο για την είσοδό του στο τερέν της πολιτικής. Αρκετοί στοιχημάτιζαν ότι αυτός ήταν ο στόχος του. Ο ίδιος αφήνει να διαρρεύσει ότι όταν πριν από δύο χρόνια τού έγινε σχετική πρόταση, αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Παραδέχεται πως ήταν τιμητική στιγμή για εκείνον, διαχωρίζει όμως σε κάθε ευκαιρία τον συνδικαλισμό από την πολιτική. Συχνά λέει ότι η πολιτική θα τον δίχαζε: είτε θα έπρεπε να προδώσει τον κλάδο του, συναινώντας με την ψήφο του σε νομοσχέδια καταστροφικά για τα φαρμακεία, είτε θα πρόδιδε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού.

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος σε ό,τι αφορά το μέλλον των φαρμακείων. Τα δύο του παιδιά (η 23χρονη Δωριάννα και ο 19χρονος Αντρέας) φοιτούν στο δεύτερο έτος της Φαρμακευτικής, στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου ( στο ίδιο έτος αν και έχουν μεταξύ τους διαφορά 4 ετών; ) «Δεν τους προτρέψαμε αλλά ούτε και τους αποτρέψαμε από το να γίνουν φαρμακοποιοί. Τους αρέσει πολύ ως επάγγελμα και ως επιστήμη η φαρμακευτική. Ελπίζω ότι θα έχουμε τα φαρμακεία για να τους τα κληροδοτήσουμε» λέει αναφερόμενος και στο φαρμακείο που διατηρεί η σύζυγος του Λίνα Δελάρα.

Απευθυνόμενος στους νέους φαρμακοποιούς, ο κ. Λουράντος σημειώνει: «Πιστεύω στο φαρμακείο. Η Ελλάδα έχει πολλά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, με τους φαρμακοποιούς να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων. Συνεπώς, υπάρχουν ευκαιρίες». Ο ίδιος σε ηλικία 19 ετών έδινε εξετάσεις με το όνειρο να περάσει στην Ιατρική. Τελικά, πέρασε στη σχολή της δεύτερης επιλογής του. «Ευτυχώς» σχολιάζει τώρα. «Ο πατέρας μου ήταν έμπορος στον Πειραιά. Κατάφερα να συνδυάσω το εμπόριο με την επιστήμη και αυτό εντέλει ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου» τονίζει.

Οταν μιλάει για το παρελθόν, τα λόγια του περιγράφουν μια «ανέφελη» εποχή. Από τα 17 του έπαιζε ελαφρολαϊκή μουσική σε νυχτερινά κέντρα στον Πειραιά και στην Αθήνα, με το συγκρότημά του (τους Μακάκους), σπούδαζε και αισιοδοξούσε για το μέλλον του. Στα χρόνια που μεσολάβησαν – τη «χρυσή εποχή» των φαρμακείων – απέκτησε περιουσία. Σήμερα το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, το ωράριο και η απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων απο- τελούν κόκκινες γραμμές για τον κλάδο.

«Αντιλαμβάνομαι τις προσδοκίες σας που πηγάζουν από το “καινούργιο” και αισθάνομαι την ευθύνη και το βάρος που δημιουργείται από αυτές...» απαντά μέσω facebook στους φαρμακοποιούς που έσπευσαν να τον συγχαρούν για την επιτυχία του.

ΤΑ ΝΕΑ
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Οκτωβρίου 2014, 11:50:41 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Οκτωβρίου 2014, 12:20:29
Απάντηση #850
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Aλλάζει η λειτουργία των EΛTA, που μετατρέπεται σε «τράπεζα», ακόμα και σε φαρμακείο της γειτονιάς! Θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση συνταγών και την παράδοσή τους στον χώρο επιλογής του πελάτη. H νέα υπηρεσία με την επωνυμία «παράδοση φαρμάκων κατ' οίκον» ξεκινά την πιλοτική της λειτουργία τη Δευτέρα από το Kορωπί, όπου αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση στους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους. Eπίσης, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή για την αγορά, συσκευασία και αποστολή προϊόντων «εμπορόδεμα» με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα μετά από αίτημα του πελάτη.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Οκτωβρίου 2014, 19:26:16
Απάντηση #851
Αποσυνδεδεμένος


Από 34.15 και μετά το ζουμί
t=2044

9 Οκτωβρίου 2014, 12:51:03
Απάντηση #852
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο πρόεδρας του ΠΦΣ σε νέες περιπέτειες: Τώρα προσπαθεί να εμποδίσει την εξυπηρέτηση μέσω ΕΛΤΑ των ασφαλισμένων!
Ε, δεν τρώγονται με τίποτε!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αθήνα

Στις 6 Οκτωβρίου ξεκίνησε :-* πιλοτικά, από το Κορωπί, η παράδοση φαρμάκων μέσω των ΕΛΤΑ με κόστος 3 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ διαμηνύει ότι «το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα για να διακινείται από εταιρίες delivery, η δε εκτέλεση της συνταγής δεν είναι τυπική πράξη».

Ο ΠΦΣ επικαλούμενος δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου αναφέρει στην επιστολή του ότι, η ανώνυμη εταιρεία «ΕΛΤΑ ΑΕ» κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, θα αναλαμβάνει την εκτέλεση συνταγών και την παράδοσή τους στον χώρο επιλογής του πελάτη. Ως κόστος για την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι αναφέρεται το ποσό των τριών (3) ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κωνσταντίνο Λουράντο, η πρακτική αυτή αντιβαίνει τη φαρμακευτική νομοθεσία και συγκεκριμένα του άρθρου 4 παρ. του Ν. 1963/1991 που ορίζει ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται δια χειρός φαρμακοποιού ( εκτός βέβαια αν μιλάμε για τον ίδιο, οπότε μπορεί να είναι και πρόεδρος ΕΟΦ ταυτόχρονα ) καθώς και του άρθρου 14 του Κώδικα Φαρμακευτικής Δεοντολογίας που ορίζει ότι ο φαρμακοποιός οφείλει να παραδίδει αυτοπροσώπως τα φάρμακα στους αρρώστους ή στους οικείους τους.

«Ο φαρμακοποιός ενημερώνει τον ασθενή για τις ενδείξεις - αντενδείξεις του χορηγούμενου φαρμάκου, για την δοσολογία που έχει ορίσει ο γιατρός, τον ρωτά δε για το ιστορικό της υγείας του για να διαπιστωθεί αν το φάρμακο που χορηγείται είναι το σωστό. Ποιος θα έχει την ευθύνη αν γίνει λάθος; Ο ταχυδρόμος;», διερωτάται ο κ. Λουράντος.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ υπενθυμίζει ότι, η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαθέτουν ήδη τις αναγκαίες υποδομές και θεσμούς για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο φάρμακο των ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να μεταβούν στο φαρμακείο για να προμηθευτούν το φάρμακό τους (π.χ. ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι) δίχως οικονομική επιβάρυνση.

Ζητά λοιπόν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έγγραφη ενημέρωση για τη νομιμότητα της νέας αυτής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ, προειδοποιώντας προφασιζόμενος προσχηματικά ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος «επουδενί πρόκειται να επιτρέψει να μετατραπεί το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα διακινούμενο από τον οιονδήποτε άσχετο επί σκοπώ το κέρδος και να καταστεί βορά εμπορικής εκμετάλλευσης με προφανή κίνδυνο της δημόσιας υγείας blah blah blah».

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Οκτωβρίου 2014, 13:06:17
Απάντηση #853
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο πρόεδρας του ΠΦΣ σε νέες περιπέτειες: Τώρα προσπαθεί να εμποδίσει την εξυπηρέτηση μέσω ΕΛΤΑ των ασφαλισμένων!
Ε, δεν τρώγονται με τίποτε!
.....
....Στις 6 Οκτωβρίου ξεκίνησε :-* πιλοτικά, από το Κορωπί, η παράδοση φαρμάκων μέσω των ΕΛΤΑ με κόστος 3 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση....
Ζητά λοιπόν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έγγραφη ενημέρωση για τη νομιμότητα της νέας αυτής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ,....
   Πάντως δεν είναι τόσο παράλογο αυτό που ζητάει. Θα ήθελα να ξέρω το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας των ΕΛΤΑ. Τρόπος μεταφοράς φαρμάκων (ευπαθών; εμβολίων; ), άμεση παράδοση (αλλιώς φύλαξη) αλλά και πρακτικά προβλήματα (επιλογη γενόσημου ή πρωτότυπου; ). 
   Τα 3 ευρά δεν είναι και λίγα πάντως. Το μόνο όφελος για τους κατάκοιτους (μόνο - ίσως και για τους πολύ απομακρυσμένους απο φαρμακείο πχ σε ακριτικά χωριά αλλά σίγουρα όχι στο Κορωπί) που μπορώ να δω, είναι στη 2η και 3η εκτέλεση τρίμηνης συνταγής...

9 Οκτωβρίου 2014, 13:46:33
Απάντηση #854
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Τα 3 ευρά δεν είναι και λίγα πάντως. Το μόνο όφελος για τους κατάκοιτους (μόνο - ίσως και για τους πολύ απομακρυσμένους απο φαρμακείο πχ σε ακριτικά χωριά αλλά σίγουρα όχι στο Κορωπί) που μπορώ να δω, είναι στη 2η και 3η εκτέλεση τρίμηνης συνταγής...
Τι να πω... Τα 3 ευρώ αν θέλεις ΦΥΚ δεν είναι τίποτε.
Μερικοί θα έδιναν ευχαρίστως και τα δεκαπλάσια (ελπίζω να μη βάζω ιδέες).
Να φανταστείτε ότι οι Ξανθιώτες πρέπει να πηγαίνουν στην Κομοτηνή για ανάλογες περιπτώσεις (είναι περίπου 100km - μιάμιση ώρα πήγαινε-έλα, βενζίνη + διόδια αν προτιμήσεις την Εγνατία).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3566 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3953 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23908 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou