Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:03:54

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 768327 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Νοεμβρίου 2014, 12:39:33
Απάντηση #900
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Έτσι γίνονται οι δουλειές! Υπόγειο προπαγανδιστικό ραντεβού με τον Υπουργό πέτυχε ο πρόεδρας, για να συζητήσει μεταξύ άλλων και θέματα που αφορούν την πώληση ...οπτικών ειδών ( ! ) από τα φαρμακεία, σε μια προσπάθεια να καννιβαλίσει την επαγγελματική ύλη των καταστημάτων οπτικών ειδών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μετά από απαίτηση του ΠΦΣ ορίστηκε έκτακτη συνάντηση για σήμερα στις 3 το μεσημέρι με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος και την αποδέχτηκε.

Ο ΠΦΣ στη συνάντηση αυτή θα συζητήσει με τον υπουργό για το ωράριο, τις ελλείψεις φαρμάκων, το θέμα με τα οπτικά καθώς επίσης και για το άνοιγμα των φαρμακείων κατ΄εξαίρεση πληθυσμιακών κριτηρίων.

Για το αποτέλεσμα της συνάντησης θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Νοεμβρίου 2014, 12:57:10 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Νοεμβρίου 2014, 12:48:39
Απάντηση #901
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στελέχη Ευρωαριστεράς: Κοινωνικό αγαθό το φθηνό, λαϊκό φάρμακο, μακριά από τη λογική των ιδιωτικών κερδών. (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Νοεμβρίου 2014, 20:24:24
Απάντηση #902
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είναι γνωστό σε όλους ότι η φαρμακευτική δαπάνη δε πέφτει (μόνο) με οριζόντιες μειώσεις στις τιμές των σκευασμάτων. Ως τώρα από το 2009 μέχρι σήμερα, οι τιμές έχουν πέσει πάνω από 8 φορές. Σε σύγκριση με τότε, οι τιμές έχουν πέσει κατά 60% περίπου. Πτώση που οι ασφαλισμένοι δεν βλέπουν στην τσέπη τους, το αντίθετο μάλιστα, η συμμετοχή τους ολοένα και αυξάνεται.

Ταυτόχρονα, έχει μειωθεί το ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού κατά πολύ. Μάλιστα στην...


... τελευταία ανατιμολόγηση, το ποσοστό κέρδους είναι κλιμακωτό. Ειδικά στα φάρμακα πάνω από 50€ χονδρική τιμή, το markup έχει πάει από το 30% στο 20%. Κάποιοι τότε δεν το θεώρησαν τόσο σημαντικό, αφού τα κινήσιμα φάρμακα της κατηγορίας αυτής ήταν ελάχιστα.

Με τον καιρό όμως βλέπουμε ότι η υποκατάσταση φαρμάκων με ακριβότερα σκευάσματα καλά κρατεί. Η βιομηχανία πάντα βρίσκει τρόπους να μειώνει τη χασούρα της. Εις βάρος όλων των υπολοίπων βέβαια. Από τον ΕΟΠΥΥ ως τον ασφαλισμένο, από το χονδρεμπορικό κέρδος ως το κέρδος του φαρμακοποιού.

Τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν διάφορα νέα εισπνεόμενα σκευάσματα μεγάλης πολυεθνικής τα οποία αντικαθιστούν σιγά-σιγά παλαιότερα, με τιμή >50€ και φυσικά πολύ χαμηλότερο κέρδος για τον φαρμακοποιό.

Πρόσφατα μάλιστα, ενημερωθήκαμε από άλλη πολυεθνική εταιρεία ότι δυο πολύ κινήσιμες ινσουλίνες της θα πάρουν νέα τιμή απλά με... περισσότερες προγεμισμένες πένες! Έτσι λοιπόν αντί να έχει η συσκευασία 5 πένες, θα έχει 10! Έλα όμως που η συσκευασία με τις 10, εμπίπτει στην κατηγορία με ΧΤ >50€, άρα πολύ μειωμένο ποσοστό κέρδους για τα φαρμακεία! Και φυσικά μεγαλύτερο κόστος για τον ΕΟΠΥΥ.

Εκτός αυτών μαθαίνουμε ότι πολλά είναι τα σκευάσματα στην αναμονή που περιμένουν να μπουν στην θετική λίστα με τιμές φυσικά τσουχτερές για τον ΕΟΠΥΥ, αλλά μηδενικό κέρδος για τα φαρμακεία. Μένει να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον με τις τιμές των φαρμάκων...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Νοεμβρίου 2014, 07:31:20
Απάντηση #903
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Βορίδης: Αποκλειστικά και μόνον στα φαρμακεία τα ΜΗΣΥΦΑ!

Κατηγορηματική διαβεβαίωση, σύμφωνα με την οποία τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα (και μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία) φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) θα παραμείνουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των φαρμακείων όλης της χώρας και μόνον, παρείχε για άλλη μία φορά το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστα Λουράντο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης μεταξύ των δύο μερών. 

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

16 Νοεμβρίου 2014, 09:32:00
Απάντηση #904
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βορίδης: Αποκλειστικά και μόνον στα φαρμακεία τα ΜΗΣΥΦΑ!

Ο Έλληνας υπουργός είναι αναρμόδιος για να παρέχει διαβεβαιώσεις σχετικά με θέματα για τα οποία αποφασίζει η ΤROICA. Μάλλον προσπαθεί να κατευνάσει/αποκοιμίσει τους φμφ, οι οποίοι άλλωστε με την παρούσα ηγεσία τους το έχουν γυρίσει στο Αντιμνημόνιο, προσδοκώντας να ανοίξουν οι πακτωλοί των χρημάτων από τους κ.κ. Σκουρλέτη, Μηλιό, και Στρατούλη.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Νοεμβρίου 2014, 12:17:06
Απάντηση #905
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο καβγάς γίνεται για το μπαγιόκο, στον πυρήνα ακριβώς της διαφθοράς του πανίσχυρου βαθέος ελληνικού παρακράτους: Φμφ συνδικαλιστές τσακώνονται για το ποιός θα καταλάβει μια θέση στη σύνθεση της αμαρτωλής "επιτροπής τιμών φαρμάκων".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ούτε δύο μήνες καλά καλά δεν έχουν περάσει από τότε που ανέλαβε το νέο προεδρείο του ΠΦΣ τη θητεία του και πρόλαβε να δώσει σαφή δείγματα γραφής για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε επίπεδο παρατυπίας και παραβίασης των θεσμικών κανόνων τα επόμενα 3 χρόνια...
Με έκπληξη είδαμε, λοιπόν, στη συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ στις 23/10/14 τον κ. Λουράντο να λέει ότι ο κ. Σοφιανόπουλος είναι στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, αντικαθιστώντας τον ίδιο (δείτε το στιγμιότυπο εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  από το 51:30' και μετά). Το ζήτημα είναι ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε κάποια απόφαση Δ.Σ. που να άλλάζε από τη θέση αυτή τον κ. Θεοδοσιάδη που την κατείχε.
Το Pharmateam, ρώτησε και έμαθε σχετικά για το συγκεκριμένο θέμα και σας το παρουσιάζουμε:
Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες μας στο Δ.Σ. του ΠΦΣ στις 5/11/14 ήταν προγραμματισμένο σύμφωνα και με την ημερήσια διάταξη να συζητηθεί η συγκρότηση όλων των επιτροπών. Κατά τη συζήτηση όμως αποκαλύφθηκε ότι ήδη 20 ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 15/10/14 είχαν σταλεί υπογεγραμμένες επιστολές από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα προς τα Υπουργεία με αλλαγές στα ονόματα των εκπροσώπων του ΠΦΣ σε αυτές, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει αποφασιστεί αυτό σε κάποιο Δ.Σ, όπως ορίζει το καταστατικό του ΠΦΣ.
Με λίγα λόγια κάποιοι αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου προεδρείου έσπευσαν να μοιράσουν τις θέσεις των επιτροπών μεταξύ τους, χωρίς να το περάσουν από Δ.Σ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν αποκαλύφθηκε το θέμα προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στους υπαλλήλους τους ΠΦΣ μη αναγνωρίζοντας τις υπογραφές τους προφασιζόμενοι ότι ήταν ηλεκτρονικές , λες και οι υπάλληλοι με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν μια ωραία πρωία να αλλάξουν τα πρόσωπα στις επιτροπές.
Όπως καταλαβαίνετε το θέμα αυτό θα μπορούσε να πάρει τεράστιες διαστάσεις, ευτυχώς όμως δεν δόθηκε συνέχεια. Και ο λόγος ήταν  για να μην ταλανίζεται ο ΠΦΣ από τέτοιας έκτασης εσωτερικά ζητήματα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για ολόκληρο τον κλάδο.


Πηγή: PHARMA TEAM: Aνησυχητικά τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Προεδρείου του ΠΦΣ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Νοεμβρίου 2014, 12:03:49 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Νοεμβρίου 2014, 12:03:14
Απάντηση #906
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Να ποιοί ευθύνονται για τις ελλείψεις!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο «μικροσκόπιο» του ΕΟΦ βρίσκονται φαρμακεία για το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης εξαγωγών φαρμάκων κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων ενώ για τον ίδιο λόγο το ΔΣ του Οργανισμού, πρόσφατα αποφάσισε να υποβάλει πρόταση προς το υπουργείο Υγείας για αναστολή της άδειας λειτουργίας και διοικητικό πρόστιμο σε φαρμακαποθήκη της Βορείου Ελλάδος,

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο κανονικός εφοδιασμός της αγοράς με φάρμακα αποτελεί υποχρέωση :-* όλων των εμπλεκομένων φορέων που αναμένουμε να είναι αρωγοί και συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλη τη φαρμακευτική κοινότητα να συνδράμει σε μόνιμη βάση στο έργο μας μέσω της ενημέρωσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τις αρχές του 2013 για αναφορές ελλείψεων στην ιστοσελίδα του Οργανισμού με τίτλο «Ηλεκτρονική υποβολή έλλειψης φαρμάκου»».
Στην ίδια ανακοίνωση ο ΕΟΦ διευκρινίζει -μετά και την παρέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων στην ελληνική αγορά – πως «οι πρώτες αναφορές για ελλείψεις από τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έφθασαν στον ΕΟΦ για πρώτη φορά στις 15 Οκτωβρίου 2014. Και συνεχίζει: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν άμεσα σε αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του προβλήματος και η έκτασή του».

Τι έδειξε ο έλεγχος:
Σε συγκεκριμένο αριθμό φαρμάκων διαπιστώθηκε μειωμένη διάθεση στην Ελληνική αγορά λόγω προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία, στην προμήθεια των πρώτων υλών ή καθυστερήσεων στους χρόνους παράδοσης. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, έχουν ήδη ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, όπως είναι οι έκτακτες εισαγωγές, στις περιπτώσεις όπου η έλλειψη οδηγεί σε θεραπευτικό κενό για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών.
Σε 5 εταιρίες διαπιστώθηκε μειωμένη διάθεση –σε σχέση με αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους – και ο ΕΟΦ έχει ζητήσει εξηγήσεις. Μετά τη λήψη της απάντησης, ο ΕΟΦ θα επαναπροσδιορίσει τις ενέργειες του.
Για τα προϊόντα που επισημάνθηκε αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα αποφασίσθηκε η απαγόρευση των εξαγωγών :-* και της ενδοκοινοτικής διακίνησής τους που περιλαμβάνονται στην απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε ο Οργανισμός την 14η Νοεμβρίου 2014.
Υπενθυμίζεται ότι, από τον Μάιο του 2014, ο ΕΟΦ έχει απαγορεύσει τις παράλληλες εξαγωγές του τετραδύναμου και πενταδύναμου εμβολίου έναντι διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας και αιμόφιλου ινφλουένζας (TETRAVAC, PENTAVAC, INFANRIX HEXA, INFANRIX IPV, INFANRIX TETRA).
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Νοεμβρίου 2014, 12:09:24 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Νοεμβρίου 2014, 14:29:45
Απάντηση #907
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αίρονται τα εμπόδια στην είσοδο νέων επαγγελματιών και εργαζομένων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Νοεμβρίου 2014, 09:47:35
Απάντηση #908
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ένα νέο κοστούμι, αυτό του φοροεισπράκτορα, ράβει η ΤROICA στους φμφ: Αυξάνοντας το ΦΠΑ στα φάρμακα, παράλληλα με το τέλος του 1 ευρώ/συνταγή, τους μετατρέπει σε συλλέκτες φόρων που θα αποδίδουν στη συνέχεια στο κράτος, δλδ στους Δανειστές.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης τις πληροφορίες που θέλουν τη αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά την έξοδο του, από το Μέγαρο Μαξίμου που μετείχε σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο.

Ειδικότερα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη που είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι προτάσεις που διαμορφώνονται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσεις ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης όταν ρωτήθηκε, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, αν ισχύουν οι πληροφορίες περί αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ απάντησε ότι "πολλά γίνονται, πολλά γίνονται" χωρίς να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Νοεμβρίου 2014, 10:37:31
Απάντηση #909
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Η Μιράντα Ξαφά για το ποσοστό κέρδους φαρμακείων στον ΣΚΑΙ 29/11/14


Μιράντα



αντι-φμφ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Δεκεμβρίου 2014, 13:34:43
Απάντηση #910
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η Μιράντα Ξαφά για το ποσοστό κέρδους φαρμακείων στον ΣΚΑΙ 29/11/14
Μιράντα - αντι-φμφ
   Τώρα πόσο αντι-φμφ είναι η κάθε Μιράντα ("Παπαδοπούλου"; ) άστο...
   Η οργισμένη !!! αντίδραση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τη σφοδρή αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσαν οι δηλώσεις της Μιράντας
Ξαφά, πρώην εμπειρογνώμονος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία
μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» έκανε λόγο για πελατειακές σχέσεις που
δεν επιτρέπουν να μειωθεί το περιθώριο κέρδους των φαρμακοποιών.
    Η απάντηση ήλθε από τον Αντιπρόεδρο ΦΣΑ & ΠΦΣ Γιάννη Δαγρέ, ο οποίος μεταξύ άλλων
τόνισε ότι η Μ. Ξαφά δείχνει να έχει πλήρη άγνοια για το θέμα, καθώς το περιθώριο
κέρδους των φαρμακείων όχι μόνο δεν έχει μείνει ανέπαφο εδώ και 4 χρόνια, αλλά
έχει μειωθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές σημαντικά και άλλη μία λιγότερο. Το
περιθώριο κέρδους των φαρμακείων είναι εκείνο το μέγεθος το οποίο αποπληρώνει
τα έξοδα λειτουργίας των 11.000 φαρμακείων της Ελλάδας, με κάλυψη
της μισθοδοσίας των περίπου 20-25.000 εργαζομένων.
    Ο Γ. Δαγρές προσέθεσε ότι «η εγκληματική για την απασχόληση
και τη Δημόσια Υγεία απλοϊκότητα και επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει
αυτό το μέγεθος η κα. Ξαφά και ζητά εμμέσως την περαιτέρω συρρίκνωσή του
είναι, το λιγότερο, εθνικά και οικονομικά πολύ επικίνδυνη για την Ελλάδα και θα
έπρεπε να προσεγγίζει τέτοια θέματα με περισσότερη γνώση, σύνεση και
σοβαρότητα».
   Ο αντιπρόεδρος ΦΣΑ-ΠΦΣ αναφέρει παραδείγματα που αποδεικνύουν
την παραπάνω νοσηρή διαπίστωση, και προσθέτει ότι το περιθώριο κέρδους των
Φαρμακείων στην Ελλάδα σήμερα είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρώπη
  (είναι ???) και
σαφώς πολύ χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Τα Φαρμακεία στην Ελλάδα
έχουν την ιδιαιτερότητα να συνεχίζουν να είναι μικρά και συνεπώς αδύναμα
οικονομικώς για να είναι πολλά και διεσπαρμένα/προσβάσιμα παντού στην
Επικράτεια για όλους τους πολίτες

1 Δεκεμβρίου 2014, 14:09:05
Απάντηση #911
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


E καλά τώρα, τις έχουμε ξανακούσει τις χιλιοειπωμένες παρόλες από εντεταλμένα όργανα του κλάδου που νομίζουν ότι μπορούν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο. Αλήθεια, πείθουν κανένα όταν ισχυρίζονται ότι η μείωση του Ποσοστού Κέρδους τους δεν οφελεί τον ΕΟΠΥΥ και τον ασφαλισμένο;

Ό,τι και να λένε, η  Εργαλειοθήκη (Toolkit) του ΟΟΣΑ επανέρχεται ακάθεκτη και κανένας Έλληνας πολιτικάντης υπηρέτης συμφερόντων δεν μπορεί να τη σταματήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Δεκεμβρίου 2014, 16:00:32 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Δεκεμβρίου 2014, 16:43:36
Απάντηση #912
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με τον υπουργό οικονομικών γκίκα χαρδούβελη και τον υπουργό εργασίας γιάννη βρούτση θα συναντηθούν οι Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Τρόικας, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν ακόμη και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
 
Το γεγονός ότι οι Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Τρόικας δεν θα συνεντηθούν με τον υπουργό υγείας μάκη βορίδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην... Κίνα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι η παρούσα φάση της αξιολόγησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, έχει προκαλέσει πολύ έντονη αναστάτωση στους φαρμακοποιούς της χώρας μας.
 
Παρά το γεγονός ότι το θέμα του ποσοστού κέρδους του κλάδου θεωρείται ήδη ότι έχει ολοκληρωθεί, όσο και αν αμφιβάλλει περί αυτού η Μιράντα Ξαφά, όλα δείχνουν ότι μπορεί οι πιέσεις τις οποίες ασκεί ο Κλάδος των Σούπερ Μάρκετ, αλλά και της Φαρμακοβιομηχανίας, να οδηγήσουν τελικά στην παράδοση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) στα ράφια των σούπερ μάρκετ με πλήρως απελευθερωμένες τις τιμές τους...
 
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το υπουργείο υγείας δεν έχει "διαρρεύσει" το παραμικρό σχετικά με τα θέματα ενδιαφέροντος της Τρόικας και αυτό μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό ενθαρρυντικό...
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2014, 17:36:27 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Δεκεμβρίου 2014, 17:49:42
Απάντηση #913
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο ΠΦΣ έχει συγκροτήσει μια Α.Ε. ονόματι ΕΤΕΣΤΑ, με σκοπό τη ...διαχείριση και (εμπορική) εκμετάλλευση των data που πηγάζουν από τις συνταγές μας!! Πόσο νόμιμο είναι αυτό; Πήρανε την άδειά μας; Μήπως πρέπει να περιφρουρήσουμε το απόρρητο των συνταγών μας; Και αν πάλι η δράση της ΕΤΕΣΤΑ κριθεί νόμιμη, μήπως δικαιούμαστε κι εμείς οι συντάκτες των συνταγών, μερίδιο από τον κύκλο εργασιών της;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Δεκεμβρίου 2014, 11:00:34
Απάντηση #914
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σε διαβούλευση βρίσκεται η επιβολή κυρώσεων προς φαρμακοποιούς που δε χορηγούν το φθηνότερο σκεύασμα.

Το προσχέδιο νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έχει ως εξής :

  Η παρ. 6 του άρθρου 21 του ν. 4052/2012 όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Με απόφαση του Υπουργού Υγείας μπορεί να ορίζεται μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στην φαρμακευτική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 19 του ν. 1902/1990 (Α’ 138), όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, όταν χορηγείται, με συναίνεση του ασφαλισμένου, το φθηνότερο φαρμακευτικό προϊόν όμοιας δραστικής περιεκτικότητας και φαρμακοτεχνικής μορφής με αυτό που έχει συνταγογραφηθεί από τον ιατρό.

β) Οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με την χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία, από τα φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων προϊόντων. Κατά την εκτέλεση των συνταγών οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φάρμακο. Αν ο ασθενής επιλέξει ακριβότερο φάρμακο, καταβάλει τη διαφορά που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και ο φαρμακοποιός υποχρεούται, πριν την εκτέλεση της συνταγής, να ενημερώσει τον ασθενή για το σύνολο της συμμετοχής του και την διαφορά που προκύπτει, εφόσον δεν επιλέγει το φθηνότερο φάρμακο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής οφείλει να υπογράψει σε ειδικό χώρο επί της συνταγής ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο και το γεγονός αυτό θα καταχωρείται επίσης στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης. Σε περίπτωση χειρόγραφης συνταγής, η υπογραφή του ασθενή τίθεται στο πίσω μέρος της συνταγής, με την επισήμανση ότι ο ασθενής ενημερώθηκε και αποφάσισε να επιλέξει ακριβότερο φάρμακο.

γ) Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να ελέγχει σε μηνιαία βάση τα δεδομένα εκτέλεσης συνταγών του κάθε φαρμακοποιού, για τη διαπίστωση τυχόν παραβίασης των διατάξεων της παρούσας παραγράφου. Ως παραβίαση των σχετικών διατάξεων θεωρούνται οι περιπτώσεις που οι ιδιώτες φαρμακοποιοί:

αα) δεν χορηγούν στον ασθενή το φαρμακευτικό προϊόν με την χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία, από τα φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων προϊόντων,

ββ) δεν γνωστοποιούν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φάρμακο και

γγ) ο ασθενής δεν υπογράψει σε ειδικό χώρο επί της συνταγής ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο.

δ) Η αρμόδια Διεύθυνση που διαπιστώνει την παράβαση, καλεί τον φαρμακοποιό να δώσει έγγραφες εξηγήσεις. Οι εξηγήσεις υποβάλλονται εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση σε αυτόν του σχετικού εγγράφου, στο οποίο υποχρεωτικά αναφέρεται η παράβαση που διαπιστώθηκε.

ε) Σε περίπτωση που οι εξηγήσεις δεν κρίνονται επαρκείς επιβάλλονται στον φαρμακοποιό που εκτέλεσε τη συνταγή οι εξής κυρώσεις, ανάλογα με τη συχνότητα και την βαρύτητα της πράξης:

αα) πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ή

ββ) προσωρινός αποκλεισμός του φαρμακείου από την εκτέλεση των συνταγών του Οργανισμού για χρονικό διάστημα από ένα (1) μήνα έως και έξι (6) μήνες.

στ) Το πρόστιμο παρακρατείται από οποιονδήποτε από τους επόμενους λογαριασμούς συνταγών ΕΟΠΥΥ του φαρμακοποιού, και αν δεν υποβληθεί νεότερος το ποσό εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

ζ) Οι κυρώσεις επιβάλλονται από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης που διαπίστωσε την παράβαση.

η) Κατά της σχετικής απόφασης ο φαρμακοποιός μπορεί να ασκήσει, μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την κοινοποίησή της σε αυτόν, προσφυγή ενώπιον του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Κατά τη διάρκεια της παραπάνω προθεσμίας, των τριάντα (30) ημερών, καθώς και σε περίπτωση άσκησης της ανωτέρω ενδικοφανούς προσφυγής, αναστέλλεται μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης η εκτέλεση της απόφασης επιβολής κυρώσεων.

θ) Σε κάθε περίπτωση οι παραβάσεις των φαρμακοποιών γνωστοποιούνται και στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3567 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3953 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23908 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou