Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 16:44:28

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 772060 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Δεκεμβρίου 2014, 08:09:48
Απάντηση #930
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ζεστό χρήμα και δωράκια από το Βορίδη σε παραδοσιακούς του συμμάχους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου το farmakopoioi.blogspot.gr, "στο περιθώριο της επίσκεψης του Μάκη Βορίδη στην Ρόδο, ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε σε θέματα που μας αφορούν άμεσα, ενώ δεν έλειψαν και οι... ειδήσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι επίκειται και νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία για το 2015 πρέπει να πέσει κάτω από τα 2 δις! Αυτό μάλιστα είπε ότι θα επιτευχθεί είτε με οριζόντια μείωση τιμών φαρμάκων είτε με νέα μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών!
 
Από την συζήτηση δεν έλειψαν και τα... «ευχάριστα», ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και θα συνεχίζουν να πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία ενώ θεωρεί πως μετά από εποικοδομητική συζήτηση θα βρεθεί λύση και στο ωράριο των φαρμακείων.
 
Επίσης, υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα το ένταλμα πληρωμής συνταγών Σεπτεμβρίου καθώς και αυτό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, κάτι που σημαίνει ότι οι πληρωμές μας θα γίνουν ίσως και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας..." 

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


16 Δεκεμβρίου 2014, 11:41:07
Απάντηση #931
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εμπορικά τα δεδομένα μας από τις συνταγές μας!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Δεκεμβρίου 2014, 19:17:51 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Δεκεμβρίου 2014, 10:02:23
Απάντηση #932
Αποσυνδεδεμένος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εμπορικά τα δεδομένα μας από τις συνταγές μας!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

η συνταγογράφηση γίνεται με δραστική, ένα μικρό % μπορεί να γίνει και με εμπορική ονομασία, άτυπα γίνεται και με ιδιόχειρη σημείωση στο βιβλιάριο ή σε χαρτάκι χύμα. Ας τα βρει ο ΠΙΣ με τον ΠΦΣ για τις λεπτομέρειες, αν όντως υπάρχει θέμα και άσε τις υστερίες. Οι περισσότεροι φμφ πάντως, είμαστε διστακτικοί και πολύ καχύποπτοι για όποια κίνηση παραπέμπει σε χαρτογράφηση της αγοράς. Δεν νομίζω οτι θα πάρει μπρος εύκολα το συγκεκριμένο εγχείρημα

17 Δεκεμβρίου 2014, 12:32:13
Απάντηση #933
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
σε χαρτάκι χύμα.

Δεν λέγεται χαρτάκι χύμα, αλλά ιδιόχειρο ιατρικό σημείωμα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Δεκεμβρίου 2014, 14:22:38
Απάντηση #934
Αποσυνδεδεμένος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
σε χαρτάκι χύμα.

Δεν λέγεται χαρτάκι χύμα, αλλά ιδιόχειρο ιατρικό σημείωμα.


 "" άτυπα γίνεται και με ιδιόχειρη σημείωση στο βιβλιάριο ή σε χαρτάκι χύμα ""

Δλδ αν δεν είναι στο βιβλιάριο θα είναι σε χαρτι. Μου χουν δώσει και χαρτοπετσέτα..

23 Δεκεμβρίου 2014, 13:08:36
Απάντηση #935
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι οι παρακάτω απόψεις και προβληματισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την προεδρική μου ιδιότητα, αποτελούν απλούς προβληματισμούς ενός συναδέλφου.
Όταν ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία το φθινόπωρο του 1992, ελάχιστοι συνάδελφοι φορούσαν την ποδιά τους κατά τη διάρκεια της εργασίας, ενώ σχετικά λίγοι ήταν και αυτοί που είχαν εργαζομένους στα φαρμακεία τους. Η ύλη ήταν σαφώς λιγότερη, όπως και τα φαρμακεία, η εργασία πιο χαλαρή και η ατμόσφαιρα σίγουρα πιο ήρεμη, παρότι βιώναμε την πρώτη τότε οικονομική κρίση της κυβέρνησης Μητσοτάκη (θυμίζω συσσίτια Λαυρίου, κλείσιμο Pirelli κλπ).

Με την πάροδο του χρόνου, οι δουλειές αυγάτισαν, ο αριθμός των φαρμακείων άρχισε να αυξάνεται γεωμετρικά, ανάλογα και με τον τζίρο που επίσης είχε πάρει την ανιούσα μαζί με τη φαρμακευτική δαπάνη. Υπενθυμίζω ότι το Mesulid που πρωτοκυκλοφόρησε τότε, κόστιζε 6.589 δρχ δηλ. 19,34 €, το Losec 11.009 δρχ δηλ. 32,30 €, ενώ το Κlaricid 21.145 δρχ δηλ. 62,65 € :o :o :o :o . Τα φαρμακεία σιγά – σιγά άρχισαν να αυξάνουν τις συνεργασίες με εταιρείες δερμοκαλλυντικών, τα συμπληρώματα διατροφής, μπήκαν στη ζωή μας τα ομοιοπαθητικά, τα φυτικά, τα ορθοπεδικά υποδήματα. Στη συνέχεια άρχισε να εμφανίζεται το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι εκπτώσεις, οι προσφορές, οι συνάδελφοι άρχισαν να προσμετρούν στο σκεπτικό τους τα sell in και τα sell out και διάφορους νέους όρους στα πλαίσια της πανηγυρικής μας ένταξης στο Ευρώ και της γενικότερης ευφορίας.
Τότε κοντά στη καμπή του χρηματιστηρίου, όπου όλοι επιχειρούσαν να γίνουν πλούσιοι σε ένα βράδυ, άρχισαν να εξαφανίζονται οι πρώτες θεωρίες περί νέας επιχειρηματικότητας, νέου τύπου φαρμακείου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ξεκίνησαν οι ανακαινίσεις, οι πινακίδες με neon, οι πολλαπλοί σταυροί. Άρχισαν οι προσλήψεις υπαλλήλων με ειδικότητα στις πωλήσεις δερμοκαλλυντικών, οι ταμιακές μηχανές κελαηδούσαν εύηχα ακόμα και η θεωρία περί του νέου φαρμακείου φαινόταν να επιβεβαιώνεται. Κανείς δεν είχε δώσει σημασία σε μία μικρή λεπτομέρεια, η οποία δέσποζε στις θεωρίες των επιφανών «μανατζαρέων» και οικονομολόγων που λίγο – λίγο μας έσπρωχναν προς αυτού του τύπου οικονομικές κινήσεις. Όλοι συμφωνούσαν πως οι φαρμακοποιοί πρέπει να φορούν την ποδιά τους κατά την ώρα εργασίας και το έκριναν μάλιστα απολύτως επιβεβλημένο.
Η απάντηση στη μικρή αυτή λεπτομέρεια που γεννούσε ερωτηματικά σε όσους την πρόσεχαν, δόθηκε οριστικά στην εποχή της κρίσης, όταν φτάσαμε πλέον στον περίφημο νόμο Άδωνη όπου μπήκαν τα πρώτα θεμέλια της κατάργησης του επαγγέλματος. Το κατάστημα πλέον φαρμακείο με το μεγάλο τζίρο και την απίθανη σε εύρος ύλη, άρχισε να γίνεται μήλον της Έριδος σε επιχειρηματικούς κύκλους οι οποίοι προσπαθούσαν να αναπληρώσουν τα χαμένα τους κέρδη και έτσι εμείς οι ίδιοι τους είχαμε δώσει όλα τα όπλα που χρειάζονταν για να σπάσουν την αποκλειστικότητα διανομής και χορήγησης που ως τώρα κατείχαμε, αλλά και να έρθουν ως δερβέναγες στην καθαυτό οικονομική διαχείριση μέσω αλλαγής ιδιοκτησίας, όσων από εμάς θα μπορούσαμε να αντέξουμε τον οικονομικό ανταγωνισμό. Κάτι δηλ. σαν αυτό που έπαθε η Σοβιετική ένωση από τις ΗΠΑ την δεκαετία του ’70.
Ας θυμηθούμε μερικά:
· Μόνοι μας ξεκινήσαμε αγώνα δρόμου εκπτώσεων.
· Μόνοι μας ζητήσαμε προσομοίωση ωραρίου με τα εμπορικά καταστήματα και μάλιστα τα ξεπεράσαμε.
· Μόνοι μας παραβιάσαμε τη δεοντολογία εν ονόματι της επιχειρηματικότητας…. Και τόσα άλλα μόνοι μας…
Και τώρα που προσπαθούμε να ανασκουμπωθούμε και να βάλουμε ένα φρένο στην κατρακύλα που δεν λέει να σταματήσει, δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που μοιάζουν αμετανόητοι και απροβλημάτιστοι. Τι θα κάνουμε αλήθεια με το ηλεκτρονικό εμπόριο? Να το κατοχυρώσουμε μόνο στους φαρμακοποιούς? Να πωλούνται τα Μη Αποζημιούμενα Φάρμακα εξ αποστάσεως ή όχι? Να εκτελούνται συνταγές και παράδοση φαρμάκων με κούριερ ή όχι? Και αν ισχύει το πρώτο γιατί να μην ισχύει το δεύτερο? Και αν ισχύουν και τα 2 γιατί πρέπει να τα κάνει αποκλειστικά ο φαρμακοποιός-ιδιοκτήτης? Και αν τα Μη Αποζημιούμενα ή τα βιταμινούχα πωλούνται εξ αποστάσεως και με εκπτώσεις, γιατί να μην τα πωλούν τα super markets και τα περίπτερα ακόμα? Στη λογική του...εδώ το φθηνότερο εμπόρευμα, περάστε κόσμε… δεν χωράει επιστημονικότητα ούτε αποκλειστική διάθεση. Στη λογική της μόνιμα αναμμένης φωτεινής ταμπέλας με neon, το ίδιο! Ακόμα χειρότερα, στη λογική του… δουλεύουμε πολύ, εισπράττουμε πολλά, ο κόσμος πρέπει να βρίσκει φαρμακείο ανοιχτό ακόμα και τις Κυριακές!
Πως άραγε θα μπορέσουν οι συνδικαλιστές να επιχειρηματολογήσουν πειστικά, όταν η ίδια η βάση αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές έχουν επιδοθεί σε ένα ξέφρενο πανηγύρι αντιποίησης του ίδιου του επαγγέλματός τους. Όταν κάποιοι στήνουν φιέστες με ξυλοπόδαρους έξω από τα φαρμακεία τους και άλλοι κληρώνουν δώρα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποιοι άλλοι θα καλέσουν 2 ημίγυμνα μοντέλα με το αντηλιακό στο χέρι, ή 2 bodybuilders με μαγιώ στη βιτρίνα, με τα συμπληρώματα αγκαλιά. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν μπερδέψει την εργασία μας με παιδικό πάρτι. Και επαναλαμβάνω, τα γράφω αυτά ως απλός φαρμακοποιός και όχι ως πρόεδρος, γιατί αν τα έγραφα ως πρόεδρος, έπρεπε ήδη να έχω σταματήσει να ασχολούμαι με την εκπροσώπησή μας, αφού φαίνεται πως δεν μπορώ να πείσω ούτε για το minimum σοβαρότητας.Τα γράφω αυτά, ως απλός φαρμακοποιός που βιοπορίζεται μόνο από το επάγγελμα του και που με αυξημένη μελαγχολία, παρά το γιορτινό κλίμα των ημερών, βλέπει σιγά – σιγά, το πτυχίο του να κιτρινίζει και την αξιοπρέπεια της επιστήμης του να υπονομεύεται.
Ας προβληματιστούμε όλοι μας με παραγωγικό τρόπο, και ας αποφασίσουμε τι ακριβώς ζητάμε, λίγα Ευρώ παραπάνω, αλλά καμία ελπίδα να αντιστρέψουμε το κλίμα ή κάποια Ευρώ λιγότερα, αλλά με δυνατή ελπίδα να ξαναστήσουμε σε γέρα θεμέλια το μισογκρεμισμένο επάγγελμά μας?
Καλές γιορτές σε όλους σας, με υγεία, δύναμη.

ΥΓ. Δεκτή και κοινοποιήσιμη οποιαδήποτε σκέψη πάνω στο ζήτημα αυτό.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Δεκεμβρίου 2014, 18:10:38
Απάντηση #936
Αποσυνδεδεμένος

md


Απαντηση ενος απλου πολιτη....καθοτι κατα τη λαικη ρηση απο μικρο κι απο τρελο μαθαινεις την αληθεια,παραθετω τα μελλοντικα επαγγελματικα πλανα της 8χρονης κορης μου....''Μαμα,εγω οταν μεγαλωσω θελω να γινω φαρμακοποιοος,σαν την κ.Ταδε''---''Γιατι αγαπη μου?''----''Γιατι μάρεσει να παιζω μαγαζακι,αλλα δεν θελω να πουλαω ρουχα,θελω κατι πιο επιστημονικο".....

23 Δεκεμβρίου 2014, 18:46:45
Απάντηση #937
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Η πραγματικότητα των φαρμακείων σήμερα από τα Νέα του ΔΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

24 Δεκεμβρίου 2014, 12:26:15
Απάντηση #938
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η πραγματικότητα των φαρμακείων σήμερα από τα Νέα του ΔΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Kαι ακόμη, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Ευτυχώς όμως τώρα έρχεται το Αντιμνημόνιο και οι καταστάσεις αυτές θ' αποτελέσουν παρελθόν, ενώ δεν αποκλείεται να ξαναδούμε το Lοsec (14άρι) στις 11,009 δρχ, όπως το ονειρεύεται ο παραπάνω νοσταλγός συνδικάλας φμφ.

Με λίγα (ή περισσότερα) ευρώ παρκαρισμένα στο εξωτερικό, βλέπεις την επάνοδο στο περήφανο εθνικό νόμισμα με άλλο μάτι.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Δεκεμβρίου 2014, 12:27:47 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Δεκεμβρίου 2014, 09:58:37
Απάντηση #939
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μ΄αυτά και μ΄αυτά φτάσαμε στο τέλος του 2014 χωρίς καμμία ουσιαστική πρόοδο στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων του τελευταίου τριμήνου του 2011 και όλου του 2012.

Πρέπει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση του ΠΦΣ το νέο ΔΣ με πρόεδρο τον κο Λουράντο, ήδη είχαν εξοφληθεί κατά συντριπτικά μεγάλο ποσοστό οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι 30/09/2011, είχαν δρομολογηθεί και εξοφλήθηκαν και τα υπόλοιπα απλήρωτα ποσά μέχρι 30/09/2011 και κυρίως, με μεγάλη προσπάθεια του προηγούμενου ΔΣ του ΠΦΣ και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, είχε ψηφισθεί μέσα στο καλοκαίρι ειδικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στον ΕΟΠΥΥ 340 εκατ. ευρώ αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας (ιατρούς, φαρμακοποιούς, διαγνωστικά κλπ) που δημιουργήθηκαν από 30/9/2011 έως 31/12/2012.

Πριν την ψήφιση του νόμου αυτού, υπήρχε και ουσιαστικός λόγος (έλλειψη πιστώσεων) και τυπικός λόγος (εφαρμοστικός τροϊκανός νόμος) που απαγόρευε την εξόφληση αυτών των υποχρεώσεων.

Η ψήφιση λοιπόν αυτού του νόμου αφαιρούσε πλέον κάθε εμπόδιο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων. Απλώς έπρεπε να «τρεξουν» εκείνες οι διαδικασίες ώστε να απορροφηθούν τα χρήματα. Το μόνο λοιπόν που δεν έγινε από το καλοκαίρι και μετά ήταν αυτό.
Βέβαια δεν είχαμε καμμία αυταπάτη για τη βραδύτητα των διοικητικών διαδικασιών, ούτε και για τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Όμως ελπίζαμε ότι η πίεση της νέας διοίκησης του ΠΦΣ θα κινητοποιούσε τα βαρίδια αυτά. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο άφηνε να εννοηθεί...
Κάτι αντίστοιχο με το πρόσφατο «...εμείς θα βαράμε το ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές...». Το αποτέλεσμα μηδέν.

Τρεις χαμένοι μήνες νέου ΔΣ του ΠΦΣ με τα ληξιπρόθεσμα παγωμένα και απλήρωτα. Βολοδέρνουν μεταξύ ΚΜΕΣ - Υπουργείου - ΕΟΠΥΥ και πάλι από την αρχή. Κι ας έσπευσε το νέο ΔΣ του ΠΦΣ να αποδεχθεί κούρεμα 3,5% και επί των απαιτήσεων του 2012, χωρίς να υπάρχει προς τούτο σαφής νομοθετική εντολή, βάζοντας στο ΔΣ του ΠΦΣ το δίλημμα «ή δέχεστε κούρεμα 3,5% ή θα καθυστερήσουν οι πληρωμές με κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα». Τελικά και το 3,5% δεχθήκαμε (δηλ. η πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΦΣ), οι πληρωμές δεν πραγματοποιήθηκαν και ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα δεν εξέλιπε.

Δε θέλουμε να κινδυνολογούμε και μακάρι οι φόβοι μας να μην επιβεβαιωθούν. Όμως η εμπειρία λέει ότι τα χρήματα που δεν απορροφώνται μέχρι τέλος του έτους επιστρέφουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και επαναδιαβιβάζονται στους φορείς κατά το νέο έτος. Αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία του πήγαινε-έλα των χρημάτων συνήθως «τρώει» τουλάχιστον ένα μήνα. Πέρα όμως από αυτή τη διαδικασία που πάγια ακολουθείται από το Δημόσιο Λογιστικό Σύστημα, η πολιτικο-οικονομική συγκυρία των ημερών αυξάνει τους φόβους για επιπλέον καθυστερήσεις. Τι εννοούμε; Αντιγράφουμε από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με τίτλο: «Έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας από  τις αρχές του 2015»:
...σε μία πρώτη κίνηση, με στόχο την ενίσχυση του Δημοσίου ταμείου, με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, τα ταμιακά διαθέσιμα Υπουργείων, αποκεντρωμένων διευθύνσεων και ανεξάρτητων αρχών, ύψους 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ, περνούν έως 30 Δεκεμβρίου από  468 τραπεζικούς λογαριασμούς στο λογαριασμό του κρατικού προϋπολογισμού.

Άραγε στους φορείς που περιγράφηκαν παραπάνω περιλαμβάνεται κι ο ΕΟΠΥΥ; Η απόφαση Σταϊκούρα αφορά και τα χρήματα που περιμένουμε για τα ληξιπρόθεσμα;
Ποιός μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα και πειστικά;

Στο ίδιο κλίμα η Real.gr με τίτλο: «Στήνουν γραμμή άμυνας για τις εκλογές» γράφει:

«Περισσότερα έντοκα γραμμάτια, αναβολή σε πληρωμές (πλην μισθών και συντάξεων ) και αύξηση του εσωτερικού δανεισμού από τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις τις πρώτες εβδομάδες του 2015...»
Το ίδιο άρθρο καταλήγει:
«...Το τρίτο βήμα θα είναι μια άτυπη στάση πληρωμών για τις περισσότερες υποχρεώσεις του κράτους, πλήν μισθών και συντάξεων, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι λειτουργικές δαπάνες..

Μακριά από εμάς κάθε λογική κινδυνολογίας. Μακριά από εμάς και κάθε λογική στρουθοκαμηλισμού. Οι μέρες που περνάμε είναι πονηρές και δύσκολες. Οφείλει λοιπόν το προεδρείο του ΠΦΣ να λαμβάνει τα μέτρα του για το χειρότερο σενάριο και μακάρι να μην προκύψει.

Η μέχρι τώρα πρακτική του αποδείχθηκε τουλάχιστον αποτυχημένη και αναποτελεσματική. Θα μπορούσαμε να γράψουμε περισσότερα εάν κίνητρό μας ήταν η άσκηση αντιπολίτευσης. Όμως θέλουμε να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην ουσιαστική βοήθεια προς τους φαρμακοποιούς έχουμε να προτείνουμε προς το προεδρείο του ΠΦΣ  τώρα πια να επιδιώξει την άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων από τα χρήματα του τρέχοντος προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει χθές. Ήδη ίσως είναι αργά.
Χάθηκε ένα τρίμηνο με συνεντεύξεις και άλλες επικοινωνιακές διαδικασίες. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια επιπλέον ώρα...

Η συντακτική ομάδα του Pharma Team
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Δεκεμβρίου 2014, 10:11:12 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Δεκεμβρίου 2014, 13:42:15
Απάντηση #940
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tην παραμονή των Χριστουγέννων πήρε ΦΕΚ ο Ν.4316/14 "Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις" που μεταξύ άλλων αναφέρει τα e-shop φαρμακείων. Τα άρθρα που μας αφορούν είναι τα εξής: 4, 46, 47

Δείτε το ΦΕΚ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιανουαρίου 2015, 08:59:42
Απάντηση #941
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Παρακάτω ακολουθούν οι θέσεις της "Ομάδας μελέτης για το φαρμακείο" του Σύριζα, όπως θα παρουσιαστούν για διαβούλευση στους συνέδρους, στις προσυνεδριακές διαδικασίες που θα προηγηθούν του συνεδρίου του κόμματος. Βλέπουμε ότι πασχίζουν να διασώσουν τις συντηρητικές, αναχρονιστικές και ξεπερασμένες αντιλήψεις που υπηρετήθηκαν για δεκαετίες από τις συντηρητικές παρατάξεις Πασόκ-ΝΔ. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΦΣΑ/ΠΦΣ που είχε υποσχεθεί "κάθε φαρμακείο να μετατραπεί σε προπαγανδιστικό κέντρο κατά της κυβέρνησης Πασόκ-ΝΔ", βλέπουμε τώρα να τηρεί μια ύποπτη σιγή και να απέχει από την προεκλογική περίοδο.

1)Αμεση απόσυρση των μνημονιακών νόμων που αφορούν την αδειοδότηση και τη λειτουργία των φαρμακείων και επαναφορά των κανόνων φαρμακευτικής δεοντολογίας.Ιδρυση φαρμακείων με χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια.Μία άδεια φαρμακείου ανά φαρμακοποιό.

2)Απαγόρευση κάθε μορφής διαφήμηση των φαρμάκων.

3)Απαγόρευση κάθε πώλησης φαρμάκου συνταγογραφούμενου ή μη υποχρεωτικώς συναγογραφούμενου(ΜΗ.Υ.ΣΥ.ΦΑ)εκτός φαρμακείου.

4)Επαναφορά του ενιαίου ωραρίου λειτουργίας στις 40 ώρες και 5 μέρες εργασίας,μη συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών.

5)Σταθερές τιμές φαρμάκων χονδρικής και λιανικής.Κατάργηση της ασφαλιστικής τιμής.Σταθερό ποσοστό κέρδους.

6)Αποκλειστικά συλλογική σύμβαση των φαρμακείων με τον ΕΟΠΥΥ.

7)Ευρεία εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με δραστική ουσία.

8)Θεσμική ένταξη των φαρμακείων στην Π.Φ.Υ. με νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

9)Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα γιά την υποστήριξη της βιωσιμότητας του μικρομεσαίου φαρμακείου με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα,ώστε να διασφαλιστεί η διασπορά των φαρμακείων,ενώ παράλληλα θα προχωρούν νομοθετικές και φορολογικές ρυθμίσεις,που θα επιτρέπουν την πραγματοποίηση συνενώσεων και συστεγάσεων σε ισότιμη βάση.

10)Συρρίκνωση στο ελάχιστο(με απώτερο στόχο την πλήρη εξάλειψη)της λίστας των ΜΗ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.

11)Αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΕΟΦ ως βασικού μηχανισμού ελέγχου και ρύθμισης της παραγωγής και διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων με άμεση πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού (μέσω ΑΣΕΠ) γιά την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.Ο ΕΟΦ,να λειτουργεί σαν κράτος μέλος αναφοράς.

12)Ενίσχυση και αναβάθμιση του ΙΦΕΤ με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό γιά τη δημιουργία ανεξάρτητου εργαστηρίου γιά τη διενέργεια μελετών βιοισοδυναμίας.

13)Αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ότι αφορά τις φαρμακευτικές σχολές.

« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2015, 09:02:31 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Ιανουαρίου 2015, 09:27:14
Απάντηση #942
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι Farmakopoioi διενήργησαν διαδικτυακή δημοσκόπηση, η οποία είχε μεγάλη απήχηση. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι πράγματι ανατρεπτικά αν σκεφτεί κανείς ότι στην προ μνημονίου εποχή, οι φαρμακοποιοί ψήφιζαν συντριπτικά υπέρ της ΝΔ σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 80%.

Πλέον τα δεδομένα φαίνεται ότι αλλάζουν ριζικά, αφού ως φαρμακοποιοί έχουμε νιώσει για τα καλά στο πετσί μας την οικονομική κρίση με πολλά άδικα μέτρα εις βάρος μας αλλά και εις βάρος της τσέπης των ασφαλισμένων. Οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα πολλά φαρμακεία να έχουν κλείσει και αυτό όπως είναι φυσικό να φαίνεται και στην πρόθεση ψήφου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Έτσι λοιπόν επί συνόλου 620 μοναδικών ψήφων η δημοσκόπηση έλαβε χώρα στο διάστημα 5 έως 9 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα στους φαρμακοποιούς με ποσοστό 41,94%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 15,81% των ψήφων. Ακολουθούν ΚΚΕ με 12,74%, ΠΟΤΑΜΙ με 5,81%, Χρυσή Αυγή με 5,48%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,68%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις το 1,77%, ενώ η ΔΗΜΑΡ 1,13%. Άλλο κόμμα ψηφίζουν 7,9% ενώ θα απέχει από τις εκλογές το 2,74%.

Δείτε σε γράφημα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Ιανουαρίου 2015, 10:18:29
Απάντηση #943
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αρκετοί είναι οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί που βάζουν υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ψάξαμε και βρήκαμε τα ονόματά τους, ενώ από δίπλα αναφέρουμε την εκλογική περιφέρεια και τον συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνουν.

Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη αν παραλείπουμε κάποιο όνομα συναδέλφου από τη λίστα, είμαστε ανοιχτοί για τυχόν προσθήκες, λάθη και παραλείψεις, ενώ ταυτόχρονα θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να φιλοξενήσουμε στον ιστοχώρο μας και τις απόψεις τους στα θέματα που αφορούν τα φαρμακεία μας δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια το ελληνικό φαρμακείο έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Τα ονόματα λοιπόν των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά είναι τα εξής:

- Αγαθοπούλου Ειρήνη, Ν. Κιλκίς, ΣΥΡΙΖΑ
- Βουρεξάκη Κατίνα, Ν. Δωδεκανήσου, ΠΑΣΟΚ
- Δακής Γεώργιος, Ν. Κοζάνης, ΝΔ
- Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος (Κωστής), Ν. Λασιθίου, ΣΥΡΙΖΑ
- Διακάκη Μαρία, Ν. Ηρακλείου, ΣΥΡΙΖΑ
- Ζάννας Ζήσης, Ν. Πιερίας, ΣΥΡΙΖΑ
- Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ν. Ξάνθης, ΣΥΡΙΖΑ
- Καλαντζής Γεώργιος, Ν. Καβάλας, ΝΔ
- Κονταξής Παναγιώτης, Ν. Καρδίτσας, ΑΝΕΛ
- Παραστατίδης Θεόδωρος, Ν. Κιλκίς, ΣΥΡΙΖΑ
- Παρασύρης Φραγκίσκος, Ν. Ηρακλείου, ΚΙΔΗΣΟ (κόμμα Γ. Παπανδρέου)
- Πασχαλίδης Ονούφριος, Ν. Πέλλας, ΣΥΡΙΖΑ
- Πολίτης Σπύρος, Α' Αθηνών, ΠΟΤΑΜΙ
- Σιλβιστόπουλος Παύλος, Ν. Κιλκίς, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
- Τορουνίδης Αθανάσιος, Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ΚΙΔΗΣΟ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Ιανουαρίου 2015, 21:54:51
Απάντηση #944
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σας έχει τύχει να αφήσετε να φύγει κάποιος που χτύπησε στο κεφάλι και μετά από μέρες να στραβώσει και να χρειαστεί αξονική, χειρουργείο κ.λπ.; Συμβαίνει και στους καλύτερους ασθενείς...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καλή και γρήγορη ανάρρωση ευχόμαστε όλοι οι φαρμακοποιοί στον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κώστα Λουράντο στην περιπέτεια υγείας που περνάει. Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι μπαίνει εσπευσμένα στο χειρουργείο για να αφαιρεθεί ένα μικρό αιμάτωμα.

Ο τοίχος του στο facebook έχει ήδη κατακλυστεί από ευχές.

Διαβάστε αναλυτικά την ενημέρωση:


Φίλοι μου,


Σας γνωρίζω ότι δε θα μπορέσω να είμαι κοντά σας για λίγες μέρες, γιατί σήμερα 16 Ιανουαρίου και ώρα 2 το μεσημέρι, εισήχθην στο Νοσοκομείο επειγόντως.

Πρίν από ένα μήνα, είχα υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο σπίτι μου από την οποία μου προκλήθηκε αιμάτωμα στον εγκέφαλο το οποίο ανακαλύφθηκε μόλις εχθές. Κρίθηκε σκόπιμη η άμεση αφαίρεση του, καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή μου.

Ελπίζω και πιστεύω ότι θα είμαι σύντομα κοντά σας, έχοντας πεποίθηση ότι θα προσεύχεστε για μένα.


Κ.Λουράντος
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιανουαρίου 2015, 22:05:25 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3580 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4594 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3969 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8268 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23916 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou