Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 18:00:43

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 771855 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Ιανουαρίου 2015, 12:08:56
Απάντηση #945
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πώς ψηφίζουν οι φμφ στις 25/01; Δημοσκόπηση σε δείγμα 718 φμφ δείχνει πως το παραδοσιακά δεξιό, συντηρητικό λόμπι των φμφ, εκφράζεται πλέον από τη διάδοχη της ΝΔ κατάσταση, τον Σύριζα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από τους 718 φαρμακοποιούς που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτό το ερώτημα μεγάλος νικητής είναι οι αναποφάσιστοι, αφού το 30,22% δηλώνει πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Ίσως είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού σε μια έρευνα που αφορά αυστηρά ένα κλάδο μόνο, οι τρεις στους δέκα φαίνεται ότι θα διαμορφώσουν την τελική τους άποψη μόλις την τελευταία στιγμή πριν πάρουν το δρόμο προς την κάλπη ή αναμένουν να διαμορφώσουν άποψη από τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Από τα κόμματα οι φαρμακοποιοί δίνουν οριακό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 24,51% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 23,54% με τη μεταξύ τους διαφορά να βρίσκεται στο 0,97%.
Άλλο κόμμα από αυτά που προτάθηκαν στην έρευνα επιλέγει το 5,15% των φαρμακοποιών ενώ ως τρίτη κομματική επιλογή έρχεται το Ποτάμι με 4,18%, ακολουθούμενο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 4,04%. Στη συνέχεια το ΚΚΕ δείχνει να προτιμά το 3,34% των φαρμακοποιών, ενώ το 2,51% τη Χρυσή Αυγή. Τέλος με πολύ μικρά ποσοστά ακολουθούν το ΚΙΔΗΣΟ με 0,97%, το ΠΑΣΟΚ με 0,84% και η ΔΗΜΑΡ με 0,70%.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιανουαρίου 2015, 12:31:37 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Ιανουαρίου 2015, 19:41:49
Απάντηση #946
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στάση πληρωμών

Συνάντηση με στελέχη της ιδιωτικής αγοράς υγείας είχε πριν από λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Λαφαζανης. Κι ενώ άπαντες οι κλινικάρχες είχαν πάει αισιόδοξοι μπας κι ακούσουν κάτι θετικό λίγο πριν τις κάλπες, ο πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ τους ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να ξεχάσουν τις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ.
«Προτεραιότητα μας είναι οι πληρωμές των δημόσιων νοσοκομείων», είπε ο φερόμενος ως μέλλων υπουργός Υγείας (αν δεν πάει στο Εργασίας), αφήνοντας άναυδους όσους τον παρακολοϋθησαν. Το νέο αυτό μαθαίνουμε πως θα παρασύρει και τα φαρμακεία.
Σαν πρόκριμα στάσης πληρωμών πάντως μας κάνει αυτό.
Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα.

Παναγιώτης



αντι-φμφ
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Ιανουαρίου 2015, 10:12:39 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Ιανουαρίου 2015, 10:11:50
Απάντηση #947
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών όσον αφορά την εκλογή φαρμακοποιών μετα τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Έτσι λοιπόν στην Βουλή εκλέγονται μόλις 4 απο τους 23 υποψηφίους, όλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους κυρίους Ζάννα Ζήση (Ν. Πιερίας), Ζεϊμπέκ Χουσεΐν (Ν. Ξάνθης), Παραστατίδη Θεόδωρο (Ν. Κιλκίς), Δερμιτζάκη Κων/νο (Ν. Λασιθίου).

Εκτός Βουλής μένουν οι ως τώρα βουλευτές κυρία Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Διακάκη (ΣΥΡΙΖΑ), Καλαντζής (ΝΔ).

Στους νεοεκλεγέντες ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που επωμίζονται. Ευχόμαστε στο πρόσωπό τους ο κλάδος μας να βρει ουσιαστικούς και πολύτιμους αρωγούς.

Αναλυτικά όσοι φαρμακοποιοί είχαν θέσει υποψηφιότητα:

- Αγαθοπούλου Ειρήνη, Ν. Κιλκίς, ΣΥΡΙΖΑ (οχι)
- Αμάραντος Σταύρος, Ν. Πρέβεζας, ΚΚΕ (οχι)
- Βουρεξάκη Κατίνα, Ν. Δωδεκανήσου, ΠΑΣΟΚ (οχι)
- Δακής Γεώργιος, Ν. Κοζάνης, ΝΔ (οχι)
- Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος (Κωστής), Ν. Λασιθίου, ΣΥΡΙΖΑ (ναι)
- Διακάκη Μαρία, Ν. Ηρακλείου, ΣΥΡΙΖΑ (οχι)
- Ζάννας Ζήσης, Ν. Πιερίας, ΣΥΡΙΖΑ (ναι)
- Ζορμπά Ρίτα, Ν. Άρτας, ΚΚΕ (οχι)
- Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ν. Ξάνθης, ΣΥΡΙΖΑ (ναι)
- Καλαντζής Γεώργιος, Ν. Καβάλας, ΝΔ (οχι)
- Καράμπελλα Σταυρούλα, Ν. Λασιθίου, ΚΚΕ (οχι)
- Κάτσιος Νικόλαος, Ν. Θεσπρωτίας, ΝΔ (οχι)
- Κονταξής Παναγιώτης, Ν. Καρδίτσας, ΑΝΕΛ (οχι)
- Μακρίδου Σοφία, Ν. Πιερίας, ΚΚΕ (οχι)
- Μπογδάνου - Βαξεβανάκη Ειρήνη (Ρένα), Β' Αθηνών, ΑΝΕΛ (πολυ μικρη ενσωματωση, ως τωρα οχι)
- Παραστατίδης Θεόδωρος, Ν. Κιλκίς, ΣΥΡΙΖΑ (ναι)
- Παρασύρης Φραγκίσκος, Ν. Ηρακλείου, ΚΙΔΗΣΟ (κόμμα Γ. Παπανδρέου) (οχι)
- Πασχαλίδης Ονούφριος, Ν. Πέλλας, ΣΥΡΙΖΑ (οχι)
- Πολίτης Σπύρος, Α' Αθηνών, ΠΟΤΑΜΙ (οχι)
- Σιλβιστόπουλος Παύλος, Ν. Κιλκίς, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (οχι)
- Ταβουλάρη Γιώτα, Β'Αθηνών, ΚΚΕ (πολυ μικρη ενσωματωση, ως τωρα οχι)
- Τορουνίδης Αθανάσιος, Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ΚΙΔΗΣΟ (οχι)
- Τυροβολάς Στέφανος, Α'Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ (οχι)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Ιανουαρίου 2015, 11:31:56
Απάντηση #948
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Με κομμένη την ανάσα οι φμφ προσπαθούν ν΄αποκωδικοποιήσουν τις πρώτες δηλώσεις δηλώσεις-γρίφος του νέου Υπέρ Υπουργού Υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αποφασισμένος να στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία εμφανίσθηκε ο νέος υπουργός υγείας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα «Παραπολιτικά Fm 90,1».

Δείτε ποιες είναι ο πρώτες αλλαγές που θα κάνει στο ΕΣΥ

Στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα «Παραπολιτικά Fm 90,1»  :

"1.Δεν λέω απαραίτητα να είναι Έλληνες αλλά 2. να παράγουν φάρμακο. 3. Να υπάρχουν θέσεις εργασίας ή 4. θα σπάσουμε αυγά αλλά 5. θα υπάρξει κράτος'' Και συνέχισε: ''Η χώρα για να κάνει ανάπτυξη πρέπει να κινηθεί ο χώρος του φαρμάκου. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι Έλληνες ή ξένοι με ενδιαφέρει να παράξουν έργο''.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου υγείας επισήμανε πως ''δεν θα πήγαινα πουθενά αλλού εκτός από αυτό το υπουργείο γιατί θέλω να παράγω πολιτική και έργο γιατί πάω διαβασμένος''.
 
Ο νέος υπουργός υγείας ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο  για τα πρώτα σχέδια του αφού χαρακτήρισε ''πολύπαθο το χώρο του ΕΣΥ υπογράμμισε πως ''οι πολιτικές της τρόικας και οι λαθεμένες πολιτικές έχουν προκαλέσει πολλά και αφόρητα προβλήματα. Υπάρχουν οι ανασφάλιστοι και η κακή στελέχωση των νοσοκομείων''. Εξηγώντας είπε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μπήκαν μαζικά στον χώρο της υγείας είναι πλέον στα όρια της συνταξιοδότησης.
 
Αναφερόμενος στο ανθρώπινο  δυναμικό του ΕΣΥ είπε ότι και ''οι υπόλοιποι είναι πολύ κουρασμένοι. δεν μπορεί ένας νοσηλευτής που έχει δώσει 30 χρόνια την ψυχή του να συνεχίσει να το κάνει με τον ίδιο τρόπο''.
 
Έρχονται προσλήψεις
 
Στην ίδια εκπομπή ο νέος υπουργός προανήγγειλε προσλήψεις οι οποίες θα γίνουν από την εξοικονόμηση χρημάτων. ''Αν ασκηθεί μια διαφορετική πολιτική στο φάρμακο σε λίγο καιρό θα διαπιστωθεί αν έχω δίκιο ή άδικο''.
 
Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το Βέλγιο το οποίο έχει τον ίδιο πληθυσμό και έχει κέρδη από την έρευνα που υποχρεώνει να κάνουν οι πολυεθνικές και εξοικονομεί 2 δις ενώ διερωτήθηκε: ''τόσα λεφτά έχουν πάρει οι πολυεθνικές δεν πρέπει και αυτοί να προσφέρουν κάτι στην ελληνική οικονομία;''
 
 
Οι πρώτες αλλαγές
 
Αναφορά για τα άμεσα προβλήματά τους οι ζητήσει από τους διοικητές των νοσοκομείων ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως δήλωσε νωρίτερα στο mega θα αγγίξει επίσης άμεσα το θέμα των ανασφάλιστων αλλά και θα αλλάξει το rebate στις πολυεθνικές εταιρίες από τις οποίες θα ζητήσει και περισσότερες κλινικές μελέτες.

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής θα δει το θέμα της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων η οποία και θα πρέπει να μειωθεί αλλά θα κάνει και νέα διανομή των πόρων από το φάρμακο ώστε να στηρίξει τους πολίτες που δοκιμάζονται.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Ιανουαρίου 2015, 13:29:36
Απάντηση #949
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο κύβος ερρίφθη: Με γενναία απόφαση του Υπερυπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή, οι φμφ περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό για το νέο rebate!

O υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προσανατολίζεται σε αύξηση της έκπτωσης (rebate) που κάνει η φαρμακοβιομηχανία στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η αύξηση του ποσοστού έκπτωσης να συμπεριλάβει και τους φαρμακοποιούς, γεγονός που θα σημάνει την έναρξη της πρώτης μεγάλης μάχης με τον κλάδο.

(από την εφημερίδα "Δημοκρατία")
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Φεβρουαρίου 2015, 20:30:01
Απάντηση #950
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Βαρύτατες κατηγορίες κατά 2,000 φμφ - Να πως θησαυρίζουν μέσα στην κρίση!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μανόλης Κάτσαρης
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακαποθηκαρίων

Η είδηση είναι αποκαλυπτική: την περίοδο της κρίσης 2.000-3.000 φαρμακοποιοί συμμετέχουν στον κύκλο των εξαγωγών φαρμάκων από την εγχώρια αγορά στο εξωτερικό. Έτσι, τα φάρμακα που προορίζονται για την ελληνική αγορά πωλούνται ακριβότερα σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα μας. Ήδη ο ΕΟΦ έχει ρίξει τα πρώτα πρόστιμα, όμως το φαινόμενο έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις. Η αποκάλυψη ανήκει στον κ. Μανόλη Κάτσαρη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακαποθηκαρίων, ο οποίος μιλάει για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει επίσης πως ο κ. Βορίδης πήρε διάταξη που είχε περάσει ο κ. Γεωργιάδης προσφέροντας στις εταιρείες ένα δώρο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, που ως πρόσφατα εισέρρεαν στον ΕΟΠΥΥ.

Ας τον παρακολουθήσουμε:

Κύριε Κάτσαρη, εκπροσωπείτε έναν επιχειρηματικό κρίκο που βρίσκεται ανάμεσα στις βιομηχανίες και στα φαρμακεία. Πόσο ανθεκτικός αποδείχθηκε ο κρίκος αυτός στη θύελλα που έπληξε την αγορά φαρμάκου;

Κύριε Κτενά, ενώ το ζητούμενο ήταν ο εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης – αυτό περιμέναμε και επιδιώκαμε – οδηγηθήκαμε σε ορισμένες ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα Έλληνες ασθενείς και κυρίως βαρέως πάσχοντες να τρέχουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ σε ιδιωτικό φαρμακείο για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους. Από την άλλη οδηγηθήκαμε στο σημείο η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να εκπέμπει σήμα SOS για την επιβίωσή της. Έτσι από τη μια υπερβολή οδηγηθήκαμε στην άλλη: φτάσαμε στο σημείο το ελληνικό φαρμακείο να βάλλεται πανταχόθεν και μαζί με αυτό και η φαρμακαποθήκη, που θεωρούμε ότι αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο της αλυσίδας υγείας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι στο σύνολο των δαπανών υγείας η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αποτελεί μόνο το 20%. Και όμως τη μεγαλύτερη μείωση δαπανών υπέστη η φαρμακευτική δαπάνη, με όλα τα άσχημα επακόλουθα που αναφέραμε προηγουμένως.

Εσείς ωστόσο εκπροσωπείτε τις φαρμακαποθήκες, οι οποίες, όπως δείχνουν τα πράγματα, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες.

Βεβαίως αντιμετωπίζουμε και εμείς τις δυσκολίες της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης: το σύστημα υγείας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με δαπάνη 2 δισ. ευρώ, όταν η ίδια η πολιτεία αγοράζει φάρμακα 2,5 δισ. και θέλει να πληρώνει 2 δισ. Αυτό γίνεται μέσω του claw back, τεράστιων ποσών που το κράτος ζητάει από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Θα το πω ωμά: αυτά τα 3-4 χρόνια έχουν κλέψει ένα μεγάλο μέρος των ιδίων κεφαλαίων των φαρμακαποθηκών. Και ξέρετε πώς; Όταν μειώνουν τις τιμές των φαρμάκων, εμείς χάνουμε διότι έχουμε τεράστια αποθέματα τα οποία αγοράστηκαν σε προηγούμενες υψηλότερες τιμές. Αποτέλεσμα είναι να υφιστάμεθα τεράστιες ζημιές. Προσπαθούν λοιπόν να μειώσουν τη δαπάνη εις βάρος κάποιων άλλων ή να πληρώσουν λιγότερα! Αυτό δεν γίνεται.

Με τι περιθώριο κέρδους εργάζεστε; Έχει υποστεί μείωση την περίοδο της κρίσης;

Κοιτάξτε, η πολιτεία, επειδή ακριβώς έχει αναγνωρίσει τον ρόλο μας, έχει θεσπίσει ένα φαρμακεμπορικό κέρδος το οποίο είναι μέσα στην τιμή του φαρμάκου και το οποίο πληρώνει ο Έλληνας ασθενής. Αυτό ήταν 7,78%, τώρα έχει πάει στο 4,67% δηλαδή έχουμε υποστεί μια μεγάλη μείωση του κέρδους μας. Παράλληλα όμως αντιμετωπίζουμε ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα: είναι οι απευθείας πωλήσεις των εταιρειών προς τα φαρμακεία.

Σας παρακάμπτουν οι εταιρείες;

Ακριβώς, παρακάμπτεται η φαρμακαποθήκη. Έτσι αυτό το περιθώριο που έχει θεσπίσει η πολιτεία για μας το καρπούνται κάποιοι άλλοι. Με δυο λόγια, το περιθώριο 4,67% που θα έπρεπε να αποδίδεται σε εμάς πάει σε κάποιες άλλες τσέπες. Δεν αποδίδεται στον Έλληνα ασθενή, που το πληρώνει στο Ταμείο του, και αποδίδεται στις φαρμακευτικές εταιρείες.

Συνολικά για ποιο ποσό μιλάμε;

Μιλάμε για περίπου 20 εκατ. ευρώ. Ο προηγούμενος υπουργός ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε κατανοήσει πόσο μεγάλο θέμα είναι αυτό και ποια ποσά στερούνται τα Ταμεία. Έτσι, είχε θεσπίσει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, οι εταιρείες για όποιες πωλήσεις έκαναν απευθείας προς τα φαρμακεία υποχρεούνται να επιστρέφουν στον ΕΟΠΥΥ τα ποσά που αναλογούν στο φαρμακεμπορικό κέρδος. Ήρθε όμως ο κ. Βορίδης και – περιέργως πώς – αυτό το κατήργησε, στερώντας έτσι πολλά εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΠΥ. Έτσι προσέφερε ένα ανταγωνιστικό όπλο στις εταιρείες έναντι ημών.

Στις σχέσεις σας με τις εταιρείες υπάρχουν και άλλα αγκάθια;

Βεβαίως, υπάρχει επίσης ένα ακόμη στοιχείο. Τα τελευταία χρόνια – επί υπουργίας κ. Γεωργιάδη – θεσπίστηκε μια διάταξη που προέβλεπε την προαιρετική έκπτωση 10% για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τη δυνατότητα απεριόριστης έκπτωσης για τα μη συνταγογραφούμενα. Αυτό δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην εταιρεία να πηγαίνει απευθείας να πουλάει στα φαρμακεία και να μας παρακάμπτει.

Για τον απλό καταναλωτή θα έλεγα ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι θετικό. Πράγματι, μπορεί να στρέφεται εναντίον των δικών σας συμφερόντων, όμως για τον καταναλωτή δείχνει να είναι θετικό.

Έχετε δίκιο. Αυτό όμως θα συνέβαινε αν οι εκπτώσεις αυτές «περνούσαν» στον καταναλωτή. Μάλιστα για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα υπάρχει το πλαίσιο που θα επέτρεπε κάτι τέτοιο. Ό,τι δηλαδή κέρδιζε ο φαρμακοποιός από τις εταιρείες να μπορεί να το μεταφέρει στον καταναλωτή. Στα συνταγογραφούμενα φάρμακα όμως υπάρχει σταθερή λιανική τιμή. Έτσι δεν μπορεί να μεταβιβαστεί στον καταναλωτή η έκπτωση του 10%.

Κύριε Κάτσαρη, οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών θεωρούνται ως ένα βαθμό υπεύθυνοι για κάποιες ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά. Ότι δηλαδή ορισμένες εξ αυτών παίρνουν τα φάρμακα που προορίζονται για την εγχώρια αγορά και τα εξάγουν με σκοπό το πρόσθετο κέρδος. Και αυτό διότι τα φάρμακα στην Ελλάδα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με χώρες του εξωτερικού. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Κύριε Κτενά, οι εξαγωγές είναι μια νόμιμη διαδικασία, και πράγματι γίνονται από τις φαρμακαποθήκες εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα γίνονται από πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία. Κατευθύνονται μάλιστα προς άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Αγγλία, όπου οι τιμές των φαρμάκων κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Πρέπει όμως να σας πω ότι πριν από μερικά χρόνια οι εξαγωγές από την Ελλάδα έφθαναν το 1,5 δισ. ευρώ ενώ σήμερα έχουν περιοριστεί στα 300 εκατ. ευρώ. Και αυτό γίνεται διότι οι εταιρείες δεν δίνουν φάρμακα όπως έκαναν παλαιότερα.

Επιτρέψτε μου όμως να ξεκαθαρίσω ότι όταν είχαμε 1,5 δισ. εξαγωγές δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα έλλειψης στην ελληνική αγορά. Τώρα πράγματι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις τις οποίες θέλουν να τις αποδώσουν στις εξαγωγές, οι οποίες όμως, όπως σας είπα, έχουν μειωθεί στα 300 εκατ. ευρώ. Και ξέρετε γιατί συνέβη αυτό; Όταν ήταν υψηλότερες οι τιμές συνέφερε και τις εταιρείες να δίνουν φάρμακα, που εν γνώσει τους εξάγονταν. Σήμερα όμως, λόγω των μειωμένων τιμών, δεν τους συμφέρει και δεν δίνουν φάρμακα. Άρα οι φαρμακαποθήκες κάνουν εξαγωγές – αυτές δίνουν ρευστότητα στις φαρμακαποθήκες. Αν δεν είχαμε τις εξαγωγές οι περισσότερες θα είχαμε κλείσει. Με αυτές όμως βοηθιέται όλο το σύστημα, διότι αυτό μας προσφέρει τη δυνατότητα να δίνουμε πιστώσεις στα φαρμακεία. Είναι με δυο λόγια «οξυγόνο» στη διακίνηση του φαρμάκου. Κοιτάξτε όμως, η φαρμακαποθήκη δεν μπορεί να εξάγει τα φάρμακά της και να μην τροφοδοτεί το φαρμακείο. Αν έκανε κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσε να σταθεί διότι λειτουργούμε σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά. Εξάλλου το 50% της αγοράς καλύπτεται από τους συνεταιρισμούς. Έτσι αν δεν δώσω εγώ προϊόν, ο φαρμακοποιός θα πάει στον συνεταιρισμό να ψωνίσει. Δεν μπορείς λοιπόν να μη δώσεις, να μην τροφοδοτήσεις το φαρμακείο, αυτό είναι η πρώτη μας επιλογή. Από εκεί και πέρα ό,τι περισσέψει μπορείς να το εξαγάγεις.

Λέτε λοιπόν ότι οι βιομηχανίες δεν δίνουν φάρμακα, όπως το έκαναν πριν.

Ακριβώς. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, δεν προμηθεύουν. Έχουν περιορίσει πάρα πολύ τις ποσότητες φαρμάκων που δίνουν οι εταιρείες, ειδικά τώρα με το claw back.

Το ερώτημά σας όμως μας δίνει την ευκαιρία να πούμε μία ακόμη αλήθεια. Υπάρχει ένας ακόμη λόγος που δημιουργούνται ελλείψεις φαρμάκων. Μέσα στον «κύκλο των εξαγωγών» εισήλθαν πάρα πολλά φαρμακεία! Τα ίδια τα φαρμακεία κάνουν εξαγωγές – είτε έμμεσα, είτε άμεσα. Αυτό το ξέρει ο ΕΟΦ. Έχει κάνει ελέγχους και έχει βρει πάρα πολλά φαρμακεία.

Αυτή είναι νόμιμη διαδικασία;

Όχι, είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από τον νόμο. Επέβαλε μάλιστα πρόστιμα σε πάρα πολλά φαρμακεία. Στη συνέχεια όμως πήγαν στο υπουργείο και έμεινε εκεί το θέμα.

Τι διαστάσεις έχει πάρει αυτό το πρόβλημα;

Αρκετά μεγάλες, γι’ αυτό και ο ΕΟΦ πρέπει να γίνει ακόμη πιο αυστηρός.

Η εξαγωγή φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς έχει προϊστορία ή είναι προϊόν της κρίσης;

Ας πούμε ότι είναι προϊόν της κρίσης. Αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως είναι πλέον σημαντικό και δημιουργεί πρόβλημα.

Αν το αποτιμούσατε σε τζίρο, τι διαστάσεις θα είχε;

Δεν το ξέρω, διότι είναι παράνομο, ίσως ξέρει ο ΕΟΦ. Αυτό που ξέρω είναι ότι, σύμφωνα με αυτά που λέει ο ΕΟΦ, 2.000-3.000 φαρμακεία ασκούν τέτοια δραστηριότητα.

Κύριε Κάτσαρη, σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτή τη συνομιλία

Και εγώ σας ευχαριστώ θερμά.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Φεβρουαρίου 2015, 21:59:47
Απάντηση #951
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μήπως είναι πρωταίτιος για τις παράλληλες εξαγωτές είναι το ίδιο το Ελληνικό κράτος που δίνει στα βασικά και ήδη φθηνά φάρμακα εξευτελιστικές τιμές;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Φεβρουαρίου 2015, 09:04:57
Απάντηση #952
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως είναι πρωταίτιος για τις παράλληλες εξαγωτές είναι το ίδιο το Ελληνικό κράτος που δίνει στα βασικά και ήδη φθηνά φάρμακα εξευτελιστικές τιμές;

Πάντως και σε πολλά πρωτότυπα έχει επιβάλει τιμές που να αποτελούν πειρασμό για εξαγωγές σε χώρες με πολύ ακριβότερο τιμολόγιο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Φεβρουαρίου 2015, 09:08:10
Απάντηση #953
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Είναι σύνηθες για κάποια φάρμακα η φαρμακοαποθήκη να ζητά είτε κωδικό συνταγής ή φωτοτυπία απλής συνταγής.
Μήπως είναι ώρα ο ΕΟΠΥΥ να ζητήσει τιμές ανάλογες αυτές που πληρώνουν τα νοσοκομεία εκτός από το rebate;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Φεβρουαρίου 2015, 09:40:32
Απάντηση #954
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως είναι πρωταίτιος για τις παράλληλες εξαγωτές είναι το ίδιο το Ελληνικό κράτος που δίνει στα βασικά και ήδη φθηνά φάρμακα εξευτελιστικές τιμές;

Πάντως και σε πολλά πρωτότυπα έχει επιβάλει τιμές που να αποτελούν πειρασμό για εξαγωγές σε χώρες με πολύ ακριβότερο τιμολόγιο.

Φυσικά. Πολλά από τα βασικά και φθηνά φάρμακα είναι πρωτότυπα.

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Φεβρουαρίου 2015, 15:29:37
Απάντηση #955
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως είναι πρωταίτιος για τις παράλληλες εξαγωτές είναι το ίδιο το Ελληνικό κράτος που δίνει στα βασικά και ήδη φθηνά φάρμακα εξευτελιστικές τιμές;

Πάντως και σε πολλά πρωτότυπα έχει επιβάλει τιμές που να αποτελούν πειρασμό για εξαγωγές σε χώρες με πολύ ακριβότερο τιμολόγιο.

Φυσικά. Πολλά από τα βασικά και φθηνά φάρμακα είναι πρωτότυπα.



Εδώ που τα λέμε, τι εμποδίζει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία να ασχοληθεί και λιγάκι με τα "φθηνά" φάρμακα; Μήπως τα κίνητρα που αναμένεται να δοθούν θα πρεπει να συνδέονται και με εγχώρια παραγωγή π.χ. Πενικιλλίνης ή Αμπικιλλινης;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Φεβρουαρίου 2015, 18:15:55
Απάντηση #956
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ας θυμηθούμε τί επιτάσσει η Εργαλειοθήκη για τα φαρμακεία:
- Κατάργηση των γεωγραφικών και πληθυσμιακών περιορισμών
- Κατάργηση της κληρονομικότητας της άδειας
- Απελευθέρωση του ωραρίου

Γιάνης



αντι-φμφ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Φεβρουαρίου 2015, 13:06:02
Απάντηση #957
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ανάμεσά τους κυρίως τους φμφ, απηύθυνε ο νέος Υπερυπουργός Υγείας: "Πουλούσατε φάρμακα που αναλογούσαν σε χώρα όχι 10, αλλά 40 εκατομμυρίων!"

Γκρεμίζεται η σαθρή επιχειρηματολογία ότι δήθεν υπάρχουν πολλά φαρμακεία στη χώρα μας: Στην πραγματικότητα, βγάζουν λεφτά που αντιστοιχούν σε χώρα με 4πλάσιο πληθυσμό!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Της Ελένης Πετροπούλου

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων υψηλού κόστους και δαπάνη που ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ -ποσοστό 30% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση το υπουργείο Υγείας θα επιχειρήσει να αναχαιτίσει την αύξηση των τιμών των συγκεκριμένων φαρμάκων καθώς μόνο την τελευταία πενταετία οι τιμές τους αυξήθηκαν κατά 24% (μέσο όρο). Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή των φαρμάκων υψηλού κόστους από 187 ευρώ που ήταν το 2010 ανήλθε στα 232,4 ευρώ το 2014!

Σε δεύτερη φάση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές στη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκου ανάλογα με τις πωλήσεις που εμφανίζουν.
Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Ο υπουργός μίλησε για τους «Ελληνες καρκινοπαθείς που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους τα τελευταία χρόνια επειδή δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος της». Ο κ. Κουρουμπλής, αν και απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τη φαρμακευτική πολιτική που θα ακολουθήσει, υπογράμμισε ότι «η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επαγγελματίες της υγείας αλλά και όλο τον ελληνικό λαό για το αυτονόητο: το θεμιτό ποσοστό της εταιρικής κερδοφορίας καθορίζεται από την πρώτιστη κοινωνική ανάγκη, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφερόμενος στις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα «τα λεφτά που βγάλανε είναι σαν να πουλούσαν σε χώρα 40 εκατομμυρίων πολιτών, όχι 10 εκατομμυρίων». Επικαλέστηκε, μάλιστα, τους τόνους φαρμάκων που έχουν συγκεντρωθεί από τα σπίτια με τα διάφορα προγράμματα συλλογής. «Αυτές οι εταιρείες θα έπρεπε να αφήσουν κάτι πίσω σε αυτό τον τόπο: μια φορολογία που να πείθει ότι φορολογούνται», συνέχισε ο υπουργός.
Ειδικά για τις τιμές, είπε πως «το κόστος του φαρμάκου σε αυτές τις πολυεθνικές είναι 13%», για να προσθέσει ότι «θα αποδοθούν ευθύνες, δεν υπάρχει περίπτωση αυτή τη στιγμή να πεθαίνει ένας άνθρωπος από την έλλειψη φαρμάκου για τον καρκίνο και εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι στα σπίτια μας». Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα για την έκτακτη φορολόγηση των φαρμακευτικών εταιρειών: «Ε! Λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό και για τη δική μας τη κυβέρνηση», είπε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον Σύνδεσμο των πολυεθνικών του φαρμάκου στην Ελλάδα για τα θέματα τιμολόγησης και φορολόγησης.
Ανατιμολόγηση

Εν τω μεταξύ, νέο δελτίο τιμών φαρμάκων εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, καθώς ολοκληρώθηκε η ανατιμολόγηση του Ιανουαρίου. Το νέο δελτίο έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου οι φαρμακευτικές εταιρείες να υποβάλουν τυχόν παρατηρήσεις για τις προτεινόμενες τιμές. Μάλιστα, παρέχεται η δυνατότητα στις εταιρείες να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις ενστάσεις, καθώς ο ΕΟΦ έχει ενεργοποιήσει ειδική online εφαρμογή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Φεβρουαρίου 2015, 19:04:07
Απάντηση #958
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Νέο παραλήρημα από συνδικαληστή φμφ: Θέλουν να είναι ΚΑΙ φαρμακοποιοί ΚΑΙ ιατροί!
Διεκδικούν να πληρώνονται για "παροχή κοστολογημένων υπηρεσιών ΠΦΥ"!!
Υπάρχει κανείς να τον βάλει στη θέση του πριν αλώσουν το χώρο μας;


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γράφει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος

Eν μέσω διαπραγμάτευσης με τους «φιλάνθρωπους» δανειστές μας έχει πέσει σε δεύτερη μοίρα το θέμα της Φαρμακευτικής Δαπάνης, παρά το γεγονός ότι εδώ και μερικά χρόνια ισορροπούμε επικίνδυνα στο χείλος του γκρεμού.

Το ενδιαφέρον της νέας πολιτικής ηγεσίας για τα φάρμακα των καρκινοπαθών και προφανώς και άλλων ευπαθών ομάδων μας δημιουργεί την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Βέβαια αυτό βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις που...


... ακούστηκαν στην πολυκομματική εκδήλωση που προκάλεσε ο Π.Φ.Σ. Για «αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 350 εκατομμύρια και μετά βλέπουμε». Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν ακόμη ειπωθεί οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα όμως με ειδικούς επιστήμονες των οικονομικών της Υγείας «όσο η φαρμακευτική δαπάνη (ή ο στόχος αυτής) μειώνεται, η (αρνητική) επίπτωση στα δημόσια έσοδα θα είναι ολοένα και μεγαλύτερη, καθώς στα πρώτα έτη της υπό εξέτασης περιόδου είναι γνωστό ότι η μείωση αφορά κυρίως σπατάλη».

Είμαστε λοιπόν στο break even από δημοσιονομικής άλλα και υγειονομικής πλευράς;

Η μελέτη του Ινστιτούτου Κοινωνικής και προληπτικής Ιατρικής(επιστημονικά υπεύθυνος Κυρ. Σουλιώτης, Απρίλιος 2014 ) αναφέρει πως από «ένα σημείο κι έπειτα, περαιτέρω συρρίκνωση της συγκεκριμένης αγοράς προκαλεί μεγαλύτερη ζημία στα συνολικά δημόσια έσοδα σε σύγκριση από τα άμεσα δημοσιονομικά οφέλη από τη μείωση της σχετικής δημόσιας δαπάνης.

Οι απώλειες δε αυτές λαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη τιμή αν ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις που μετακυλύονται σε άλλους κλάδους από το εισόδημα το οποίο δεν διοχετεύεται σε αυτούς μέσω της κατανάλωσης των εργαζομένων του κλάδου ή μέσω συνεργασιών των επιχειρήσεων». Αυτό αφορά το οικονομικό σκέλος.

Έρχεται λοιπόν η μελέτη και συμπληρώνει «πως δεν έχει υπολογισθεί το πρόσθετο κόστος το οποίο μπορεί να προκύπτει από ενδεχόμενη αδυναμία πρόσβασης των πολιτών στη φαρμακευτική περίθαλψη, το οποίο σύμφωνα με τη βιβλιογραφία συνδέεται με αύξηση των ημερών νοσηλείας, απουσία από την εργασία κ.ά.»

Το μέγα λοιπόν λάθος (;) της πολιτείας ήταν ότι μέχρι σήμερα η εξοικονόμηση των δαπανών στηρίχτηκε στην λογική των περικοπών. Κανείς τεχνοκράτης δεν αναλογίστηκε πως ναι μεν έπρεπε να επέλθει η διαφάνεια και ο εξορθολογισμός, αλλά παράλληλα θα έπρεπε να στηθεί ένα τέτοιο σύστημα που σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, να δημιουργεί οικονομίες κλίμακας. Για παράδειγμα οι υπηρεσίες που παρέχουν τα φαρμακεία είναι μη κοστολογημένες και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την αποτίμησή τους στην εξοικονόμηση πόρων στην δημόσια υγεία.

Σε άλλη μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με τίτλο «Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως «πύλη εισόδου» των διαρθρωτικών αλλαγών στην υγεία» (2013) αναφέρει πως η δυσκολία ( πού την είδε; ) στην πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας επιβαρύνει τη νοσοκομειακή περίθαλψη και τους προϋπολογισμούς υγείας δεδομένου «ότι το κόστος μιας μέσης περίπτωσης στη νοσοκομειακή περίθαλψη υπερβαίνει τα 2500 ευρώ ενώ στην ανοικτή πρωτοβάθμια φροντίδα προσεγγίζει τα 150 ευρώ».

Θα έπρεπε λοιπόν η Πολιτεία να είχε αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο των φαρμακοποιών οι οποίοι μέσω ενός ολοκληρωμένου χωροταξικά δικτύου σε όλη την χώρα και με την επιστημονική επάρκεια τους, προσφέρουν υπηρεσίες υγείας και μάλιστα χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν κοστολογηθεί.

Άρα το break even της φαρμακευτικής δαπάνης έχει προ πολλού ξεπερασθεί και έχει έλθει η ώρα της αναθεώρησης προς τα επάνω. Η συνέχιση μιας πολιτικής περικοπών στην υγεία που μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει,είναι μέγα λάθος.

Είμαι σίγουρος ότι το πνεύμα της νέας πολιτικής ηγεσίας στην Υγεία είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των προηγουμένων, που περιορίζονταν σε μια στενή μνημονιακή αντίληψη περικοπών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Φεβρουαρίου 2015, 20:29:25
Απάντηση #959
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νέο παραλήρημα από συνδικαληστή φμφ: Θέλουν να είναι ΚΑΙ φαρμακοποιοί ΚΑΙ ιατροί!
Διεκδικούν να πληρώνονται για "παροχή κοστολογημένων υπηρεσιών ΠΦΥ"!!...
...

  Νομίζω υπερβάλετε... Λεφτά θέλει και όχι ευθύνες (ιατρών).
   Εξάλλου τώρα ετοιμάζονται για "παμ' πλατεία": Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Οι Φαρμακοποιοί μαζί με όλους τους πολίτες της Ευρώπης , θα δώσουν ένα ηχηρό αντιμνημονιακό μήνυμα στους «ισχυρούς» την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.
   Σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα «ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ» το απόγευμα της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου και να συμμετέχετε μαζικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης , ημέρα της κρίσιμης συνεδρίασης του EUROGROUP.
    Ανεξάρτητα από κομματικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, οι Φαρμακοποιοί , που σαν κλάδος έχουν πληρώσει ακριβά τις μνημονιακές περικοπές, με την ...
 ...
μαζικότητα τους στις συγκεντρώσεις στις πλατείες, θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τις φωνές διαμαρτυρίας κατά της άκριτης λιτότητας.
 Ο πρόεδρος
 Κωνσταντίνος Λουράντος
Ο Γενικός Γραμματέας
 Γιάννης Μακριγιάννης
 ΥΓ. Σημείο συνάντησης φαρμακοποιών Αμαλίας και Όθωνος γωνία.


ΥΓ: Επειδή βρήκα πρώτα την ανακοίνωση στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος την έψαξα μετά στην άνω ιστοσελίδα ΦΣΑ. Διαπίστωσα ότι στο drtsili τα άνω (κόκκινα) λάθη δεν υπήρχαν όπως και στον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Απο ότι φαίνεται ο ΠΦΣ αρέσκεται στην ανορθογραφία (για να τραβήξει την προσοχή; ).

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4591 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3964 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8265 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23916 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou