Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 08:20:31

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 771456 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιουλίου 2015, 00:26:04
Απάντηση #1065
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οκ, στοπ στις δίμηνες κι ως ένα σημείο το κατανοώ.
Αναρωτιέμαι όμως αν πάει κάποιος και ζητήσει παραπάνω φάρμακα πληρώνοντας με μετρητά, σε μια περίοδο που το "κασέρι" είναι σε έλλειψη, ακόμη και με την προοπτική να τα γράψει στο μέλλον αν εξομαλυνθεί η κατάσταση και τότε ο φαρμακοποιός να του επιστρέψει το ποσό που αντιστοιχεί στον ΕΟΠΥΥ, ο φαρμακοποιός θα του πει "όχι";
   Στη Λάρισα πάντως δέχονται τις δίμηνες (έγραψα μια χθες, θα το τσεκάρω αύριο αν εκτελέστηκε πλήρως).
   Επίσης στη Λάρισα΄ξέρω ασθενή που πήρε πολλαπλές συσκευασίες ινσουλίνης, πληρώνοντας μετρητά, και ο φμφ φυσικά δεν είχε πρόβλημα. Δεν ξέρω αν μετά θα τα "γράψει" (πιθανόν όχι).

13 Ιουλίου 2015, 19:26:31
Απάντηση #1066
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Ακόμα δεν το ....καλοψηφίσαμε αρχισαν οι γκρίνιες. Ήδη γελάω με τους επαγγελματικούς κλάδους που, αν και διερύγνυαν τα ιμάτιά τους για το ευρώ θα τα διαρήξουν εκ νέου για τα νέα μέτρα που συνοδεύουν το ευρώ...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παναγιώτα Καρλατήρα 13/07/201517:516
    Και οι δυο ρυθμίσεις περιέχονται στην Εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α, για την οποία απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της
Η προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας μεθαύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου, είναι η πρώτη «απάντηση» των φαρμακοποιών στα μέτρα που περιέχονται στην συμφωνία με τους θεσμούς και τα οποία όπως διατυπώνονται στο κείμενο αφορούν το καθεστώς ιδιοκτησίας των φαρμακείων και, σε επόμενη φάση, το άνοιγμα της πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Την ίδια ημέρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προγραμμάτισε και έκτακτη Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα προταθεί η δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τα 11.000 φαρμακεία της χώρας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και απεργίας διαρκείας στον ζωτικό χώρο των φαρμακείων.
 
 Παρότι ρυθμίσεις και αλλαγές σχετικές με τα φαρμακεία δεν περιλαμβάνονταν στην ελληνική πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στους ευρωπαίους, έχοντας δημιουργήσει ελπίδες στους φαρμακοποιούς για την προστασία του κλάδου τους, τελικά το κείμενο της διαπραγμάτευσης που υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας επιφύλασσε δύο αρνητικές εκπλήξεις για τον κλάδο.

 Και οι δυο ρυθμίσεις περιέχονται στην Εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α, για την οποία απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της. Έτσι, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι στα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν περιλαμβάνονται αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων, αλλά και σε δεύτερο χρόνο η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).
 
 Τα ΜΗΣΥΦΑ θεωρούνται casus belli για τους φαρμακοποιούς τα τελευταία πέντε χρόνια που τίθεται το ζήτημα της διάθεσης τους και από τα σούπερ μάρκετ. Πλέον, όμως, το μέχρι πρότινος καυτό αυτό ζήτημα για τον κλάδο γίνεται...ήσσονος σημασίας σε σχέση με τη λαίλαπα του ιδιοκτησιακού με την οποία έρχονται αντιμέτωποι. Παρότι δεν εξειδικεύεται περαιτέρω στο κείμενο της εργαλειοθήκης, οι φαρμακοποιοί εκτιμούν πως το φαρμακείο αποσυνδέεται με αυτόν τον τρόπο από τον φαρμακοποιό, καθώς θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο οποιαδήποτε και όχι μόνο ο κάτοχος πτυχίου φαρμακευτικής όπως ισχύει σήμερα

13 Ιουλίου 2015, 22:20:01
Απάντηση #1067
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το νεο Μνημονιακο Υπεροπλο, ο λαοπλανος πολιτικαντης Alexis εφερε μαζι με αλλους 250 σιδηροφραχτους Μνημονιακους Ιπποτες το σκληροτερο Μνημονιο που εχει γνωρισει ποτε ο τοπος, ποδοπατωντας τα καταχθονια σχεδια των χρυσαυγουλων και των λοιπων δραχμολαγνων θιασωτων της χρεοκοπιας και του χαους.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Ιουλίου 2015, 17:06:59
Απάντηση #1068
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο άκουσμα του ονόματος του ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Υφυπουργού Εργασίας με αρμοδιότητα την Κοινωνική Ασφάλιση, πολλοί …έχασαν την αναπνοή τους. Άλλοι γέλασαν. Κάποιοι άλλοι … «χάρηκαν» !

Πολλοί όμως από το χώρο της υγείας έχασαν τη… γη κάτω από τα πόδια τους, καθότι εκτός των άλλων ο κ.Χαικάλης θα πρέπει μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων να εξασφαλίζει τα απαραίτητα κονδύλια για τον ΕΟΠΥΥ.
Γεγονός που σημαίνει πως από τις κινήσεις του κ.Χαικάλη, θα εξαρτάται και το ποιος θα πληρώνεται και πότε από τον ΕΟΠΥΥ.

Το ζήτημα βέβαια είναι πως πλέον με το 3ο μνημόνιο και την αύξηση των εισφορών στις
συντάξεις υπέρ Υγείας, θα αυξηθούν και τα κονδύλια για τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο η συνήθης τακτική μέχρι σήμερα ήταν να μη δίνονται τα χρήματα από την κοινωνική ασφάλιση στον μεγαλύτερο φορέα υγείας της χώρας, με συνέπεια ο οργανισμός να μη μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν τα χρήματα που προοριζόταν για τον ΕΟΠΥΥ δίνονταν στις συντάξεις.

Και το ζήτημα είναι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις ακόμη και του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του νυν υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι το πρόβλημα της μη καταβολής των κρατήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ θα λυθεί, ακόμη και σήμερα λιμνάζει…

Και βέβαια από τον ΕΟΠΥΥ αναμένουν να εισπράξουν χρήματα όσοι συνεργάζονται από τον οργανισμό. Γιατροί, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, φυσικοθεραπευτές, φαρμακευτικές εταιρείες.
Και όσο ο ΕΟΠΥΥ δε λαμβάνει με τακτικότητα τα χρήματα που του αναλογούν από την κοινωνική ασφάλιση τόσο θα αυξάνονται και τα χρέη του, κάποια εκ των οποίων χρονολογούνται και από το 2009.

Πάντως πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η κυβέρνηση μετά και τις πιέσεις των θεσμών δρομολογεί την απ' ευθείας καταβολή των χρημάτων που εισπράττονται από μισθούς και συντάξεις για τον τομέα της Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ. Άγνωστο παραμένει εάν η προσπάθεια αυτή θα φέρει αποτέλεσμα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Ιουλίου 2015, 17:13:51
Απάντηση #1069
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος+15 όλοι έχουν τα προβλήματά τους:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από Βασίλη Βενιζέλο
  Σε τραγικά χαμηλά επίπεδα έχει περιέλθει η ρευστότητα (όχι μόνο) των φαρμακοποιών όλης της χώρας, με αποτέλεσμα το λειτούργημα του φαρμακοποιού να εκτελείται πλέον με ιδιαίτερο κόπο, αυταπάρνηση και αυτοθυσία.  ???
 Αυτό δηλώνει την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο ygeia360.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, ο οποίος επισημαίνει ένα ακόμη πολύ σοβαρό για τον κλάδο πρόβλημα:
  "Εάν, πράγματι, ανοίξουν (ανοίξαν πλέον) την ερχόμενη Δευτέρα οι τράπεζες, θα πρέπει να πληρωθούν οι εκπρόθεσμες (ακάλυπτες; ) επιταγές των φαρμακοποιών; Γιατί, εάν πρέπει να πληρωθούν, τότε θα μιλάμε για καταστροφή του κλάδου. Αναζητώ κάποιον από την κυβέρνηση για να 'δει' το θέμα και έχω φτάσει σε απελπισία".

30 Ιουλίου 2015, 13:32:24
Απάντηση #1070
Αποσυνδεδεμένος

asterios


« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουλίου 2015, 13:36:36 από asterios »

30 Ιουλίου 2015, 13:37:53
Απάντηση #1071
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κουρουμπλής-Αλέξης-Κουαρτέτο Θεσμών απελευθερώνουν οριστικά το επάγγελμα του φμφ και αποσυνδέουν την ίδρυση φαρμακείου από την μαύρη αγοραπωλησία αδειών!
Δέσμια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων η δεξιά παράταξη της χώρας, προσπαθεί μάταια να αποτρέψει τις Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής νομού Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τους ιδιοκτήτες και υπευθύνους φαρμακείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο του ανοίγματος και της λειτουργίας ενός φαρμακείου από οποιονδήποτε πολίτη, χωρίς αυτός να έχει πτυχίο φαρμακοποιού.

Μετά την κοροϊδία με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, η πανίσχυρη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πως δεν θα διστάσει να δημιουργήσει μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα στον κλάδο των φαρμακοποιών, έναν κλάδο που τόσο πολύ «προστάτεψε» στη θεωρία, εξαπατώντας τον όμως στην πραγματικότητα, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καλό θα είναι οι κυβερνώντες να γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο παραβαίνει όλες τις νομοθετικές διατάξεις, τόσο του Ελληνικού, όσο και του Ευρωπαϊκού δικαίου.
Επιτέλους, ο Υπουργός Υγείας ας σταθεί, για μια φορά, στο ύψος των περιστάσεων και ας απαντήσει ευθαρσώς αν όντως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους και τις πληροφορίες που διακινούνται μεταξύ των μελών των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας».
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουλίου 2015, 14:04:29 από Αγγαρειομάχος »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Αυγούστου 2015, 16:57:20
Απάντηση #1072
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


ΠΡΙΝ ΤΗΝ 25η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
 «Η ελπίδα έρχεται».
 «Μ’ ένα νόμο, ένα άρθρο θα καταργήσουμε τα μνημόνια».
 «Εμείς ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε».
 «Άνεμος αλλαγής θα φυσήξει σ’όλη την Ευρώπη».
 «Θα βαράμε τον ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές».
 «Δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο η Μέρκελ να μην δεχθεί τους όρους μας».
«Την πολιτική μας δεν θα την υπαγορεύουν με e-mail οι τροϊκανοί».
 «Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ».
 «Θα καταργήσουμε όλες τις μνημονιακές διατάξεις περί φαρμακείων».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ 25η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015  :-*

Προτάσεις Τσίπρα (47 σελίδες)
«Προτείνουμε την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ και από άλλα καταστήματα πλην φαρμακείων, παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού».
Καταργείται η διάταξη του Ν.1963/91 που λέει: «για την απόκτηση άδειας ιδρύσεως φαρμακείου απαιτείται ο αιτών να έχει πτυχίο φαρμακευτικής σχολής και άδεια ασκήσεως της φαρμακευτικής στην Ελλάδα».
Για να είμαστε αξιοκρατικοί υπάρχει και μία προεκλογική δέσμευση του κ. Τσίπρα που τηρείται με ευλάβεια. Είναι από την προεκλογική του ομιλία στη Ρόδο. Είπε επί λέξει:

«Ιδού η Ρόδος. Την 25η του Γενάρη έρχεται και το πήδημα»
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Αυγούστου 2015, 17:58:29
Απάντηση #1073
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για να είμαστε αξιοκρατικοί υπάρχει και μία προεκλογική δέσμευση του κ. Τσίπρα που τηρείται με ευλάβεια. Είναι από την προεκλογική του ομιλία στη Ρόδο. Είπε επί λέξει:

«Ιδού η Ρόδος. Την 25η του Γενάρη έρχεται και το πήδημα»


 ;D ;D ;D ;D

Pethainooooooooooo

7 Αυγούστου 2015, 14:40:20
Απάντηση #1074
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Νέες απειλές κατά των Ελλήνων εκτοξεύουν οι φμφ! Από τη μια επιδιώκουν να διατηρήσουν το μονοπώλιο και από την άλλη απειλούν με άρση πίστωσης!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΠΡΟΣ

• Τον Υπουργό Υγείας
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
• Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Δημήτρη Κοντό

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον εμπαιγμό που υφίσταται για μια ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ.

Παρά τις δεσμεύσεις στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ και την παρέμβαση μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την χρηματοδότηση του οργανισμού, για μια ακόμη φορά η υποτιθέμενη εξόφληση μέρους των οφειλομένων … λοξοδρόμησε.


Οι φαρμακοποιοί έχουν πολλές φορές προειδοποιήσει την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για την ασυνέπεια στις πληρωμές αλλά συναισθανόμενοι την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία δεν έχουν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα τους παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ.

Επί μήνες πιστώνουν τον Οργανισμό λαμβάνοντας σταγόνες ρευστότητας που διοχετεύεται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων.

Όμως με κανέναν τρόπο δεν θα ανεχθούν τον εμπαιγμό και την δήθεν εξόφλησή τους με ένα υποτυπώδες ποσοστό, την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι ουσιαστικά απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ασφάλισης και της σύνταξης ενώ τα φαρμακεία χρεοκοπούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ζητά την πλήρη εξόφληση των φαρμακείων.

Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποφασίσει την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ μέσα στον Αύγουστο.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους 11.000 φαρμακοποιούς που στήριξαν και στηρίζουν την κοινωνική ασφάλιση με το υστέρημά τους.

Είναι στο χέρι τους να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Αυγούστου 2015, 09:12:56
Απάντηση #1075
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θερμός Αύγουστος για την Υγεία και το Φάρμακο και έπεται ένας πιο θερμός Σεπτέμβριος.


Μείωση των τιμών στα γενόσημα κσι τα σκευάσματα που δεν προστατεύονται πια από την πατέντα τους, συνταγογράφηση αποκλειστικά, μείωση στο ΦΠΑ των φαρμάκων κατά 0,6% θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο χώρο του Φαρμάκου...

Ειδικά η συνταγογράφηση φαρμάκων αποκλειστικά με δραστική ουσία και μάλιστα με την ακύρωση όλων των εξαιρέσεων αναμένεται να πλήξει πολλές εταιρίες ενώ αντίθετοι είναι και οι γιατροί στους οποίους δεν επιτρέπεται πια να επιλέξουν το σκεύασμα που θα συνταγογρταφήσουν.

Αλλά και η αναδρομική από την 1η Iουλίου 2015 μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους κατά 50% και των γενόσημων φαρμάκων κατά 32,5% από την τιμή πατέντας, αναμένεται εκ νέου να πλήξει την φαρμακοβιομηχανία. Είναι κυρίως φάρμακα αντιυπερτασικά, διαβητικά, αντικαταθλιπτικά, για τη χοληστερόλη κα. Οι αλλαγές που δρομολογούνται με το νέο μνημόνιο στην τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων θα αποτυπωθούν στο νέο δελτίο τιμών που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Όσο για τις διαγνωστικές εξετάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, οι αποκλίσεις των τιμών της αγοράς και των τιμών αποζημίωσης του Οργανισμού ήταν σημαντικές με τις τρανσαμινάσες να τιμολογούνται με 0,70 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ η τιμή αποζημίωσης είναι 3,49 ευρώ, δηλαδή κατά 5 φορές υψηλότερα. Στη Σουηδία και τη Γερμανία η τιμή αποζημίωσης της γενικής εξέτασης αίματος είναι 1,48 και 1,10 ευρώ αντίστοιχα με μία διαφορά της τάξης του 150% από την τιμή αποζημίωσης που έχει καθορίσει ο ΕΟΠΥΥ. Η περιστολή του κόστους των εξετάσεων δεν βρίσκει σύμφωνους τους γιατρούς ούτε και τους ιδιώτες των διαγνωστικών κέντρων.

Και βέβαια η επαναφορά του εισιτηρίου των 5 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, που είχε αποτελέσει κόκκινο πανί για το ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και το ακύρωσαν ως μέτρο με εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού από το υπουργείο Υγείας, θα φέρει νέους τριγμούς... Πηγές του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι οι δανειστές δεν επιμένουν στο συγκεκριμένο μέτρο, εφόσον βρεθούν ισοδύναμά του.

Τέλος, υπάρχει πάντα το θέμα των φαρμακοποιών, με το ιδιοκτησιακό :-*, το περιθώριο κέρδους :-* και τα ΜΥΣΥΦΑ :-* να αποτελούν πάντα θέματα που "καίνε". Κι ενώ τα ΜΥΣΥΦΑ πήραν παράταση για επόμενη αξιολόγηση, τα άλλα δύο θάματα είναι ανοιχτά. Σύμφωνα μάλιστα με το νέο ιδιοκτησιακό, φαρμακείο θα μπορεί να ανοίγει όποιος το επιθυμεί και όχι μόνο ο κάτοχος πτυχίου φαρμακευτικής σχολής όπως ισχύει σήμερα.

Πηγή: iatropedia
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Αυγούστου 2015, 10:34:59
Απάντηση #1076
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τέλος, υπάρχει πάντα το θέμα των φαρμακοποιών, με το ιδιοκτησιακό :-*

222 σιδηρόφραχτοι Μνημονιακοί Ιππότες με επικεφαλής τον Υπερμνημονιακό Ηγέτη Αλέξη και στρατηγό τον θρυλικό Τσακαλώτο άλωσαν το ιδιοκτησιακό των φμφ, δίνοντας οριστικό τέλος στη συντεχνία. Με μια δραματική όσο και αποφασιστική τροπολογία που κατέθεσε σήμερα τα χαράματα στις 04:23 ο Euclid Chacalotto, αίρει μια σειρά από περιορισμούς που εμπόδιζαν την ίδρυση φαρμακείου και δίχαζαν τους Έλληνες σε πατρίκιους και πληβείους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΩPA 4.23 ΠPΩI AΠO ΓΙΟΥΚΛΙΝΤ TΣAKAΛΩTO KATATEΘHKE TPOΠOΛOΓIA:

TO APΘPO 1 TOY N.1963/91 ANTIKAΘIΣTATAI ΩΣ ΕΞΗΣ:
"ME AΠOΦAΣH TΩN YΠOYPΓΩN OIKONOMIAΣ, YΠOΔOMΩN, TOYPIΣMOY, YΓEIAΣ OPIZONTAI ΠPOYΠOΘEΣEIΣ, ΔIAΔIKAΣIA KΑΙ KAΘE AΛΛO ΣXETIKA ME AΔEIA IΔPYΣHΣ ΦAPMAKEIOY"
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Αυγούστου 2015, 20:10:33 από Thug GP »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Αυγούστου 2015, 11:52:21
Απάντηση #1077
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΩPA 4.23 ΠPΩI AΠO ΓΙΟΥΚΛΙΝΤ TΣAKAΛΩTO KATATEΘHKE TPOΠOΛOΓIA:....
   Γιατί τόση προχειρότητα; Ενώ η 1-2η  παράγραφος γράφει γενικά για άδεια ίδρυσης φαρμακείου (που μπορεί να βγάλει ο κάθε μπετατζής πλέον) οι επόμενες 3,4,5 που αφορούν άλλες προϋποθέσεις και ποινές αναφέρονται μόνο σε φαρμακοποιούς. πχ ο συν/χος φαρμακοποιός δεν μπορεί να έχει φαρμακείο ενώ μπορεί ο συνταξιούχος μπετατζής (ή αν είναι άνω των 70).
   Μάλλον στη βιασύνη τους να παρουσιάσουν το άρθρο δεν πρόσεξαν ότι στις επόμενες παραγράφους γράφει φαρμακοποιός και όχι ιδιοκτήτης φαρμακείου (όπως θα έπρεπε στο νέο πνεύμα).

14 Αυγούστου 2015, 22:22:02
Απάντηση #1078
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πέντε χρόνια μετά τη χρεοκοπία και αισίως στο τρίτο μνημόνιο  και ενώ οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν ανατραπεί και αναμένεται να επιδεινωθούν περισσότερο για ακόμη περισσότερους, άλλη μια κυβέρνηση εμφανίζει σαν επιτυχία την αποκλειστική πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων από τα φαρμακεία.

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ο κ. Σόιμπλε ή ο κ. Λουράντος με τον κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη το συνδικαλιστή των εφοριακών που η κυβέρνηση έκανε υπουργό;
Ας μην κοροϊδευόμαστε, την Ελλάδα την κυβερνούν οι συνδικαλιστές των συντεχνιών και των πελατών του δημοσίου και της κομματοκρατίας.
Κανείς δεν προβληματίζεται πόσοι από μια κοινωνία με 1,5 εκατ. ανέργους, οι οποίοι σε λίγους μήνες μπορεί να ξεπεράσουν τα 2 ή 2,5 εκατ. λόγω των συνεπειών των capital controls, θα μπορούν να αγοράζουν βρεφικά γάλατα και καραμέλες για το βήχα από τα φαρμακεία, κατά 15-20% ακριβότερα.

Οι μικρομαγαζάτορες και οι υπάλληλοι των εμπορικών πανηγυρίζουν γιατί κανείς δεν θα μπορεί να ανοίγει τις Κυριακές και να τους πάρει τη δουλειά, παραβλέποντας πως οι μισές επιχειρήσεις δεν ανοίγουν ούτε τις καθημερινές γιατί έχουν κατεβάσει ρολά και οι άλλες μισές απ’ όσες έχουν μείνει θα κατεβάσουν ρολά προσεχώς...
Η Ελλάδα ξοδεύει κάθε χρόνο για εισαγωγές τροφίμων και καύσιμων περί τα 15-20 δισ. ευρώ. Με τους περιορισμούς που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, το ετήσιο όριο των εισαγωγών που μπορούν να γίνουν μόλις ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ.

Είναι φανερό πως σε λίγες εβδομάδες, μόλις τελειώσουν τα στοκ, όχι μη συνταγογραφούμενα δεν θα εισάγονται για να πωλούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία κατά 15-20% ακριβότερα, αλλά ούτε  πολλά από τα βασικά είδη. Κι όμως υπάρχουν πολιτικοί, συνδικαλιστές και συντεχνίες που αλληλοσυγχαίρονται για επιτυχίες όπως η αποκλειστική πώληση ΜΗΣΥΦΑ που δεν θα μπορούν να εισαχθούν από τα φαρμακεία και η διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας για τα εμπορικά που δεν θα έχουν προϊόντα και πελάτες και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας.
Είναι φανερή η νιρβάνα στην οποία συνεχίζει να νεφελοβατεί η ελληνική κοινωνία και οι ηγεσίες της για 5 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της.

Κατά τη ρήση του Χαριλάου Τρικούπη: "η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση" είναι φανερό πως η Ελλάδα προορίζεται για να συντριβεί και θα συντριβεί...
Αυτό που έγινε φανερό αυτά τα τελευταία χρόνια της χρεοκοπίας είναι πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει αν πρώτα δεν συντριβεί ολοσχερώς. Ακόμη και τότε αποτελεί ζητούμενο και ερωτηματικό προς ποια κατεύθυνση θα αλλάξει...

Το μέγεθος της ανεπάρκειας της κοινής λογικής στη χώρα μαρτυράει η ανεπάρκεια της ηγεσίας τόσο της νυν όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
"Πιστεύαμε πως αν απειλούσαμε με έξοδο, οι Ευρωπαίοι θα τρόμαζαν. Προς έκπληξή μας ο κ. Σόιμπλε, πρότεινε αν θέλαμε να βγούμε από το Ευρώ, να μας βοηθήσει κιόλας..." είπε μεταξύ ο άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης στην ΕΡΤ προχθές.

Η εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας μετά από πέντε χρόνια χρεοκοπίας και δυο μνημόνια συνίστατο σε μια "μπλόφα" μερικών αργόσχολων "επαναστατών" με στόχο την εκβίαση για την αποκομιδή οφελών προς διανομή σε ένα παρασιτικό πελατειακό σύστημα.  
Η ίδια τακτική δηλ. που ακολουθούν οι κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές συμμορίες στο εσωτερικό της χώρας για δεκαετίες. Θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να έχουν κάποιο άλλο σχέδιο;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Αυγούστου 2015, 20:48:10
Απάντηση #1079
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τέλος, υπάρχει πάντα το θέμα των φαρμακοποιών, με το ιδιοκτησιακό :-*
222 σιδηρόφραχτοι Μνημονιακοί Ιππότες με επικεφαλής τον Υπερμνημονιακό Ηγέτη Αλέξη και στρατηγό τον θρυλικό Τσακαλώτο άλωσαν το ιδιοκτησιακό των φμφ, δίνοντας οριστικό τέλος στη συντεχνία. .....
   Μάλλον ήταν 222 οι πότες... Άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι, θαυμάζω τον συνδικαλισμό των φμφ. Οι γιατροί δεν τους μοιάζουν (μοιάζουμε) στο ελάχιστο.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων είναι στη σελ. 981 του νέου μνημονίου και οι διατάξεις του υπουργείου Υγείας στη σελ. 985. Η ημερομηνία δημοσίευσης είναι σημαντική διότι από αυτήν εξαρτάται το δικαίωμα θεμελίωσης συνταξιοδότησης, όπως αναφέρεται στο σχετικό εδάφιο. Αλλά όπως και να έχει, το ιδιοκτησιακό που παραμένει κατά 51% αποκλειστικά σε πτυχιούχους Φαρμακευτικής, είναι μεγάλη νίκη.
 
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 
Δεν πέρασε τελικά το μέτρο της αδειοδότησης μη φαρμακοποιών καθώς το τρίτο μνημόνιο προβλέπει ότι 51% της ιδιοκτησίας πρέπει να παραμένει στους φαρμακοποιούς, κατά το γερμανικό μοντέλο. Την λύση αυτή είχε προτείνει στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος.
   Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, σε επαφες που είχε με μέλη της κυβέρνησης- χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την συζήτηση στην Βουλή παρέμεινε στο χώρο από το πρωί ως αργά το απόγευμα- έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες... Διαμήνυσε μάλιστα σε όλους του τόνους ότι σε περίπτωση που το 51% των φαρμακείων θα πέρναγε, τότε τα 11.000 φαρμακεία της χώρας, θα μετατρέπονταν σε πολιτική "ταφόπλακα" για πολλούς υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.
 Ο κ. Λουράντος είχε επαφές μάλιστα και με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος συμφώνησε με την εναλλακτική πρόταση του 51%.
  Αν το μέτρο της πλήρους απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού πέρναγε, τότε οι φαρμακοποιοί με ατομική ιδιοκτησία φαρμακείου θα είχαν να αντιμετωπίσουν πολυεθνικές αλυσίδες και τεράστια συμφέροντα. Η ανεργία δε των υπολοίπων, καθώς και του υπαλληλικού τους προσωπικού, θα πρέπει να θεωρείτο δεδομένη.
 Τώρα αναμένεται η απαραίτητη Υπουργική Απόφαση, και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει συνάντηση αύριο, Τρίτη, με τον υπουργό υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Και φυσικά οι φμφ (πχ ό άνω) πανηγυρίζουν: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3573 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4586 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3957 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8263 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23914 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou