Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 05:37:05

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 771960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Νοεμβρίου 2015, 13:58:14
Απάντηση #1215
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο ακραίος θατσερικός νεοφιλελές μεταρρυθμιστής ο Παύλος ο Πολάκης τρολάρει και εμπαίζει ακόμη πιο πολύ τους φμφ, οι οποίοι ...συνομιλούν μαζί του, τον πιστεύουν, και ελπίζουν σ' αυτά που τους υποσχέθηκε!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΦΣ με τον υφ.ΥΥΚΑ κ. Πολάκη, παρουσία και του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, μπορούμε με τη σχετική ασφάλεια :laugh: που συνοδεύει τα πάντα στις εποχές που διανύουμε να σας μεταφέρουμε το σχέδιο δράσης :laugh: για το οποίο μας ενημέρωσε.

Αυτό περιλαμβάνει:
 
 
Α) Χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ :laugh:

Μας είπε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο :laugh: υπάρχει συμπαγής :laugh: πιθανότητα να πληρωθεί ΚΑΙ ο Σεπτέμβριος. Από τα ρεπορτάζ βέβαια ακούμε ότι αυτό είναι στενά συνυφασμένο με την τρέχουσα δόση, οπότε ακούγοντας ότι όλα πάνε σχετικά καλά μένουμε αισιόδοξοι και γι' αυτό το κομμάτι.
Το 2016 η χρηματοδότηση θα είναι μεγαλύτερη :laugh: στα έσοδα για τον ΕΟΠΥΥ, πρώτη χρονιά αύξησης εσόδων ΕΟΠΥΥ από σύστασής του το 2011
Μέχρι τότε, χρήματα από τη χρηματοδότηση της χώρας θα δωθούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ληξιπρόθεσμα, εννούμε κυρίως τους ΕΟΠΥΥ μετά το 60ήμερο. Δηλαδή μας είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αιμοδοτηθεί γερά :laugh: μέχρι το τέλος του 2015 και από εκεί και πέρα οι μειώσεις των συντάξεων ως ελάφρυνση υπάρχει το σχέδιο :laugh: να μεταφράζεται σε αύξηση χρηματοδότησης ΕΟΠΥΥ
 
Β) Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και άλλα αναλώσιμα (κολοστομίες, ειδικές τροφές, βηματοδότες κλπ. κλπ.)
 
Έχει γίνει πάρτυ σε αυτά ΜΕΣΑ στην κρίση
Του θυμίσαμε ότι όταν κάποια από αυτά τα είδη χορηγούνταν αποκλειστικά από τα φαρμακεία η δαπάνη ελεγχόταν, ενώ όταν απελευθερώθηκε και σε τρίτους εκτοξεύτηκε στον Θεό :laugh: προκαλώντας σοβαρή οικονομική αιμορραγία στο Ασφ. Σύστημα.
Εμείς ζητήσαμε από τον υφυπουργό να συνταγογραφούνται, όπως πχ. τα αναλώσιμα σακχάρου και με αυτούς τους όρους που και οι ίδιοι σκέφτονταν: τιμές αναφοράς και προδιαγραφές κοινές για όλους, ώστε να μην κανιβαλίζει ο ένας τον άλλο και να μην κανιβαλίζουν οι εταιρείες φτιάχνοντας δραχμο ???βόρα μονοπώλια. Φαίνεται να έγινε δεκτό σαν λογική
Το θέμα το κυνηγάμε από το 2013 που πρωτοβγήκε ο επικαιροποιημένος Κανονισμός ΕΟΠΥΥ και είχαμε τις πρώτες ενδείξεις για το τί συμβαίνει και προσωπικά με βάση τα στοιχεία που μου έστελναν ειδικά τα παιδιά από το Farmakopoioi που παρακολουθούν τα πάντα και χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά πλέον από τον ΠΦΣ.

 Ελπίζω σε τελική αίσια έκβαση! :o :o

« Τελευταία τροποποίηση: 11 Νοεμβρίου 2015, 14:21:19 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Νοεμβρίου 2015, 12:45:08
Απάντηση #1216
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ιδιαιτέρως μεγάλο στρατηγικό λάθος επίτευγμα διαπράττει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέλαση αλυσίδων φαρμακείων στη χώρα μας, επειδή με την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων στην Ελλάδα διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση και τη λειτουργία νέων φαρμακείων...

Πρόκειται για μεγάλο στρατηγικό λάθος επίτευγμα του Ανδρέα Ξανθού, καθώς, με την ως άνω αιτιολόγηση της άποψής του, παραδίδει σε δεύτερο χρόνο τα πληθυσμιακά κριτήρια βορά στις ορέξεις των Δανειστών, όταν θα έχουν συνειδητοποιήσει και εκείνοι ότι ο υπουργός υγείας έχει δίκιο και οι αλυσίδες φαρμακείων εμποδίζονται συνεπεία των πληθυσμιακών κριτηρίων να εισέλθουν στην ελληνική αγορά...

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι η απαίτηση για κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων έχει διατυπωθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τους Δανειστές, οι οποίοι δικαίως θεωρούν ότι, πράγματι, τα πληθυσμιακά κριτήρια αποτελούν στοιχείο της "κλειστότητας" του επαγγέλματος του φαρμακοποιού!

Εάν επανέλθει, λοιπόν, από τους Δανειστές η απαίτηση για κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων στην ίδρυση και τη λειτουργία νέων φαρμακείων στη χώρα μας, θα ξέρουμε ότι την οφείλουμε στον σπουδαιότερο υπουργό υγείας των τελευταίων δεκαετιών, τον Ανδρέα τον Ξανθό.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Νοεμβρίου 2015, 12:58:35 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Νοεμβρίου 2015, 12:48:53
Απάντηση #1217
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Φοβικός συνδικάλας παραδέχεται ότι η αυτοκρατορία του ήταν παλάτι πάνω στην άμμο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την αντίθεσή τους στην επικείμενη, κατά τους ιδίους, επέλαση των αλυσίδων φαρμακείων στη χώρα μας επιθυμούν να εκφράσουν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με όσα δηλώνει την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα news247.gr.

Από Βασίλη Βενιζέλο
 
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Λουράντος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά:

"Μέχρι πριν από λίγο καιρό, το χρηματιστηριακό είδος ήταν τα πετρελαιοειδή. Από σήμερα όμως, είναι το φάρμακο. Μεγάλοι αμερικανικοί κολοσσοί ετοιμάζονται να μπουν στην Ευρώπη, διά της Ελλάδας που είναι και ο αδύναμος κρίκος και έτσι, αλυσίδες φαρμακείων θα αλώσουν τη χώρα και θα αγοράσουν προβληματικά φαρμακεία, μετατρέποντάς μας όλους σε μισθωτούς".

πηγή: ygeia360
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Νοεμβρίου 2015, 10:20:12
Απάντηση #1218
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Θεσσαλονίκη, 14 Νοεμβρίου 2015

Προς
τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Κύριε Πρόεδρε,

            Στο ενημερωτικό σημείωμα με ημερομηνία 11.11.2015 που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος γράφετε ότι «τη Δευτέρα ο νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ κ. Ηλίας Δημητρέλος και η νομική σύμβουλος του ΦΣΑ κ. Σοφία Αγγέλου θα μετάσχουν στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Υγείας για την επεξεργασία και  κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί φαρμακείων και φαρμακαποθηκών»...
Στη συνέχεια δε του ανωτέρω ενημερωτικού σημειώματος έλαβα στο email μου τις «προτάσεις του ΠΦΣ για την τροποποίηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας».

Κύριε Πρόεδρε,


            Σας θυμίζω ότι πριν λίγες μόλις ημέρες η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, μετά από δική μου πρόταση, ομόφωνααποφάσισε να απορρίψει τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΦΣ στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Υγείας, τη συγκρότηση της οποίας είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, ευθύς αμέσως μετά την υπογραφή εκ μέρους του της περίφημης, καταστροφικής για τον κλάδο, Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
            Άλλωστε και σεις κύριε Πρόεδρε την επόμενη ημέρα της Γ.Σ. του ΠΦΣ με παρέμβασή σας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA είπατε -ορθώς- ότι η συνεργασία με το Υπουργείο και η συμμετοχή σε ομάδες εργασίας που συγκροτεί γίνονται πριν υπογραφούν οι αποφάσεις και όχι μετά.
            Με τα δεδομένα αυτά αρχικά μεν ένιωσα έκπληξη για την αλλαγή θέσης κατά 180° και στη συνέχεια εξοργίστηκα διότι με ένα «ενημερωτικό σημείωμα» αντιστρέφεται πλήρως η ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. Ειρήσθω εν παρόδω ότι η απόφαση της Γ.Σ. του ΠΦΣ δεν μπορεί να αλλάξει ούτε καν με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν τόσο γρήγορα ξεχάσαμε κάποια πολύ γνωστά και πολύ πρόσφατα γεγονότα.
Ξεχάσαμε την επί εξάμηνο κοροϊδία του κ. Κουρουμπλή, που αποτελεί Υπουργό της ίδιας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον κ. Ξανθό, για ένα νομοσχέδιο που όλο έρχονταν, αλλά ποτέ δεν έφθασε, καθώς και για μια εγκύκλιο με την οποία θα καταργούσε (sic!!!) ένα νόμο;
 Ξεχάσαμε ότι ο κ. Ξανθός μας αποκοίμιζε λέγοντας πως υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα (αυτήν που έδιωξε η Κυβέρνηση της Αριστεράς) και κατά συνέπεια πάει παραπίσω η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης;
Ξεχάσαμε ότι στις 27 Οκτωβρίου δήλωνε ότι δεν υπάρχει απάντηση της τρόικας στις κυβερνητικές προτάσεις και σε κάθε περίπτωση δε θα αιφνιδιαστούμε, μάλιστα η σύμβουλός του διαβεβαίωνε πως ακόμη και μετά την έγκριση της τρόικας υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά στις 28 Οκτωβρίου η απόφαση είχε υπογραφεί;
Ξεχάσαμε ότι ο Υπουργός Υγείας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον ΠΦΣ και σε σειρά συσκέψεων διαβουλεύονταν, διαπραγματεύονταν, συζητούσε, μεθόδευε (κρατήστε όποιο ρήμα θέλετε) την Υπουργική Απόφαση με τον Πρόεδρο του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και όχι τον ΠΦΣ που είναι θεσμικός εκπρόσωπος των φαρμακοποιών; Το μόνο που δεν ακούσαμε επ΄αυτού είναι ότι η συμμετοχή των Συνεταιρισμών και η σχετική έγκριση της ΟΣΦΕ αποτελούσε απαίτηση της τρόικας -συγνώμη, των εταίρων- και για την Κυβέρνηση ήταν ένας επώδυνος συμβιβασμός μετά από 17ωρη διαπραγμάτευση.
Ξεχάσαμε πως με την Κοινή Υπουργική Απόφαση πλήττεται για πρώτη φορά σ΄όλη την Ευρώπη το DNA του φαρμακείου που είναι το ιδιοκτησιακό του καθεστώς; Κι αυτό το χτύπημα, που ενώπιόν του ωχριούν όλα τα χτυπήματα, όλων των προηγούμενων Υπουργών Υγείας της τελευταίας πενταετίας, φέρει την υπογραφή του κ. Ξανθού (και του κ. Σταθάκη) που σήμερα μας καλεί να συζητήσουμε, άραγε τί; Πώς ενδεχομένως θα διορθώσουμε κάποια «αγκάθια» που δε διευκολύνουν την επέλαση των ξένων και εγχώριων συμφερόντων;
Ξεχνάμε κ. Πρόεδρε ότι την επόμενη της Γ.Σ. του ΠΦΣ ο κ. Ξανθός εμφανίστηκε στο MEGA και προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του έτους (2015) τα ΜΥΣΥΦΑ θα είναι στα supermarkets; (To video στη διάθεση οποιουδήποτε αμφισβητία).
Παρεμπιπτόντως κ. Πρόεδρε, μέχρι σήμερα, δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια προαναγγελία του κ. Ξανθού, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση του ΠΦΣ... ούτε μια ανακοίνωση για την τιμή των όπλων.
Δεν περιμένω βεβαίως, ούτε τα «εκλογικά κέντρα» να ξαναλειτουργήσουν, ούτε τις αφίσσες των αρμόδιων Υπουργών να κυκλοφορήσουν ξανά με εντολή «μαυρίστε τους».
Αλλά να συζητούμε με τον Υπουργό, σα να μην τρέχει το παραμικρό, λίγο μετά την κατάργηση του ιδιοκτησιακού και λίγο πριν την παραχώρηση των ΜΥΣΥΦΑ στα supermarkets πάει πολύ... πάρα πολύ!

Και κάτι τελευταίο κ. Πρόεδρε. Πιστεύετε ότι ο Υπουργός Υγείας αποφασίζει έστω και το ελάχιστο χωρίς την έγκριση της τρόικας; Πιστεύετε ότι ο Υπουργός Υγείας θα διανοηθεί έστω να προτείνει στα αφεντικά του την αλλαγή του νόμου περί ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, περί διάθεσης των βρεφικών τροφών από τα φαρμακεία;Περί κατάργησης του rebate, περί κατάργησης του 1€ ανά συνταγή, περί της «διάθεσης των συμπληρωμάτων διατροφής από τα καταστήματα πώλησης τυποποιημένων τροφίμων», περί της λειτουργίας και αδειοδότησης των e-shops και όλων εκείνων που συσσωρεύθηκαν με τους μνημονιακούς νόμους;
Γνωρίζετε πολύ καλά και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, πως κανένας Έλληνας Υπουργός δεν έχει το δικαίωμα να εκδόσει Υπουργική Απόφαση χωρίς την προηγούμενη έγκριση της τρόικας και πολύ περισσότερο να νομοθετήσει στη Βουλή χωρίς την ίδια τροϊκανή έγκριση.

Κατά συνέπεια ποιό νόημα έχει η πρωτοβουλία του κ. Ξανθού για την κωδικοποίηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και μάλιστα με τη δική μας συμμετοχή; Δύο σενάρια υπάρχουν.
Το πρώτο σενάριο αποβλέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του Υπουργείου με φορείς όπως φαρμακεία, φαρμακαποθήκες προκειμένου να εμφανίσει ένα πρόσωπο συνεργασίας κλπ, ώστε να διορθωθεί η εικόνα και του Υπουργείου και του Υπουργού σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.
Το δεύτερο σενάριο αποβλέπει να καταργηθούν σημεία της φαρμακευτικής νομοθεσίας που δημιουργούν προβλήματα στην απρόσκοπτη εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και να ξεπερασθούν ζητήματα ακόμη και αντισυνταγματικότητας που δημιουργεί η ΚΥΑ.

Είτε το πρώτο σενάριο ισχύει, είτε το δεύτερο, είτε ίσως ακόμη και τα δύο μαζί ο ΠΦΣ δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να συμπράξει στην υλοποίησή τους, δίνοντας άλλοθι στο Υπουργείο για τις επόμενες νομοθετικές του πρωτοβουλίες, ότι δήθεν υπήρξαν καρπός διαβουλεύσεων όλων των φορέων και του ΠΦΣ.

Εάν ο κ. Ξανθός επιθυμεί να έχει διαφορετική πολιτική διαδρομή από τους προκατόχους του Υπουργούς Υγείας, έχει μόνο μια επιλογή. Με ένα νόμο και σε ένα άρθρο να καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενοι Υπουργοί Υγείας.

Όλα τα υπόλοιπα με τις «ομάδες εργασίας» κλπ είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και απευθύνονται σε αφελείς. Αν τους έχει βρει ας συνεργαστεί μαζί τους.
Αναμένω δυστυχώς, χωρίς αγωνία, την υπογραφή των επόμενων τροϊκανών εντολών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Νοεμβρίου 2015, 12:00:02
Απάντηση #1219
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θεσσαλονίκη, 14 Νοεμβρίου 2015 Προς τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου....
..... περί κατάργησης του 1€ ανά συνταγή,
.....
Όλα τα υπόλοιπα με τις «ομάδες εργασίας» κλπ είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και απευθύνονται σε αφελείς. Αν τους έχει βρει ας συνεργαστεί μαζί τους.
Αναμένω δυστυχώς, χωρίς αγωνία, την υπογραφή των επόμενων τροϊκανών εντολών.
   Πόσο πιο εύκολο είναι να είσαι στην αντιπολίτευση και να διαμαρτύρεσαι. Μήπως ο Κούλης είναι κρυφό-ΚΚΕ (χωρίς να κοροϊδεύω γιατί τους σέβομαι για τη σταθερή ιδεολογία τους) και θέλει μόνο να φωνάζει απ' έξω;
   Το 1€ ανα συνταγή απ' ότι όλοι ξέρουμε δεν τους "χαλάει" καθόλου. Γιατί διαμαρτύρεται; (μάλλον για το κοινωνικό προφίλ μας...)
   Μοιρολάτρης στο τέλος;

16 Νοεμβρίου 2015, 13:22:16
Απάντηση #1220
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απάντηση Λουράντου στην επιστολή Θεοδοσιάδη

Προς
Τον κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη
Μέλος ΔΣ του ΠΦΣ

Για μια ακόμη φορά επιλέξατε αντιδεοντολογικά,  την δημοσιοποίηση θέσεων - αυτή την φορά ενυπογράφως-  με προσωπική επιστολή σας  σε βορειοελλαδίτικο blog.
Μέχρι σήμερα ακολούθησα(με) την τακτική να μην απαντούμε  σε υποτιθέμενα αγανακτισμένα κείμενα που αναρτούνταν σε συγκεκριμένο blog  και αυτό γιατί αυτή η διαδικασία χαρακτηρίζεται αναχρονιστική και φανερώνει  πρακτικές του παρελθόντος .

Η αναφορά σας όμως σε προσωπικό  επίπεδο, με αναγκάζει να σας απαντήσω. Δεν καταλαβαίνω την οργή σας που αναφέρετε. Φαίνεται πως η μνήμη σας είναι επιλεκτική διότι στην ίδια  ΓΣ, την απόφαση της οποίας  επικαλείσθε , υπήρξε και μια άλλη απόφαση ακόμη πιο σοβαρή  και αφορούσε  την συμμετοχή στην απεργία, στις 12 Νοεμβρίου.

Αν δεν κάνω λάθος ο Σύλλογός σας - μετά από πρόταση δική σας - τελικώς αποφάσισε να μην απεργήσει. Οι  αποφάσεις της ΓΣ του ΠΦΣ κ. Θεοδοσιάδη δεν μπορεί να  εκτελούνται αλα κάρτ.
Οι δε αναφορές σας σε προηγούμενους Υπουργούς (Κορουμπλή, Ξανθό), ασκώντας …χαλαρή κριτική σε υπουργούς της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ( Λοβέρδο,Αδωνι , Βορίδη κλπ) δείχνει  ότι δυστυχώς δεν έχετε κατανοήσει πως η πολιτική δεν χωρά στον συνδικαλισμό. Και το λέω εγώ που έχω αποδείξει  ότι δεν διστάζω να κατηγορώ ευθέως όποια κυβέρνηση βάλει κατά του κλάδου που εκπροσωπώ.
Ο συνδικαλισμός  χρειάζεται φρέσκιες ιδέες και όραμα . Οι νέοι συνάδελφοι δεν πιστεύουν πια σε παλαιοκομματικές τακτικές, της εδώ  ή της άλλης πλευράς. Αυτοί οι συνάδελφοι είναι το μέλλον μας και αυτούς  θα στηρίξω.

Καταλήγοντας κ. Θεοδοσιάδη σχετικά με την σημερινή παράσταση μας στην επιτροπή  , όπως σας εξήγησα και τηλεφωνικά, αφορά την κωδικοποίηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και όχι την ΚΥΑ. Οι νομικοί μας σύμβουλοι  είναι οι πλέον αρμόδιοι να παραστούν και να μας ενημερώσουν για τις τροποποιήσεις στην νομοθεσία Εάν εσείς θέλετε να πάρετε την ευθύνη να αφήσουμε τους άλλους να αποφασίσουν ερημην μας , έχετε δικαίωμα να το κάνετε. Εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ οφείλουμε να ενεργήσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Το νέο ΔΣ του ΠΦΣ ασκεί συλλογική και υπεύθυνη πολιτική. Η ξεπερασμένη συνδικαλιστική τακτική του παρελθόντος που στηρίζονταν στις κομματικές ή προσωπικές επαφές ,ή στις κατά μόνας επισκέψεις στο υπουργείο,  μας έφερε στην σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να σας απαντήσω ξανά. Εξάλλου αυτή η διαδικασία πρέπει  να γίνεται στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου. Οι έριδες και η παρελθοντολογία  μπορεί να ικανοποιούν τον προσωπικό εγωισμό του καθενός , προκαλούν όμως και την θυμηδία της βάσης που αγωνίζεται  κάθε μέρα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Νοεμβρίου 2015, 00:06:11
Απάντηση #1221
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα γύρισαν την πλάτη στις συντεχνιακές διεκδικήσεις των φμφ - Με φαιδρούς και περιθωριακούς πολιτικάντηδες πλέον το lobbying των φμφ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΘΗΝΑ 17.11.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου προσφεύγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με την συνδρομή του Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Νικόλαου Χουντή. Η αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΠΦΣ συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Χουντή στις Βρυξέλλες και καθόρισαν το σχετικό κείμενο της Αναφοράς .

Στην σχετική Αναφορά οι Έλληνες Φαρμακοποιοί αιτούνται :

Τη ρητή καταδίκη :laugh: της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι, με έμμεσο τρόπο, κατά παράβαση του θεσμικού της ρόλου, επέβαλε :laugh: στην ελληνική κυβέρνηση την υιοθέτηση νόμου που παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα των Οδηγιών 2005/36/ΕΚ και 2006/123/ΕΚ και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις υποθέσεις C-171/07, C-172/07, C-531/06 οι οποίες έχουν κρίνει ότι ο περιορισμός της ιδιοκτησίας φαρμακείων αποκλειστικά από φαρμακοποιούς διασφαλίζει την ανεξαρτησία των φαρμακευτικών υπηρεσιών και αποτρέπει συγκρούσεις συμφερόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει, ως οφείλει εκ του θεσμικού της ρόλου, την υποχρέωση να γνωστοποιήσει την απόφαση αυτή στους ετέρους θεσμούς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας (ESM, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και να ζητήσει :laugh: από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση κατάργηση :laugh: της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αρ. Γ5(β)/Γ.Π.οικ.82899 (ΦΕΚ 2330/29-10-2015) την αντικατάστασή της :laugh: από άλλη, που δεν θα είναι προϊόν εκβιασμού, αλλά αποτέλεσμα διαβούλευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την ελληνική κοινωνία και τους εκπροσώπους των Ελλήνων φαρμακοποιών :laugh:. Με άλλα λόγια οι νόμοι που μας συμφέρουν πρέπει να ισχύουν για πάντα, ενώ οι νόμοι που δεν μας συμφέρουν πρέπει να αλλάζουν αμέσως για να ξαναέρθουν αυτοί που μας συμφέρουν.

Οι επαφές της αντιπροσωπείας του ΠΦΣ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η Φαρμακευτική Περίθαλψη και το Φαρμακείο δεν μπορούν να παραδίδονται αμαχητί στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Παράλληλα θα ενημερώνεται συνεχώς η ελληνική κοινωνία για κάθε ενέργεια των Φαρμακοποιών που στόχο θα έχει την προστασία της δημόσιας υγείας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Νοεμβρίου 2015, 20:11:43
Απάντηση #1222
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Καθώς περιμένουμε τα εγκαίνια του πρώτου εκπτωτικού 24/7 Υπερφαρμακείου, αποσαφηνίζουμε τις θέσεις του Παρατηρητηρίου για τη φαρμακευτική μεταρρύθμιση, οι οποίες απέχουν ακόμη πολύ από τις πρόσφατα ψηφισμένες μεταρρυθμίσεις των κ.κ. Σταθάκη και Ξανθού.

1. Μείωση του ποσοστού κέρδους του φμφ. Το markup του φμφ παραμένει ακόμη και σήμερα στο εξωφρενικό 32.5%, πάνω σε ένα κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης όπως το φάρμακο! Μια τιμή κοντά στο 14% είναι πιο εφαρμόσιμη και ρεαλιστική.

2. Τιμολόγηση των φαρμάκων στη χαμηλότερη τιμή της Ευρωζώνης, όπως αρμόζει σε μια χώρα που οι οικονομικοί της δείκτες βρίσκονται στον πάτο και επιδεινώνονται συνεχώς. Ειδικά οι τιμές στα γενόσημα πρέπει να εκλογικευτούν εκεί που βρίσκονται στις άλλες χώρες, δλδ κοντά στο 20% της τιμής των πρωτοτύπων.

3. Οι άδειες ιδρύσεως φαρμακείου φεύγουν από τους φμφ μετά την υποχρεωτική συνταξιοδότησή τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους και περνούν στην ιδιοκτησία του ΕΟΠΥΥ, συγκροτώντας ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο-προίκα για το Υπερταμείο. Με αυτό τον τρόπο πατάσσονται το λαθρεμπόριο αδειών και η κληρονομική αναξιοκρατία και επιπλέον ο ΕΟΠΥΥ λαμβάνει πρόσθετα έσοδα από την εκμετάλλευσή τους.

« Τελευταία τροποποίηση: 22 Νοεμβρίου 2015, 20:17:54 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Νοεμβρίου 2015, 20:35:29
Απάντηση #1223
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
To ωραιότερο όμως το άκουσα φέτος στο 4ο Συνέδριο των Ασθενών, αμέσως μετά το 2ο τραπέζι από την προερχόμενη από το ΕΟΦ. Το συγκεκριμένο τραπέζι θα ήταν το αγαπημένο σου πάντως αν κρίνω από την σύνθεση του....
Στις ερωτήσεις προσπαθούσα για πολύ ώρα να κάνω μια ερώτηση και επειδή δεν πήρα το λόγο είπα να το κάνω στο διάλειμμα... Πλησίασα μαζί με άλλους τον πρόεδρο της επιτροπής τιμών και την προερχόμενη από τον ΕΟΦ και ρώτησα:
-"Στο εξωτερικό υπάρχουν συσκευασίες για τρίμηνη αγωγή με πχ 100 χάπια μέσα για τα συνήθη χρόνια φάρμακα της πίεσης, της χοληστερίνης, κλπ. Οι τιμές σε αυτά είναι όσο της μηνιαίας θεραπείας με τα 30 χάπια. Γιατί στην Ελλάδα εμείς δεν τις χρησιμοποιούμε; Γιατί ο Έλληνας ασθενής πρέπει να πληρώνει συμμετοχή όσο ο Ευρωπαίος αγοράζει χωρίς ασφάλεια το ίδιο φάρμακο;"
Απάντηση του προέδρου επιτροπής τιμών: -"Δεν είναι δουλειά μου ρωτήστε τους άλλους"
Απάντηση της προερχόμενης από τον ΕΟΦ: -"Και που ξέρουμε ότι θα τα χρειαστεί τον επόμενο μήνα; Ξέρεις εσύ εάν θα ζει τον επόμενο μήνα; Και αυτό δεν γίνεται πουθενά. Τρίμηνη θεραπεία;"
Εννοείται πως όσοι ήταν δίπλα μου έμειναν να την κοιτάζουν..... Στην επιμονή μου ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα κυκλοφορούν στο εξωτερικό....ανταπάντησε:
-"Μα και εκεί δεν τους δίνουν 100 χάπια παρά μόνο εάν πρόκειται να ταξιδέψουν... Και εκεί τους δίνουν 30 χάπια όσο η μηνιαία θεραπεία τους"
Σε ερώτηση μου γιατί δεν κάνουμε άμα είναι έτσι το ίδιο και στην Ελλάδα ώστε οι ασθενείς να πληρώνουν τα φάρμακα τους στο 1/3 της σημερινής τιμής δεν μου απάντησε....

Συνεπώς, είστε απολύτως σίγουροι ότι οι ασθενείς σας θα ζουν τον επόμενο μήνα και θα χρειάζονται την δίμηνη, τρίμηνη, εξάμηνη συνταγή;;;;;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Νοεμβρίου 2015, 21:46:38
Απάντηση #1224
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Είναι παραπληροφορημένη ότι εκεί δεν τους δίνουν 100 χάπια παρά μόνο εάν πρόκειται να ταξιδέψουν... ή λέει ψέμματα. Αυτό που ισχύει είναι ότι όσοι έχουν χρόνιες νόσους και είναι καλά ρυθμισμένοι λαμβάνουν συνήθως ετήσιες συνταγές ( π.χ. για δοσολογία 1 δισκίο την ημέρα, παίρνουν 100 τεμάχια με τέσσερις επαναλήψεις της συνταγής). Ας επικοινωνήσει μαζί μου να της εξηγήσω.

Αργύρης Αργυρίου, Γενικός Ιατρός, Πτυχιούχος Ιατρικής Lund Σουηδίας, Δαγκλή 4, Καβάλα. Τηλέφωνο 2510 23 11 41.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Νοεμβρίου 2015, 22:31:36 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Νοεμβρίου 2015, 23:05:57
Απάντηση #1225
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Αν μπορεί κάποιος ας της μεταφέρει πόσα χάπια γράφουμε, συχνά χωρίς να συναντήσουμε τον ασθενή σε πχ διαβητικό με μετφορμίνη 500 2χ2
Υπάρχουν 400άρια μπουκάλια και ο ασθενής παίρνει 4 τέτοια για το έτος του...
(φυσικά εννοώ ότι τον ασθενή θα τον συναντήσω έτσι κι αλλιώς μέσα στο έτος, απλά για τη συνταγογράφηση δεν απαιτείται)

correction
hehehehe 2x4!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2015, 16:31:50 από schumifer »

4 Δεκεμβρίου 2015, 15:00:38
Απάντηση #1226
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Ζευγάρι οι δράστες της ένοπλης επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο

Δύο ήταν τελικά οι δράστες του φονικού, οι Φαρούκ και Μαλίκ, που διατηρούσαν και ερωτικό δεσμό. Περιβαλλοντολόγος στο επάγγελμα ο άντρας, φαρμακοποιός η σύντροφός του. Δεν αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια ως κίνητρο από τις αρχές

Ένα ζευγάρι είναι οι μοναδικοί δράστες του νέου μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο, όπου 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ. Η αστυνομία του σαν Μπερναρντίνο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Πρόκειται για τους Σάγεντ Ρίζβαν Φαρούκ, 28 ετών, αμερικανό πολίτη και κάτοικο της περιοχής και Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας, φαρμακοποιός, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πιστόλια κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στο Inland Regional Center για άτομα με ειδικές ανάγκες του Σαν Μπερναρντίνο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ήταν πιθανόν παντρεμένοι ή δεσμευμένοι.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Ιανουαρίου 2016, 10:24:55
Απάντηση #1227
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κ. Θεοδοσιάδης (ΦΣΘ) εναντίον Κ. Λουράντου (ΠΦΣ)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τις τελευταίες μέρες της χρονιάς που μας πέρασε γίναμε όλοι μάρτυρες μιας προσπάθειας παραπλάνησης του κλάδου υπό τον μανδύα της τελευταίας πληρωμής του ΕΟΠΥΥ. Χαρακτηριστικό δείγμα της προσπάθειας αυτής υπήρξε ο απολογισμός που επιχείρησε να κάνει με άρθρο του για τη χρονιά που έφυγε ο β´ αντιπρόεδρος του ΠΦΣ Ανδρέας Σοφιανόπουλος. Ένας απολογισμός, που αγγίζοντας τα όρια του εμπαιγμού προς τον κλάδο, αναφέρονταν στο 2015 μόνο σε ό,τι αφορούσε το θέμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και της ΕΤΕΣΤΑ, “ξεχνώντας” να συμπεριλάβει άλλα πολύ βασικότερα θέματα.

Μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα την πρεμούρα του β´ αντιπρόεδρου του ΠΦΣ καθώς και κάποιων άλλων να ξεχάσουν οι φαρμακοποιοί τη συνδικαλιστική ανεπάρκεια που επέδειξαν στην οργάνωση οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης για το ιδιοκτησιακό, ενώ το θέμα ήταν γνωστό μήνες πριν.

Θα ήθελαν πολύ επίσης να ξεχαστεί η πρωτοφανής μωροπιστία που επέδειξαν στις κάλπικες προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί έναν σχεδόν ολόκληρο χρόνο η οποία έσυρε τον κλάδο μέχρι την τελευταία στιγμή απροετοίμαστο και αδρανή να δεχθεί, ουσιαστικά άνευ αγώνα, το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία του! Ήταν δύσκολο όμως την πλάνη τους αυτή να την αποδεχθούν έγκαιρα, ειδικά όταν τον Ιανουάριο βγαίναν με άρθρα να δηλώσουν ξεκάθαρη στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ και να επηρεάσουν προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα που αποδεικνύει τα όσα ισχυριζόμασταν για την εγκληματική τους αδράνεια και τους λανθασμένους χειρισμούς τους εξαιτίας της κυβερνητικής γραμμής που κρατούσαν και των προσδοκιών που είχαν.

Θα ήθελαν πολύ ακόμα να ξεχάσουν οι συνάδελφοι ότι επί των ημερών τους έλαβαν χώρα οι πιο αποτυχημένες και με μικρότερη συμμετοχή κινητοποιήσεις, όντας ανίκανοι να οργανώσουν και να συσπειρώσουν. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Αφού ήταν οι πρώτοι που δίχασαν υπονομεύοντας την ενότητα των αποφάσεων του ΠΦΣ πριν ακόμα αναλάβουν τη διοίκηση. Κι ας προσπαθούσαν μετά το "Βατερλώ" στο ιδιοκτησιακό, με άστοχες, όπως αποδείχθηκε άλλωστε, μονοήμερες απεργίες που υπονόμευσαν ακόμη περισσότερο την ενότητα του κλάδου, να πείσουν ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά ο κλάδος που δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που προκηρύσσουν.

Τέλος, θα ήθελαν πολύ ξεχάσει ο κλάδος ότι με την ίδια περίπου καθυστέρηση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ το 2012 μιλούσαν για “τοξικές”συνταγές, ενώ τώρα με περίσσιο φαρισαϊσμό μιλούσαν για υπευθυνότητα, σύνεση και υπομονή. Διότι αν θέλουν να κρίνουμε τα πράγματα εκ του αποτελέσματος, όπως προσπάθησαν τώρα να μας πείσουν φέρνοντας ως επιχείρημα την τελευταία πληρωμή του ΕΟΠΥΥ, τους υπενθυμίζουμε ότι και τότε οι αποκαλούμενες ως “τοξικές” συνταγές πληρώθηκαν εν τέλει. Μάλιστα 24/12/12 πληρώθηκαν οι συνταγές Σεπτεμβρίου του 2012, τρεις μέρες μόλις διάφορα από την αντίστοιχη φετινή πληρωμή των συνταγών Σεπτεμβρίου, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι ή τότε ή τώρα φερόντουσαν υποκριτικά. Δεδομένης όμως της χειρότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας τη φετινή χρονιά από το 2012 και των capital control που ακολούθησαν, δική μας εκτίμηση είναι ότι η φετινή συμπεριφορά τους στο θέμα των πληρωμών ήταν άλλο ένα δείγμα της πολιτικής στήριξης στην κυβέρνηση που επιδείκνυαν όλο αυτό το διάστημα. Κι ας κατηγορούσαν άλλους στο παρελθόν για κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Χωρίς ίχνος στρατηγικής όπως αποδείχθηκε, παρά μόνο εναπόθεση ελπίδων στην εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία συναίσθηση του μεγέθους της ευθύνης που τους βαραίνει και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, εγκλωβισμένοι στην εσωστρέφεια που τους διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζουν να κάνουν το μόνο πράγμα που γνωρίζουν..., δηλαδή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Δυστυχώς όμως γι αυτούς οι φαρμακοποιοί δεν ξεχνούν ούτε θα ξεχάσουν!


Συντακτική ομάδα PharmaΤeam
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Ιανουαρίου 2016, 12:35:09
Απάντηση #1228
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προς

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου
Υπ όψη Προέδρου

Κοινοποίηση

ΠΙΣ - Ιατρικοί Σύλλογοι

Κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την έκδοση και διανομή εντύπου, από φαρμακεία του Νομού Έβρου, το οποίο αναφέρεται στην αντιμετώπιση της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, αναφέροντας στο εξώφυλλο επί λέξει τα εξής:

«Γρίπη & Κρυολόγημα - Αντιμετώπισέ το σωστά - με τον φαρμακοποιό σου - χωρίς αντιβιοτικά» με έκδοση  από τον συνεταιρισμό φαρμακοποιών Έβρου.

Θα θέλαμε να μας γνωρίσετε αν η έκδοση και διανομή του εντύπου αυτού είναι εν γνώσει σας, και  να σας δηλώσουμε ότι ο τίτλος του εντύπου και ο στόχος του συνιστούν σαφέστατη αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Σεβόμαστε τον ρόλο και το επάγγελμα του φαρμακοποιού, τα οποία ξεκάθαρα είναι διαφορετικά από τον ρόλο και το έργο του γιατρού.

Όμως η μη-αναγνώριση των διακριτών ρόλων και ενέργειες όπως η προαναφερθείσα με το συγκεκριμένο έντυπο, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου.

Ζητούμε εγγράφως να απαιτήσετε από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Έβρου την ανάκληση του  εντύπου από όλα τα φαρμακεία δίνοντας σαφείς οδηγίες στα μέλη σας να επικεντρώνονται στον διακριτό και σεβαστό ρόλο τους. Το έγγραφο αυτό ζητούμε να το κοινοποιήσετε στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου.

Ως υγειονομικοί φορείς στο Νομό Έβρου, είχαμε έως τώρα μία καλή, έντιμη και ειλικρινή σχέση και  συνεργασία, τόσο σε επίπεδο φορέων, όσο και σε επίπεδο προσώπων και μελών, αναγνωρίζοντας και σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου. Η σχέση αυτή επιθυμούμε να συνεχίσει αδιατάρακτη. Αναμένουμε τις ενέργειές σας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Ιανουαρίου 2016, 10:04:34
Απάντηση #1229
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε διαρκή κινητικότητα βρίσκεται η αγορά της λιανικής των φαρμάκων. Φαρμακεία αλλάζουν ιδιοκτησιακό καθεστώς εν μια νυκτί, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι θέτουν θέμα παράλληλων εισαγωγών προσδοκώντας να καλύψουν τη ‘’χασούρα’’ των εσόδων τους.
Αδιάλλακτες εμφανίζονται πλέον πολλές χονδρεμπορικές εταιρείες φαρμακευτικών σκευασμάτων απέναντι στα φαρμακεία, αυξάνοντας τις πιέσεις προς αυτά για άμεση καταβολή των χρημάτων που τους οφείλουν.
Σε αντίθετη περίπτωση –μη δυνατότητα καταβολής- ζητούν μετοχοποίηση των χρεών σε ποσοστό 80%, όσα δηλαδή ορίζει ο νέος Νόμος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι σε μεγάλο Νομό της χώρας, χονδρεμπορική εταιρεία ήδη έχει καταφέρει να ελέγχει περί τα 200 φαρμακεία –αποτελεί δηλαδή ολιγοπωλιακό παίκτη- με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο αυτών των σημείων πώλησης από 51% έως και 80%.
Όπως λέγεται, τα φαρμακεία που άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν υπερχρεωμένα με ποσά από 180.000 ευρώ μέχρι και 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οφειλές που συσσωρεύτηκαν την τελευταία διετία.
Την ίδια στιγμή, πηγές λένε ότι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν θέσει θέμα παράλληλων εισαγωγών –κατά βάση από Ανατολικές χώρες- με πρόσχημα την κάλυψη των αναγκών της αγοράς σε φάρμακα. Μολονότι κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι ιδιώτες που θα το επιχειρήσουν θα έρθουν σε ευθεία ρήξη με τη βιομηχανία.
Κάτι που βεβαίως δεν πρόκειται να συμβεί αν έχει τη βούλα του κράτους (θεσμοθετηθεί). Ήδη πάντως έχουν γίνει κάποιες προεργασίες για παράλληλες εισαγωγές σε γενόσημα (από Βουλγαρία και Ρουμανία).
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3578 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4594 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3965 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8265 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23916 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou