Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:26:24

Αποστολέας Θέμα: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές  (Αναγνώστηκε 464064 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Νοεμβρίου 2014, 14:31:53
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ανακοινώθηκε η καταβολή επιπλέον αποζημίωσης (μέσω εφημεριών) σε όσους υπηρετούν σε άγονα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτό προφανώς συνέβη κατόπιν άρνησης κάποιων αγροτικών να εφημερεύουν συνέχεια χωρίς επιπλέον αποζημίωση (μετά την κατάργηση του επιδόματος ετοιμότητας).

Στο θέμα των καταλυμμάτων, εγώ υπηρέτησα σε αναικαινισμένο αξιοπρεπέστατο διαμέρισμα, αλλα εξ' όσων γνωρίζω τα περισσότερα καταλύμματα ευρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Οι Δήμοι, αφού διαμαρτύρονται (δικαίως) για την έλλειψη γιατρών στις περιοχές τους, θα μπορούσαν τουλάχιστον σ' αυτό τον τομέα να βοηθήσουν κι να ανακαινίσουν-ανακατασκευάσουν αυτούς τους χώρους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν αξιοπρεπή διαμονή.

Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν κάποιοι στις τοπικές κοινωνίες να κερδοσκοπήσουν από τον αγροτικό που αμοίβεται με 750(θητεία)-850(υπόχρεος)-950(παραμεθόριος).

Και πριν προλάβει κάποιος να αναφέρει άλλους ΔΥ, κακά τα ψέμματα, δεν είναι το ίδιο αναγκαίοι (σε μικρές τοπικές κοινωνίες αποτελούμενες επί το πλείστον από ηλικιωμένους) γιατροί-εκπαιδευτικοί, ούτε έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις-ευθύνες.

Είδωμεν.

15 Νοεμβρίου 2014, 14:50:58
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Όπως προανήγγειλε από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός  υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος έρχεται νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα με το οποίο αυξάνονται οι υπερωρίες των γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται σε άγονες και νησιωτικές περιοχές.
Για να δούμε πόσες θα είναι αυτές οι "υπερωρίες". Ας μην ξεχνάμε ότι αν είσαι μόνος στο νησί οι υπερωρίες είναι 30 μέρες το μήνα. Απ' αυτές το κράτος σου πληρώνει 7 εφημερίες κι άλλες 3 πρόσθετες που όμως για πολλούς αγροτικούς κόπηκαν (αναδρομικά μάλιστα από τον Αύγουστο) ως επιπλέον κίνητρο! Το να τους δώσουν κανένα "ψιχουλάκι" του τύπου 2-3 εφημερίες ακόμη δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

16 Νοεμβρίου 2014, 13:56:22
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ώπα! Να κι άλλα κίνητρα!
Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στην απάντηση του Αν Υπουργού υγείας σε ερώτηση για το ΠΙ Αλονήσου

Παράθεση
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κύριε συνάδελφε, όλα αυτά που είπατε είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να αρνηθώ την αλήθεια γιατί είναι η πραγματικότητα. Εξάλλου, αλήθεια λένε μόνο οι πράξεις των ανθρώπων και σε αυτό θέλω να σας πω το εξής: Δεν υπάρχει προσφορά αγροτικών ιατρών στις δύο θέσεις αγροτικών γιατρών που έχει η Αλόννησος. Δεν πηγαίνει κανείς στο αγροτικό ιατρείο. Προκηρύσσουμε τις θέσεις και δεν πάει κανείς.
Σας είπα προηγουμένως πώς πιστεύουμε ότι θα έχουμε τώρα προσφορά στα αγροτικά ιατρεία. Επίσης, θέλω να σας πω ότι περνάμε και μία επιπλέον διάταξη στο επόμενο νομοσχέδιο, η οποία είναι κάπως ειδική, αλλά θα το καταλάβετε. Οι συνάδελφοι γιατροί από τη στιγμή που δεν θέλουν να κάνουν ειδικότητα στην Ελλάδα -και εμείς τώρα πια τους υποχρεώσαμε να πηγαίνουν αγροτικό ιατρείο, εφόσον θέλουν να κάνουν ειδικότητα στην Ελλάδα- μπορούσαν να πάνε στον ιατρικό σύλλογο της περιοχής τους και να πάρουν μία ειδική άδεια για να μπορέσουν να κάνουν τη μετεκπαίδευσή τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, όμως, και αυτό τώρα πια το «μπλοκάρουμε», ούτως ώστε κανείς γιατρός να μην μπορεί να φύγει αν δεν έχει κάνει την υπηρεσία υπαίθρου, όπως κάναμε παλιά. Πρέπει να καταλάβουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και αυτήν την Ελλάδα πρέπει να τη βοηθήσουμε όλοι. Και είμαι σίγουρος, κύριε Πρόεδρε, ότι θα την βοηθήσουν και οι αγροτικοί γιατροί.
Κίνητρα με "μπλοκάρισμα"! Αυτά είναι. Αν θες να φύγεις για ειδικότητα στο εξωτερικό (για εσωτερικό υπερηφανεύεται ο υπουργός ότι το "κανόνισε" κι αυτό κάνοντάς το υποχρεωτικό) θα πρέπει να κάνεις αγροτικό για να μπορέσεις να πάρεις χαρτί από τον ιατρικό σύλλογο για να φύγεις.

Παράθεση
Εμείς έχουμε βρει τον τρόπο να αυξήσουμε τα κίνητρα, τον οποίο, βέβαια, θα αναλύσουμε στη συζήτηση του νομοσχέδιου την επόμενη εβδομάδα. Διότι, κύριε Μουτσινά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλα τα άλλα κίνητρα που έχουμε δώσει, όπως κίνητρα εξέλιξης, επιστημονικής ανέλιξης, μόρια ώστε να μπορούν να κάνουν τις μεταθέσεις μετά από μία πενταετία σε μεγάλα νοσοκομεία της περιφέρειας, εκτός από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν έχουν κανένα αντίκτυπο.
Ομολογία ότι τα "κίνητρα" για τους επικουρικούς δεν συγκινούν κανένα. Για να δούμε τα "αυξημένα" κίνητρα....

Παράθεση
Εμείς την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε αρκετές, πραγματικά, τομές για την πρόσληψη γιατρών. Παραδείγματος χάριν, πριν από δεκαπέντε μέρες που είχα πάει στο Σουφλί, στον Έβρο και στο Διδυμότειχο, είπαμε το εξής: Βρήκαμε αγροτικούς γιατρούς ειδικευμένους στην περιοχή εκείνη. Από τη στιγμή, λοιπόν, που είδαμε ότι κάνουν αγροτικό ειδικευμένοι γιατροί, φέρνουμε την επόμενη εβδομάδα διάταξη που λέμε ότι εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις ειδικευμένων στο νοσοκομείο της περιοχής που υπηρετούν οι αγροτικοί γιατροί, τότε να μπορούν να τις καταλαμβάνουν, εφόσον θέλουν.  Σας λέω ότι φέρνουμε την επόμενη εβδομάδα κάποιες τέτοιες ρυθμίσεις ούτως ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε ιατρούς να πάνε.
Προφανώς ο υπουργός "βρήκε" ειδικευμένους να κάνουν αγροτικό επί θητεία. Και τώρα θα τους δώσει τη δυνατότητα να πηγαίνουν σε κενές θέσεις της ειδικότητάς τους στα αντίστοιχα νοσοκομεία. Αφήνοντας φυσικά τα αγροτικά ιατρεία κενά και μάλιστα χωρίς δυνατότητα κάλυψης αφού η θέση θα φαίνεται καλυμμένη από τον αποσπασμένο στο νοσοκομείο γιατρό. Κι αυτό το ονομάζει κίνητρο κάλυψης των αγροτικών ιατρείων!!! Ίσως τους υποχρεώνει (παίζει πλέον συστηματικά η λέξη "υποχρέωση" ως κίνητρο.....) να πηγαίνουν μια φορά κάθε 15 μέρες στο χωριό κι έτσι δεν θα γκρινιάζουν οι παππούδες!

« Τελευταία τροποποίηση: 16 Νοεμβρίου 2014, 14:20:34 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

16 Νοεμβρίου 2014, 15:03:37
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
To χαρτί που απαιτείται απ' τους Ιατρικούς Συλλόγους για να κάνεις Ειδικότητα στο εξωτερικό (σε χώρες της Ε.Ε πάντα) είναι το "Certificate of good standing", ένα Πιστοποιητικό δλδ ότι δεν τρέχει κάποια Πειθαρχική διαδικασία εναντίον σου.

ΠΩΣ ακριβώς θα μπλοκάρει την έκδοση αυτού του πιστοποιητικού το Υπουργείο χωρίς να αντίκεινται (αυτό το μπλοκάρισμα) στην ευρωπαϊκή νομοθεσία ;

Μήπως πρέπει να εμπλακεί ενεργά ο Ιατρικός Σύλλογος και να καταγγείλει νομικά αυτές τις άθλιες πρακτικές ;

Γιατί ΟΚ, δικαίωμα της Ελλάδας να απαιτεί Υπηρεσία Υπαίθρου για να δώσει το δικαίωμα δήλωσης Ειδικότητας στους απόφοιτους Ιατρικής, αλλά πως θα παρεμποδίσει την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων, θεμελιώδες κεκτημένο της Ε.Ε ; ; ;

Προσπαθούν να υποχρεώσουν με ανόητα νομικίστικα τερτίπια τους νέους ιατρούς να κάνουν αγροτικό, αντί να αυξήσουν επιτέλους τις αποδοχές σε ένα αποδεκτό επίπεδο που θα καθιστά ελκυστική την θέση ενός αγόνου ΠΙ, στο οποίο εφημερεύεις non-stop και επωμίζεσαι μόνος την ευθύνη των περιστατικών.

Αμοίβουν με ~700€ τον δύσμοιρο ιατρό που θα αποφασίσει να κάνει αγροτικό επί θητεία, λιγότερο και απ' τις καθαρίστριες του Κ.Υ...

Δυστυχώς, μιας και το αγροτικό είναι μεταβατική φάση για τους περισσότερους γιατρούς, δεν υπάρχει κάποιο συλλογικό όργανο που να τους αντιπροσωπεύει και το οποίο θα κινείται νομικά εναντίον των εκάστοτε παράνομων και απαράδεκτων πρακτικών του Υπουργείου Υγείας.

Και η εικόνα που περνάνε στην κοινή γνώμη, είναι αυτή των αχάριστων γιατρών, που ενώ είναι άνεργοι στην Αθήνα, προτιμούν να μην πηγαίνουν να εργαστούν στην επαρχία...

Υ.Γ
Απορίες:  
- οι περικοπές στις αμοιβές των αγροτικών, ήταν ανάλογες με αυτές άλλων Δ.Υ (υπάρχει το δεδικασμένο των στρατιωτικών) ; ; ;
- πως αναγκάζεις κάποιον σε απλήρωτη εργασία (γιατί αυτό συμβαίνει στα άγονα) χωρίς να τον αμοίβεις ανάλογα της υποχρέωσης συνεχούς εφημέρευσης ; ; ;
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Νοεμβρίου 2014, 20:32:21 από kopritis »

16 Νοεμβρίου 2014, 20:01:04
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....ΠΩΣ ακριβώς θα μπλοκάρει την έκδοση αυτού του πιστοποιητικού το Υπουργείο χωρίς να αντίκεινται (αυτό το μπλοκάρισμα) στην ευρωπαϊκή νομοθεσία ;
Μήπως πρέπει να εμπλακεί ενεργά ο Ιατρικός Σύλλογος και να καταγγείλει νομικά αυτές τις άθλιες πρακτικές ;....
   Δεν θα το μπλοκάρει γιατί δεν μπορεί.
    Αλλά και να το κάνει, τι έχει να φοβηθεί. Αφού ως πολιτικός μπορεί να λέει ότι αρλούμπα θέλει και ως υπουργός είναι με το νόμο ανεύθυνος.
    Τι να κάνουν οι ΙΣ; (αλήθεια κάποιος αφέντης ΙΣ δεν πήγε παρέα με υπουργό στο Καστελλόριζο να γιορτάσει τον διορισμό ιατρού ενός μηνός; ). Ας το νομοθετήσει πρώτα και μετά προσφυγές κλπ. Ο συντάξας την άδικη ΥΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο ίδιος, τζάμπα μάγκας δλδ (το δικαστήριο πιθανώς θα καταργήσει τον άδικο νόμο, δεν θα καταδικάσει όμως τον συντάξαντα).
   Πάντως πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας και φυσικά συμφωνώ.

16 Νοεμβρίου 2014, 20:50:02
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

J. Walker


Τα σχετικά περί "απαγόρευσης" εξόδου των νέων ιατρών που δεν έχουν κάνει αγροτικό για ειδικότητα στο εξωτερικό , δεν κρίνονται σοβαρά. Όπως δεν ήταν σοβαρά μια σειρά από προηγούμενες ρήσεις πχ. εθελοντές (συνταξιούχοι ;) ιατροί στα νησιά, κρίσεις από  ΣΚΕΙΟΠΝΙ (καταργήθηκαν) και ταχύρρυθμη απονομή "ειδικότητας" σε Γενικούς Ιατρούς (που προφανώς θεωρούνται από τον κ. Υφυπουργό ως ανειδίκευτοι...)
Τα (πραγματικά) άγονα αγροτικά μένουν κενά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα χρήματα που εξοικονομεί το υπουργείο από τους μισθούς που δεν πληρώνει τόσο καιρό θα μπορούσαν να χορηγηθούν ως αυξημένος μισθός  στον επόμενο ιατρό που θα τα επέλεγε. Ακόμη θα μπορούσε η παραμονή του ιατρού στο άγονο να συνδυαστεί άριστα με μια υποτροφία για μεταπτυχιακό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επίσης, ίσως αν τα πραγματικά άγονα γίνονταν διθέσια, οι συνθήκες εργασίας να ήταν πιο ανθρώπινες και τα κενά να μην εμφανίζονταν τόσο συχνά.

16 Νοεμβρίου 2014, 22:13:32
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Και στα διθέσια άγονα (π.χ. Ψαρά) έχει να πατήσει αγροτικός 2 χρόνια.
Όπως ο στρατός έχει διπλάσια συντάξιμη υπηρεσία σε ειδικές δυνάμεις, υποβρύχια κλπ μπορούσε να θεσπίσει το ίδιο και στα άγονα. Να είχαμε κι εμείς συνταξιούχους 45-50 ετών! Νομίζω τότε θα βλέπαμε κάποιο ενδιαφέρον από ειδικευμένους.
Επίσης απελευθέρωση του ορίου εφημεριών (που γίνονται ούτως ή άλλως) στα άγονα ή φορολογικές απαλλαγές αφού προτάσσουν την αδυναμία αύξησης του μισθού και χορήγησης επιδομάτων. Πόσο θα επιβαρύνει αυτό τον κρατικό προϋπολογισμό; Στα πραγματικά άγονα όμως κι όχι όπως έκαναν στην τελευταία προκήρυξη άγονα τα ιατρεία στη μισή Ελλάδα!
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Νοεμβρίου 2014, 22:20:14 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

17 Νοεμβρίου 2014, 16:29:43
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Λεφτά υπάρχουν! (όχι όμως για τους γιατρούς των ακριτικών νησιών)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (διευκρίνιση, από 61500 έκαστος δήμος!)

Σημειώσεις:
- Ο Μ. Σκούφαλος (β' ξάδερφος του γράφοντος) που αναφέρεται στο κείμενο είναι δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΣ (Λαϊκή Συσπείρωση)
- Δείτε το σχόλιο στο άρθρο!


17 Νοεμβρίου 2014, 16:37:24
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
4500 οι θέσεις σε ΚΥ-ΠΙ της επικράτειας αν θυμάμαι καλα΄.
Εκ των οποιων διαθέσιμες για αγροτικούς περι τις 3000 (οι λοιπες καταλαμβάνονται από ΓΙ).
1500 οι αποφοιτοι Ιατρικής κάθε έτος εκ των οποίων οι 400-500 αρχίζουν απευθείας ειδικότητα κατα προτίμηση στο εξωτερικό.
3000-1000= 2000 θέσεις θα μένουν ακαλυπτες.......
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

2 Δεκεμβρίου 2014, 23:36:08
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΑΡΘΡΟ 11
«Πτυχιούχοι ιατρικών σχολών που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για την έναρξη της ειδικότητας, υποχρεούνται να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου.
Η παρούσα διάταξη έχει εφαρμογή από τη δημοσίευσή της και αφορά τίτλους σπουδών, η ημερομηνία χορήγησης των οποίων ανατρέχει στην ημερομηνία δημοσίευσης της διάταξης.
Οι διατάξεις που έχουν θεσπίσει νόμιμη απαλλαγή για τις προβλεπόμενες κατηγορίες ιατρών εξακολουθούν να ισχύουν».

Αιτιολογική έκθεση
ΑΡΘΡΟ 11
Με την παρούσα διάταξη κρίνεται σκόπιμο να αλλάξει η ισχύουσα ρύθμιση, η οποία προβλέπει μεν την υποχρεωτικότητα της υπηρεσίας υπαίθρου, αλλά όχι ως προαπαιτούμενο για την έναρξη ειδικότητας, αλλά για την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας για τους κατόχους πτυχίου Ιατρικής Σχολής από 18-11-2013 και εφεξής, ενώ για τους πτυχιούχους των παρελθόντων ετών η υποχρεωτικότητα ήταν προαπαιτούμενη για την πρόσληψη στο Ε.Σ.Υ.

Η αιτιολόγηση περιορίζεται στο «κρίνεται σκόπιμο»! (όταν δυσκολεύονται να γράψουν ότι θέλουν να εξαναγκάσουν τους γιατρούς να πάνε στα αγροτικά αφού με τα λεφτά που δίνουν δεν πάει κανένας)

Αν κατάλαβα καλά επανέρχεται το παλιό (δικό) μας σύστημα και μάλιστα σε σκληρότερη μορφή αφού εξαλείφεται το μοναδικό κίνητρο των αγόνων δηλ δυνατότητα που είχαν να υποβάλλουν αίτηση για ειδίκευση με τον διορισμό στο ιατρείο (κι όχι με τη λήξη της θητείας) καθώς και η δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής αίτησης στις «σπαστές» ειδικότητες (π.χ. παθολογία και καρδιολογία). Αν περάσει μ’ αυτή τη μορφή τότε τέρμα τα άγονα. (εκτός αν οι επιμέρους ρυθμίσεις για τα άγονα συνεχίσουν να ισχύουν οπότε θα ξαναγίνουν περιζήτητα εξ ανάγκης)
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2014, 23:37:50 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

7 Δεκεμβρίου 2014, 14:46:42
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Όχι ρε γαμώτο! Ξεσπιτώνουν τον γιατρό μέσα στις γιορτές! Ανάστατοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας (για τον διευθυντή που θα καλύψει το δικαστικό μέγαρο το ίδιο διάστημα; )
"Αποφασίζουμε τη µετακίνηση του Επικουρικού Ιατρού Γενικής Ιατρικής του Περιφερειακού Ιατρείου ∆ικαστικού Μεγάρου Πειραιά του Π.Ε.∆.Υ. – Κ.Υ. Σαλαµίνας, στο Π.Ε.∆.Υ. – Π.Π.Ι. Λειψών, για κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών, από 10 έως και 30/12/2014.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστηµα το Π.Ι. ∆ικαστικού Μεγάρου Πειραιά θα καλυφθεί από τον ∆ιευθυντή Γενικής Ιατρικής του Π.Ε.∆.Υ. – Κ.Υ. Σαλαµίνας."


Αλήθεια, το έχει δει ποτέ κανένας αυτό το ΠΙ στις προκηρύξεις των αγροτικών; Απορώ πώς δεν το έχει καπαρώσει μέχρι τώρα κανένας μόνιμα κι έχει επικουρικό!
Ο συντάκτης του άρθρου ξέρει πόσοι γιατροί ξεσπιτώνονται όλα αυτά τα χρόνια (Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαίρια, χειμώνες κλπ) για να καλύπτουν νησάκια ανά την επικράτεια; Τον πήρε ο πόνος για το γιατρό του δικαστικού μεγάρου Πειραιά που θα πάει στους Λειψούς; (μέσα στις γιορτές βεβαίως βεβαίως)

"Τα κενά στα νοσοκομεία και τις διάφορες μονάδες υγείας επιχειρεί με… μπαλώματα να καλύψει το υπουργείο Υγείας μετακινώντας άρον άρον γιατρούς μέσα στα Χριστούγεννα."
Το έγγραφο μετακίνησης έχει ημερομηνία 2/12 και η μετακίνηση αρχίζει από 10/12. Που είναι το άρον άρον; Που να δει κάτι εντολές: "Αύριο φεύγεις για Ψαρά" να καταλάβει τι θα πει "άρον άρον"!

"Να σημειωθεί ότι ανάλογα φαινόμενα και πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας είχαν καταγραφεί και πριν λίγο καιρό αλλά με την παρέμβαση και αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οι αποφάσεις πάγωσαν."
Το ότι σας γράφω από τα Ψαρά μάλλον θα είναι παραίσθηση! Οι αντιδράσεις ήταν για τους γιατρούς της Νίκαιας και τώρα για τους γιατρούς του δικκαστικού μεγάρου Πειραιά μόνο;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2014, 14:55:10 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

7 Δεκεμβρίου 2014, 15:02:14
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Εκτός από κίνητρα για άγονες νησιωτικές περιοχές, εμφανίστηκαν και κίνητρα για τη Δυτική Αφρική.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια άνευ αποδοχών για παροχή υπηρεσιών σε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανθρωπιστικές οργανώσεις (εθελοντισμός) είναι μέχρι 1 έτος σύμφωνα με ν.2071/1992, άρ.74, παρ. 7.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2014, 17:56:40 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

7 Δεκεμβρίου 2014, 18:58:12
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Οι στρατιωτικοί που πάνε σε αποστολές του ΝΑΤΟ, Κύπρο, Σομαλία κλπ παίρνουν διπλό μισθό! Και ζητάει εθελοντές γιατρούς με άδεια άνευ αποδοχών; Δεν περιγράφω άλλο!

7 Δεκεμβρίου 2014, 19:05:00
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Εσείς οι γιατροί στο ΕΣΥ είστε πάρα πολλοί. Δεν πάτε στα νησιά? Ε, πάρτε κι έναν embola.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

7 Δεκεμβρίου 2014, 21:35:45
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ενώ καταννοώ την φόρτιση που δημιουργείται όταν ξεσπιτώνεσαι κι αναγκάζεσαι να πηγαίνεις να καλύψεις μέσα στις γιορτές απομακρυσμένα νησάκια στο Αιγαίο, διατηρώ ισχυρές αμφιβολίες κατά πόσο το Υπουργείο Υγείας θα αλλάξει ρότα το προσεχές διάστημα στο ζήτημα αυτό καθιστώντας ελκυστικά -οικονομικά- τα άγονα απ΄την στιγμή που κάποιοι νέοι συνάδελφοι ενδίδουν πλέον στον εκβιασμό του υποχρεωτικού αγροτικού κι άρχισαν να πηγαίνουν σε αγροτικά, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα της ισχυρής κοινωνικής πίεσης που είχε δημιουργηθεί δεν έκαναν πίσω κι προσπαθούσαν να σώσουν την κατάσταση με κάτι απίστευτης σύλληψης ημίμετρα (συνταξιούχων ιατρών, πλοίων της "αγάπης" με στρατιωτικούς ιατρούς, ανθυπιάτρων που διατάσσονταν να πάνε στα νησάκια, υποχρεωτικών μετακινήσεων Γ.Ι κ.ο.κ)

« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2014, 21:40:37 από kopritis »

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
57801 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2008, 00:22:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7366 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2008, 07:22:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8541 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2022, 17:46:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5424 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:16:35
από pan7
1 Απαντήσεις
3592 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2023, 18:58:07
από Argirios Argiriou