Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Απριλίου 2024, 11:09:42

Αποστολέας Θέμα: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές  (Αναγνώστηκε 467765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Απριλίου 2015, 02:53:18
Απάντηση #150
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δείτε αυτό, σχετικό με την κατάσταση στην Γαύδο:
Παράθεση
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ
Επίσχεση εργασίας
 Οι γιατροί ζητούν άμεση αποπληρωμή των εφημεριών τους

05_1Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή 3 Απριλίου οι αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Καντάνου καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους.

Οι γιατροί απέχουν από το πρωινό ωράριο εργασίας και «ασκούν μόνο το καθήκον εφημερίας ως προσωπικό ασφαλείας». Ζητούν να πληρωθούν τις εφημερίες τους, αλλά και τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, που αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Οπως εξηγούν, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τους προς τον διοικητή και τον υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, το Επιστημονικό Συμβούλιο της 7ης Υ.ΠΕ., τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Χανίων και άλλους αρμόδιους, την οποία κοινοποιούν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας: • Βρίσκονται «ήδη πέντε μήνες απλήρωτοι για πραγματοποιηθείσες εφημερίες (2 μήνες οφειλόμενοι από τη διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων και 3 μήνες από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης), ενώ καλούμαστε να σηκώσουμε δυσβάσταχτα τακτικά και έκτακτα οικονομικά βάρη καθώς επίσης και την πρόσθετη επιβάρυνση της μετακίνησης με ιδιωτικά οχήματα σε περιφερειακά ιατρεία που βρίσκονται σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από το αστικό κέντρο (τα Π.Ι. δεν παρέχουν χώρους διαμονής των ιατρών) συνωδά με τις ήδη δραματικές μειώσεις στις μηνιαίες μας απολαβές και μεγάλων φορολογικών εισφορών». Δηλώνουν «αδυναμία να αντεπεξέλθουμε πλέον στις βασικές βιοτικές μας ανάγκες και την υποστήριξη των οικογενειών μας» και

υποστηρίζουν: «Η αδικαιολόγητη και παράνομη αυτή καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων σύντομα θα μας οδηγήσει στην παραίτηση και αναζήτηση εργασίας σε άλλο τομέα ή σε εγκατάλειψη της πατρίδας μας».

• Στην απαίτησή τους «για εφημέρευση τριών ατόμων ώστε να καθίσταται η εφημερία ασφαλής και μετά από συνάντηση με τους υπεύθυνους διοικητές το αίτημά μας έγινε δεκτό χωρίς όμως να έχει προηγηθεί μέριμνα για οικονομική κάλυψη του τρίτου εφημερεύοντα. Η ακριβής απάντηση των ιθυνόντων ήταν ότι αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα της μείωσης του ιατρικού προσωπικού κατά την εφημερία και για να αποποιηθούν των ευθυνών τους επιτρέπουν εφημέρευση με τρία άτομα, αλλά δεν έχει εγκριθεί επιπρόσθετο κονδύλι, ενώ το ήδη υπάρχον δεν επαρκεί, πάντως μας διαβεβαίωσαν ότι κάποτε θα τα πληρωθούμε, ίσως το 2016 ή το 2017».

• Για το ιατρείο της Γαύδου «προβλέπονται 2 ιατροί. Οι θέσεις καλύπτονται, αν κάποιος τις επιλέξει, μετά από μία προκήρυξη κενών θέσεων περιφερειακών ιατρείων». Οπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους, «οι θέσεις αυτές δεν προτιμώνται από τους συναδέλφους, δικαίως καθώς, σύμφωνα με την πολιτική υγείας που ακολουθείται στο όνομα της κρίσης, έχουν κοπεί κάποια κίνητρα (θεσμικά κυρίως) που είχαν οι αγροτικοί ιατροί, όταν δήλωναν θέση σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές. Ως εκ τούτου, το Κ.Υ. Καντάνου έχει επιφορτιστεί αποκλειστικά με την περιοδική κάλυψη του ιατρείου, ανά δεκαπενθήμερο σε πλαίσιο εντέλλεστε και ύφος αν δεν πας απολύεσαι. Η κάλυψη δε γίνεται μόνο από αγροτικούς ιατρούς που να τονιστεί, κατέχουν θέσεις εκπαιδευτικές. Δηλαδή στέλνεις έναν γιατρό στην αρχή της καριέρας του με όχι και τόσες πολλές ιατρικές εμπειρίες χωρίς να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σε ένα μέρος που χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητά του λόγω συνθηκών. Αναλογιστείτε το μέγεθος των ευθυνών και την πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά. Σαν να μην έφτανε αυτό, το οικονομικό κομμάτι της εφημέρευσης στη Γαύδο αποδίδεται εξ ολοκλήρου στο Κ.Υ. Καντάνου, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες οριζόντιες περικοπές λόγω περιορισμένου κονδυλίου σε όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Θεωρούμε ότι το θέμα της ιατρικής κάλυψης της Γαύδου πρέπει να είναι αυτόνομο ως προς το ιατρικό δυναμικό και ως προς τη χρηματοδότηση και πιθανώς να υπάγεται και σε πιο κεντρικό φορέα (στο Υπουργείο)».

• Ακόμη αναφέρονται στην «υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας χαρακτηριστικό της υποβάθμισης της Δημόσιας Δωρεάν και Πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ελάχιστο: 1 παθολόγος, 1 γενικός ιατρός, 1 νοσηλεύτρια, που εκτελεί και χρέη φαρμακείου, 1 τεχνικός εργαστηρίου, 1 μαία και 1 μικροβιολόγος, που διευθύνει ένα ελλιπώς εξοπλισμένο εργαστήριο.

Τέλος, οι οδηγοί ΕΚΑΒ δεν φτάνουν για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες ασθενοφόρου. Δεδομένη είναι και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού. Ζητήματα που κάνουν τη δουλειά – προσφορά μας ακόμη πιο δύσκολη και επικίνδυνη». Ζητούν «μέριμνα επίλυσης και αυτών των ζητημάτων», «την κατανόηση του ασθενή και των οικείων του για οποιαδήποτε επιπλέον έκθεση σε ταλαιπωρία». Καταλήγοντας καλούν, μεταξύ άλλων, τη Διοίκηση «να προβεί τάχιστα στην εξασφάλιση επαρκών κονδυλίων για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών».
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από πότε ο αγροτικός κατέχει "θέση εκπαιδευτική" ; Κάποιο λάθος κάνουν εδώ οι συνάδελφοι !
Αν βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, ανεπαρκώς ή ανύπαρκτα εκπαιδευμένοι, απλούστατα ας μην πηγαίνουν αγροτικό ή ας μην πηγαίνουν αγροτικό σε τέτοια μέρη.
Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, και μιας και δεν ασκούν Ιατρική υπό επιτήρηση (όπως στην Ειδικότητα), θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα τους ζητηθούν ευθύνες σε περίπτωση που δεν χειρισθούν σωστά ένα περιστατικό.

Δεν μπορεί στο νησάκι που ήμουν εγώ, να κάνει αγροτικό (στα καλά χρόνια) ιατρός που ήθελε να κάνει Ψυχιατρική και να μην τολμάει να κάνει ούτε... apotel  !
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Απριλίου 2015, 02:55:35 από kopritis »

11 Απριλίου 2015, 09:39:57
Απάντηση #151
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


- 1 παθολόγος και 1 γενικός γιατρός και ζήτησαν και έλαβαν την έγκριση να υπάρχουν 3 γιατροί σε καθημερινή εφημερία; Πώς γίνεται αυτό; Εκτός αν όλες οι εφημερίες των ειδικευμένων είναι ετοιμότητας.
- Οι νέοι γιατροί να ενημερώνονται και να μην δηλώνουν στις προτιμήσεις τους Κέντρα Υγείας γαλέρες.

11 Απριλίου 2015, 13:46:55
Απάντηση #152
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Οι νέοι γιατροί να ενημερώνονται και να μην δηλώνουν στις προτιμήσεις τους Κέντρα Υγείας γαλέρες.

Ήδη υπάρχει νήμα στο greekmeds για το θέμα (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος), όπου αναφέρονται ΚΥ και ΠΙ με απρεπείς συμπεριφορές Δ/ντών κτλ.

Πολύτιμη βοήθεια καθώς ένα απλό τηλέφωνο σε κάποιον που υπηρετεί συχνά δεν βοηθά, λόγω του γνωστού πνεύματος "συναδελφικής" αλληλεγγύης που επιδεικνύουμε οι γιατροί μεταξύ μας.  ;D

Εγώ εμμένω, το αγροτικό ΔΕΝ είναι εκπαιδευτική θέση, έχει ευθύνες, άλλο θέμα πως αντιμετωπίζει ο ντόπιος "το γιατρουδάκι για τα φάρμακα"...
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Απριλίου 2015, 13:51:15 από kopritis »

12 Απριλίου 2015, 11:57:51
Απάντηση #153
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε αυτό το post όπως έχει διατυπωθεί. Δείχνεις να εννοείς ότι θα ζητηθεί περισσότερη ευθύνη από τον αγροτικό σε σχέση με τον ειδικευόμενο. Ότι μετά από 6 χρόνια σχολής θα κληθείς να αναλάβεις βαρύτερες ευθύνες από ό,τι μετά από 6 χρόνια σχολής 1.5 έτους αγροτικού και Χ χρόνια ειδικότητας. Δε μου ακούγεται τόσο λογικό

12 Απριλίου 2015, 13:08:29
Απάντηση #154
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κι όμως.

Υφίσταται παρανόηση. Ο αγροτικός είναι ΑΥΤΕΝΕΡΓΩΝ ιατρός, ανεξάρτητα αν είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του και αμέσως μετά την Σχολή.

Ο ειδικεύομενος δρα (κατά τον Νόμο και όχι με την συνήθη ελληνική πρακτική) ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΕΠΙΒΛΕΨΗ.Το παράλογο που το βλέπεις ;

Τώρα, όταν γίνει η στραβή και τρέξουν δικαστικώς (και έχει συμβεί) τον αγροτικό, είναι στην διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου να λάβει υπόψιν την ανεπαρκή εκπαίδευση του αγροτικού και να τον αθωώσει.
Ο ειδικεύομενος όμως, απ' την στιγμή που ενημερώνει τον εφημερεύοντα Επιμελητή του, δεν φέρει ουδεμμία ευθύνη.

Είναι λάθος που πολλά παιδιά τελειώνουν την Σχολή, και μέσα σε ένα κλίμα "άντε να βγάλουμε τα πρώτα μας λεφτά, φαρμακάκια θα γράφουμε άλλωστε" δηλώνουν αγροτικό σε άγονα μέρη, και ειδικά μικρά νησιά.

Σε ένα άγονο, ειδικά μικρό νησάκι όπως η Γαύδος, μπορεί να σου τύχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Επιμελητή Γενικό Ιατρό που με άλλαζε στις άδειες (στο νησάκι των 300 κατοίκων που υπηρετούσα) να είναι συνειδητοποιημένος και να μου τονίζει τους κινδύνους, αλλά συχνά στον νέο ιατρό, υπάρχει άγνοια κινδύνου, και σ' αυτό έχουν συμφωνήσει πολλοί συνάδελφοι μετά στην Ειδικότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Απριλίου 2015, 14:55:54 από kopritis »

12 Απριλίου 2015, 13:14:50
Απάντηση #155
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το αγροτικό, ιδιαίτερα τα απομακρυσμένα και με δυσχερείς συνθήκες διακομιδής, είναι θέση πραγματικής ευθύνης όπως και να το κάνουμε. Ο αγροτικός είναι ο πρώτος και ίσως ο μόνος που τελικά θα αντιμετωπίσει το περιστατικό κι απ' αυτόν θα ζητηθούν ευθύνες για αβλεψίες, παραλείψεις ή λανθασμένες ενέργειες, όση τηλεϊατρική υποστήριξη κι αν έχει.
Όταν π.χ. δεν μπορείς να βάλεις φλέβα για να αντιμετωπίσεις το πνευμονικό οίδημα ή το έμφραγμα ή τη μαζική αιμορραγία δεν θα είναι εκεί κανένας ειδικευμένος ή τουλάχιστον πιο έμπειρος για να βάλει τη φλέβα, ή να βάλει κεντρική κλπ. Όταν δεν αναγνωρίσεις το έμφραγμα ή τη μηνιγγίτιδα και δε χορηγήσεις έγκαιρα τη δέουσα αγωγή. Όταν τα αναγνωρίσεις αλλά για τους πρακτικούς λόγους που ανέφερα παραπάνω δεν μπορείς να δώσεις την αγωγή δεν θα έχεις ευθύνη;
Δεν ξέρω κατά πόσο σε ένα δικαστήριο ο ισχυρισμός "δεν μπορούσα" ή "δεν ήξερα" θα μετρήσει αθωωτικά.
Μάλλον αυτό θέλει να πει ο @kopritis.
Το αγροτικό, σε πολλά χωριά αλλά και από το υπάρχον νομικό πλαίσιο, δεν έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα ούτε έχει κάποιον άμεσα επιβλέποντα έναντι του ειδικευόμενου.
Ο ειδικευόμενος θα καλέσει τον ειδικευμένο και η ευθύνη του, θεωρητικά, θα σταματήσει στις ενέργειές που έκανε μέχρι τότε. Και σχεδόν πάντα θα έχει την ευχέρεια να πει "δεν μπορώ να το κάνω" ή "δεν ξέρω να το κάνω, ας το κάνει κάποιος άλλος".

13 Απριλίου 2015, 17:24:39
Απάντηση #156
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Υφίσταται παρανόηση. Ο αγροτικός είναι ΑΥΤΕΝΕΡΓΩΝ ιατρός, ανεξάρτητα αν είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του και αμέσως μετά την Σχολή.

Ο ειδικεύομενος δρα (κατά τον Νόμο και όχι με την συνήθη ελληνική πρακτική) ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΕΠΙΒΛΕΨΗ.
...

ΟΡΘΟΤΑΤΟΝ !!!

Εξάλλου, η ειδικότητα είναι ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ (διαβάστε το στην βεβαίωση του "ΤΙΤΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ"). Η ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ δίνεται με το πέρας των σπουδών στην Ιατρική Σχολή. Μήπως υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ειδικού", υπό οποιαδήποτε μορφή, μετά το πέρας της ειδίκευσης, και δεν το γνωρίζω;  ???

Κάποια στιγμή, τα "παιδιαρίσματα" των ακαδημαϊκών και εν γένει των "συστημικών", πρέπει να τελειώσουν. Το ό,τι έχουν στήσει ένα δουλοκρατικό σύστημα, προκειμένου να εξουσιάζουν και να καρπώνονται τα τεράστια κέρδη, συγχρόνως με την "κοινωνική καταξίωση", δεν μας καθιστά όλους υποτελείς και ανεγκέφαλους που δεν γνωρίζουμε να διαβάσουμε τα δικαιώματά μας...  >:(

ΕΙΜΑΙ ΙΑΤΡΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. Όποιος νομίζει ότι πράττω αδίκημα... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!! (Και φυσικά είμαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ των πράξεών μου)   :-*

« Τελευταία τροποποίηση: 13 Απριλίου 2015, 17:26:12 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

14 Απριλίου 2015, 10:05:08
Απάντηση #157
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος προς τον Υπουργό υγείας και σε τοπικό βουλευτή για την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα μεταφορά με ελικόπτερο τραυματία από κροτίδα από τα Ψαρά στη Χίο το Μ. Σάββατο.
Μέχρι τώρα πίστευα ότι τα αιτήματα αεροδιακομιδών κατατίθενται στο αρμόδιο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ το οποίο και τα διαχειρίζεται. Εδώ φαίνεται η άλλη διάσταση του θέματος....
Ο γιατρός του νησιού (όχι δεν ήμουν εγώ εκείνη την περίοδο στα Ψαρά) που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία (κι έκανε τον κομάντο πετώντας με το ελικόπτερο προς Χίο και στη συνέχεια επιστρέφοντας στα Ψαρά) απουσιάζει από το ευχαριστήριο.
Το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός επιβαρύνθηκε μ' αυτές τις πτήσεις για μια παράνομη ενέργεια (χρήση κροτίδων) δεν αναφέρεται.
Το γεγονός ότι ο γιατρός που ζητούσε τη διακομιδή δεχόταν πιέσεις από το ΕΚΑΒ για την αναγκαιότητα της διακομιδής επίσης δεν αναφέρεται.

14 Απριλίου 2015, 12:06:49
Απάντηση #158
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος προς τον Υπουργό υγείας και σε τοπικό βουλευτή ...
  Όμοιος ομοίω αεί ...βελάζει (ή κάπως έτσι). Ο υπογράφων το ευχαριστήριο είναι του συναφιού... ""Επικεφαλής του Συνδυασμού είναι ο Μάρκος Βρατσάνος του Νικολάου.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, γεννημένος το 1960, είναι μόνιμος κάτοικος Λέσβου, με υπηρεσιακή εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, ως προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος του σημερινού Δήμου Λέσβου. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ψαρών, ...""
   Περιμένετε να ευχαριστεί γιατρούς και οδηγούς ελικοπτέρου; Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε τη φύση της κάκωσης και αν χρειαζόταν ή όχι αεροδιακομιδή... (έχω γίνει δύσπιστος σε όλα, κρίμα).
   Εκτός αν πρόκειται για συνωνυμία, που αμφιβάλλω. Κάποια συγγένεια θα υπάρχει.
   **ΥΓ: Ξαναδιαβάζοντας διαπίστωσα ότι δεν έγραψε ο παθών το δημοσίευμα. Οπότε πρόκειται για περίπτωση γκρίζας διαφήμισης του αποτυχόντος υποψηφίου δημάρχου. Δείχνει καθαρά την εκτίμησή του για τους γιατρούς...
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Απριλίου 2015, 12:14:40 από Ορθοπαιδικός »

14 Απριλίου 2015, 12:25:19
Απάντηση #159
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μάλλον ο συντάξας το ευχαριστήριο ήθελε να δρέψει δάφνες για την συμμετοχή του στην αλληλουχία των τηλεφωνημάτων στο παρακύκλωμα: Παθών => δημ. σύμβουλος => βουλευτής => υπουργός => Κέντρο ΕΚΑΒ => βάση ελικοπτέρων => παθών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Απριλίου 2015, 13:35:33
Απάντηση #160
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Περιμένετε να ευχαριστεί γιατρούς και οδηγούς ελικοπτέρου; Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε τη φύση της κάκωσης και αν χρειαζόταν ή όχι αεροδιακομιδή... (έχω γίνει δύσπιστος σε όλα, κρίμα).
Απ' ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω (και για να τα συνδέσουμε με τα παραπάνω περί ευθύνης του αγροτικού γιατρού κλπ) ήταν μια κάκωση που έχρηζε διερεύνησης ακεραιότητας τενόντων και συρραφής. Σε τελική ανάλυση ήταν μια κάκωση που ο ιατρός έκρινε (με τις γνώσεις, την εμπειρία και τα μέσα που διαθέτει) ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει στο ιατρείο.
Το πλωτό μέσο που κλήθηκε δεν μπόρεσε να προσεγγίσει λόγω θαλασσοταραχής και στη συνέχεια στράφηκαν σε αεροδιακομιδή.
Το ελικόπτερο για  να παραλάβει ασθενή πρέπει να συνοδεύεται από γιατρό. Γιατρός δε βρέθηκε (το ωραίο είναι ότι το ΕΚΑΒ δεν αναλαμβάνει να βρει συνοδό γιατρό, πρέπει ο γιατρός του νησιού να βρει!) να ξεκινήσει από Χίο να πάνε να παραλάβουν τον τραυματία κι έτσι πήγε το ελικόπτερο Χίο-Ψαρά χωρίς γιατρό, πήρε από τα Ψαρά τον τραυματία μαζί με το γιατρό του νησιού, πήγε Χίο άφησε τον τραυματία, επέστρεψε στα Ψαρά το γιατρό και γύρισε ξανά Χίο. Δηλαδή αντί για 2 πτήσεις, έγιναν 4! Ποιος πληρώνει αυτές τις αχρείαστες δαπάνες;
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Απριλίου 2015, 13:54:24 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Απριλίου 2015, 13:40:00
Απάντηση #161
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δλδ ομιλούμε για (βαθύ έστω) θλαστικό τραύμα ;

Γνωρίζουμε το κόστος πτήσης των Σούπερ Πούμα ;

Είναι πιθανόν αυτή η αεροδιακομιδή να κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από 10,000€ !

Υ.Γ
Δεν γνωρίζω το περιστατικό, αν όντως δλδ έχρηζε διακομιδής, ΑΝ όμως δεν έχρηζε, δεν θα έπρεπε να δίνουν κάποια μπόνους σε κάποιον περισσότερο έμπειρο ιατρό να πηγαίνει σε τέτοια θέση (Επιμελητή Γ.Ι ή κάποιον που να έχει κάνει κομμάτι Ειδικότητας) ώστε να αποφεύγονται οι περριτές διακομιδές που κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ; ; ;
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Απριλίου 2015, 14:21:42 από kopritis »

14 Απριλίου 2015, 13:50:45
Απάντηση #162
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δλδ ομιλούμε για (βαθύ έστω) θλαστικό τραύμα ;

Γνωρίζουμε το κόστος πτήσης των Σούπερ Πούμα ;

Είναι πιθανόν αυτή η αεροδιακομιδή να κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από 10,000€ !

Λόγω της φύσης του τραύματος υποθέτω έπρεπε να γίνει καλός χειρουργικός καθαρισμός, να διερευνηθεί αν υπήρχαν μέσα υπολείμματα από την κροτίδα, να δουν του τένοντες, ίσως να λάβει ενδοφλέβια αντιβίωση και να παρακολουθηθεί η πορεία ενδονοκομειακά για μερικές μέρες. Δε μπορούμε να τα ζητάμε όλα αυτά από ένα αγροτικό λίγων μηνών. (και πολλών να ήταν πάλι το ίδιο θα υποστήριζα)
Για την αναγκαιότητα διακομιδής προσπαθεί το ΕΚΑΒ να ζορίσει το γιατρό.
Αν έκανε μια απλή συρραφή (ή ό,τι ήξερε τέλος πάντων) και μετά από λίγο γινόταν τούμπανο το χέρι ή εμφανιζόταν έλλειμμα κίνησης θα κυνηγούσαν το γιατρό.
Χαμένος και στις δύο περιπτώσεις!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Απριλίου 2015, 13:56:28 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Μαΐου 2015, 13:41:38
Απάντηση #163
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ξανάρχισε τα ταξιδάκια (Άγιος Ευστράτιος-Οινούσσες-Ψαρά-Δονούσα) στο Αιγαίο το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» το οποίο μεταφέρει Διακλαδική ιατρική Ομάδα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το ζήτημα είναι αν, πέραν της προβολής της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ, η όλη προσπάθεια έχει κάποιον πραγματικό αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων αυτών των περιοχών.
 
Έχει ζητηθεί η γνώμη των στρατιωτικών συναδέλφων (υπό την μορφή ανώνυμων ερωτηματολογίων μιας και είναι στρατιωτικοί) που συμμετέχουν στην προσπάθεια, για το θέμα  ;
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Μαΐου 2015, 14:23:53 από kopritis »

3 Μαΐου 2015, 17:43:07
Απάντηση #164
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
59017 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2008, 00:22:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7508 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2008, 07:22:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8544 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2022, 17:46:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6636 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:16:35
από pan7
1 Απαντήσεις
4799 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2023, 18:58:07
από Argirios Argiriou