Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 04:18:02

Αποστολέας Θέμα: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές  (Αναγνώστηκε 466885 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Ιουνίου 2015, 00:10:58
Απάντηση #210
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η 2η ΔΥΠΕ για εφημερίες στο ΠΕΔΥ έχει κονδύλι 2.676.101 σύμφωνα με την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του 2015
Η κατανομή των κονδυλίων για τα ΚΥ δεν αναφέρεται σε αυτό το ΦΕΚ. Οι αποζημιώσεις των εφημεριών στα ΚΥ βγαίνουν στις ΥΠΕ. Είναι άλλο κονδύλι κατά πολύ μειωμένο το οποίο έχει καθοριστεί από αυτές. Ο προυπολογισμός του 2015 απαιτούσε περικοπή των εφημεριών που εφόσον γινόταν σε όλους θα μείωνε την αποζημίωση κατά περίπου 10-15%. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ μετά από συζήτηση με τον διοικητή του δικού μου νοσοκομείου είναι ότι επι της ουσίας στα νοσοκομεία δεν έγινε καμμία περικοπή των κονδυλίων των εφημεριών και αυτό αποτέλεσε μάλλον επιλογή των ΥΠΕ. Η περικοπή του κονδυλίου των εφημεριών έγινε εξολοκλήρου από τα ΚΥ και φθάνει μέχρι και το 40% σε κάποιες περιπτώσεις. ...................................
Αν κατάλαβα καλά, λες ότι στο ΦΕΚ κατανομής εφημεριών που παρέθεσα γίνεται ένας σαφής διαχωρισμός ποσών για νοσοκομεία και ΠΕΔΥ της ίδιας ΔΥΠΕ και αντιστοιχούσε σε μείωση περίπου 10-15% σε όλους (νοσοκομεία και ΠΕΔΥ). Αυτό που έκαναν τελικά οι ΔΥΠΕ είναι ότι ένωσαν αυτά τα δύο ποσά, δε μείωσαν τίποτα στα νοσοκομεία και ότι περίσσεψε, μειωμένο κατά 40%, το "πέταξαν" στο ΠΕΔΥ δηλαδή ουσιαστικά στις εφημερίες ΚΥ και ΠΠΙ;
Για να είμαι ειλικρινής το έγγραφο της 2ης ΔΥΠΕ αναφέρει ότι η απόφαση βγήκε με βάση: "6) Τα πρακτικά της επιτροπής περί κατανομής εφημεριών ιατρικού προσωπικού του πρωτοβάθμιου εθνικού δικτύου υγείας (αριθ. Πρωτ.: 3369/28-1-15)." που πράγματι είναι μεταγενέστερη από το ΦΕΚ κατανομής εφημεριών της 29ης Δεκεμβρίου 2014 και μάλλον ενισχύει όσα έγραψες! Όμως δεν μπόρεσα να τη βρω πουθενά.
Νομίζω ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται μόνο για τα νοσοκομεία και δεν έχουν υποστεί σχεδόν καμία περικοπή σε σχέση με πέρυσι. Τα χρήματα που προορίζονται για τα ΠΕΔΥ-ΚΥ πρέπει να αναφέρονται αλλού αφού είναι και διαφορετικοί φορείς (ΕΣΥ/ΠΕΔΥ). Στο δικό μας ΚΥ ήρθε ένα έγγραφο από την ΔΥΠΕ στην οποία αναγράφεται το ετήσιο ποσό που είναι 40% περίπου μειωμένο σε σχέση με πέρυσι και δεν αρκεί ούτε για την εφημέρευση 2 ιατρών, ενός ειδικού και ενός αγροτικού. Η ΔΥΠΕ θα πληρώσει το ποσό αυτό δια 12 ασχέτως των πραγματοποιηθέντων εφημεριών (πράγμα παράνομο και θα διεκδικηθεί δικαστικά  διότι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων έγινε βέβαια κατά το Πάσχα.....). Νόμιζα ότι μόνο σε εμάς υπάρχει πρόβλημα διότι δεν άκουγα από άλλες ΔΥΠΕ να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τώρα καταλαβαίνω ότι κατά την ώρα της πληρωμής το κατάλαβαν και θα το καταλάβουν και οι υπόλοιποι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

22 Ιουνίου 2015, 00:36:29
Απάντηση #211
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νομίζω ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται μόνο για τα νοσοκομεία και δεν έχουν υποστεί σχεδόν καμία περικοπή σε σχέση με πέρυσι. Τα χρήματα που προορίζονται για τα ΠΕΔΥ-ΚΥ πρέπει να αναφέρονται αλλού αφού είναι και διαφορετικοί φορείς (ΕΣΥ/ΠΕΔΥ).

Μέχρι πέρσι το κονδύλι αναφερόταν συνολικά στο νοσοκομείο και στα ΚΥ που υπάγονταν σ' αυτό. Από φέτος που τα ΚΥ (και ΠΠΙ και ΠΙ) πέρασαν στο ΠΕΔΥ και ανεξαρτητοποιήθηκαν από τα νοσοκομεία υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι.
Αν δεις το ΦΕΚ με την κατανομή των εφημεριών στις πρώτες σελίδες υπάρχει κατανομή ανά νοσοκομείο και στο τέλος στη σελίδα 4 υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι για τις εφημερίες ΠΕΔΥ ανά ΔΥΠΕ. Ουσιαστικά εφημερίες ΠΕΔΥ είναι εφημερίες ΚΥ και ΠΠΙ αφού δεν εφημερεύουν οι μονάδες υγείας (πρώην ΙΚΑ). Σ' αυτό αναφερόμουν.
Όμως ενώ σε κάθε νοσοκομείο υπάρχει συγκεκριμένο ποσό, στο ΠΕΔΥ της κάθε ΔΥΠΕ υπάρχει ένα γενικό κονδύλι το οποίο περιλαμβάνει όλα τα ΚΥ και ΠΠΙ. Το έγγραφο της 2ης ΔΥΠΕ ουσιαστικά κατανέμει το συγκεκριμένο ποσό, ορίζοντας πως θα εφημερεύουν οι μονάδες ώστε να φτάσουν τα λεφτά.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νόμιζα ότι μόνο σε εμάς υπάρχει πρόβλημα διότι δεν άκουγα από άλλες ΔΥΠΕ να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τώρα καταλαβαίνω ότι κατά την ώρα της πληρωμής το κατάλαβαν και θα το καταλάβουν και οι υπόλοιποι.
Όπως έγραψα παραπάνω υπολόγισα το μοντέλο εφημέρευσης που προτείνει η 2η ΔΥΠΕ και βρήκα ότι αντιστοιχεί περίπου στο κονδύλι που έχει στη διάθεσή της (2.676.101 ευρώ λέει η κατανομή κι εγώ τα έβγαζα περίπου 2.700.000). Μόνο που είμαστε ήδη στη μέση της χρονιάς και για τους πρώτους 6 μήνες σίγουρα έχουν γίνει περισσότερες εφημερίες απ' όσες προτείνει το μοντέλο. Άρα θα γίνουν εκ των υστέρων περικοπές για εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν και θα πρέπει να τις διεκδικήσουμε στη συνέχεια δικαστικά.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιουνίου 2015, 00:43:31 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

22 Ιουνίου 2015, 17:36:19
Απάντηση #212
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πέφτουν τα κίνητρα σαν το χαλάζι! Είναι τόση μεγάλη η ζήτηση θέσεων από νέους γιατρούς ώστε αν κάποιος δεν μπορεί να βρει θέση πουθενά παρά τις 5 επιλογές του μπορεί να δηλώσει να τοποθετηθεί σε κενά που θα βρεθούν σε νομό της προτίμησής του!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ακόμη μια επιλογή θα έχουν οι γιατροί που δηλώνουν το αγροτικό τους (υπηρεσία υπαίθρου) όσον αφορά την τοποθέτησή τους.

Μέχρι σήμερα οι γιατροί είχαν το δικαίωμα να δηλώνουν πέντε Κέντρα Υγείας ή Περιφερειακά Ιατρεία της προτίμησής τους. Πλέον, με τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης που υπέγραψε την Δευτέρα 22 Ιουνίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν και μια έκτη επιλογή: Την προτίμηση σε επίπεδο νομού.

Με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον γιατρό που δεν έχει επιλεγεί να υπηρετήσει σε ένα από τα πέντε Κέντρα Υγείας/ Περιφερειακά Ιατρεία που έχει δηλώσει, να τοποθετηθεί σε κενή θέση σε κάποια άλλη μονάδα Π.Φ.Υ. στο νομό της προτίμησής του.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι με αυτό τον τρόπο να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κενές θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, ειδικά στα νησιά και σε άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές.



Εντάξει, είναι προφανές ότι ψάχνουν για @#%. Αν δηλαδή δε βρω θέση στις 5 που δήλωσα (σιγά μη δε βρω) να τους αφήσω εν λευκώ να με διορίσουν όπου θέλουν στο νομό που θα υποδείξω π.χ. στις Κυκλάδες!

Επίσης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό είχε το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με αντικείμενο συζήτησης τις εφημερίες των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων αρμοδιότητας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ygeia360.gr ο Ανδρέας Ξανθός, "στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το θέμα και, με την συνδρομή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Νίκου Καρβούνη, θα καταρτισθεί βελτιωμένη πρόταση για τις εφημερίες των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν για την ανταπόκριση των σχετικών μονάδων Υγείας στις αυξημένες ανάγκες της τρέχουσας θερινής περιόδου".


Δεν έχουμε πληρωθεί εφημερίες από την αρχή του χρόνου και οι πληροφορίες λένε ότι επίκειται αναδρομική περικοπή.
Βάλτε παραπάνω εφημερίες τη θερινή περίοδο κορόιδα. Έτσι κι αλλιώς θα έχουν τύχη αυτών της χειμερινής περιόδου!


23 Ιουνίου 2015, 13:30:07
Απάντηση #213
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πέφτουν τα κίνητρα σαν το χαλάζι!
  ... και ο τραυματισμένος γιατρός αναστενάζει (τι μου θύμισες τώρα - απίστευτο αλλά υπάρχει στο youtube).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....Δεν έχουμε πληρωθεί εφημερίες από την αρχή του χρόνου και οι πληροφορίες λένε ότι επίκειται αναδρομική περικοπή.
Βάλτε παραπάνω εφημερίες τη θερινή περίοδο κορόιδα. Έτσι κι αλλιώς θα έχουν τύχη αυτών της χειμερινής περιόδου!
   Η λύση είναι απλή: θα δεσμευτούν (και με συμβόλαιο αν θέλεις) ότι οι καλοκαιρινές εφημερίες θα πληρωθούν ΟΛΕΣ (και θα τις πληρώσουν μάλιστα και στις 20 του επομένου μηνός).
   Το ποσό όμως που θα λείπει (αφού ο προϋπολογισμός είναι μάλλον κλειστός) αφήνω να σκεφτείτε πως θα βρεθεί...
   Αν δεν δώσουν κατιτίς παραπάνω δεν θα γίνει τπτ.

26 Ιουνίου 2015, 19:33:40
Απάντηση #214
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... Η λύση είναι απλή: θα δεσμευτούν (και με συμβόλαιο αν θέλεις) ότι οι καλοκαιρινές εφημερίες θα πληρωθούν ΟΛΕΣ ....
  Ήδη δεσμεύτηκαν με έγγραφο (όχι με συμβόλαιο δυστυχώς): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου (ποιάς άλλης; )
Κανονικά προγράμματα εφημεριών θα καταρτιστούν τελικά στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών αλλά και σε όλες τις περιοχές της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας για τον Ιούλιο, όπως αποκαλύπτει το HealthReport.gr. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά το σάλο που προκλήθηκε, μαζεύει άρον άρον την απόφαση για κούρεμα των εφημεριών εν μέσω θερινής περιόδου που είχε προωθήσει η 2η Υγειονομική περιφέρεια.
 
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του ιατρικού κόσμου ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι νησιώτες αλλά και οι τουρίστες στα κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία που ανήκουν στην 2η Υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ), το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι το …ξανασκέφτηκε.
 Αποφάσισε λοιπόν να αυξήσει τη χρηματοδότηση των μονάδων υγείας για τον μήνα Ιούλιο. Μία διαδικασία που δρομολογείται.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειες (ΥΠΕ) ο οποίος με έγγραφό του προς τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου επισημαίνει ότι έπειτα από συνάντηση του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε η έκτακτη επιχορήγηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να καλυφθούν οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού.
 
Οι υπεύθυνοι των μονάδων υγείας με βάση την εντολή του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ θα πρέπει να τροποποιήσουν τα προγράμματα των εφημεριών για τον Ιούλιο σύμφωνα με σχετικό έγγραφο για τις εφημερίες που εξεδόθη στις 16 Ιουνίου.
 
Δείτε παρακάτω το έγγραφο που εστάλη στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία και εξασφάλισε το HealthReport.gr
 
Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) είχαν ζητήσει από την 2η ΥΠΕ να αναθεωρήσει την απόφασή της, σχετικά με την περικοπή προγραμμάτων εφημεριών των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.


   Βέβαια οι περικοπές τους προηγούμενους (και τους επόμενους μήνες) είναι σίγουρες. Και φυσικά έστειλαν έγγραφο όχι λεφτά (που δρομολογούνται ίσως μέσω Βρυξελλων)... Επίσης αναφέρουν να συμμορφωθούν στην κατανομή εφημεριών βάσει του 22621-16/6/15 εγγραφού που έλεγε για μειωμένες εφημερίες ???. Δεν έπεισαν ήδη τον ΙΣ Ρόδου:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

27 Ιουνίου 2015, 20:06:46
Απάντηση #215
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ίσως σε λίγες μέρες, με τις τρέχουσες εξελίξεις, να μην έχουν νόημα όσα γράφω αλλά ας τα γράψω:

Το έγγραφο της 2ης ΔΥΠΕ περιλαμβάνει:
Α: 4 ΚΥ με 2 σε ενεργή και 1 σε ετοιμότητα
Β: 22 ΚΥ με 1 σε ενεργή και 1 σε ετοιμότητα (20 και 2 - Βάρης και Ελευσίνας-  στα οποία λέει ότι θα εφημερεύουν 23 μέρες αλλά τα προσθέτω χάριν συντομίας υπολογισμών)
Γ: 36 ΠΠΙ και ΠΙ με εφημερία μόνο Σάββατα και Κυριακές

Θεωρώ ως μέσο όρο την αποζημίωση Επιμελητή Β αφού σε θα υπάρχουν σε εφημερία και αγροτικοί (μικρότερη αποζημίωση) αλλά και Α’ και διευθυντές (μεγαλύτερη αποζημίωση)
Ενεργή Καθημερινή: 131
Ετοιμότητα Καθημερινή: 52
Ενεργή Σάββατο: 177
Ετοιμότητα Σάββατο: 71
Ενεργή Κυριακή: 190
Ετοιμότητα Κυριακή: 76

Επίσης θεωρώ ότι ο κάθε μήνας έχει 22 καθημερινές, 4 Σάββατα και 4 Κυριακές (κάποιοι μήνες με περισσότερες αργίες που μπορεί να ανεβάσουν κι άλλο το λογαριασμό)

Επομένως έχουμε ΑΝΑ ΜΗΝΑ και ΑΝΑ ΜΟΝΑΔΑ
Α: (22x2x131) + (22x52) + (4x2x177) + (4x71) + (4x2x190) + (4x76) = 5764+1144+1416+284+1520+304 = 10432
Β: (22x131) + (22x52) + (4x177) + (4x71) + (4x190) + (4x76) = 2882+1144+708+284+760+304 = 6082
Γ: (4x177) + (4x190) = 708+760 = 1468

ANA MHNA στο ΣΥΝΟΛΟ των μονάδων είναι (4x10432) + (22x6082) + (36x1468) = 41728+133804+52848 = 228380

ΣΤΟ ΕΤΟΣ: 12x228380 = 2.740.560

Το κονδύλι που έχει η 2η ΔΥΠΕ για όλο το χρόνο είναι 2.676.101

Μέχρι τον 6ο μήνα που βγήκε το φιρμάνι σίγουρα η εφημερίες σε πολλές μονάδες ήταν περισσότερες (π.χ. κάποια από τα ΚΥ της κατηγορίας Β είχαν κάθε μέρα 2 γιατρούς σε ενεργή και κάποια ΠΠΙ είχαν καθημερινά εφημερία)

Άρα η δαπάνη έχει ήδη ξεφύγει και η έκτακτη χρηματοδότηση δεν αφορά μόνο στον Ιούλιο αλλά σε όλο το χρόνο. Το να μας δώσουν παραπάνω εφημερίες Ιούλιο και Αύγουστο ώστε να βγει χωρίς γκρίνιες η θερινή περίοδος και μετά να πέσει άγριο τσεκούρι στις εφημερίες που εκτελέσαμε από την αρχή του χρόνου, και δεν έχουμε πληρωθεί καμία, μοιάζει το πιθανότερο σενάριο!
Πιθανότερο σενάριο αν φυσικά υπάρχει σενάριο σε λίγες μέρες και δεν περάσουμε σε αυτοσχεδιασμούς……….



« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουνίου 2015, 20:11:04 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

27 Ιουνίου 2015, 22:58:41
Απάντηση #216
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... μετά να πέσει άγριο τσεκούρι στις εφημερίες που εκτελέσαμε από την αρχή του χρόνου, και δεν έχουμε πληρωθεί καμία, ....[/b]
   Δε λέγεται τσεκούρι, λέγεται claw back. Το ανακάλυψαν, το εφαρμόζουν στους ιδιώτες, το ενέκρινε (για τα φάρμακα βέβαια) το ΣτΕ, το βλέπω να επεκτείνεται... Συγγνώμη που γίνομαι κακός.
   Μια αλλαγή νομίσματος θα απλοποιήσει για όλους τα πράγματα;

27 Ιουνίου 2015, 23:10:12
Απάντηση #217
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... μετά να πέσει άγριο τσεκούρι στις εφημερίες που εκτελέσαμε από την αρχή του χρόνου, και δεν έχουμε πληρωθεί καμία, ....[/b]
   Δε λέγεται τσεκούρι, λέγεται claw back. Το ανακάλυψαν, το εφαρμόζουν στους ιδιώτες, το ενέκρινε (για τα φάρμακα βέβαια) το ΣτΕ, το βλέπω να επεκτείνεται... Συγγνώμη που γίνομαι κακός.
   Μια αλλαγή νομίσματος θα απλοποιήσει για όλους τα πράγματα;

Τότε το ρόλο του clawback θα τον παίζει, αυτόματα κιόλας, ο πληθωρισμός!
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Ιουνίου 2015, 20:16:07
Απάντηση #218
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (για εφημερίες και για προσλήψεις)

Τη στιγμή που ο ετήσιος προϋπολογισμός για εφημερίες ήταν  2.676.101 ευρώ για τη 2η ΔΥΠΕ και 24 εκατομμύρια για όλες τις ΔΥΠΕ!! Θα μας τρελάνει ο αρθρογράφος;
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2015, 20:32:37 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

29 Ιουνίου 2015, 10:59:12
Απάντηση #219
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Με κλειστές τις Τράπεζες, με την χώρα εντός 32 ωρών εκτός πρόγραμματος στήριξης της Ε.Ε και με βάσιμη πιθανότητα μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, κάτι τέτοιες ανακοινώσεις μου θυμίζουν τον υπουργό του Σαντάμ που έβγαζε ανακοινωθέντα ότι "ΝΙΚΑΜΕ" ενώ πίσω του (στα περίχωρα της Βαγδάτης) έπεφταν βόμβες...

Μακάρι να δοθούν αυτά τα 10 μύρια σε ΕΥΡΩ !
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουνίου 2015, 11:47:41 από kopritis »

30 Ιουλίου 2015, 01:03:26
Απάντηση #220
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Νέα κίνητρα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τελικά, ουδείς μας ενημέρωσε, τι συνέβη με τους οπλίτες-ιατρούς, δεν κάλυψαν τα κενά ;  ;D Οι συνταξιούχοι που θα πήγαιναν να κάνουν αγροτικό μετά ψαρέματος ;

Και τώρα περιμένουν να δελεάσουν νέους απόφοιτους Ιατρικής για 800-900€ σε μέρη με μηδέν ζωή, φίλους κτλ. υπό άθλιες συνθήκες και να αντιμετωπίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ;

Γιατί να μην πάνε π.χ Γερμανία να ζουν σε παρόμοιες συνθήκες απομόνωσης, αλλά να εργάζονται σε σούπερ νοσοκομεία και να παίρνουν 2,500-3,000€ ;

Ερωτώ, γιατί έχω αρκετούς συναδέλφους σε αναμονή Ειδικότητας, και ουδείς δεν δελεάζεται απ' τα κίνητρα του Υπουργείου.

Α, και το 450άρι απευθύνεται τελικά μόνο σε Γ.Ι.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουλίου 2015, 01:07:16 από kopritis »

30 Ιουλίου 2015, 13:40:01
Απάντηση #221
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νέα κίνητρα:
....θα πήγαιναν να κάνουν αγροτικό μετά ψαρέματος ;
.... ουδείς δεν δελεάζεται απ' τα κίνητρα του Υπουργείου.
   Μια και το αναφέρεις, διάβασα κάπου ότι χορηγούν και γνήσια δωρεάν άδεια ερασιτεχνικής αλιείας απο το τοπικό λιμεναρχείο. Θεωρημένη για όσο χρόνο είναι η υπηρεσία υπαίθρου.
   Καλή τύχη και καλές διακοπές σε όλους (ελπίζω).

2 Αυγούστου 2015, 12:26:39
Απάντηση #222
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νέα κίνητρα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...............................................
Α, και το 450άρι απευθύνεται τελικά μόνο σε Γ.Ι.

Με επόμενη απόφασή της  (Α.Δ.Α 7ΨΧΝ7ΛΞ-7ΤΩ) η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βάζει στην επιδότηση και τους αγροτικούς.

Ας δούμε λίγο το καθεστώς των επιδοτήσεων:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Α.Δ.Α ΩΞΟΦ7ΛΩ-2ΝΟ)  δίνει έως 500 ευρώ για σίτιση ή διαμονή χωρίς όμως να προσδιορίζει ακριβώς τα ιατρεία στα οποία αναφέρεται. Άραγε ποιος παίρνει την τελική απόφαση για το ποιο ιατρείο θα επιδοτηθεί; Ο κοινοτάρχης με τις καλύτερες διασυνδέσεις;  Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα επιδοτούμενα στην τελευταία προκήρυξη απουσιάζουν ο Άγιος Ευστράτιος και οι Φούρνοι ενώ τα Ψαρά μπήκαν μόλις μετά από ανακοίνωση διόρθωσης!!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  (Α.Δ.Α 7ΠΔ17ΛΞ-ΕΡΟ) και (Α.Δ.Α 7ΨΧΝ7ΛΞ-7ΤΩ)  δίνει έως 450 ευρώ για σίτιση ή διαμονή πάλι χωρίς να προσδιορίζει τα ιατρεία στα οποία αναφέρεται.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΑΔΑ 7ΦΣΣ7ΛΕ-ΡΓΟ), (ΑΔΑ ΒΝ9Δ7ΛΕ-ΝΒΦ), (ΑΔΑ ΨΥ8Υ7ΛΕ-1ΔΗ) δίνει έως 300 ευρώ χωρίς να προσδιορίζει αν είναι για σίτιση ή διαμονή (άραγε θα μπορούσε να είναι και «στο χέρι»; ) όμως προσδιορίζει ακριβώς τα ιατρεία στα οποία αναφέρεται.

2 Αυγούστου 2015, 23:06:05
Απάντηση #223
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Υποθέτω, το να πάει κάποιος κάπου που είναι δωρεάν η σίτιση και η διαμονή και να παίρνει κι το επίδομα δεν παίζει...

Οπότε μένουν τα 450-500€ για τα Ιατρεία που δεν προσφέρουν τα παραπάνω.

Btw, στο νησάκι που ήμουν εγώ και υπήρχε καινούρια γκαρσονιέρα για τον γιατρό και παρεχόταν σίτιση, στους εκπαιδευτικούς ενοικίαζαν αξιοπρεπή διαμερίσματα σε τιμές εκτός πραγματικότητας για την εποχή, ήτοι 250-300€, ενώ για θέρμανση χρησιμοποιούνταν A/C πράγμα που ανέβαζε τους λογαριασμούς του ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη.
Που θέλω να καταλήξω ;
Αξιοπρεπές σπίτι, λογαριασμοί και αξιοπρεπές φαγητό οριακά εξασφαλίζονται ή μπορεί και να μην εξασφαλίζονται με 450-500€.

Το σωστό θα ήταν να παρέχεται το 500άρικο ανεξαρτήτως παροχής διαμονής-σίτισης ως αντάλλαγμα για την διαρκή ετοιμότητα του Ιατρού σ' αυτά τα μέρη.

Και για να προλάβω τον αντίλογο, ποιός Δ.Υ υποχρεούται σε κάτι αντίστοιχο σ' αυτά τα νησάκια ; ΚΑΝΕΝΑΣ !
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Αυγούστου 2015, 23:09:19 από kopritis »

10 Αυγούστου 2015, 23:02:58
Απάντηση #224
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απομονώνω κάτι που μου έκανε εντύπωση:
«Πολλές φορές ένας γιατρός σε ένα τέτοιο μικρό μέρος καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητάς του. Δηλαδή, πηγαίνει ένας παθολόγος για να αντιμετωπίσει ένα ορθοπεδικό, ένα χειρουργικό περιστατικό».
Χρήστος Χαραλαμπόπουλος (Ειδικός Παθολόγος)

Δυστυχώς αυτή είναι η Πρωτοβάθμια συνάδελφε. Αυτή την πραγματικότητα αντιμετωπίζουν καθημερικά οι Γ.Ι και οι αγροτικοί ανά την επικράτεια για 800-1000€.
Και όχι μόνο αυτά.

Προσωπικά θεωρώ δυσκολότερα τα παιδιατρικά, και όταν ένα νησί αποκλείεται τον χειμώνα, όλα αυτά τα αντιμετωπίζει ο ιατρός που βρίσκεται πάνω στο νησί....
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Αυγούστου 2015, 23:13:11 από kopritis »

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
58753 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2008, 00:22:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7398 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2008, 07:22:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8543 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2022, 17:46:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6386 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:16:35
από pan7
1 Απαντήσεις
4549 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2023, 18:58:07
από Argirios Argiriou