Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 04:49:06

Αποστολέας Θέμα: Σελίδα και ευρώ - Παφ και τάληρο  (Αναγνώστηκε 15637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιανουαρίου 2014, 13:26:12
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... - από το 1€ εξαιρούνται οι παθήσεις που δικαιολογούν 0% συμμετοχή. Αν έχουν γραφεί φάρμακα με 0% συμμετοχή χωρίς να πρέπει το 1€ παρακρατείται.

- το 1€ περνάει από το σύστημα στην απόδειξη σαν συμμετοχή και κόβουμε απόδειξη κανονικά με 6,5% ΦΠΑ. Αυτό γίνεται γιατί θα μας παρακρατηθεί από το αιτούμενο (πάλι με το ίδιο ΦΠΑ), άρα είναι το ίδιο.....
   Να ρωτήσω:
α) Τι σημαίνει ""αν έχουν γραφεί φάρμακα με 0% συμμετοχή χωρίς να πρέπει"" ; Δλδ να γράψω οστεοπόρωση και να βάλω συμμετοχή 0%; Τότε ποιος αποφασίζει ότι έκανα λάθος (το σύστημα -απίθανο- ή ο φμφ). Ή εννοεί ότι η διάγνωση 0% θα πρέπει να είναι απο την στήλη πολλαπλής επιλογής (""Περιπτώσεις Μηδενικής Συμμετοχής για όλη τη συνταγή"") της συνταγής; (αυτό αποκλείει το παρακάτω γιατί δεν μπορείς να βάλεις φάρμακο μη μηδενικής συμμετοχής εκεί).
   Αν γραφεί διάγνωση καρκίνος οστών και οστεοπόρωση στην ίδια συνταγή με κυτταροστατικό (0%) και διφωσφονικό (25%) πληρώνεται ή όχι το 1ευρω (μάλλον όχι).
β) Αν χρεώνεται και ΦΠΑς τότε η επιβάρυνση για ασφαλισμένο είναι 1.06 ευρώ... (θα πάρει δλδ και το μπαχτσίσι του το κράτος; ).

9 Ιανουαρίου 2014, 09:39:03
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

nikmix


Σε μια συνταγή αντιγριπικού εμβολίου που επίσης είναι 0% υπάρχει το 1€ χαράτσι?

9 Ιανουαρίου 2014, 09:52:04
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε μια συνταγή αντιγριπικού εμβολίου που επίσης είναι 0% υπάρχει το 1€ χαράτσι?
Όχι, εξαιρείται.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Ιανουαρίου 2014, 21:21:51
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μήνυμα στη σελίδα σύνδεσης του e-syntagografisii
"ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να εξαιρεθεί η συνταγή από την κράτηση του 1 ευρώ, θα πρέπει ο ιατρός κατά την έκδοση της συνταγής να επιλέξει από τη λίστα επιλογών «Περιπτώσεις Μηδενικής Συμμετοχής για όλη τη συνταγή» την κατάλληλη περίπτωση."
Επομένως το 1 ευρώ δεν το γλιτώνουν ούτε οι χρονίως πάσχοντες για φάρμακα που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες της εξαίρεσης αφού πρέπει να βγάλει άλλη συνταγή για τα φάρμακα που δεν έχουν μηδενική συμμετοχή.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2014, 21:25:22 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

11 Ιανουαρίου 2014, 21:47:37
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Άρα, δεν πιάνει ούτε το κόλπο μου με το Σκυλο(dog)matyl και τη διάγνωση F09 προκειμένου να απαλλαγεί ο ασφαλισμένος από το χαράτσι...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Φεβρουαρίου 2015, 10:35:49
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Απορίες ...ενός υπουργού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανασχεδιασμός της πολιτικής ετοιμάζεται και στο Φάρμακο. Ο Υπουργός Υγείας δηλώνει και πάλι πως θα στηριχθεί η παραγωγή φαρμάκου στη χώρα, στηρίζοντας την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά και κάθε ανάλογη προσπάθεια.

Παράλληλα, φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της κρατικής παραγωγής φαρμάκων, μέσω ΙΦΕΤ και της φαρμακοβιομηχανίας του υπουργείου Άμυνας.

«Ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και με τις δύο ενώσεις των φαρμακοβιομηχάνων. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα αλλάξει όλο το μοντέλο της φαρμακευτικής πολιτικής....



... Θα στηρίξουμε την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Επίσης και το κράτος δια των φορέων του - όπως είναι το ΙΦΕΤ και η φαρμακοβιομηχανία του υπουργείου Άμυνας- θα παράγει κάποια φάρμακα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθηθεί στο φάρμακο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επανέλαβε πως θα επανεξεταστεί το φορολογικό καθεστώς των φαρμάκων των πολυεθνικών εταιρειών.

«Δεν μπορεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να παρουσιάζει κέρδη 10 -12% και οι πολυεθνικές ζημία. Αν δεν θέλουν, θα φωνάξουμε τις μητρικές εταιρείες», ανέφερε.

«Ήρθε ένα φάρμακο για μία ασθένεια για το οποίο το ελληνικό κράτος δαπανά πολλά λεφτά και δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν έκαναν έναν κλειστό προϋπολογισμό. Πώς γίνεται η δαπάνη των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους το 2010 να είναι 400 εκατομμύρια και τώρα να είναι 800 εκατομμύρια; Δεν δικαιολογείται. Να είναι ένα 5% πάνω, όσο είναι το διεθνές στάνταρ, να είναι 20%... Να είναι 100% πάνω, δεν γίνεται», σχολίασε σχετικά.

Στις σκέψεις και τα σχέδια του 5ετούς Αναπτυξιακού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται μεταξύ άλλων, η ενοποίηση όλων των δομών ΕΣΥ και Δήμων, δημιουργώντας ένα Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προσλήψεις για ΜΕΘ έως το Μάιο, τροποποίηση του Συμφώνου Αντόρ- Λυκουρέντζου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του 1 ευρώ ανά συνταγή από 1η Μαρτίου και βλέπουμε.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Φεβρουαρίου 2015, 12:20:04
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απορίες ...ενός υπουργού.
Ήρθε ένα φάρμακο για μία ασθένεια για το οποίο το ελληνικό κράτος δαπανά πολλά λεφτά και δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν έκαναν έναν κλειστό προϋπολογισμό. Πώς γίνεται η δαπάνη των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους το 2010 να είναι 400 εκατομμύρια και τώρα να είναι 800 εκατομμύρια; Δεν δικαιολογείται. Να είναι ένα 5% πάνω, όσο είναι το διεθνές στάνταρ, να είναι 20%... Να είναι 100% πάνω, δεν γίνεται», σχολίασε σχετικά.
   Είναι σίγουρος ο υπουργός ότι η μέθοδος προσδιορισμού της δαπάνης είναι η ίδια; Το 2014 τα περισσότερο ΦΥΚ (αν όχι όλα) δίνονται (τα εκτός νοσηλείας) με ηλ συνταγές και καταχωρούνται ξεχωριστά. Άσε που επίσης δίνονταν σε μεγάλο βαθμό από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥυυυυ οπότε και πάλι γινόταν καταμέτρηση. Το 2010, χωρίς ηλ. συνταγογράφηση, με τα ΦΥΚ να δίνονται σε μεγάλο βαθμό (εκτός από το ΙΚΑ)  από τα νοσοκομεία (που πολλά δεν είχαν μηχανοργάνωση) πως μπορείς να έχεις ακριβή και συγκρίσιμα μεγέθη;
   Πιθανώς τα γνωρίζει αυτά ο αγαπητός υπουργός αλλά προτιμάει να χρησιμοποιεί τη στατιστική για να αντυπωσιάσει...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2816 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Σεπτεμβρίου 2010, 22:35:56
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
4592 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαΐου 2011, 00:07:58
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
2321 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαΐου 2013, 13:15:42
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6701 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Απριλίου 2017, 16:31:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8346 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Νοεμβρίου 2018, 14:54:09
από Argirios Argiriou