Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 15:24:28

Αποστολέας Θέμα: Ebola and Marburg Hemorrhagic Fevers: Neglected Tropical Diseases?  (Αναγνώστηκε 18299 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Αυγούστου 2014, 13:17:35
Αναγνώστηκε 18299 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μία ανασκόπηση με έμφαση στην επιδημιολογία, τη μετάδοση και την πρόληψη των ιών Ebola και Marburg δημοσιευμένο στο PLoS Negl Trop Dis: "Ebola and Marburg Hemorrhagic Fevers: Neglected Tropical Diseases?" Adam MacNeil and Pierre E. Rollin PLoS Negl Trop Dis. Jun 2012; 6(6): e1546. Σύνδεσμος για pdf (free full text στο Pubmed): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Αυγούστου 2014, 23:37:52 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Σεπτεμβρίου 2014, 13:04:41
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Σε μια προσπάθεια απενοχοποίησης γιατί κάνει ελάχιστα και πιθανότατα λόγω τύψεων μια ανκοίνωση του ΠΟΥ:
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Το κόστος της παροχής του απαραίτητου εξοπλισμού στις χώρες της δυτικής Αφρικής ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία του ιού Έμπολα θα είναι τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δολάρια (456 εκατομμύρια ευρώ), δήλωσε ο δρ. Ντέιβιντ Νάμπαρο, συντονιστής του ΟΗΕ για την ασθένεια του Έμπολα.
    Περισσότερα από το 40% των κρουσμάτων στη δυτική Αφρική, απ' όπου ξεκίνησε τον Μάρτιο η επιδημία, σημειώθηκαν τις τελευταίες 21 ημέρες, σημείωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μια ακόμη ένδειξη ότι η επιδημία ξεπερνά τις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.
   Το ποσοστό θνησιμότητας είναι κατά μέσο όρο 51%, με το χαμηλότερο είναι 41% στη Σιέρα Λεόνε και το υψηλότερο 66% στη Γουινέα, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.
   Το ποσοστό θνησιμότητας είναι χαρακτηριστικό των σοβαρών προβλημάτων στη διαχείριση της επιδημίας, της πρόληψης και του ελέγχου της, αλλά και των ανεπαρκών ιατρικών μέτρων και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, στη Σιέρα Λεόνε οι ιατρικές υποδομές της πρωτεύουσας Φρίταουν είναι τόσο περιορισμένες που οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα μεταφέρονται σε κλινικές στην πόλη Κένεμα, οι οποίες πλέον είναι υπερπλήρεις.
   Στο μεταξύ, η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν σημείωσε ότι η επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με αυτή στη δυτική Αφρική.
    Η Τσαν πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «έχει υπάρξει ένας πολύ σημαντικός υποστηρικτής» των προσπαθειών του ΠΟΥ στην αντιμετώπιση της επιδημίας, όπως και άλλες χώρες, όπως η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Ελβετία, η Βρετανία, η Γαλλία, το Κουβέιτ και ο Καναδάς, οι οποίες παρείχαν ιατρική, επιμελητειακή ή άλλη υποστήριξη.
    Παρόλα αυτά οι προσπάθειες εξακολουθούν να μην αρκούν. Τα περισσότερα κρούσματα του ιού Έμπολα καταγράφονται στις κοινότητες, καθώς οι οικογένειες φροντίζουν τους ασθενείς που δεν έχουν πού να πάνε και συχνά αρνούνται να καταγραφούν από τους γιατρούς, προειδοποίησε ο γιατρός Κέιτζι Φουκούντα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ασφάλεια Υγείας.
    «Η εύρεση τοποθεσιών για την φροντίδα των ασθενών είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της επιδημίας αυτής», υπογράμμισε ο Φουκούντα.


4 Σεπτεμβρίου 2014, 14:11:14
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν ο Ebola αρχίσει να σκοτώνει Αμερικανούς ή Ευρωπαίους, θα αλλάξει η λογική του ΠΟΥ και όλων των εμπλεκόμενων στην παγκόσμια Υγεία.
Έως τότε θα είναι απλά "μια ασύμφορη επιδημία", όπως κυνικά χαρακτηρίστηκε καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες θεωρούν πολύ φτωχή την υποψήφια αγορά - και ως εκ τούτου επένδυση υψηλού ρίσκου την έρευνα για ένα φάρμακο για τον Ebola.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

26 Σεπτεμβρίου 2014, 12:32:13
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Το διαγραφέν ρατσιστικό σχόλιο μου στην αρχή δεν εκφράζει (σε κανένα επίπεδο) προσωπική άποψη στάση. Είναι όμως προσωπική άποψη για το πώς βλέπει η πλειονότητα των κέντρων αποφάσεων τους πληγέντες. Αν θέλουν οι διαχειριστές το αφαιρώ (ή ας το αφαιρέσουν)
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Τουλάχιστον 2.917 άνθρωποι (κυρίως νέγροι) έχουν πεθάνει από Έμπολα από τους 6.263 που έχουν προσβληθεί από τον ιό στις πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν πληγεί.
   Όπως ανακοίνωσε ο (ανίκανος για να κάνει τίποτα) Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες από 1.550 κλίνες στη Λιβερία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες από την περιοχή Φασανκόνι στη Γουινέα ότι ντόπιοι έχουν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν τις ομάδες κρούσεις του ιού που επιχειρούν να εισέλθουν στην περιοχή.
   "Η κατάσταση στη Γουινέα, παρότι εξακολουθεί να εμπνέει έντονη ανησυχία, δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί: περί τα 75 ως 100 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί την καθεμία από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες", αναφέρει ο ΠΟΥ.
    Την ίδια ώρα, η Σιέρα Λεόνε έθεσε τρεις ακόμη περιφέρειες σε επ΄αόριστον καραντίνα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Έρνεστ Μπάι Κορόμα, γεγονός που σημαίνει ότι πέντε από τις 14 περιφέρειες της χώρας--δηλαδή 1,2 εκατομμύρια κάτοικοι-- έχουν απομονωθεί.
    Στις περιφέρειες περιλαμβάνονται το Πορτ Λόκο και η Μπομπάλι στα βόρεια και η Μογιάμπα στα νότια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ο Κορόμα. Εκεί βρίσκονται κάποιες από τις υπηρεσίες των ορυχείων σιδηρομεταλλεύματος των εταιρειών London Mining και African Minerals.


Σε άρθρο στη Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος αναφέρει οτι ο Ομπάμιας έκανε έκκληση απο το βήμα του ΟΗΕ στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση κατά του ΕΜΠΟΛΑ. Βέβαια για ταμπακιέρα ή για πίεση στις φαρμακοβιομηχανίες κουβέντα. Τέτοιες εκκλήσεις κάνουν μπόλικες και οι Έλληνες πολιτικοί.
   Αντίθετα η ...Κούβα (που όπως μαθαίνουμε έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γιατρών ανά κάτοικο) σύμφωνα με το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Σεπτεμβρίου 2014, 12:41:48
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το διαγραφέν ρατσιστικό σχόλιο μου στην αρχή δεν εκφράζει (σε κανένα επίπεδο) προσωπική άποψη στάση. Είναι όμως προσωπική άποψη για το πώς βλέπει η πλειονότητα των κέντρων αποφάσεων τους πληγέντες. Αν θέλουν οι διαχειριστές το αφαιρώ (ή ας το αφαιρέσουν)

Είπαμε... Μια ασύμφορη επιδημία...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά θα το προτιμούσα χωρίς καμία διαγραφή (ούτε δική σας ούτε δική μας), αλλά θα κινδυνεύαμε από το νέο νόμο (τι υποκρισία...).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Οκτωβρίου 2014, 23:22:23
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη - Νοσοκόμα προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα

Μια Ισπανίδα νοσοκόμα η οποία είχε φροντίσει, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, έναν ιερέα που έπασχε από Έμπολα και πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου, έχει προσβληθεί από τον ιό.
Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας επιβεβαίωσε απόψε ότι μια Ισπανίδα νοσοκόμα βρέθηκε θετική στον ιό του Έμπολα, το πρώτο κρούσμα της ασθένειας εκτός των χωρών της Δυτικής Αφρικής.
Η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.
Η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα που φρόντιζε τον Ισπανό ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Την επομένη του θανάτου του η γυναίκα έφυγε για διακοπές και ακόμη βρίσκεται σε άδεια. Αισθάνθηκε αδιαθεσία την 30ή Σεπτεμβρίου.
Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα και ότι παρακολουθούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή τις τελευταίες ημέρες. Υπό παρακολούθηση είναι επίσης και 30 γιατροί και νοσοκόμες που είχαν ασχοληθεί με τη νοσηλεία των δύο Ισπανών ιερέων που πέθαναν από τον Έμπολα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και ενδέχεται να αρχίσει να λαμβάνει θεραπεία από απόψε το βράδυ.
Ο 69χρονος Βιέχο είχε προσβληθεί από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε και μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη για νοσηλεία.

πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Οκτωβρίου 2014, 06:53:04
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus


Οι Ισπανοί είναι παρόμοιοι με εμάς σε πολλά πράγματα, ανάμεσά τους και στην έλλειψη οργάνωσης. Χειρίστηκαν με μεγάλη προχειρότητα το όλο θέμα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

9 Οκτωβρίου 2014, 15:17:43
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
08/10/2014. The Wall Street Journal.

Ebola Infection in Spain Might Be Human Error.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Οκτωβρίου 2014, 22:52:20
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09-10-2014

Έμπολα και στα Σκόπια;



UK Man Dies From Suspected Ebola In Macedonia

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Τα Ελληνικά Νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα;
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Οκτωβρίου 2014, 23:11:14 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Οκτωβρίου 2014, 23:57:46
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αν το καλοσκεφτείς είναι πανικός....
Σκέψου ότι πρέπει να πιάνεις το θερμόμετρο ή το στηθοσκόπιο με γάντι και να το βουτάς όλο σε αντισηπτικό σε κάθε ασθενή....
Αυτά τα περί ειδικών στολών είναι ακόμη πιο τρέλα.... Και ποιος θα είναι σε λίγο ο ύποπτος;
Όποιος έχει κόκκινα μάτια από το πυρετό και κάνει εμετό και διάρροια σε καραντίνα.....και εξέταση με στολή!!!
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Οκτωβρίου 2014, 20:54:22
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 10/10/2014.
ΑΠΕ

Θωράκιση στις πύλες εισόδου για τον Εμπολα.

Εντείνονται τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού Έμπολα στην Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και όλων των αρμόδιων φορέων, μεταξύ των οποίων, επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στελεχών του ΕΚΕΠΥ.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η άμεση στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, πλήρως ενημερωμένο για τον νέο ιό. Επίσης, επιβάτες που προέρχονται από «ύποπτες» περιοχές θα συμπληρώνουν μία κάρτα- ερωτηματολόγιο και ανάλογα, θα κρίνεται το επίπεδο επικινδυνότητας για μόλυνση από τον ιό Έμπολα.

Στη σύσκεψη έγινε σαφές ότι θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και σε βάθος για τον ιό, τον τρόπο μετάδοσής του και τα συμπτώματα των ασθενών, όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με μετανάστες.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν ακόμη να εκδίδουν επικαιροποιημένες συστάσεις στους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για τον ιό Έμπολα σύμφωνα με όλα τα νεότερα δεδομένα που θα προκύπτουν. Ήδη έχει τοποθετηθεί αφίσα στις πύλες εισόδου της χώρας, η οποία αναφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τον ιό, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Επιπλέον, έχουν ήδη καθοριστεί και τελούν σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Εργαστηριακού Ελέγχου για τη διερεύνηση κλινικών δειγμάτων, τα οποία είναι το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και επικουρικά, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών). Έχει ήδη καθοριστεί και τελεί σε πλήρη ετοιμότητα ως νοσοκομείο υποδοχής τυχόν περιστατικών, το Νοσοκομείο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και διαχείριση τυχόν ύποπτων περιστατικών, επιβατών που μπορεί να εισέρχονται με πυρετό ή και άλλα συμπτώματα στη χώρα, έχει καταρτιστεί λεπτομερής σχεδιασμός για τις οδηγίες ατομικών και συλλογικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού (ΚΕΕΛΠΝΟ), μεταφοράς μέσω ΕΚΑΒ, παρακολούθησης και κλινικής αντιμετώπισης.

Παλαιότερες συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη σε χώρες της Δυτικής Αφρικής όπως, Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Νιγηρία. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ανέφικτη αυτή η επιλογή, θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προφύλαξης στη χώρα προορισμού για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό, βάσει των λεπτομερών υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: Αποφυγή επαφής με οποιουδήποτε τύπου βιολογικό υλικό (αίμα, σπέρμα, σάλιο κλπ) και αντικείμενα που πιθανόν είναι μολυσμένα, προφυλαγμένη σεξουαλική επαφή, αποφυγή κατανάλωσης κρέατος αγρίων ζώων, κλπ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Οκτωβρίου 2014, 21:20:45 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Οκτωβρίου 2014, 21:11:57
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Από το CNN.... Λίγα λόγια και πρακτικά:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Οκτωβρίου 2014, 20:57:40
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
17-10-2014. ΕΘΝΟΣ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ασκηση ετοιμότητας για τον Εμπολα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» άσκηση ετοιμότητας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα στη χώρα μας.

   Η άσκηση, η οποία δεν πήρε δημοσιότητα από τα ΜΜΕ για να μη διαταραχθεί η νοσηλεία των ασθενών, βασίστηκε σε εικονικό περιστατικό ασθενούς μολυσμένου με τον ιό Έμπολα. Γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, ντυμένοι με ειδικές στολές υποδέχθηκαν στο νοσοκομείο τον «ασθενή» και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.

Από το πρωί και πριν το πρακτικό κομμάτι της άσκησης, οι ειδικοί είχαν ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια όσους έλαβαν μέρος σε αυτή και ίσως κληθούν στο απευκταίο μελλοντικό σενάριο να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό περιστατικό.

Ήδη, στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος σε αυτόνομο κτίριο και έχει εξοπλιστεί πλήρως με τα κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά για να φιλοξενήσει, εάν χρειαστεί, ένα πιθανό περιστατικό

Κινητοποίηση των αρχών στη Σάμο

Παράλληλα, εντείνονται τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος του ιού Έμπολα και στη Σάμο. Ήδη οι παθολόγοι του νοσοκομείου προχώρησαν σε ενημερωτικές συναντήσεις προκειμένου να δώσουν οδηγίες σε λιμενικούς και αστυνομικούς.

«Το ότι πρέπει να είμαστε καθησυχαστικοί, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να λάβουμε μέτρα για να συντονιστούν όλοι οι φορείς σε περίπτωση πιθανού κρούσματος. Επιπροσθέτως δημιουργήσαμε και διαμορφώνουμε ένα χώρο αναμονής, εντός του νοσοκομείου μας, σε απομονωμένη περιοχή, που θα μπορεί να υποδεχτεί πιθανό κρούσμα Έμπολα, ώστε να μπορούμε να μειώσουμε τη μετάδοση του ιού και να μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθεί στο "Αμαλία Φλέμινγκ", στην Αθήνα, που είναι η κυρία υποδοχή κρουσμάτων» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου Γιώργος Ραγγούσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δικηγορικός σύλλογος με ανακοίνωσή του μέσω της οποίας εκφράζει την ανησυχία του λόγω της καθημερινής προσέλευσης παράτυπων μεταναστών στο νησί.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Οκτωβρίου 2014, 08:10:31
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Οδηγίες για την υποδοχή και διαχείριση ασθενών με πιθανή λοίμωξη απο αιμορραγικό πυρετό Ebola

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επισυνάπτεται
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Οκτωβρίου 2014, 00:25:44
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενημερωτικό δελτίο ΚΕΕΛΠΝΟ Σεπτέμβριος 2014 ( αφιέρωμα στην Ebola, με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: έμπολα ebola 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
36507 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουλίου 2008, 08:18:39
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
108420 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2020, 15:52:51
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6726 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Οκτωβρίου 2011, 00:32:19
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7008 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Αυγούστου 2019, 15:45:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7792 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Δεκεμβρίου 2019, 08:31:00
από Argirios Argiriou