Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 18:45:35

Αποστολέας Θέμα: Κάλυψη ΤΕΠ ΓΝ Αρτας από επιμελητές Γ.Ι.  (Αναγνώστηκε 24918 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Σεπτεμβρίου 2014, 00:00:31
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


- Το τμήμα ΤΕΠ δεν αναφέρεται πουθενά στο πρόγραμμα εφημεριών.
- Από που κι ως που ο διοικητής του νοσοκομείου υπογράφει τις εφημερίες των ΚΥ τη στιγμή που ως μονάδες δεν ανήκουν πλέον στην αρμοδιότητά του;
- Βλέπω εφημερίες σε ΚΥ με μόνο 1 αγροτικό;
- Βλέπω κενές μέρες σε εφημερίες σε ΚΥ; Κλειστόν;

4 Σεπτεμβρίου 2014, 00:09:37
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Ο δικηγόρος μας είπε ότι δεν μπορούμε να μην πάμε στην εφημερία ακόμη κι αν δεν είναι νόμιμη η εντολή γιατί συμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα πρέπει να εκτελέσεις και μετά να κάνεις αναφορά όταν θεωρείς ότι είναι παράνομη μια εντολή και μπορούν να σε περάσουν από πειθαρχικό.
Εμείς κάναμε ήδη από τον Αύγουστο το εξώδικο, κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελία. Αυτές τις μέρες ενημερώσαμε Ιατρικό Σύλλογο και Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου..και περιμένουμε να προχωρήσουμε στο διοικητικό δικαστήριο.Κάναμε και ερώτημα για τη νομιμότητα της μετακίνησης στο ΥΥΚΑ και περιμένουμε και γνωμοδότηση από εκεί...Δεν ξέρω τι άλλο να κάνουμε..
Φυσικά και μπορούμε να δημιουργήσουμε μπάχαλο στην εφημερία... όμως όταν έχεις μπροστά σου ασθενείς μπορείς εύκολα να τους χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις τους δικούς σου σκοπούς; Δεν ξέρω αν ειναι τόσο ηθικό αυτό. Απλά μπορούμε να περιοριστούμε στο κομμάτι της Γενικής Ιατρικής και μόνο, να σπάσουμε τα νεύρα του παθολόγου καλώντας τον να βλέπει ΟΛΑ τα περιστατικά, να μην διώχνουμε ούτε κουνούπι μόνοι μας χωρίς να το δει αυτός και αν δεν εμφανιστεί...τηλέφωνο τον εισαγγελέα υπηρεσίας...όσες φορές κι αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

4 Σεπτεμβρίου 2014, 00:50:28
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
ΣΤο επισυναπτόμενο πρόγραμμα αναφέρεται το πρόγραμμα της κάθε κλινικής. Εσείς σε ποιο πόστο τελικά εφημερεύετε? Έτσι όπως βλέπω εγώ το πρόγραμμα καταλαβαίνω ότι εσείς εφημερεύετε ΓΕΝΙΚΑ στο νοσοκομείο ως Γ.Ι για να κάνετε τι? Θα είστε στο ιατρείο Γ.Ι ?? οκ τότε θα κάνετε ένα ιατρείο ΓΊ στην  εφημερία του νοσοκομείου , κανένα πρόβλημα !!!!
Θα βγάλετε το πρόγραμμα παράνομο που έχει πολλά τρωτά σημεία. Εκεί θα ζοριστούν να δουν ΠΩΣ με βάση την νομοθεσία θα καταφέρουν να εντάξουν και εσάς ως ΓΙ και να είναι σύννομο. ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΎΣΤΕ να εκτελέσετε ένα παράνομο πρόγραμμα ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΊΗΣΗ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΉΚΟΝΤΑ. Ζητήστε να σας καθορίσουν το έργο που αναλαμβάνετε και όχι ΓΕΝΙΚΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΤΕ. Ποιος είναι ο προϊστάμενος σας ,ο διευθυντής σας που θα έχει και την ευθύνη και την εποπτεία και τν οργάνωση κτλ, κτλ στο έργο που καλείστε να εκτελέσετε??? Σε ποιον θα απευθύνεστε εσείς επίσημα σε πιθανόν επιστημονικό ή και διαδικαστικό πρόβλημά σας??  Στον διοικητή του νοσοκομείου??? Στον διευθυντή ΠΑΘ/ΑΣ,… από πού και΄ ως που?? Έχετε μετακινηθεί στην παθ/κη κλινική και δεν το γνωρίζετε?? Ποιος είναι ο διευθυντής του ΤΕΠ? ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΡΕΛΆΝΕΤΕ, όχι μόνο τους παθολόγους, δεν ευθύνονται μόνο αυτοί
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Σεπτεμβρίου 2014, 01:00:40 από Γ.Κτιστάκης »

4 Σεπτεμβρίου 2014, 09:37:09
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


κ.Σκούφαλε βλέπετε πάρα πολύ καλά. Στο ΚΥ Βουργαρελίου υπάρχουν μέρες κενες και μέρες που εφημερεύει μόνος του αγροτικός αφού από ειδικευμένους υπάρχει μόνο 1 διευθύντρια. Εμείς είδατε είμαστε στο πρόγραμμα της Παθολογικής κλινικής...πουθενά λόγος ότι είμαστε ΓΙ πουθενά κουβέντα για ΤΕΠ.
Μιλάμε για όργιο!
Το καλύτερο όμως ήταν προχθές που προσπάθησα να επικοινωνήσω με ΥΠΕ. Μίλησα με έναν διοικητικό υπάλληλο που μου είπε ότι ο διοικητής κακώς έστειλε το έγγραφο με το οποίο ζητούσε ειδικ.γιατρούς των ΚΥ στο ΤΕΠ αφού υπάρχει γενική διάταξη νόμου που του επιτρέπει να κάνει ό,τι νομίζει στα ΚΥ και το νσοοκομείο χωρίς έγκριση της ΥΠΕ.
Τον ρωτάω "Μα δεν υπάρχει νόμος ψηφισμένος για το ΠΕΔΥ; Θέλετε να μου πείτε ότι δεν είναι προϊστάμενη αρχή για εμάς η ΥΠΕ;"
"υπάρχει νόμος αλλά ουσιαστικά δεν είναι σε ισχύ " μου απαντάει.
"Και τότε γιατί απάντησε η ΥΠΕ ότι εγκρίνει τη μετακίνηση; Γιατί δεν του απάντησε ότι δεν χρειάζεται η έγκριση; Γιατί τα προγράμματα από το νοσοκομείο τα στέλνουν για έγκριση στην ΥΠΕ; Ποιος είναι τελικά η προϊσταμένη αρχή;"
"Ας πούμε ότι είναι θολά τα πράγματα" μου απάντησε.
Κορυφαίο...Άντε μετά να βρεις το δίκιο σου

4 Σεπτεμβρίου 2014, 10:13:09
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
να σπάσουμε τα νεύρα του παθολόγου καλώντας τον να βλέπει ΟΛΑ τα περιστατικά, να μην διώχνουμε ούτε κουνούπι μόνοι μας χωρίς να το δει αυτός και αν δεν εμφανιστεί...τηλέφωνο τον εισαγγελέα υπηρεσίας...όσες φορές κι αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Συμφωνώ απολύτως κι επικροτώ αυτή την ώριμη και σώφρονα απόφαση μαχητικής αντίδρασης, εφ' όσον πρώτοι εκείνοι ήρξαν χειρών αδίκων επάνω σας και το δίκιο είναι 110% με το μέρος σας. Βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θιγούν οι ασθενείς.
Για αρχή, δεν οφείλετε να εμφανιστείτε στο νοσοκομείο τους πριν τις 15:00 το μεσημέρι, οπότε και λήγει επίσημα το πρωινό ωράριο. Το οποίο βεβαίως ωράριο ξεκινάει το επόμενο πρωί στις 07:30, εκθέτοντας ως αδικαιολογήτως απόντα όποιον παθολόγο δεν είναι εκείνη την ώρα στη θέση του.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Σεπτεμβρίου 2014, 10:50:00 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Σεπτεμβρίου 2014, 12:07:29
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για αρχή, δεν οφείλετε να εμφανιστείτε στο νοσοκομείο τους πριν τις 15:00 το μεσημέρι, οπότε και λήγει επίσημα το πρωινό ωράριο. Το οποίο βεβαίως ωράριο ξεκινάει το επόμενο πρωί στις 07:30, εκθέτοντας ως αδικαιολογήτως απόντα όποιον παθολόγο δεν είναι εκείνη την ώρα στη θέση του.

Συμφωνώ για το ωράριο! Μπορεί όμως (ηθικά, περισσότερο) να φύγει κάποιος από την εφημερία αν δεν έχει έλθει ο αντικαταστάτης του; Νομίζω ότι αν το κάνει και προκύψει θέμα στην πράξη, θα εμπλακεί και σε ποινικές ευθύνες.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Σεπτεμβρίου 2014, 16:23:16
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Έχουμε κάτι νεότερο για την εξέλιξη του θέματος;
Παράλληλα δείτε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το ενδιαφέρον έγγραφο όπου ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ ανακαλεί την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του για μετακίνηση γενικού γιατρού για κάλυψη των ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρόδου γιατί η γιατρός, σύμφωνα με δήλωσή της, δεν διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και εκπαίδευση που προβλέπει ο νόμος για την στελέχωση των ΤΕΠ.
Μάλιστα για την απόφαση ανάκλησης επικαλείται και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΥΠΕ.
Βέβαια αν παρατηρήσετε, τα έγγραφα αναφέρουν κάλυψη εφημεριών της Παθολογικής οπότε αυτή η λεπτομέρεια στη διατύπωση μπορεί να τους "έκαψε".
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Σεπτεμβρίου 2014, 19:57:33 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

10 Σεπτεμβρίου 2014, 22:53:01
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Στη σύσταση του οργανισμού πολλών κέντρων υγείας της δεκαετίας του 1980 υπάρχει διάταξη που αναφέρει ότι Οι ιατροί που διορίζονται στις παραπάνω θέσεις, πλην της Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, μπορεί να προσφέρουν εναλλακτικά τις υπηρεσίες τους και στο νοσοκομείο (στα αντίστοιχα τμήματα της ειδικότητάς τους), που υπάγεται το κέντρο ή και σε άλλα κέντρα υγείας που υπάγονται στο ίδιο νοσοκομείο στα πλαίσια προγράμματος που καταρτίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου σύμφωνα με τις; διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 19 του νόμου 1397/1983.

Η παραπάνω διάταξη είναι ειδικότερη και υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης γενικότερης διάταξης, ακόμα κι αν είναι μεταγενέστερη.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Σεπτεμβρίου 2014, 22:57:37 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

11 Σεπτεμβρίου 2014, 10:43:33
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Τα πράγματα είναι δύσκολα... θυμηθήκαμε με τους συναδέλφους τα χρόνια της ειδικότητας...Κάναμε άλμα στο χρόνο...προς τα πίσω.
Τα ασφαλιστικά μέτρα θα κατατεθούν ελπίζω ως το τέλος της εβδομάδας...Θα τα χάσουμε 99% όπως μας είπε ο δικηγόρος. Από'κει και μετά θα περιμένουμε την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της εντολής της ΥΠΕ. Προς το παρόν πηγαίνουμε κανονικά...

14 Σεπτεμβρίου 2014, 14:50:39
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Μήπως κάποιος από τους συναδέλφους μπορεί να αναρτήσει την με αριθ.πρωτ.Α3α/οικ.1164/23-01-1990 Απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων "Απασχόληση
στα Νοσοκομεία γιατρών των Κ.Υ. που κατέχουν θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας" στην οποία αναφέρεται ότι "...... οι γιατροί που κατέχουν θέσεις των Κ.Υ. μπορεί να προσφέρουν εναλλακτικά
τις υπηρεσίες τους και στο Νοσοκομείο (στα αντίστοιχα τμήματα της ειδικότητάς τους) ...... με εξαίρεση όσους διορίζονται στις θέσεις "Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας"»."

26 Νοεμβρίου 2014, 15:33:26
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Είμαστε ένα βήμα πριν μπει ο Δεκέμβριος, συμπληρώθηκαν 3 μήνες εφημεριών στο "ΤΕΠ" του παθολογικού τομέα και η κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη, όπως και αναμενόταν εξάλλου.
Εφημερίες τις καθημερινές από τις 15.00 ως τις 8.00 και τις αργίες από τις 9.00 ως τις 8.00 ή 9.00. Για τον Δεκέμβριο 5 στο ΚΥ και 3 στο νοσοκομείο, και πάλι τα κενά της παθολογικης κλινικής δεν καλύπτονται. Κάποιοι προτείνουν να μην εφημερεύει το ΚΥ προκειμένου να κάνουμε τις εφημερίες στο νοσοκομείο...Φως στο τούνελ δεν φαίνεται.
Τα ασφαλιστικά μέτρα τα έχασα και η εκδίκαση της προσφυγής θα πάρει στην καλύτερη περίπτωση 1 χρόνο...Δηλαδή 1 χρόνο τουλάχιστον ίσως και 2 να εφημερεύουμε σαν ειδικευόμενοι παθολογίας  μέχρι να γίνει το δικαστήριο κι αν η απόφαση δεν βγει υπέρ μου, συνεχίζει η κατάσταση ως έχει επ'αόριστον. No way....

26 Νοεμβρίου 2014, 16:12:12
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Όσοι έχετε τη δυνατότητα, καταθέστε αίτηση για ετήσια εκπαιδευτική άδεια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή στην τελική υπάρχει η λύση των μαζικών αιτήσεων παραίτησης.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

26 Νοεμβρίου 2014, 16:23:24
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εφημερίες τις καθημερινές από τις 15.00 ως τις 8.00 και τις αργίες από τις 9.00 ως τις 8.00 ή 9.00.

Μα, η εργασία στα ΤΕΠ προβλέπεται να είναι 8ωρη, επειδή ακριβώς κανένα ανθρώπινο ον δεν μπορεί να αντέξει περισσότερο χωρίς τον κίνδυνο να υποπέσει σε λάθη. Εδώ μιλάμε για 17 ή 24 ώρες!  :o
Ποιό ήταν το σκεπτικό του πορδοδίκη πορτοδίκη στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων;  ??? Επικαλέστηκε "μείζων δημόσιο συμφέρον" για να επιτρέψει την παρανομία;
Λέγεται αυτό που ζούμε κράτος δικαίου;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Δεκεμβρίου 2014, 16:56:38
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

otrellaras


Η απόφαση είναι διοικητικού εφετείου (συμβουλιο) και όχι πρωτοδίκη.
Εχει ηδη απορριφθει αναλογη αιτηση τον Ιουνη των γενικών Ιατρών της βορειας κερκυρας στα ΤΕΠ του νοσοκομειου (αναμένουμε την τελικη εκδίκαση της απόφασης του χρόνου). Το σκεπτικό ηταν η δημόσια υγεία εν μεσω θερους και ότι δε βλάπτονται τα συμφεροντα των εναγ΄΄οντων λογω των λίγων εφημεριων στο νοσοκομείο που κανει εκαστος..
Απορρίφθηκε προ ημερών και η απόφαση του διοικητη για μετακίνηση (παρότι ειναι τελειως αναρμόδιος για αυτη τη μετακινηση) Αναμενουμε το σκεπτικό... Και στο διοικητικό των Ιωαννινων θα εκδικαστεί το κυριο μερος της αγωγής σε ενα χρόνο..
Με λιγα λογια..μη περιμενετε πολλα από τους δικαστες..

22 Ιανουαρίου 2015, 09:24:37
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν από το διοικητικό εφετείο της Πάτρας, εκδικάστηκαν 2 μήνες μετά την κατάθεση της προσφυγής κατά της απόφασης της ΥΠΕ και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.
Η προσφυγή θα εκδικαστεί ίσως προς το τελος του 2015. Οι εφημερίες στο ΤΕΠ συνεχίζονται.

Λέξεις κλειδιά: ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΕΠ Τ.Ε.Π. 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
18 Απαντήσεις
13282 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2012, 17:37:33
από Argirios Argiriou
17 Απαντήσεις
10229 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2013, 07:53:37
από geocha
9 Απαντήσεις
4810 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2014, 21:10:06
από nart
11 Απαντήσεις
7543 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Οκτωβρίου 2013, 20:17:52
από esrgp
2 Απαντήσεις
3846 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2014, 10:43:50
από EzeΤΡΟΛ