Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 02:27:36

Αποστολέας Θέμα: Προφεσσόροι vs Ντοττόροι  (Αναγνώστηκε 5034 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Σεπτεμβρίου 2014, 14:06:30
Αναγνώστηκε 5034 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτριος


-Νίτσα : Τι νέα από το γιο σου το γιατρό κυρα Μαρία;
-Μαρία. Μόλις τέλειωσε το στρατιωτικό και περιμένει να κάνει την ειδικοτότητά του ως Γενικός Γιατρός  (σ.σ.καλο;).Εσένα η κόρη σου η Χημικός πως πάει;
-Νίτσα. Μόλις έκανε τα χαρτιά της για να ξεκινησει την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ Ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Τι καλά να ήταν ρεαλιστικός ο ανωτέρω  διαλογος.. Θες κυριέ/α μου να διοριστείς στο δημόσιο ως εκπαιδευτικός; τσακίδια στο σχολειο να μάθεις τη δουλειά στην πράξη υπό καθοδήγηση... θες ιδιωτικό σχολείο η φροντιστηριο;Με γεια σου με χαρά σου..πήξε! ιδιαιτερα; ακόμη καλύτερα..στο κάτω κάτω και η ιατρικη ειδικευση δεν είναι δια ροπάλου υποχρεωτική...
 Αλλά αυτη η αηδια με τον ΑΣΕΠ και ασκησεις επί χαρτου μόνο την ψηφοθηρία, την κακοδαιμονία της παιδείας και τα φροντιστήρια του ΑΣΕΠ εξυπηρετεί.
Κακά τα ψέματα..το μεγαλειο του καθηγητού δεν είναι οι τρομερές του γνώσεις όπως αυτές που αποκομιζουμε από τον παρόντα ιστότοπο. Είναι η παιδαγωγία  και  η ικανοτητα να κινηθεί στην τάξη και να δώσει τα πρεπούμενα.
  Τρομερές γνώσεις όχι ,αλλά μια ειδικευση ναι..όχι η γελοιότητα να δίνει το γιατροπαίδι πανελληνιες και να του κάνει στο σχολείο Βιολογία Κατευθυνσης ο Φυσικός ! επειδή η Υπηρεσία δεν (; ) έχει τον τρόπο να μετακινησει τον ΒΙΟΛΟΓΟ  από το γειτονικό σχολείο για 2 ώρες!
  Αλλά και πάλι μπορεί ο Φυσικός να διδάσκει επάξια την κατευθυνση και όλοι να στέκουν παναγίες και ο Βιολόγος να είναι τενεκές!
    Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα αλλάξουν πολλά.να υποχρεούται ο φοιτητής του Φυσικού λχ να παιρνει επιλογές Οργανική χημεια και βιολογία και παιδαγωνικά και να πηγαίνει να κάνει δειγματικές διδασκαλίες σε σχολεία...ο φοιτητής μέλλων γιατρός που πάει σε νοσοκομεία το κάνει για βόλτα; φυσικά και όχι!
  Να κάνει μετέπειτα πρακτική σε σχολεία όπως και στο εξωτερικό: Αυτό εδώ ειναι γυνασιο,εκείνο Λύκειο...η νομοθεσία είναι αυτή και αυτή οι δραστηριότητες αυτές και εκείνες...
να υπάρχει κόφτης από νωρίς...Και το ανθρωπινο σώμα με εικόνες έχει ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο..διατηρημένο στη φορμόλη όμως..εγώ ποτέ δεν θα μπορούσα να το σπουδάσω!

ΥΓ. Προβληματισμοί ενός σαρανταφευγα του στυλ μήπως "πηραμε τη ζωή μας λάθος";
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Σεπτεμβρίου 2014, 14:14:11 από Δημήτριος »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3382 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2014, 14:49:42
από Δημήτριος