Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 10:15:20

Αποστολέας Θέμα: Το επείγον και το τηλέφωνο στο ιδιωτικό ιατρείο  (Αναγνώστηκε 51156 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Νοεμβρίου 2014, 15:18:27
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

md


Ως παντρεμενη δυσκολευομαι να ''γραμματειοποιησω''τον συζυγο-οι ελληγνικη κοινωνια αποδεχεται μεν γυναικα ιατρο,αλλα οχι και με ανδρα γραμματεα!
Σ'αυτο το κομματι ζηλευω τους ανδρες συναδελφους

26 Νοεμβρίου 2014, 15:25:28
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Τι θα λέγατε για μια εκτροπή κλήσης σε τηλεγραμματεία;
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Νοεμβρίου 2014, 16:30:11 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

26 Νοεμβρίου 2014, 18:12:07
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το τηλ δεν το εχω κλεισει ποτε μου εδω και 2 χρονια  γιατι οντως αν καποιος σε χρειαστεί πραγματικά μπορεί να τον χάσεις(και κυριολεκτικά όχι μονο ως ασθενή).Αυτό που έκανα μερικές φορές (καποια μεσημερια που ακολουθουσαν ξενυχτι και δεν αντεχα αλλο) ήταν να δωσω το τηλ στην συζυγο για καμια ωρα και να λέει ότι ειναι η  γραμματεας μου(που ειναι)  και να μου περνά μόνο τα πολύ επέιγοντα.
Ομολογώ επίσης ότι  σε 2 περιπτωσεις ήμουν αποτομος και ζήτησα να μην με ξαναπάρουν τηλ αλλα ήταν και οι 2 ενοχλητικοί  και ανυπάκουοι ασθενεις ....ακούγεται μεν άσχημο αλλά ο καθένας μας έχει τα όρια του και ξερω ότι αν τα ξεπεράσω δεν θα μπορώ να προσφέρω σωστά τις υπηρεσίες μου.
 

Ας μην υπερτιμούμε τον ρόλο μας. Δεν πεθαίνει ο ασθενής επειδή δεν σε βρήκε στο τηλέφωνο. Δεν είναι χαζοί. Αν δεν σε βρουν θα απευθυνθούν κάπου αλλού π.χ. στο Νοσοκομείο ή σε Κέντρο Υγείας.

Αν και ιδιώτης κλείνω το κινητό μου αρκετές εβδομάδες τον χρόνο, με ηχητικό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που λέει πότε θα γυρίσω και που να απευθυνθούν στο μεσοδιάστημα. Πιστεύω ότι αυτές οι ελεύθερες εβδομάδες με κάνουν καλύτερο Ιατρό τις περιόδους που εργάζομαι.

Η αλήθεια είναι ότι οι γραμματείς μου, που ή η μια ή η άλλη, είναι πάντα στου Ιατρείο της εργάσιμες μέρες και ώρες, και που έχουν τελειώσει και οι δύο τετραετή σχολή Νοσηλευτικής, μπορούν και λύνουν πολλά προβλήματα.

Αλλά και όταν εργάζομαι συμβαίνει να χάνω μερικές κλήσεις που γίνονται σε ακατάλληλες ώρες. Δεν στεναχωριέμαι όμως και τόσο πολύ για αυτό. Σε όσο πιο ακατάλληλη ώρα δέχεσαι ένα τηλεφώνημα τόσο πιθανότερο είναι να πρόκειται για ασθενή που είναι "άλλα αντ' άλλων". Και συνήθως αυτοί δεν είναι "άλλα αντ' άλλων" μόνο προς τον Ιατρό τους αλλά και προς τον εργοδότή τους, προς την τράπεζά τους κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2018, 15:06:26 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Νοεμβρίου 2014, 18:17:47
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Το ίδιο πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει κι εγώ. Προσωπικά δεν έχω γραμματέα, αλλά μόνο ένα πρόγραμμα, που με διευκολύνει να κλείνω ραντεβού ενώ μιλώ με τον ασθενή έτσι ώστε κλείνοντας το τηλέφωνο να μην χρειάζεται να γράψω σε μπλοκάκια, κινητά κτλ με την εξαίρεση βέβαια νέου ασθενή για το ιατρείο οπότε δεν έχω τα στοιχεία του.
Το βασικό πρόβλημα για μένα δεν είναι τόσο τα ραντεβού ή τα πραγματικά επείγοντα, αλλά τα τηλέφωνα τσαμπέ "τηλεϊατρικής".
Αυτά θα μπορούσαν να φιλτράρονται από κάποια γραμματειακή υποστήριξη, αλλά αυτό θα απαιτούσε ένα κινητό τηλέφωνο κλειστό για όλους εκτός της γραμματείας.
Θα ήταν τέλειο αν μπορούσε ο ΕΟΠΥΥ να κλείνει τα ραντεβού για μας με βάση ωράριο, που θα μπορούσαμε να τροποποιήσουμε online (εγκαίρως φυσικά). Δεν θα είχαμε και την αμφισβήτηση από κάποιους για το πότε έχουμε ή δεν έχουμε ραντεβού ΕΟΠΥΥ.
Το ουσιαστικό θέμα της πραγματικής κάλυψης φυσικά και υπάρχει τουλάχιστον για τις πολυάσχολες ειδικότητες (πχ παθολόγους). Προσωπικά σπανιότατα έχω δωρεάν ραντεβού για κάτι επείγον αφού αυτό προϋποθέτει να έχει ακυρωθεί την τελευταία στιγμή κλεισμένο ραντεβού από τον περασμένο μήνα και υποθέτω ότι για τους περισσότερους κάπως έτσι πρέπει να είναι.

26 Νοεμβρίου 2014, 19:27:42
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Το βασικό πρόβλημα για μένα δεν είναι τόσο τα ραντεβού ή τα πραγματικά επείγοντα, αλλά τα τηλέφωνα τσαμπέ "τηλεϊατρικής".
...Θα ήταν τέλειο αν μπορούσε ο ΕΟΠΥΥ να κλείνει τα ραντεβού για μας με βάση ωράριο, που θα μπορούσαμε να τροποποιήσουμε online (εγκαίρως φυσικά). Δεν θα είχαμε και την αμφισβήτηση από κάποιους για το πότε έχουμε ή δεν έχουμε ραντεβού ΕΟΠΥΥ.
....σπανιότατα έχω δωρεάν ραντεβού για κάτι επείγον ...
   Δεν νομίζω η πλειοψηφία των συμβεβλημένων συναδέλφων να συμφωνεί μαζί σας για κλείσιμο των ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥυυυ (όπως Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Και σίγουρα αυτό δεν θα έλυνε ούτε τα τζαμπέ τηλεϊατρικής τηλέφωνα ούτε θα εξυπηρετούσε τα επείγοντα. Αντίθετα θα σας (και μας) δέσμευε...
   Τα τηλέφωνα τηλεϊατρικής σε μένα είναι ευτυχώς σπάνια και όχι σε ιδιαίτερα ακατάλληλες ώρες. Οι Π/Θ, Γ/Ι και Π/Δ απ' ότι ακούω υποφέρουν. Ίσως τις χειρουργικές ειδικότητες τις "σέβονται" περισσότερο (δεν ξέρω για τους Μ/Γ).

26 Νοεμβρίου 2014, 21:47:50
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Άραγε χρόνο χρέωση επιτρέπεται ;
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

26 Νοεμβρίου 2014, 21:50:27
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

md


Στην τελικη  εχει σχεση και με τα ορια που βαζει ο καθενας.Προσωπικα προτιμω να ''χασω'' καποιους ασθενεις απο το να χασω τον εαυτο μου και την ανθρωπια μου

27 Νοεμβρίου 2014, 09:12:56
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Έχω και την σύζυγο γιατρό στο ίδιο ιατρείο και το ιατρείο δουλεύει κάθε μέρα πρωι-βράδυ με μεγάλο όγκο ασθενών.
Προσωπικά, έχω περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους ασθενείς:
Έχω μια γραμματέα που την εμπιστεύομαι, και έχει αναλάβει αυτή τα ραντεβού, τα που βρίσκεται το ιατρείο, πως λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ, πως εκτελούνται οι τρίμηνες, κλπ.  Όποιος με πάρει για τέτοιο θέμα, τον στέλνω στη γραμματέα, και δεν το κουβεντιάζω. Βάζω κάθε σημείωση στο ηλεκτρονικό φάκελο για καθετί που μπορεί να χρειαστεί σε κάθε ασθενή και τελειώνει η υπόθεση. Θα υπάρξουν απορίες, θα υπάρξουν πράγματα που δεν μπορεί να τα χειριστεί, αλλά είναι η εξαίρεση. Εννοείται ότι τηλεφωνήματα τέτοιου είδους στο κινητό, παραπέμπονται στη γραμματέα και τέλος. Σαφώς, τα μηνύματα στο τηλέφωνο, βοηθούν στο να πάρει ο ασθενής οδηγίες τις ώρες που το ιατρείο είναι κλειστό, όπως είδατε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το θέμα της "τηλειατρικής" είναι ένα θέμα. Το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο και το απαντώ εκτός εάν για χ λόγους αδυνατώ να απαντήσω και στη μάνα μου. Τα γραφειοκρατικά τηλεφωνήματα είναι όπως είπα παραπάνω υπόθεση-παραπομπή 10 δευτερολέπτων. Σε ένα ασθενή που έρχεται στο ιατρείο, όλες του οι εξετάσεις καταχωρούνται στον ηλεκτρονικό φάκελο, τα φάρμακα έχουν "τραβηχτεί" από την συνταγογράφηση και είναι διαθέσιμα άμεσα. Δεν θα αρνηθώ να του απαντήσω σε κάποιο του πρόβλημα. Μπορεί να υπάρχει τσαμπατζιλίκι αλλά προσωπικά το θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω. Σε κάποιο ασθενή που δεν έχω τίποτα στα χέρια μου, είναι μάλλον επικίνδυνο να κάνω τηλεδιάγνωση και σχεδόν πάντα η οδηγία μου είναι να επισκεφτεί κάποιο γιατρό αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να επισκεφτεί εμένα.....
Το επόμενο βήμα που σκέφτομαι μόλις τελειώσω κάποια πράγματα που θέλω ακόμη να φτιάξω στον ηλ. φάκελο είναι μια εφαρμογή για το κινητό που να μου επιτρέπει να έχω το profil του ασθενή σε εφαρμογή στο κινητό, λαμβάνοντας στοιχεία από το ιατρείο.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Νοεμβρίου 2014, 09:56:05
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

VickyTe


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βάζω κάθε σημείωση στο ηλεκτρονικό φάκελο για καθετί που μπορεί να χρειαστεί σε κάθε ασθενή και τελειώνει η υπόθεση.
Συναδελφε τον ηλεκτρονικο φακελο τον εχεις φτιαξει μονος σου σε πχ word ή εχεις παρει ετοιμο προγραμμα?

27 Νοεμβρίου 2014, 10:19:46
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Κιοσές


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το επόμενο βήμα που σκέφτομαι μόλις τελειώσω κάποια πράγματα που θέλω ακόμη να φτιάξω στον ηλ. φάκελο είναι μια εφαρμογή για το κινητό που να μου επιτρέπει να έχω το profil του ασθενή σε εφαρμογή στο κινητό, λαμβάνοντας στοιχεία από το ιατρείο.

Μπορείς να εγκαταστήσεις το open EMR σε server και να μπαίνεις στον ιατρικό σου φάκελο από το κινητό μέσω web
Παιδιά στο μπροστινό κάθισμα μπορούν να  προκαλέσουν ατυχήματα
Ατυχήματα στο πίσω κάθισμα μπορούν να προκαλέσουν παιδιά.

27 Νοεμβρίου 2014, 10:33:03
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το επόμενο βήμα που σκέφτομαι μόλις τελειώσω κάποια πράγματα που θέλω ακόμη να φτιάξω στον ηλ. φάκελο είναι μια εφαρμογή για το κινητό που να μου επιτρέπει να έχω το profil του ασθενή σε εφαρμογή στο κινητό, λαμβάνοντας στοιχεία από το ιατρείο.

Μπορείς να εγκαταστήσεις το open EMR σε server και να μπαίνεις στον ιατρικό σου φάκελο από το κινητό μέσω web

O ηλεκτρονικός φάκελος που χρησιμοποιώ είναι windows προγραμμα γραμμένο σε object pascal (Delphi για τους γνωρίζοντες) και ενσωματώνει browser ώστε να κάνει "αυτόματα" συνταγογράφηση και λήψη συνταγών από το e-syntagografisi.gr όπως κάνουν τα medisto, med-express,easymed. Επιπλέον έχει διαχείριση ραντεβού, καταχώρηση αποτελεσμάτων εξετάσεων, σάρωση ή εξωτερική λήψη εικόνων και pdf, διαχείριση επισκέψεων, εισαγωγή ραντεβού στο e-dappy, εκτύπωσεις με report generator, και τώρα έχω αρχίσει να βάζω και medical calculators. Έχω ακόμη αρκετά να προσθέσω και να διορθώσω.
Ξέρω ότι θα ξενίσει, αλλά το λογισμικό αυτό το έχω γράψει εγώ. Είναι η νέα έκδοση του λογισμικού που είχα φτιάξει στο διδακτορικό μου.
Παρακολουθώ το openEMR αλλά θα ήθελα κάτι πιο γρήγορο και προσαρμοσμένο στις Ελληνικές συνθήκες.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Νοεμβρίου 2014, 12:15:26
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άραγε χρόνο χρέωση επιτρέπεται ;
   Έχω ακούσει ότι απο μια σχετική διερεύνηση του θέματος της χρονοχρέωσης (με 090 ή 901κλπ αριθμούς) παλιότερα (τουλάχιστον προ 5ετίας) απο κάποια ειδικότητα στη Λάρισα (που ταλαιπωρείται αρκετά τηλεφωνικά) υπήρξε νομικό πρόβλημα. Δεν συμφώνησαν να το κυνηγήσουν περεταίρω...
   Δεν ξέρω με τις αλλαγές στη νομοθεσία τελευταία, αν άλλαξε τίποτα...

16 Ιανουαρίου 2015, 00:26:47
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Elisavet


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άραγε χρόνο χρέωση επιτρέπεται ;
   Έχω ακούσει ότι απο μια σχετική διερεύνηση του θέματος της χρονοχρέωσης (με 090 ή 901κλπ αριθμούς) παλιότερα (τουλάχιστον προ 5ετίας) απο κάποια ειδικότητα στη Λάρισα (που ταλαιπωρείται αρκετά τηλεφωνικά) υπήρξε νομικό πρόβλημα. Δεν συμφώνησαν να το κυνηγήσουν περεταίρω...
   Δεν ξέρω με τις αλλαγές στη νομοθεσία τελευταία, αν άλλαξε τίποτα...

Και εγω αυτο ειχα ακουσει, περι νομικου κωλυματος...Το θεμα παντως παραμενει ενδιαφερον! Γνωριζει καποια/ος συναδελφος περισσοτερα? Θα προτεινατε να σταλει ενα mail προς το Νομικο Τμημα του Ιατρικου Συλλογου για διευκρινισεις?

14 Μαρτίου 2018, 09:44:10
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

GAD2


Δεν καταφερα ποτε να φτιαξω τηλεφωνο με χρονοχρεωση....
Από την αρχή του χρόνου εχω εφαρμόσει ένα νέο σύστημα.Το κινητο μου ειναι ανοιχτο μονο τις ώρες του ιατρειου ( 7-12 πρωι και 5-9 απόγευμα) και ποτέ άλλοτε.Το απαντα η γραμματεας και φιλτραρει αναλόγως.
Εχω διαπιστώσει τα εξής
1.Πολλοί γκρινιάζουν, αλλά τελικά όλοι βρίσκουν λύση
2.Ο κόσμος που έρχεται στο ιατρείο έχει αυξηθει γεωμετρικά , γιατι δεν υπαρχει πλέον τηλειατρική......
3.Ξεσκαρτάρουμε σταδιακά από ασθενείς κακής ποιότητας , αλλα χανουμε και καποιους καλούς
4.Η οικογενεια ειναι καπως καλύτερα......

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
8093 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2011, 16:39:09
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
6963 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2016, 18:45:16
από Αρχίατρος
1 Απαντήσεις
19664 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Αυγούστου 2018, 08:21:26
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
30853 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιανουαρίου 2019, 10:43:02
από sofis
4 Απαντήσεις
23287 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2022, 11:27:25
από Γιώργος Κανελλόπουλος