Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 16:41:42

Αποστολέας Θέμα: Η νέα σύνθεση του Υπουργείου Υγείας  (Αναγνώστηκε 49143 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Φεβρουαρίου 2015, 12:46:44
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Μέχρι πριν λίγο καιρό τα κενά σε γιατρούς ήταν 6000, τώρα έγιναν 5000 και σε ένα χρόνο θα γίνουν 3000 και μάλιστα χωρίς προσλήψεις.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

19 Φεβρουαρίου 2015, 16:28:59
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έλεος!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε αδυναμία να αποφασίσει για θέματα που έχουν οικονομικό κόστος βρίσκεται (και) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας, το υπουργείο δεν είναι σε θέση να αποφασίσει για κάλυψη των κενών που πιέζουν τη λειτουργία του συστήματος Υγείας.
Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ανδρέας Ξανθός με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).
Η πολιτική ηγεσία ανέφερε στους γιατρούς πως η όποια αναθεώρηση του προϋπολογισμού για την Υγεία θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Δαπάνη

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ξανθός, οι συνολικές δαπάνες Υγείας για το 2015 θα διαμορφωθούν ως εξής:
4,5 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
5,5 δισ. από τις εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία. :)
5,5 δισ. ευρώ από άμεσες πληρωμές των ίδιων των ασθενών.  :)
Οποιαδήποτε αύξηση στον προϋπολογισμό – φέρεται να είπε στους γιατρούς – εξαρτάται απόλυτα από τις διαπραγματεύσεις.
Παρόμοια στενότητα υπάρχει και με τις προσλήψεις. Εγώ μπορεί να θέλω 5.000 προσλήψεις – είπε ο κ. Κουρουμπλής – αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

Κενά

Η πολιτική ηγεσία γνωρίζει, πάντως, τα κενά, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν 15.000 κενές θέσεις μη ιατρικού προσωπικού (κυρίως νοσηλεύτριες, επιστήμονες και διοικητικοί υπάλληλοι), 5.000 γιατρών και 1.800 θέσεων για την Ψυχική Υγεία.

Στο ερώτημα των γιατρών για το τι θα γίνει τον Μάρτιο, μετά τη λήξη της θητείας των 1.000 συμβασιούχων με πρoγράματα vaucher στα δημόσια νοσομεία, ο Ανδρέας Ξανθός δεν απάντησε.
Ανέφερε μόνο ότι θα ενδιαφερθεί για την πληρωμή τους, καθώς οι συμβασιούχοι δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ.

ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.



Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να βελτιώσει την οργάνωση της Υγείας στην Ελλάδα ριζικά, πράγματα τα οποία  δεν κοστίζουν χρήματα:

Τα πιστοποιητικά θανάτου να γράφονται κατά προτίμηση ηλεκτρονικά μέσω του eΔΑΠΥ (και μόνο κατ'εξαίρεση με το χέρι) και να ενημερώνεται έτσι αυτόματα το taxis η εφορία και τα διάφορα ασφαλιστικά και υγειονομικά ταμεία.

Αυτό θα διευκόλυνε τους Ιατρούς αλλά θα βοηθούσε να μπει τάξη και στην δημόσια διοίκηση γενικότερα.

Η αναρρωτικές άδειες να γράφονται ηλεκτρονικά μέσω του eΔΑΠΥ.

Η συνταγογράφηση στους ξένους ασφαλισμένους με κάρτα ΕΚΑΑ να γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι εισηγητικές εκθέσεις για τα ΚΕΠΑ να γράφονται και να στέλνονται ηλεκτρονικά μέσω του eΔΑΠΥ.

Το ίδιο και τα πορίσματα των επιτροπών.

Στο e-syntagografisis να φαίνεται αυτόματα αν ο ασθενή δικαιούται ΕΚΑΣ ή όχι.

Οι κόκκινες συνοδευτικές συνταγές ναρκωτικών να καταργηθούν ( τι νόημα έχουν από την στιγμή που συνταγογράφηση είναι πλέον ηλεκτρονική) ;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Να υπάρχουν Fixed αλγορίθμοι για να ελαττώνουμε τις αιματολογικές εξετάσεις.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Μαρτίου 2015, 13:29:58
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ



Περίπου το 51% των μηνιαίων προϋπολογισμών των νοσοκομείων περικόπτεται από το Μάρτιο, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ως μέρος των «αιματηρών οικονομιών» σε όλο το δημόσιο τομέα που έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρουσιάζοντας σχετικά έγγραφα από το υπουργείο Υγείας, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 οι συνολικές πιστώσεις για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων είχαν ανέλθει σε 99,74 εκατ. ευρώ, για τον Μάρτιο του 2015 εγκρίθηκε η εκταμίευση συνολικού ποσού 43,353 εκατ. ευρώ.

Στον αντίστοιχο προϋπολογισμό, σύμφωνα με το Βήμα, προεβλέπετο αρχικά η εκταμίευση περίπου 87,727 εκατ. ευρώ.

Ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος περιορισμός των κρατικών δαπανών, οι οποίες θεωρείται ότι θα ισχύσουν και σε άλλα υπουργεία, σχετίζεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, με τον στόχο επιμηκυνθεί η περίοδος που το κράτος θα μπορεί να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες χωρίς δανεισμό.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται, καταβάλλεται προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθούν στο ΔΝΤ.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Μαρτίου 2015, 10:36:02 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Μαρτίου 2015, 10:37:20
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
Δεν κόβεται η χρηματοδότηση των νοσοκομείων στο μισό διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας σε δημοσίευμα.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα με θέμα «Δραματικές Περικοπές στη Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων», είναι εσφαλμένη η αναφορά περί μείωσης στους μηνιαίους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων από τον μήνα Μάρτιο κατά 51%.

Όπως εξηγεί : «Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για το έτος 2015 οριοθετήθηκαν από την προηγουμένη κυβέρνηση με συνολικό ποσό δαπάνης 1.388.587.994 € για: φάρμακα, υγειονομικό υλικό, ορθοπεδικό υλικό, αντιδραστήρια, μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού, υπηρεσίες (outsourcing) και λοιπές, τη στιγμή μάλιστα που το αντίστοιχο ποσό για τον προϋπολογισμό το 2014 ήταν στα 1.618.000.000 €.. Η κατανομή του ποσού αυτού ανά ΔΥΠΕ αποφασίσθηκε στην 43η απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ στις 6/10/2014 και κατανεμήθηκε στα νοσοκομεία κάθε ΔΥΠΕ με απόφαση των διοικήσεων των ΔΥΠΕ».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι οι αγορές των νοσοκομείων του μηνός Ιανουαρίου 2015, ανήλθαν στα 87,7 εκ. € στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες επικουρικού προσωπικού και πρόσθετων αμοιβών οι οποίες βαρύνουν τα έσοδα των νοσοκομείων.

Από τα απολογιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου (υπόλοιπα λογαριασμών σε τράπεζες) προκύπτει ότι τα νοσοκομεία έχουν ταμειακά διαθέσιμα 31/1/2015 258,5 εκ. € και εξ αυτών δεσμευμένα 93,4 εκ. € , δηλαδή προς διάθεση 165,1 εκ. € .

«Εκτιμώντας την ταμειακή κατάσταση κάθε νοσοκομείου (υπόλοιπα τραπεζών), για τις αγορές του μηνός Ιανουαρίου 2015 χρηματοδοτήθηκαν στο σύνολο των δαπανών τους τα νοσοκομεία με μικρό ταμειακό υπόλοιπο όπως το ΚΑΤ, της Μυτιλήνης, το Χατζηκώστα των Ιωαννίνων κ.α. Συνεπώς δεν υπάρχει νοσοκομείο ακάλυπτο ως προς την πληρωμή των υποχρεώσεών του σε προμηθευτές» τονίζει ο υπουργός Υγείας.

Η συνολική χρηματοδότηση για τις αγορές Ιανουαρίου 2015 ανήλθε στα 43,3 εκ. € και τα υπόλοιπα θα αποδοθούν στα νοσοκομεία που οφείλονται, όταν αυτά πληρώσουν στους προμηθευτές τα χρήματα που διαθέτουν στις τράπεζες από προηγούμενες χρηματοδοτήσεις, εξηγεί και καταλήγει: «Κατόπιν των ανωτέρω, είναι σαφές ότι το δημοσίευμα στερείται βάσης, αφού ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός των νοσοκομείων δεν εξαρτάται από το ποσό της χρηματοδότησης για τις αγορές του μηνός Ιανουαρίου, τουναντίον η χρηματοδότηση νοσοκομείων με υψηλά υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς μετατρέπει αυτά σε «τράπεζες».

Να σημειωθεί πως ο τέως υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης είχε επίσημα καταθέσει στον προϋπολογισμό του έτους 2015 μειωμένα κονδύλια για τα νοσηλευτικά ιδρύματα κατά 1560 εκατ. ευρώ ένα θέμα που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Πάντως το χθεσινό δημοσίευμα έκανε το πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να μιλήσει για πιθανό λουκέτο στα δημόσια νοσοκομεία τους επόμενους τρεις μήνες.
Η αναφορά του στο δημοφιλές twitter είναι ενδεικτική.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Μαρτίου 2015, 22:24:41
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συστήματα πιέσεων και «μνημονιακά πιράνχας στην Υγείας κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δέχεται «πιέσεις από θεούς και δαίμονες». (Βεελζεβούλ, Λούσιφερ, Μεφιστοφελή κ.λπ.)
«Τα συστήματα εκεί μέσα έχουν πάθει πανικό, θα αποσταθεροποιηθούν πλήρως», είπε ο κ. Κουρουμπλής προσθέτοντας: Δεν μπορώ να σας πω τί πίεση δέχομαι για έναν έλεγχο που έχω διατάξει, ο έλεγχος όμως θα γίνει».
                                                         
«Έχουμε συνεχώς θέματα,», τόνισε, «θα πρέπει να μας εξηγήσουν κάποιοι πώς έβαζαν υπογραφές. Πώς μπορείς να δώσεις σε κάποιον 700 χιλιάδες να γράψει έκθεση για το φάρμακο; Τί έγραψε; Τη διατριβή του αιώνα; 10 εκατομμύρια θα πάρει γερμανική εταιρεία για να φτιάξει εδώ το σύστημα, τη στιγμή που δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό έδαφος, μόνο σε αφρικανικό. Υπηρεσιακοί παράγοντες πιεζόντουσαν για να βάλουν υπογραφή και δέχθηκαν μόνο να το κάνουν για μια προκαταβολή. Δέχομαι πιέσεις από θεούς και δαίμονες για τον έλεγχο που έχω διατάξει», κατέληξε.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε επίσης την πρόσληψη χιλίων γιατρών στο ΕΣΥ έως τον Απρίλιο, ενώ είπε ότι καθιερώνεται και η ετήσια εξειδίκευση νοσηλευτών επ' αμοιβή για 3 χιλιάδες νέους.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Μαρτίου 2015, 22:30:09 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Μαρτίου 2015, 14:52:17
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
03-03-2015.

Ποιες αρμοδιότητες έδωσε στον Ανδρέα Ξανθό ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Μαρτίου 2015, 16:02:52 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Μαρτίου 2015, 21:37:14
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόεδρος αναλαμβάνει η Κατερίνα Αντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος η Δέσποινα Μακριδάκη που είναι κλινικός φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, νοσοκομειακός φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ και διευθύντρια του ενοποιημένου φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ».

Στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) πρόεδρος αναλαμβάνει η Πετρούλα Σαρτζετάκη, δικηγόρος και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille.

Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τη θέση του προέδρου παίρνει ο Ανδρέας Καραμπίνης, καθηγητής επείγουσας Ιατρικής ΕΚΠΑ και συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ του Ωνασείου.

Στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τοποθετούνται , πρόεδρος ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ???, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Πανταζής, δικηγόρος- κοινωνιολόγος.

Στην Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες, πρόεδρος ορκίσθηκε ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής φαρμακολογίας και κλινικής φαρμακολογίας, στο Τμήμα Iατρικής, Α.Π.Θ., ενώ στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, τοποθετήθηκε πρόεδρος ο Ιωάννης Φίλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Απριλίου 2015, 11:30:46
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σαφή τοποθέτηση υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας κάνει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7η Απριλίου)

Στα βήματα της …αριστεράς φαίνεται ότι αρχίζει σιγά σιγά να βαδίζει και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος μάλιστα κατηγορείται από την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν τηρεί της γραμμές του κόμματος.

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Υγείας τάσσεται υπέρ της στήριξης του δημοσίου συστήματος αφήνοντας σαφείς αιχμές για το τι μέλλει γενέσθαι για τον ιδιωτικό. Και αυτό παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας είναι συμπληρωματικός.

«Σε μια εποχή που επιχειρείται η εξιδανίκευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιλογή πρωτίστης σημασίας για τη σημερινή κυβέρνηση είναι η υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της Υγείας και η ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση κάθε πολίτη στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Σε μια εποχή που τα δημόσια συστήματα Υγείας δοκιμάζονται, οφείλουμε να εργαστούμε αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τις συλλογικές αξίες που υπηρετούν τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Και βέβαια η τοποθέτησή του αυτή έρχεται σε μια εποχή όπου οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικότερα οι ιδιωτικοί φορείς της Υγείας που συνεργάζονται με τον δημόσιο τομέα, είναι σε έντονη ανησυχία και εξαιτίας της έλλειψης ρευστού στην αγορά αλλά και των καθυστερήσεων αποπληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ.
Μια ανησυχία που έχει «παγώσει» την αγορά και όχι αδικαιολόγητα αν σκεφτεί κανείς ότι και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει πως τα μειωμένα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ φθάνουν οριακά έως τον Οκτώβριο.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Απριλίου 2015, 17:57:45
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
(από το BHMAWeb)

Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για πρόσληψη 4.500 υγειονομικών

«Το σύστημα υγείας πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και να είναι προσπελάσιμο σε όλους ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού, όταν είχε επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας, για την πρόσληψη 4.500 υγειονομικών. Σε αυτούς - σημείωσε - προστίθενται άλλοι 1.500 επικουρικοί γιατροί με διετείς συμβάσεις. Επίσης, ανέφερε ότι επεξεργάζεται σχέδιο για την πρόσληψη 500 γιατρών και νοσηλευτών που θα καλύψουν τα κενά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος ανέφερε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις, και σημείωσε ότι με μνημονιακούς προϋπολογισμούς  - έναν από τους οποίους χειρίζεται και η σημερινή κυβέρνηση - δεν μπορεί να υπάρξει αξιοπρεπές σύστημα υγείας. Πρόσθεσε ότι προς το τέλος του χρόνου θα ζητήσουμε συμπλήρωση στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος τόνισε ότι όταν οι δημόσιες δαπάνες υγείας βρίσκονται στο 4,3% του ΑΕΠ, τη στιγμή μάλιστα που ο μέσο όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι 7%, δεν μπορείς να μιλάς για σωστή δημόσια υγεία. Χρειάζεται αύξηση του προϋπολογισμού, είπε.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών) κ. Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρθηκε στα προβλήματα των Νοσοκομείων που επιδεινώθηκαν την τελευταία πενταετία, αλλά και στα εμπόδια συναντούν οι ανασφάλιστοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι - όπως είπε - ανέρχονται σε 2,5 εκατομμύρια.

 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Σεπτεμβρίου 2015, 12:28:06
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο Π.Κουρουμπλής θα διαδεχτεί... τον εαυτό του όπως όλα δείχνουν μιας και κανείς δεν θέλει να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας πλην του ιδίου, κάτι που έγινε και τον Γενάρη. Από το πρωί όλα τα sites τον χρίζουν αδιαφιλονίκητο φαβορί για την Αριστοτέλους μαζί με τον τέως αναπληρωτή Α.Ξανθό. Εντός της ημέρας ή αύριο το πρωί θα γνωρίζουμε και επισήμως...

FARMAKOPOIOI
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Σεπτεμβρίου 2015, 10:14:25
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις θα πρέπει να ακολουθήσει ο νέος υπουργός Υγείας μόλις καθίσει στην καρέκλα του υπουργείου της οδού Αριστοτέλους.
Θα πρέπει να ακολουθήσει δηλαδή συγκεκριμένες προτεραιότητες που έχουν τεθεί από…ψηλά.
Ειδικότερα, με βάση τις οδηγίες αλλά και τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει και προεκλογικά για το τι θα πρέπει να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα στην Υγεία, ο υπ.Υγείας θα πρέπει:

1) Να κλείσει το θέμα του rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) για τα φάρμακα. Μια υπόθεση που είχε μείνει στη μέση καθώς δε θεωρείται προαπαιτούμενο για τους δανειστές αλλά από αυτό θα κριθεί το θέμα της κατάργησης του «5ευρω» στα νοσοκομεία.
Ένα θέμα που έχει βάλει πολύ ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως για την προώθηση του νέου rebate (rebate με βάση τον όγκο των πωλήσεων) για τις φαρμακευτικές εταιρείες, θα χρειαστεί διάταξη νόμου έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στοHealthReport.gr ώστε να διασφαλιστεί και η τήρησή του.
Εξάλλου και το προηγούμενο διάστημα που πήγε να προωθηθεί το νέο rebate είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από τον ΕΟΠΥΥ για μια απλή υπουργική απόφαση, λένε οι ίδιες πηγές του healthreport.gr.
Από τα 139 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθεί από το rebate τα 40 εκατ. θα αποτελέσουν τα ισοδύναμα για το «5ευρω» των νοσοκομείων ώστε να μην επανέλθει.
Ενώ ένα τμήμα των κονδυλίων θα διατεθεί για να ελαφρυνθεί η συμμετοχή στις ασφαλιστικές εισφορές για το φάρμακο των οικονομικά αδυνάμων.
Η συμμετοχή δηλαδή θα προσδιορίζεται με βάση τα εισοδήματα ειδικά για όσους έχουν πολλά χαμηλά.

2) Εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία ώστε ταακριβά φάρμακα για τους βαριά πάσχοντες να χορηγούνται από τα νοσοκομεία και όχι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Πρόκειται για μια ρύθμιση που θεωρείται ότι βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες και του Αλέξη Τσίπρα δεδομένου ότι σήμερα οι βαριά πάσχοντες βασανίζονται αναζητώντας τα φάρμακά τους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τη στιγμή που δεν διατίθενται από τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα.

3) Ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να προωθήσει άμεσα και το θέμα των συμβάσεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Συμβάσεις για τη διάθεση κρεβατιών σεΜονάδες Εντατικής Θεραπείας σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά και γιαακτινοθεραπείες επίσης σε ιδιωτικά κέντρα και κλινικές.
Η υπόθεση προωθείται ήδη μέσω ΕΟΠΥΥ και θα πρέπει να επιταχυνθεί ώστε να μην βρίσκονται σε αναμονή καρκινοπαθείς για ακτινοθεραπεία για μήνες στο ΕΣΥ, λένε στελέχη της Κουμουνδούρου στο HealthReport.gr. Αυτό θα αλλάξει και την εικόνα του τομέα της Υγείας δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, λένε τα ίδια στελέχη.
(Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα γίνονται οι ακτινοθεραπείες στον ιδιωτικό τομέα αλλά και για τα κρεβάτια εντατικής).

Οι τρεις πρώτες αυτές κινήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα μέσα Οκτωβρίου ώστε να ελαφρυνθούν άμεσα οι ασθενείς λέγεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε εντός του Οκτωβρίου καταφθάνουν και οι Δανειστές για να διαπιστώσουν πως τα πάει η νέα κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα αλλά και την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Σεπτεμβρίου 2015, 19:32:17
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Τηλεφωνο από τον Πρωθυπουργό έλαβε πριν από λίγο ο Ανδρεας Ξανθός.

Συμφωνα με ασφαλείς πληροφοριες του Virus, ο κ. Ξανθός τοποθετείται στη θέση του Υπουργού Υγειας.

Σε αναζήτησή Αναπληρωτη υπουργού βρίσκεται τωρα ο Αλεξης Τσιπρας, ο οποίος φέρεται να έχει σημειώσει ένα συγκεκριμένο όνομα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από το ΕΣΥ, χωρίς να έχει κλείσει, όμως.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Σεπτεμβρίου 2015, 12:21:45
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Όλα κλειδώνουν και τίποτα δεν γίνεται...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (εμείς δε παίρνουμε τίποτα εκτός απο το 3ο ...μνημόνιο)
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μοιράστηκαν τελικώς οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.
Επισήμως πάντως αναμένεται να εκδοθούν εντός των ημερών σε ΦΕΚ. Ήδη όμως το «δίδυμο» των Κρητικών έχει αρχίσει να ενημερώνεται πλήρως για τα θέματα.

Τι παίρνει ο Αν.Ξανθός
 Όπως έγραψε το HealthReport.gr, (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος), τη φαρμακευτική πολιτική αναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
  Αναμένονται μάλιστα σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, σημαντικές αλλαγές που είναι άγνωστο εάν θα ευνοήσουν την φαρμακευτική αγορά.
  Επίσης ο Ανδρέας Ξανθός αναλαμβάνει το θέμα των προσλήψεων στα νοσοκομεία και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα, το κομμάτι της ψυχικής υγείας, καθώς και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και το ΠΕΔΥ.
   Πάντως στο κομμάτι της ΠΦΥ έναν ρόλο αναμένεται να έχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Τι αναλαμβάνει ο Π.Πολάκης
  Ο άλλος Κρητικός της οδού Αριστοτέλους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναμένεται να αναλάβει το βαρύ φορτίο του ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, τις διοικήσεις αυτών, τον τομέα των προμηθειών, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΠΥ καθώς και τους λεγόμενους «ράμπο» υγείας το ΣΕΥΥΠ.
   Ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικές συσκέψεις για να οργανωθούν οι αλλαγές που θα προωθηθούν άμεσα, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στο προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων ώστε να πληρώνονται στην ώρα τους.

25 Σεπτεμβρίου 2015, 16:29:05
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Οι αρμοδιότητες των υπουργών Υγείας, το νέο χαρτοφυλάκιο του Γ. Μπασκόζου και η πιθανότητα ενοποίησης των δύο γενικών γραμματειών.

Μαζί θα μοιραστούν το βαρύ χαρτοφυλάκιο των νοσοκομείων οι δύο άνδρες του υπουργείου Υγείας κ.κ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενώ το φάρμακο φαίνεται ότι κατευθύνεται στα χέρια του υπουργού Υγείας.
Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Η ισορροπία 50 50 είναι θετική, σχολιάζουν παράγοντες του χώρου, καθώς και οι δύο Κρητικοί γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα, τα ελλείμματα αλλά και τα δυνατά σημεία του ΕΣΥ, και είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να δώσουν άμεσα λύσεις.
Άλλωστε η θητεία τους επί πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, ως μικροβιολόγος ο κ. Ξανθός και ως εντατικολόγος ο κ. Πολάκης, αλλά και στον συνδικαλισμό, είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει καρπούς.
Εν τω μεταξύ, ακόμη πιο ευρύ χαρτοφυλάκιο αναμένεται να έχει και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, ενώ άλλες ασφαλείς πληροφορίες, κάνουν λόγο για ενδεχόμενη ενοποίηση των δύο γενικών γραμματειών.
Το επιπλέον χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο κ. Μπασκόζος, είναι η εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας.
Ο γ.γ έχει ακόμη το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Υγείας, της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των Διεθνών Σχέσεων. Ως επικεφαλής Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μπασκόζος θα ασχοληθεί το προσεχές διάστημα ακόμη πιο εντατικά με το προσφυγικό ενώ είναι φανερό ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο είναι γεγονός, ότι από την πρώτη στιγμή, στάθηκε πολύ κοντά και αρωγός σε όλους τους μετανάστες, δίνοντας πρακτικές λύσεις και συμβάλλοντας ώστε να γίνει σωστή διαχείριση του τεράστιου αυτού υγειονομικού ζητήματος.
Στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση εμπίπτει το ζήτημα του Υγειονομικού Χάρτη το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους, όπως εκτιμά ο κ. Μπασκόζος. Στο κομμάτι αυτό επίσης, εμπίπτουν τα Θεραπευτικά Πρωτοκόλλα – ετοιμάζονται ήδη 25 νέα μέχρι τέλος του 2015 – καθώς και η Επιτροπή Ελέγχου φαρμακευτικής δαπάνης.
Επίσης ο γενικός γραμματέας βρίσκεται επικεφαλής και της ΑΕΜΥ, η οποία εμπλέκεται με το νοσοκομείο Σαντορίνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος Πολάκης δεσμεύθηκε προς τον κ. Μπασκόζο, να προχωρήσει άμεσα η λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης.
Να θυμίσουμε ότι τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, είχε ανακοινώσει ο κ. Μπασκόζος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 20 Αυγούστου στο νησί.
Ειδικότερα, την δήλωση αυτή μετέφερε ο κ. Μπασκόζος προς τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θήρας πατέρα Νικόλαο Σιγάλα. Το νοσοκομείο, θα λειτουργήσει με δημόσιο χαρακτήρα και σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας).
Διαβάστε ακόμη:
Δέσμευση Μπασκόζου για άμεση έναρξη του νοσ. Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα & σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ
Η ελπιδοφόρα επανεκκίνηση στο υπ. Υγείας και οι πρώτες δυσκολίες: Τα νοσοκομεία στεγνά από υλικά...
Νέο συμβόλαιο τιμής στο υπ. Υγείας - Ξανθός: Διαρκής ο κίνδυνος λειτουργικού μπλακάουτ στο σύστημα - Πολάκης: Δεν χρειαζόμαστε διάβασμα
Ανδρέας Ξανθός: Η αριστερή ιδεολογία που θέλει να τιθασεύσει το Τρίτο Μνημόνιο χάριν της υγείας


Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Σεπτεμβρίου 2015, 19:44:43
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι αρμοδιότητες των υπουργών Υγείας, το νέο χαρτοφυλάκιο του Γ. Μπασκόζου και η πιθανότητα ενοποίησης των δύο γενικών γραμματειών.......
  Δύο είναι τα ενδεχόμενα: ή διαφωνούν γιατί τον θέλουν πολύ (τον ΕΟΠΥΥΥ) ή γιατί δεν τον θέλει κανένας. Διαλέχτε.
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι δύο ισχυροί άνδρες του Υπουργείου Υγείας προσπαθούν από τα πρώτα 24ωρα να λύσουν το γρίφο της κατανομής των αρμοδιοτήτων. Αν και η ανάθεση συγκεκριμένων τομέων ήταν, μάλλον, προφανής από την αρχή, για κάποιους άλλους «η μπίλια δεν έχει κάτσει», ακόμα.

Η σοβαρότητα και πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Υγεία στο σύνολο της είναι εμφανής και στις πολύωρες συζητήσεις που λέγεται πως έχουν ο Ανδρέας Ξανθός με τον Παύλο Πολάκη.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες τα σοβαρότερα φαίνεται πως έχουν αποσαφηνιστεί. Ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να αναλάβει το Φάρμακο, όπως είχε εκτιμήσει το Virus, ενώ ο Ανδρέας Ξανθός φέρεται να διατηρεί και την Ψυχική Υγεία, καθώς και το κομμάτι των προσλήψεων στο Σύστημα Υγείας.

Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, πλην των προσλήψεων, δηλαδή, αναμένεται να είναι αρμοδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Αν και οι δύο άνδρες δεν φέρονται να έχουν καταλήξει στο θέμα του ΕΟΠΥΥ, η αρμοδιότητα του Οργανισμού είναι, αυτή τη στιγμή, πιο κοντά στον Π. Πολάκη, όπως και οι Προμήθειες.

Τα παραπάνω φέρονται να είναι και οι τομείς για τους οποίους Ξανθός και Πολάκης έχουν, έως τώρα, μοιράσει. Ανοικτές παραμένουν οι αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΑ, του ΚΕΣΥ, αλλά και του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ.

Σε κάθε περίπτωση, το παζλ  ??? αναμένεται να λυθεί εντός της εβδομάδας ή σε κάθε περίπτωση κοντά στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης. (γιαβάς-γιαβάς)

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
50065 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Απριλίου 2009, 14:28:55
από Argirios Argiriou
24 Απαντήσεις
78159 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2019, 23:36:20
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2392 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2011, 22:52:05
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
37422 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιανουαρίου 2015, 00:12:17
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
9223 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2017, 02:23:14
από Argirios Argiriou