Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 05:27:02

Αποστολέας Θέμα: Χανιά: Έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής μετά από ρατσιστική επίθεση  (Αναγνώστηκε 8578 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Μαρτίου 2015, 14:29:28
Αναγνώστηκε 8578 φορές
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά. Νεαροί που φέρονται να πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν λεκτικά σε βάρος μεταναστών και τραυμάτισαν έναν πολίτη που επιχείρησε να υπερασπιστεί τα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης. Στη συνέχεια, ομάδα αγνώστων εξαπέλυσε επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ομάδα νεαρών επιτέθηκε φραστικά σε μετανάστες που βρίσκονταν στην Σπλάντζια Χανίων και όταν ένας γιατρός που περνούσε από το σημείο το αντιλήφθηκε, τους ζήτησε το λόγο. Λίγη ώρα αργότερα και αφού οι νεαροί είδαν τον γιατρό να κινείται μόνος του πεζός στην οδό Δασκαλογιάννη, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί και τον ξυλοκόπησαν χρησιμοποιώντας κάποιο αντικείμενο. Στη συνέχεια οι  δράστες, μπήκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Η άναδρη επίθεση σε βάρος του γιατρού*, είχε ως συνέπεια ο τελευταίος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, την επίθεση ακολούθησε αυθόρμητη συγκέντρωση αλληλεγγύης, από την οποία ομάδα φέρεται να αποσχίστηκε και να κατευθύνθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, Η ομάδα μπήκε στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης και προκάλεσε υλικές ζημιές στο χώρο.

Την ίδια ώρα, άγνωστοι, κατευθύνθηκαν προς το «Μουσείο της Εθνικής Ελλάδας» του συλλόγου «Γαλανόλευκος Φάρος», προκαλώντας και εκεί υλικές ζημιές.


*Φανταζεστε ποιος είναι ο συνάδελφος που είχε τα κότσια να τα βάλει με τους φασίστες, πρόσωπο με πρόσωπο κι όχι μέσα από blog ή με την προστασία άλλων.
Οι πληροφορίες μου λένε (και είναι έγκυρες) ότι δεν νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, αλλά η κατάσταση του δεν εμπνέει κίνδυνο.

Ο κλακαδόρος

« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαρτίου 2015, 20:27:19 από Απόστολος Βασιλείου »

26 Μαρτίου 2015, 18:57:35
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Να ευχηθούμε περαστικά στον συνάδελφο και συμφορουμιστα Δημήτρη.
Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία έχει τραβήξει σε ολισθηρό μονοπάτι .

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαρτίου 2015, 19:00:18 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

26 Μαρτίου 2015, 21:56:24
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


«Από ότι μου είπαν είναι και κάτοικοι Ακρωτηρίου. Τι να πω; Είναι τραγικό! Μπορεί να έχω περιθάλψει τους γονείς, τους παππούδες, τους συγγενείς τους!»

 :-X :-X :-X

26 Μαρτίου 2015, 23:20:23
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Περαστικά.

Είναι προφανές ότι ο συνάδελφος βρέθηκε at the wrong place, the wrong time.

Δεν νομίζω να ήθελαν να κτυπήσουν ιατρό...

27 Μαρτίου 2015, 07:47:40
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

nkf100



27 Μαρτίου 2015, 08:28:22
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι προφανές ότι ο συνάδελφος βρέθηκε at the wrong place, the wrong time.
Δεν νομίζω να ήθελαν να κτυπήσουν ιατρό...

Δεν νομίζω ότι η τυφλή βία και το μίσος που πρεσβεύει η συγκεκριμένη οργάνωση διακρίνουν επαγγέλματα ή σέβονται οτιδήποτε. Τώρα είναι πραγματικά υποτιμητικό για μας σαν κοινωνία, να υποστηρίζουμε ότι η ρατσιστική βία και τα  επακόλουθά της είναι θέμα λανθασμένου timing του θύματος. Μήπως να εκχωρήσουμε κάποιες γειτονιές της πόλης για κάποιες ώρες στη Χ.Α να ασκεί ελεύθερα τη δράση της ?

27 Μαρτίου 2015, 12:05:09
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Η ιατρική και πολιτική δράση του Δημήτρη είναι ευρέως γνωστή στα Χανιά - και πέραν αυτών. Ξέραν ποιον χτυπούσαν και γιατί.

27 Μαρτίου 2015, 13:20:59
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η ιατρική και πολιτική δράση του Δημήτρη είναι ευρέως γνωστή στα Χανιά - και πέραν αυτών. Ξέραν ποιον χτυπούσαν και γιατί.
   Αυτό το θεωρώ σίγουρο.
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος:
   Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα ωμής φασιστικής και ρατσιστικής βίας που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 25 Μαρτίου στα Χανιά. Με τη γνωστή ύπουλη και άνανδρη τακτική της αιφνιδιαστικής επίθεσης πολλών  εναντίον ενός, συμπολίτες μας μετανάστες λοιδορήθηκαν και προπηλακίστηκαν. Για μια ακόμη φορά σεσημασμένα -από ό,τι λέγεται- για παρόμοιες δράσεις άτομα, επέλεξαν την εμπνεόμενης από τη Χρυσή Αυγή μέθοδο του τραμπουκισμού ενάντια σε μετανάστες, κηλιδώνοντας την εθνική μας επέτειο.
   Θύμα της παραπάνω επίθεσης υπήρξε αυτή τη φορά και ο γνωστός για τη δράση του στα κινήματα αλληλεγγύης αλλά και την πολύτιμη ιατρική προσφορά του στην κοινότητα Γενικός Ιατρός Δημήτρης Μακρέας. Απρόκλητα, πισώπλατα και αιφνιδιαστικά χτυπήθηκε με στυλιάρι στο κεφάλι  και κατόπιν γρονθοκοπήθηκε από τέσσερα νεαρά άτομα μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γυναίκας του. Κατέληξε ημιαναίσθητος στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, φέροντας πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.
   Μόνος λόγος της επίθεσης η γνωστή ειρηνική αντιρατσιστική δράση του γιατρού και η παρουσία του πλησίον του Στεκιού Μεταναστών. Έτσι απλά. Την ξεδιαντροπιά του περιστατικού αυτού επιτείνει και το γεγονός ότι οι δράστες προέρχονται μάλλον από την περιοχή του Ακρωτηρίου, η οποία εξυπηρετείται ιατρικώς από τον εν λόγω γιατρό. Κατά πάσα πιθανότητα ο γιατρός έχει δηλαδή ανά καιρούς περιθάλψει τους γονείς, τους παππούδες ή άλλους συγγενείς τους.
   Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές στα Χανιά, όπως αυτό της εκπαιδευτικού από τη Χαλέπα, η οποία δίδασκε μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες, όπου άγνωστοι της χάραξαν στο πρόσωπο τον αγκυλωτό σταυρό.
   Επειδή τα παραπάνω δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και επειδή κανένας δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται ασφαλής στους δρόμους των Χανίων, όσο τα άτομα αυτά κυκλοφορούν ανενόχλητα και ατιμώρητα, ζητάμε:
·         Την παραδειγματική καταδίκη των δραστών, όπως και όλων όσων εμπλέκονται σε κρούσματα φασιστικής και ρατσιστικής βίας στην πόλη των Χανίων
·         Το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά
·         Τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την αναγνώριση ιθαγένειας στα παιδιά τους
·         Την παρουσία όλων μας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12:00 στην Αγορά των Χανίων με αφορμή το παραπάνω περιστατικό

28 Μαρτίου 2015, 00:50:19
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Ο τραυματισμός του είναι σοβαρός και με εγκεφαλικά αιματώματα (δεν θυμάμαι ακριβώς τη φύση τους).
Ο Δημήτρης Μακρέας τούτες τις μέρες πλήρωσε με τον παρ’ ολίγον θανάσιμο τραυματισμό του τον αλτρουισμό που τον διακρίνει με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια που οι περισσότεροι προτιμούμε για να δείχνουμε την "ανθρωπιά" μας.
Ένα από τα «κρατούμενα» αυτών των «δημοκρατών» που του επιτέθηκαν άνανδρα, είναι σίγουρα και το θαρραλέο κείμενο που είχε γράψει στις 24/12/2013 προς τον Υ.Υ. με τον τίτλο «σημείωμα αυτοκτονίας» (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) και το οποίο -αν θυμάμαι καλά-είχε δημοσιεύσει και εδώ.

Ντροπή στους άνανδρους. Ντροπή στην πολιτεία που ζούμε.
Ντροπή και σ' εμάς που συχνά παρακολουθούμε απαθείς θεατές, ενθαρρύνοντας και υποθάλποντας τέτοια εκτρώματα.
Κουράγιο και περαστικά φίλε Δημήτρη
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

29 Μαρτίου 2015, 08:24:23
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Το νέο μήνυμα του Δημ. Μακρέα μετά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Χανιά.

"Θα ήθελα μ' αυτό το μήνυμα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι .
Μέσα σε 2 μέρες εγώ και η Δώρα, ο Βαγγέλης και η Μαργαρίτα, αλλά και πολλοί από εσάς, γίναμε αποδέκτες του πιο ακραίου μίσους από τη μια μεριά, αλλά και της πιο έντονης και γνήσιας αγάπης από την άλλη .
Σ αυτή την περιπέτεια δε μείναμε, δε νιώσαμε ούτε μια στιγμή μόνοι κι αβοήθητοι.
Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στη φασιστική κτηνωδία .  Ας γίνει αυτό το χτύπημα η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φασισμός ήρθε για να μείνει .
Η μάχη θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη .
Ας τη δώσουμε μαζί.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε έναν από εσάς

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Απριλίου 2015, 09:37:00
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αραγε εκ της πληθώρας των οργάνων που εκπροσωπούν τους γενικούς γιατρούς στην Ελλάδα πήρε κάποιο θέση;

Και το βίντεο της επίθεσης από τις κάμερες ασφαλείας (Φαίνεται μόνο το πρώτο χτύπημα στο 0:42).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 3 Απριλίου 2015, 09:43:47 από Απόστολος Βασιλείου »

13 Δεκεμβρίου 2018, 08:49:39
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Χανιά | Δικάζονται ξανά για τον άγριο ξυλοδαρμό του γιατρού.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό η επίθεση σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου του 2015.

Ένοχοι έχουν κριθεί δύο κατηγορούμενοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές 4 ετών και 10 μηνών στον πρώτο και 4 ετών στον δεύτερο, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης ενώ η δίκη είχε γίνει σε κλίμα μεγάλης έντασης....

Έτσι πάνω από 3,5 χρόνια μετά την άγρια και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος, οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θα μου πείτε ,πάνε πάνω από 5,5 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα και ακόμα τίποτα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Δεκεμβρίου 2018, 08:57:52 από GirousisN »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3019 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2008, 18:37:32
από Δημήτρης Μακρέας
1 Απαντήσεις
1944 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιουλίου 2016, 16:08:17
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
13911 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Φεβρουαρίου 2020, 22:04:10
από Argirios Argiriou