Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:17:03

Αποστολέας Θέμα: Ειδικευόμενοι στα άκρα.  (Αναγνώστηκε 117583 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Απριλίου 2015, 09:08:30
Αναγνώστηκε 117583 φορές
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα του 2015: Απλήρωτος, με 36 ώρες εργασίας συνεχόμενες και ωρομίσθιο 2,9 ευρώ!

Κάποτε το όνειρο όλων των γονέων ήταν να δούνε τα παιδιά τους γιατρούς. Ήταν το επάγγελμα που παρείχε κοινωνικό κύρος, χρήματα, καταξίωση. Σήμερα τα χαρακτηριστικά αυτά ανήκουν μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας…
Ο γιατρός σήμερα, ειδικά ο ειδικευόμενος, ζει πολύ διαφορετικά από ότι είχαν φανταστεί οι γονείς του, αλλά ακόμη και ο ίδιος.
Και οι περιγραφές που ακολουθούν ανήκουν στους ίδιους τους γιατρούς, τους ειδικευόμενους του Σισμανογλείου. Χωρίς βέβαια να σημαίνει πως οι υπόλοιποι είναι σε καλύτερη μοίρα. Ένα και το αυτό! Ότι δηλαδή καιρό τώρα φωνάζουν οι ειδικευόμενοι του Κινήματος Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ), οι ειδικευόμενοι του Ευαγγελισμού, του Λαϊκού, του Αγία Όλγα και πάει λέγοντας…
Ένας ειδικευόμενος δεν έχει τις εφημερίες για το παντεσπάνι του. Οι εφημερίες αποτελούν το 35% του μισθού του. Με αυτές ζει. Επιβιώνει. Εφημερίες, που πληρώνονται με 2,9 ευρώ την ώρα! ( ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ από το κατώτατο ημερομίσθιο των 26,2 Ε.)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και είναι να απορεί κανείς: τόσο αποτιμά άραγε η ελληνική πολιτεία την περίθαλψη των Ελλήνων ασθενών; Είτε με κυβέρνηση αριστεράς είτε δεξιάς, για το ελληνικό κράτος η ώρα του γιατρού αξίζει λιγότερο από ένα πακέτο τσιγάρα και σχεδόν όσο ένα κουτάκι τσίχλες…πολυτελείας.
Και το ζήτημα είναι πως οι ούτως ή άλλως υποαμειβόμενοι ειδικευόμενοι γιατροί, είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται ακόμη και 36 ώρες συνέχεια για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
Ήταν άλλωστε από τα πρώτα θύματα «κουρέματος» των μνημονίων αφού είδαν τους ήδη συρρικνωμένους μισθούς τους να κατρακυλούν περαιτέρω.
Και μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως τα χρήματα από τις δεδουλευμένες τους εφημερίες να κατατεθούν στους λογαριασμούς τους, είναι όμως ακόμη ασαφές τι θα γίνει με αυτές του 2015 καθώς το ταμείον είναι μείον…

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Απριλίου 2015, 11:59:30
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εξ' όσων θυμάμαι, αν και το 2009 δεν ήμουν ειδικεύομενος, και τότε δεν έπαιρναν πολύ μεγαλύτερες αποδοχές οι ειδικεύομενοι . Άντε 100-150€ παραπάνω.
Απλά τότε καταβάλλονταν κανονικά οι εφημερίες, για τις οποίες όντως αδυνατώ να καταλάβω γιατί η εκάστοτε κυβέρνηση τις θεωρεί κάτι extra το οποίο οι ειδικεύομενοι γιατροί δεν το πολυέχουν ανάγκη. Αυτό δικαιολογεί και νομιμοποιεί φυσικά τους ιατρούς να κάνουν επίσχεση. Ομιλούμε για εφημερίες 4 μηνών πλέον !

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν βλέπω ΠΟΤΕ τους ειδικεύομενους των ελληνικών νοσοκομείων να κυνηγούν το θέμα της μη-εκπαίδευσής τους.
Την ανυπαρξία logbook επεμβατικών πράξεων και χειρουργείων οι χειουργικές ειδικότητες κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Απριλίου 2015, 12:01:06 από kopritis »

23 Απριλίου 2015, 01:03:20
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Απ'ό,τι θυμάμαι, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησα ειδικότητα την εποχή του "πλούτου" (2003), οι εφημερίες καθυστερούσαν σταθερά στους πρώτους μήνες του κάθε έτους. Αυτό που είχα καταλάβει ήταν ότι αυτό γινόταν για διαδικαστικούς λόγους. Βεβαίως πάντα γίνονταν οι σχετικές κινητοποιήσεις παρ'ο,τι όλοι ήταν βέβαιοι ότι τελικά θα πληρωθούν. Κάποιες εξαιρέσεις υπήρξαν με περικοπές σε συγκεριμένα νοσοκομεία, αλλά ήταν η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας.

11 Οκτωβρίου 2015, 23:58:24
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Για μείωση κατά 50% του αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται μηνιαία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του ιδρύματος, Κώστας Βαφειάδης.
 
Ο γιατρός αποκάλυψε ότι από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών καθώς από τους τέσσερεις που διέθετε το νοσοκομείο, τρεις βρήκαν εργασία σε νοσοκομεία του εξωτερικού. (που είναι το περίεργο; )
 
Ο κ. Βαφειάδης πρόσθεσε ότι όλα τα έκτακτα χειρουργεία πραγματοποιούνται όμως υπάρχει καθυστέρηση σε άλλα προγραμματισμένα, με χρόνο αναμονής πλέον έως και τους τέσσερεις μήνες.
 
«Για το λόγο αυτό δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε και τις βάρδιες των εφημεριών από το τέλος του μήνα» (γιατί; εφημέρευαν μόνοι τους οι ειδικευόμενοι; ) δήλωσε ο κ. Βαφειάδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή καθώς οι γιατροί κάνουν το παν.

12 Οκτωβρίου 2015, 00:38:10
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Απορία: έδιναν χειρουργεία στους ειδικεύομενους κι αυτοί προτίμησαν (οι αχάριστοι  ;D ) τα νοσοκομεία του εξωτερικού για τα φράγκα ή μήπως κρατούσαν μόνο άγκιστρα κι έβγαζαν μόνο την λάντζα κι τις εφημερίες ;

Όταν ο Επιμελητής σου λέει "θα σου δώσω χειρουργείο μόνο αν κι όταν το αποφασίσω εγώ" κι δεν ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ όπως στο εξωτερικό, ποιά η άμυνα του ειδικεύομενου ;

Εύλογες ερωτήσεις που πρέπει να μας απαντήσει ο κ.Βαφειάδης.  :)

13 Οκτωβρίου 2015, 13:41:59
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Ο ιδιώτης γιατρός, Νίκος Ξυπολυτάς, διοικητής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου τα 3 τελευταία χρόνια των μνημονίων, έχει και άλλες φορές προκαλέσει με τον τρόπο που αντιδρά στις παρεμβάσεις και την αγωνία των γιατρών του νοσοκομείου για την κατάρρευση του και συνολικά για το δημόσιο σύστημα υγείας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Ο τρόπος που απευθύνεται σε συναδέλφους του, επιχειρώντας να τους τρομοκρατήσει, όπως έχουν καταγγείλει οι ίδιοι στο παρελθόν, μέσω των συλλογικών τους οργάνων, ή να τους απαξιώσει ως ανθρώπους και επιστήμονες, θεωρείται απαράδεκτος και ξεφεύγει από τα όρια που μπορεί να ασκηθεί ακόμη και στοιχειωδώς η διοίκηση.
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή μια ανακοίνωση των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου που επισημαίνουν την οριακή κατάσταση της λειτουργίας του νοσοκομείου αλλά και την εξοντωτική προσπάθεια των γιατρών, ο κ. Ξυπολυτάς απάντησε με νέες απαράδεκτες εκφράσεις, που δείχνουν, αν μη τι άλλο, ένα ύφος διοίκησης αυταρχικό και απαξιωτικό. Μάλιστα, γιατρός ο ίδιος, αναφερόμενος στους ασθενείς τους χαρακτήρισε... "κοινό"! Λες και το νοσοκομείο είναι κάποιο θέατρο με "κοινό" στην πλατεία...
Αφού επικαλείται το  "δικαίωμα" του "εντέλεσθαι", δεν απαντά απλώς σε όσα αναφέρουν οι γιατροί, αλλά με απαξιωτικές φράσεις (π.χ., τους ψέγει επειδή κάνουν "υποδείξεις" για το νοσοκομείο, λέγοντας ότι είναι θράσος αυτό, ενώ απευθυνόμενος στους ειδικευόμενος, τους αναφέρει ειρωνικά: "οι...ειδικευόμενοι"!
Και καταλήγει γράφοντας ότι αν δεν μπορούν να εργάζονται σε τέτοιους ρυθμούς, ας κάνουν ό,τι νομίζουν!
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα, για να καταλάβετε το ύφος του ιδιώτη διοικητή - γιατρού:
"Εάν αδυνατούν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες ,ας πράξουν ότι οι ίδιοι κρίνουν. Οι συνθήκες ήταν από πολλού χρόνου γνωστές, είναι δραματικά αντίξοες για όλους (και για το κοινό και για τη διοίκηση και για το Υπουργείο), αναμένεται να παραμείνουν αντίξοες ή και να ενταθούν ακόμη. Μαγικές συνταγές πάσης νόσου σαν της μακαρίτισας Γεωργίας Βασιλειάδου στις ταινίες του ’60 με μανόλαδο καμηλοπάρδαλης, στους σκληρούς καιρούς μας έχουν πάψει. Προ πολλού. Ανεπιστρεπτί.
Αρκεί πια με τους ειδικευόμενους που ολοένα και συχνότερα θέτουν εκτός των εργασιακών τους θεμάτων και ζητήματα εκτός αρμοδιότητας, τόπου και χρόνου.
Αρκεί πια. Επιτέλους"!

Η ανακοίνωση και η απάντηση
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια, από το  goodnet.gr την ανακοίνωση των ειδικευόμενων γιατρών και την απάντηση του διοικητή, αλλά και μια επιστολή ειδικευμένης γιατρού που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των ειδικευόμενων και αφήνει έκθετο το διοικητή, τόσο ως προς την ουσία, όσο και ως προς το ύφος του...
Για αφόρητη κατάσταση σε ένα νοσοκομείο που καταρρέει, με τους ειδικευόμενους γιατρούς να δουλεύουν πέραν των προβλεπόμενων από το νόμο ωρών, επί 32 ώρες συνεχόμενες και χωρίς πληρωμή για την υπερωριακή εργασία, κάνει λόγο ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Ο Σύλλογος αποδίδει ευθύνες στη διοίκηση του Ιδρύματος, την οποία κατηγορεί ότι αυθαίρετα και με αυταρχικό τρόπο χρησιμοποιεί τους ειδικευόμενους για να «μπαλώνει τρύπες του προγράμματος εφημεριών».Από την πλευρά του ο διοικητής Νίκος Ξυπολυτάς, απαντά πως σε σύγκριση με συναδέλφους τους στη Β. Ελλάδα, οι ειδικευόμενοι του Ρεθύμνου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και ισχυρίζεται πως είναι ψευδή τα όσα αναφέρουν για παράνομη και απλήρωτη υπερωριακή και καταναγκαστική εργασία.Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου ειδικευόμενων που ζητά μόνιμες λύσεις για τα προβλήματα του ιδρύματος από τη διοίκηση, λύση στην υποστελέχωση από το υπουργείο υγείας και ζητά από την ρεθυμνιώτικη κοινωνία να διεκδικήσει το νοσοκομείο που δικαιούται:«Το νοσοκομείο Ρεθύμνου καταρρέει. Αυτό είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε εδώ και χρόνια όσοι εργαζόμαστε στο νοσοκομείο, ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό και μη, και η οποία έχει γίνει αφόρητη τους τελευταίους μήνες.Ως ειδικευόμενοι ιατροί καλούμαστε κάθε μήνα να καλύψουμε τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, δουλεύοντας υπερωρίες (πέρα από τις εφημερίες που προβλέπει ο νόμος), ενώ τις περισσότερες μέρες δεν υπάρχει η δυνατότητα ρεπό την επομένη της εφημερίας. Αυτό σημαίνει ότι για να παραμείνει ανοιχτό το νοσοκομείο, τις ημέρες εφημερίας δουλεύουμε 32 ώρες συνεχόμενες, και μάλιστα χωρίς να πληρωνόμαστε τις υπερωρίες αυτές.Πολλοί από τους συναδέλφους που είναι ειδικευόμενοι γενικής ιατρικής και εκπαιδεύονται σε μια σειρά κλινικών, αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την εκπαίδευσή τους αφού χρησιμοποιούνται ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ από τη διοίκηση για να μπαλώνουν τρύπες του προγράμματος εφημεριών. Δεν έχει σημασία εάν ένας ιατρός είναι για παράδειγμα στην Οφθαλμολογική κλινική, του ζητείται να καλύπτει κενά στην Παιδιατρική, στην Ορθοπεδική κλινική κ.ο.κ. Με τον τρόπο αυτό, κλινικές ζωτικής σημασίας όπως η καρδιολογική μένουν χωρίς εφημερεύοντα ειδικευόμενο σχεδόν όλο τον μήνα.Και σαν να μην αρκεί που καλούμαστε να εργαστούμε αμισθί σε αυτά τα εξοντωτικά ωράρια και ρυθμούς, επωμιζόμαστε τις περισσότερες μέρες του μήνα και την πλήρη ευθύνη, αφού λόγω υποστελέχωσης το ΤΕΠ λειτουργεί το μισό μήνα (ή και περισσότερο) χωρίς ειδικευμένο ιατρό. Κάτι που πρέπει να γίνει σαφές είναι πως ο κάθε ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ , όσο σωστά κι αν γνωρίζει το αντικείμενό του, δεν παύει να ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ο εξοντωτικός αυτός ρυθμός εργασίας, που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και οδηγεί το ιατρικό προσωπικό στην σωματική και ψυχική εξουθένωση. Και όμως, ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, επιλέγεται από την διοίκηση ακριβώς αυτό: να μπαλώνει τα προβλήματα του νοσοκομείου ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ (με πολύ αυταρχικούς τρόπους μάλιστα) την καταναγκαστική εργασία των ιατρών.
Δεν τους ενδιαφέρει πόσο κουρασμένος θα είναι ο ιατρός που θα υποδεχθεί τον ασθενή στο ΤΕΠ, εάν θα μπορεί να ανταπεξέλθει, εάν είναι επαρκώς εκπαιδευμένος. Τους ενδιαφέρει μόνο να συμπληρώνεται με κάθε θυσία το πρόγραμμα. Και φυσικά δεν αναλαμβάνουν ούτε την ευθύνη.
Οι ειδικευόμενοι ιατροί του ΓΝΡ δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε πλέον να δουλεύουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Καλούμε τη διοίκηση να κάνει επιτέλους τη δουλειά της, που δεν είναι να στραγγίζει τους ιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό, αλλά να διασφαλίζει πραγματικές ΜΟΝΙΜΕΣ λύσεις για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Καλούμε το υπουργείο Υγείας να λύσει ΑΜΕΣΑ το θέμα της υποστελέχωσης. Καλούμε την Ρεθυμνιώτικη κοινωνία να διεκδικήσει το νοσοκομείο που δικαιούται.

Ο διοικητής
«Οι ειδικευόμενοι στο Γ.Ν.Ρ παριστάνουν να αγνοούν ότι σειρά Νοσοκομείων στη Β. Ελλάδα δεν έχουν καθόλου ειδικευόμενους και οι ειδικευμένοι σ’ αυτά, όπως και στο δικό μας, πρόθυμα ή υπό την πίεση των συνθηκών, εκτελούν 16 και 18 εφημερίες. Οι ειδικευμένοι. Διότι του Ρεθύμνου οι ειδικευόμενοι, εύκολα διαμαρτύρονται στην πρώτη αντιξοότητα ενώ συγκριτικά με τους συναδέλφους τους στη Β. Ελλάδα και την Αθήνα, βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Ας γνωρίζουν ότι βάσει νόμου έχω δικαίωμα με το «εντέλεσθαι» να τους αναθέτω - επί πληρωμή πάντα - 2 επιπλέον, σύνολο έως 9. Ποτέ δεν έχω υπερβεί τη 1. Καμία αυθαιρεσία λοιπόν από τη διοίκηση. Η αυθαιρεσία (και ψεύδη) είναι στους ισχυρισμούς τους. Όπως το παράδειγμα στην οφθαλμολογική κλινική όπου εφημερίες ειδικευομένων ΔΕΝ πραγματοποιούνται απαραιτήτως εκεί αφού δεν υπάρχει ανάγκη, δεν νοσηλεύονται δηλαδή ασθενείς εκεί. Εάν δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην καρδιολογική, ΠΑΝΤΑ υπάρχει καρδιολόγος.
Όσα συνεπώς – και για πολλοστή φορά – ισχυρίζονται για τμήματα χωρίς ειδικευόμενους και παρότι διαμαρτύρονται για πολλές εφημερίες που δήθεν τους επιβάλλονται, αποτελούν συνειδητά ψεύδη, παραπλάνηση του κοινού, αλλοίωση της πραγματικότητας απαράδεκτη και υποτιμητική για το επάγγελμα και τον χώρο εργασίας των γιατρών. Ψέμα εξάλλου ότι δεν πληρώνονται τις εφημερίες. Ψέμα ότι στις εφημερίες εργάζονται 32 ώρες συνεχόμενες. Άλλωστε για τα τάχα τόσο σοβαρά θέματά τους, ουδέποτε απευθύνθηκαν στην επιστημονική επιτροπή του Νοσοκομείου, ενώ ο Διευθυντής – υπεύθυνος της ιατρικής υπηρεσίας για τις εφημερίες, προφανώς αρνείται να γίνει όργανό τους. Και ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη φέρουν όπως παραπλανητικά αλλά και αναιδέστατα λένε. Υποχρέωσή τους είναι να καλύπτουν ελλείψεις (όχι πέραν των προβλεπομένων του νόμου, τα παραμύθιά τους αλλού), η εκπαίδευσή τους από τίποτα και από κανέναν δεν παρεμποδίζεται όπως ψευδέστατα και πάλι καταγγέλλουν.
Οι...ειδικευόμενοι! Που μάλιστα προβαίνουν σε υποδείξεις (ω του απύλωτου θράσους), η δουλειά μας... διατάζουν να ορίζεται κατ’ αυτούς, να διασφαλίζουμε μόνιμες λύσεις! Στους ... ειδικευόμενους βέβαια, όχι στο Γ.Ν.Ρ. Ο διοικητής να προσλάβει όσους ειδικευόμενους επιθυμούν οι ίδιοι ώστε ουδείς ποτέ τους να ασκεί εφημερία! Οι ειδικευόμενοι επί έτη, επί θητείας μου, στην πρωτοπορία του παραλογισμού. Οι ενημερώσεις μου που επικαλούνται ψευδώς ξανά, είχαν καταλήξει τη μια και μοναδική φορά, σε απόλυτη συμφωνία μας. Για τους της χειρουργικής να επισημάνω ότι και ρεπό δίνονται και μόνοι τους θα έπρεπε να επιζητούν τη μεγαλύτερη δυνατόν εμπειρία. Θα έπρεπε...
Ο ρυθμός εργασίας τους:
- Δεν είναι παράνομος!!! Είναι νομιμότατος.
- Δεν θέτει σε κινδύνους τους ασθενείς.
- Δεν εξουθενώνει το ιατρικό προσωπικό. Κακώς μάλιστα ομιλούν για ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό και όχι μόνον για τη δική τους ιατρική κατηγορία, όπως οφείλουν.
- Η διοίκηση δεν εφαρμόζει απέναντι τους αυταρχικούς τρόπους. Δεν υφίσταται «καταναγκαστική» εργασία όπως με περισσή θρασύτητα και φαιδρότητα αναφέρουν, πάλι για το σύνολο των ιατρών ψευδώς, αντί να ομιλούν μόνον για τους ειδικευόμενους.
Και ανάξια κάθε απάντησης τα ψεύδη τους ότι ενδιαφερόμαστε για το πρόγραμμα χωρίς να αναλαμβάνουμε ευθύνες, χωρίς να νοιαζόμαστε για την κόπωση, τη δυνατότητα ή την επαγγελματική επάρκεια του ειδικευόμενου. Όλες οι ευθύνες μονίμως βαραίνουν τη διοίκηση.
Εάν αδυνατούν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες ,ας πράξουν ότι οι ίδιοι κρίνουν. Οι συνθήκες ήταν από πολλού χρόνου γνωστές, είναι δραματικά αντίξοες για όλους (και για το κοινό και για τη διοίκηση και για το Υπουργείο), αναμένεται να παραμείνουν αντίξοες ή και να ενταθούν ακόμη. Μαγικές συνταγές πάσης νόσου σαν της μακαρίτισας Γεωργίας Βασιλειάδου στις ταινίες του ’60 με μανόλαδο καμηλοπάρδαλης, στους σκληρούς καιρούς μας έχουν πάψει. Προ πολλού. Ανεπιστρεπτί.
Αρκεί πια με τους ειδικευόμενους που ολοένα και συχνότερα θέτουν εκτός των εργασιακών τους θεμάτων και ζητήματα εκτός αρμοδιότητας, τόπου και χρόνου.
Αρκεί πια. Επιτέλους».

Η άποψη της ειδικευμένης γιατρού
"Είμαι ειδικευμένη παιδίατρος και υπηρετώ, από διάφορες θέσεις και με μικρά μόνο διαλείμματα (ΠΝΗ και Νοσ.Χανίων), στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από το 1994.
Ας μου επιτραπεί λοιπόν να έχω και άποψη και δυνατότητα σύγκρισης και με το παρελθόν και με άλλα νοσοκομεία. Με αφορμή λοιπόν την ανακοίνωση των ειδικευομένων και το κείμενο του διοικητή που ακολούθησε θέλω να επισημάνω τα εξής:1) όσα αναφέρουν οι ειδικευόμενοι είναι αληθινά στο 100% και υπάρχει ακόμα μια ατελείωτη λίστα προβλημάτων και δυσλειτουργιών. Για όλα αυτά θα υπάρξει ενημέρωση από τη Ένωση ιατρών ΕΣΥ μετά τη γενική συνέλευση.
2) η απάντηση του διοικητή τόσο με το ύφος όσο και με το περιεχόμενο (που είναι σε μεγάλο βαθμό ψευδές) προσβάλλει πρώτα τον ίδιο, αλλά και όλο το ιατρικό προσωπικό ειδικευμένο και μη…και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν ωφελεί να αναλύσω παρελθόντα κείμενα, αλλά δηλώνω ότι πια θα επιλέγω ποιους θα αποκαλώ «συναδέλφους» …
3) ο νόμος που επιτρέπει στο διοικητή να «εντέλλει» σε υπερωριακή εργασία απαιτεί και την εξασφάλιση της άμεσης πληρωμής της, αλλά μάλλον αυτό του διέφυγε…καθώς εκκρεμούν πληρωμές από χρόνια!
4) Σε αυτό το νοσοκομείο ΚΑΙ οι ειδικοί εκτελούν «καταναγκαστική» εργασία με διοικητική εντολή, αλλιώς σαφώς και θα είχαν κλείσει πολύ περισσότερα τμήματα, όπως και η παιδιατρική όπως καλά γνωρίζει.
5) Αντί ο διοικητής, η ιατρική υπηρεσία και η επιστημονική επιτροπή να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους συναδέλφους, να αναγνωρίζουν τα προβλήματα και να πιέζουν έως εσχάτων για την επίλυση τους και για την έγκαιρη και επαρκή επιχορήγηση του νοσοκομείου, προχωρούν αναίσχυντα και αυθαίρετα σε περικοπή των ήδη πενιχρών αμοιβών των δεδουλευμένων υπερωριών και μάλιστα 3 μήνες μετά την εκτέλεσή τους.
6) Όσο γι΄αυτούς που «πρόθυμα» εκτελούν 16 και 18 εφημερίες, ας αναλογιστούν και τη δική τους ευθύνη απέναντι α) στον άρρωστο που θα περιθάλπουν την ώρα που θα καταρρέουν και β) στους συναδέλφους τους που είναι απλά εργαζόμενοι και όχι ιεραπόστολοι και απαιτούν το αυτονόητο: αμειβόμενη εργασία (πενιχρή έστω στους καιρούς της κρίσης), ασφάλεια στην άσκηση της ιατρικής πράξης και αξιοπρέπεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.Ευχαριστώ για το χώρο και συνεχίζω να δηλώνω με υπερηφάνεια ΙΑΤΡΟΣ ΕΣΥ.Ελισάβετ Γιαννούση, παιδίατρος, επιμ. Α΄παιδιατρικής κλινικής Νοσ.Ρεθύμνου"

13 Οκτωβρίου 2015, 13:58:44
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Για μείωση κατά 50% του αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται μηνιαία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του ιδρύματος, Κώστας Βαφειάδης.
 
Ο γιατρός αποκάλυψε ότι από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών καθώς από τους τέσσερεις που διέθετε το νοσοκομείο, τρεις βρήκαν εργασία σε νοσοκομεία του εξωτερικού. (που είναι το περίεργο; )
 
Ο κ. Βαφειάδης πρόσθεσε ότι όλα τα έκτακτα χειρουργεία πραγματοποιούνται όμως υπάρχει καθυστέρηση σε άλλα προγραμματισμένα, με χρόνο αναμονής πλέον έως και τους τέσσερεις μήνες.
 
«Για το λόγο αυτό δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε και τις βάρδιες των εφημεριών από το τέλος του μήνα» (γιατί; εφημέρευαν μόνοι τους οι ειδικευόμενοι; ) δήλωσε ο κ. Βαφειάδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή καθώς οι γιατροί κάνουν το παν.

Λογικο. Ο μονος λογος να κανεις χειρουργικη στο Διδυμοτειχο ηταν ο Τεντες. Αφου καταφεραν και τον εδιωξαν, καλα να παθουν.

13 Οκτωβρίου 2015, 14:29:59
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λογικο. Ο μονος λογος να κανεις χειρουργικη στο Διδυμοτειχο ηταν ο Τεντες. Αφου καταφεραν και τον εδιωξαν, καλα να παθουν.

Δεν ξέρω αν τον έδιωξαν οι κάτοικοι, πάντως αυτός δεν... κακοπερνάει καθώς χειρουργεί σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα, κάνοντας παπάδες !

13 Οκτωβρίου 2015, 22:29:06
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λογικο. Ο μονος λογος να κανεις χειρουργικη στο Διδυμοτειχο ηταν ο Τεντες. Αφου καταφεραν και τον εδιωξαν, καλα να παθουν.

Δεν ξέρω αν τον έδιωξαν οι κάτοικοι, πάντως αυτός δεν... κακοπερνάει καθώς χειρουργεί σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα, κάνοντας παπάδες !

Δε γνωρίζω το συνάδελφο κ. Τέντε προσωπικά.
´Εχω όμως γνωρίσει πολλούς ασθενείς με δύσκολα προβλήματα που βοηθήθηκαν από τις επεμβάσεις του. Επεμβάσεις που πολλές φορές μπορούσαν να φαντάζουν δυσανάλογα πολύπλοκες, ειδικά για ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο. Δυστυχώς οι γνώσεις μου δεν επαρκούν για να έχω ίδια άποψη των χειρουργικών του ικανοτήτων.
Το σίγουρο είναι ότι επί πολλά χρόνια πάσχοντες όχι μόνο από τη Θράκη, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, τον επισκέπτονταν στο Διδυμότειχο. Ποτέ προσωπικά δεν άκουσα για χρηματισμό. Το αντίθετο, άκουσα επαινετικά λόγια τα οποία θα ζήλευε κάθε γιατρός.
Η παραμονή του σε μία ακριτική περιοχή, παρόλη τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ιδιωτικά τις δεξιότητές του από νωρίς, ήταν ιδιαίτερα μακροχρόνια. Αυτό δηλώνει πολλά.

Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Οκτωβρίου 2015, 23:43:29
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αυτή είναι μια απ΄τις κλασσικές παρεξηγήσεις του γραπτού λόγου ! ΔΕΝ εννοούσα το "κακοπερνάει" για το οικονομικό, ούτε ότι το έκανε όσο εργαζόνταν στο ΕΣΥ (αν είναι δυνατόν!).

'Ηθελα να πω ότι χειρουργικά καλοπερνάει, ευρίσκεται σε ένα μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου προφανώς μπορεί κι αξιοποιεί καλύτερα τις ικανότητές του.

Δεν έχω ιδία άποψη για τις χειρουργικές του ικανότητες καθώς δεν είχα την τιμή να τον βοηθήσω, αλλά έχουν άτομα που θήτευσαν δίπλα του κι τους οποίους εκτιμώ, κι όλοι συγκλίνουν ότι είναι μεγάλος χειρουργός.

Παλαιάς σχολής βέβαια (δεν κάνει λαπαροσκοπικά-προτιμά τα ανοικτά χειρουργεία), αλλά μεγάλος χειρουργός, ο οποίος πραγματοποιεί μεγάλες κι δύσκολες επεμβάσεις τις οποίες δεν πραγματοποιεί κανένας άλλος στην Ελλάδα.

Δίπλα του έχουν μαθητεύσει δεκάδες χειρουργοί, κι όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν.

Είναι αναμφισβήτητη απώλεια για το ΕΣΥ.
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Οκτωβρίου 2015, 23:47:10 από kopritis »

8 Μαρτίου 2016, 14:46:15
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Επίσχεση εργασίας ειδικευομένων γιατρών στο 251 ΓΝΑ

8 Μαρτίου 2016 | 13:37 Ειδήσεις
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την 1η Μαρτίου οι ειδικευόμενοι γιατροί του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, λόγω καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών.
«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες εφημερεύουμε απλήρωτοι» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας ότι σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία (στρατιωτικά και μη), η αποπληρωμή των εφημεριών Νοεμβρίου τουλάχιστον έχει ολοκληρωθεί. Κάνουν λόγο για απαξίωση, αναφέροντας ότι η αμοιβή του ειδικευόμενου γιατρού για μια εφημερία αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 3 ευρώ/ ώρα εργασίας. Επιπλέον «στο 251 ΓΝΑ, σε αντίθεση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εν ώρα εφημερίας παρίστανται και εργάζονται μόνο ειδικευόμενοι γιατροί, καθώς οι στρατιωτικοί ειδικευμένοι γιατροί εφημερεύουν από το σπίτι τους σε καθεστώς «ετοιμότητας». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι « οι ειδικευόμενοι γιατροί (που θεωρούνται ταυτόχρονα εκπαιδευόμενοι θεωρητικά) εγγυώνται επί της ουσίας τη λειτουργία του νοσοκομείου, επωμιζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτό που τους αναλογεί».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα, επισπεύδοντας τη διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών.

Να διευκρινήσουμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι οι ειδικεύομενοι ιατροί ΕΣΥ που ειδικεύονται στα στατιωτικά νοσοκομεία, δεν πληρώνονται (όπως είναι λογικό) τις εφημερίες τους απευθείας απ΄το Υπουργείο Υγείας, αλλά μέσω των αρμόδιων φορέων που υπάγονται τα νοσοκομεία (δλδ στην προκειμένη το ΓΕΑ).

Τα Επιτελεία λοιπόν μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν απολύτως συνεπή στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες ειδικεύομενους, αλλά εσχάτως τα πράγματα άλλαξαν. Προφανώς το Υπουργείο Υγείας αργεί να εγκρίνει το κατάλληλο κονδύλι προς το Υπουργείο Άμυνας οπότε κι αυτό με την σειρά του αργεί την πληρωμή των εφημεριών.

Όσον αφορά την απουσία ειδικών απ΄τις εφημερίες, αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά τώρα που δεν πληρώνονται οι εφημερίες, αλλά γενικότερο ζήτημα κι αφορά τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία.

8 Μαρτίου 2016, 16:02:24
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


[quoteΕπιπλέον «στο 251 ΓΝΑ, σε αντίθεση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εν ώρα εφημερίας παρίστανται και εργάζονται μόνο ειδικευόμενοι γιατροί, καθώς οι στρατιωτικοί ειδικευμένοι γιατροί εφημερεύουν από το σπίτι τους σε καθεστώς «ετοιμότητας».][/quote]
Απ' ό,τι γνωρίζω τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν είναι στο πρόγραμμα εφημεριών με τα νοσοκομεία του ΕΣ. Εφημερεύουν καθημερινά για το προσωπικό στο οποίο απευθύνονται (στρατευμένοι, στρατιωτικοί και προσωπικό σωμάτων ασφαλείας και οικογένειές τους, συνταξιούχοι (ή μήπως όχι; ) των αντίστοιχων κλάδων και πελάτες των ιδιωτικών ιατρείων των στρατιωτικών ιατρών.....)
Αυτό το καθεστώς εφημέρευσης χωρίς την φυσική παρουσία ειδικευμένου είναι άτυπη συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων ή κανονικά και με το νόμο; Μήπως είναι μέσα τουλάχιστον 2-3 ειδικοί πρώτης γραμμής; Γιατί μου φαίνεται εντελώς παράλογο ένα νοσοκομείο να λειτουργεί αποκλειστικά με ειδικευόμενους.

8 Μαρτίου 2016, 19:22:02
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό το καθεστώς εφημέρευσης χωρίς την φυσική παρουσία ειδικευμένου είναι άτυπη συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων ή κανονικά και με το νόμο; Μήπως είναι μέσα τουλάχιστον 2-3 ειδικοί πρώτης γραμμής; Γιατί μου φαίνεται εντελώς παράλογο ένα νοσοκομείο να λειτουργεί αποκλειστικά με ειδικευόμενους.
Τυπικά οι ειδικότητες πρώτης γραμμής έχουν και Ειδικό, ουσιαστικά επειδή ισχύει το καθεστώς που ανέφερες (συνεχής εφημέρευσης για τους δικαιούχους) κι η εφημερία δεν έχει καμμία σχέση με την γενική εφημερία μεγάλου νοσοκομείου, ουσιαστικά ενθαρρύνεται να παίζει περισσότερη μπάλα ο ειδικεύομενος.

Για το ΓΝΑ υπάρχουν πολλές αναφορές για την έλλειψη εκπαδευτικής διάθεσης στις χειρουργικές Ειδικότητες (ουσιαστικά χρησιμοποιούν τους ειδικεύομενους μόνο για την λάντζα), αλλά παρολ΄αυτά πολλοί εξακολουθούν να το δηλώνουν λόγω της κεντρικής του θέσης προφανώς.

28 Μαρτίου 2016, 01:14:46
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
By Ματθαίος Παπακυρίτσης:
Παράθεση
Το χρονικό μιας ειδικευόμενης ιατρού!

Εφημερία σε νοσοκομείο της περιφέρειας,εμφανίζονται γονείς(που κάνουν τριήμερες διακοπές) μαζί με το 8χρονο παιδί τους σε πολύ σοβαρή κατάσταση(δεν έχει σημασία η διάγνωση). Λόγω σοβαρότητας, αποφασίζεται η διακομιδή με ασθενοφόρο στο Αγλαία Κυριακού. Το παιδί συνοδεύεται από την ειδικευόμενη ιατρό,την μητέρα,τον οδηγό και τον διασώστη(ένα θέμα που χωράει πολύ συζήτηση για την επάρκεια γνώσεων και την αξιολόγηση αυτών των ατόμων).
Η ιατρός συνοδεύει το παιδί με την ιατρική μπλούζα καθήμενη δίπλα στο παράθυρο του ασθενοφόρου ενώ έξω βρέχει και ο αέρας "ξυρίζει". Το παράθυρο σπασμένο και μπάζει ανεμοβρόχι σε όλη τη διαδρομή 350 χιλιομέτρων. Η λογοδιάρροια οδηγού και συνοδού-διασώστη ασταμάτητη σε όλη τη διαδρομή με αναδρομή της ζωής τους και των οικογενειακών τους προβλημάτων.
Μετά το "ευχάριστο" ταξίδι,το παιδί παραδίδεται κυανωτικό στο Αγλαία Κυριακού. Οδηγός και διασώστης ανακοινώνουν στην ιατρό πως θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο και εκείνη τους ρωτάει πως θα επιστρέψει στο επαρχιακό νοσοκομείο που ανήκει, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: "...που ξέρουμε εμείς...βρες τρόπο...". Εκείνη φιλότιμη επικοινωνεί με την επιμελήτρια της κλινικής και ενημερώνει για το πρόβλημα και αντί για λύση ακούει: "...έτσι είναι...χρειάζεσαι στην κλινική....βρες τρόπο...".
Μετά από αρκετή συζήτηση για την παράλογη απαίτηση ( 3 τα ξημερώματα, ανήμερα 25ης Μαρτίου δεν κυκλοφορούσε τίποτα), η επιμελήτρια πείθεται να διανυκτερεύσει η ιατρός στην Αθήνα αλλά όταν ρωτήθηκε που η απάντηση ξερή:"..τι που..βρες κάπου να μείνεις..".
Αν και 4 το πρωί πλέον,σκέφθηκε να πάει μέχρι το σπίτι των γονιών της(η καταγωγή της είναι από την Αθήνα) κιˊ έτσι περπατώντας με την ιατρική μπλούζα φτάνει μέχρι τον κεντρικό δρόμο προς αναζήτηση ταξί.
Ντουμάνι το τσιγάρο συνοδεία λαικοσκυλάδικης μουσικής και αντί για καλημέρα η ατάκα του ταξιτζή: "...γιατρέ τα κονόμησες πάλι.."!
Τσατάλια τα νεύρα....φτάνει στο πατρικό της όπου ξεκουράζεται λίγες ώρες. Ξυπνάει αγχωμένη,είχε ραντεβού με το οδηγό και τον διασώστη για το ταξίδι της επιστροφής σε σημείο της εθνικής οδού. Δεν έχει μεταφορικό μέσο και για φτάσει παίρνει ταξί.
Επιστροφή στην υπηρεσία της μετά 5 ώρες ταξίδι για να συνεχίσει το έργο της στην κλινική.
Μετά από αυτή την εξιστόρηση πραγματικού γεγονότος,πείτε μου ποιοί θέλουν πήδημα;

28 Μαρτίου 2016, 19:00:57
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Λόγω σοβαρότητας, αποφασίζεται η διακομιδή με ασθενοφόρο στο Αγλαία Κυριακού. Το παιδί συνοδεύεται από την ειδικευόμενη ιατρό
Πολύ σοβαρή κατάσταση αλλά συνοδεύει ανειδίκευτος. Υπάρχει νομίζω υπουργική απόφαση που λέει ότι στις διακομιδές μεταξύ νοσοκομείων απαγορεύεται η συνοδεία από ανειδίκευτους.

Αν και το κείμενο περιέχει πολλές αλήθειες, νομίζω κάποια σημεία είναι τραβηγμένα.

Παράθεση
Η ιατρός συνοδεύει το παιδί με την ιατρική μπλούζα καθήμενη δίπλα στο παράθυρο του ασθενοφόρου ενώ έξω βρέχει και ο αέρας "ξυρίζει". Το παράθυρο σπασμένο και μπάζει ανεμοβρόχι σε όλη τη διαδρομή 350 χιλιομέτρων.
Δεν μπορώ να συμπεράνω από το κείμενο αν η γιατρός είχε καθίσει μπροστά ή στην καμπίνα. Αν είχε καθίσει μπροστά αυτό είναι σοβαρή αμέλεια αν συσχετίσουμε με το παρακάτω
Παράθεση
Μετά το "ευχάριστο" ταξίδι,το παιδί παραδίδεται κυανωτικό στο Αγλαία Κυριακού.

Παράθεση
Η λογοδιάρροια οδηγού και συνοδού-διασώστη ασταμάτητη σε όλη τη διαδρομή με αναδρομή της ζωής τους και των οικογενειακών τους προβλημάτων.
Ενοχλητικό μεν, άσχετο δε. Θα μπορούσαν να μιλάνε για ποδόσφαιρο, για πολιτική ή οτιδήποτε άλλο. Ή να μη μιλάνε αλλά δεν είναι πάντα εφικτό.

Παράθεση
κιˊ έτσι περπατώντας με την ιατρική μπλούζα φτάνει μέχρι τον κεντρικό δρόμο προς αναζήτηση ταξί.
Θα μπορούσε να τη βγάλει, εκτός αν τη φορούσε για να μην κρυώνει που και πάλι δε νομίζω να προσφέρει πολλά. Αν πάλι από κάτω φοράς τίποτα πράσινα της εφημερίας τότε διαλέγεις την εμφάνιση με την οποία θα σε κοιτάνε περίεργα οι διερχόμενοι.

Παράθεση
Ντουμάνι το τσιγάρο συνοδεία λαικοσκυλάδικης μουσικής και αντί για καλημέρα η ατάκα του ταξιτζή: "...γιατρέ τα κονόμησες πάλι.."!
Ενοχλητικό μεν αλλά πάλι άσχετο το ντουμάνι και οι μουσικές προτιμήσεις του ταξιτζή. Εκτός αν θέλουμε παράλληλα να στηλιτεύσουμε ότι καπνίζουν ενώ απαγορεύεται.
Δηλαδή ο ταξιτζής βλέπει κάποιον να μπαίνει στο αμάξι φορώντας ιατρική μπλούζα κι αντί να πει (ή να μην πει) καλημέρα λέει "γιατρέ τα κονόμησες πάλι"; Μπορεί να έχουν δει πολλά τα μάτια του αλλά υπερβολικό το βρίσκω.

Παράθεση
Επιστροφή στην υπηρεσία της μετά 5 ώρες ταξίδι για να συνεχίσει το έργο της στην κλινική.
Στις 4 το πρωί πήγαινε για το σπίτι των γονιών της. Κοιμήθηκε λίγες ώρες, πήγε βρήκε τους ΕΚΑΒιτες και επέστρεψε στην πόλη όπου ξεκίνησε. Τι ώρα έφτασε εκεί; Ήταν 25 Μαρτίου άρα αργία. Συνέχισε να εφημερεύει;

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
8804 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2009, 07:21:16
από Αγωνιστική Παρέμβαση
0 Απαντήσεις
2752 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουλίου 2012, 09:14:34
από Zachariadis
0 Απαντήσεις
2214 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2015, 00:01:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1865 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Οκτωβρίου 2017, 19:06:48
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
26208 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαΐου 2022, 12:40:03
από Panos18