Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Υπερηχογραφία από Γενικούς Ιατρούς / Παθολόγους;
schumifer:
Επειγοντολόγος ή εντατικολόγος;
Ενδιαφέροντα ερωτήματα, και ο υπέρηχος απαντάει υπέροχα σε αυτά.
Έχω προσωπικά αρχίσει να σκέφτομαι την αγορά δικού μου αν και με καλύπτει προς το παρόν ο υπέρηχος της κλινικής
schumifer:
Επανέρχομαι από σπόντα, αλλά μιας και δε βρίσκω απαντήσεις αλλού λέω να κάνω κι εδώ μία ερώτηση.
Πλησιάζει η ώρα που θα πάρω ένα ασύρματο δικό μου. Είμαι ανάμεσα σε
GE V scan Air
Clarius
και τελευταία πήρα χαμπάρι και το
Eagleview ultrasound
Το τελευταίο είναι μακράν το οικονομικότερο μιας και δεν απαιτεί και πανάκριβες συνδρομες.
Αλλά έχει και τα λιγότερα reviews.
Παίζει να έχετε εμπειρία από κάποιο εξ αυτών;
Argirios Argiriou:
@schumifer Στις 22/02/2023 μίλησα με ιδιώτη Γενικό Ιατρό εδώ στην Ελλάδα, που ασχολείται αρκετά με την υπερηχογραφία και τον ρώτησα πιο από αυτά τα τρία μοντέλα θα διάλεγε. Μου είπε ότι έχει το butterfly iq, το πήρε πριν βγει το vscan. Αν θα έπαιρνε τώρα θα έπαιρνε το vscan
Αλήθεια τι ισχύει στην Σουηδία αν χρησιμοποιείς υπέρηχο σε εργασιακό χώρο όπου ο εργοδότης δεν σου έχει δώσει υπέρηχο; Τον χρησιμοποιείς αποκλειστικά για δική σου διευκόλυνση, ή πρέπει να καταγράψεις στο αρχείο του ασθενούς και τα υπερηχογραφικά ευρήματά σου;
schumifer:
Εδώ πάνω όπως γνωρίζετε, ο γιατρός είναι απόλυτα υπεύθυνος για αυτά που κάνει, κι έχει δικαίωμα να φτάσει ως εκεί που θέλει και μπορεί. Αν λοιπόν πάρω υπέρηχο και το χρησιμοποιώ, μπορώ να καταγράψω τι βλέπω. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρω να δω καλά, μπορώ να γράψω ακριβώς αυτό, ότι πχ ο ασθενής δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολος στην υπερηχογραφική διερεύνηση από εμένα.
Στα επείγοντα, ο υπέρηχος είναι βασικό εργαλείο, οπότε πάντα καταγράφουμε τι βλέπουμε.
Στην πρωτοβάθμια μόνο στις απομακρυσμένες περιοχές ξέρω ότι υπάρχει διαθέσιμος υπέρηχος (glesbygd, από όσα διαβάζω πρέπει να είναι η πεμπτουσία της γενικής ιατρικής στην πιο απόλυτη, άγρια ομορφιά της!).
Αλλιώς κάνεις ό,τι νομίζεις μόνος σου. Βέβαια όταν σε γεμίζουν ραντεβού, άντε να κάτσεις να κάνεις και υπέρηχο...
Argirios Argiriou:
Τι ισχύει για τους "Αγροτικούς Ιατρούς" στην Σουηδία ( BT-läkare) που κάνουν rotation στο ΤΕΠ; Χρησιμοποιούν και αυτοί υπέρηχο, και αν ναι, που τον μαθαίνουν;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση