Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:38:55

Αποστολέας Θέμα: Οι πρώτες 30 ημέρες του νέου Προέδρου των ΗΠΑ  (Αναγνώστηκε 3380 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Μαρτίου 2021, 00:32:07
Αναγνώστηκε 3380 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
08-03-2021
του Αντώνη Τριφύλλη.
( Ο Αντώνης Τριφύλλης είναι πρώην στέλεχος της Ε.Ε., μέλος της διαΝΕΟσις και ΕΛΙΑΜΕΠ ).



Πολλοί τον υποτίμησαν. Η ηλικία, ο καθολικισμός, οι υποσχέσεις του για 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς , η υπόσχεσή του για στήριξη τω αδύναμων με δανεικά και πάνω από όλα η εξωτερική του πολιτική χλευάστηκαν, λοιδορήθηκαν, υποτιμήθηκαν.

Όμως σε χρόνο μηδέν, «σαν έτοιμος από καιρό» αποδείχτηκε ότι ο κύριος έχει πυγμή και θέληση. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και σε πολιτικές είναι ραγδαίες, στοχευμένες και το επιτελείο καλά στελεχωμένο από έμπειρους δημόσιους λειτουργούς και πολιτικούς.

Οι περίφημες πρώτες «εκατό ημέρες»  που σημαδεύουν κάθε νέα κυβέρνηση στις Δημοκρατίες είναι εδώ, κι ας έχει περάσει μόλις ένας μήνας  από την ορκωμοσία του νέου Προέδρου. 

Πρώτη προτεραιότητα είναι η εσωτερική πολιτική. Ένα έθνος πολυπολιτισμικό έχε φτάσει στα όρια της πόλωσης. Ο τοξικός λόγος του προκατόχου του και η υποβάθμιση της προσφοράς  μιας έμπειρης Διοίκησης-το καταραμένο βαθύ κράτος-, αντιμετωπίζεται με σεβασμό  στους δημόσιους λειτουργούς και επούλωση των πληγών που άφησε μια προσωπική πολιτική διανθισμένη με διχασμό, απαραίτητο για να  συγκαλύψει ψεύδη αποκαλύπτεται κάθε ημέρα. Ας δούμε μερικά από τα σημαντικότερα δείγματα γραφής.

Η αντιμετώπιση της υγειονομική κρίση που στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς  στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου με τα καλύτερα εργαστήρια και η κακοδιαχείριση της κρίσης στηρίχτηκε σε ψευδο-επιστημονικές αντιλήψεις. Την επομένη της εκλογής του ο έμπειρος πολίτικος κερδίζει το στοίχημα εμβολιασμού. Με την τήρηση της δέσμευσης για εμβολιασμό του 1/3 των πολιτών εντός του χρονοδιαγράμματος. Παράλληλα η εποχή της τήρησης των μέτρων απόστασης και η επιβολή της μάσκας αντικαταστάθηκε με αυστηρή τήρηση των διεθνών μέτρων που έχει υιοθετήσει η παγκόσμια κοινότητα. Μην ξεχνάμε ότι η πολιτική ανεμελιά του κ.Τραμπ υπήρξε η αιτία της ευρείας ήττας του.

Η οικονομική στήριξη των αδύναμων και ανασφάλιστων στρωμάτων και των μικρών είναι ήδη ορατή με τον διορισμό της σεβαστής κ. Γέλεν  στο πόστο της υπουργού οικονομικών. Η στόχευση έχει τρεις άξονες. Την άμεση ενίσχυση με «χρημάτων ελικοπτέρου» στα πτωχότερα στρώματα, στην αναμενόμενη φορολόγηση τω υπερπλούσιων φίλων του κ. Τραμπ και χρηματοδότηση των Ρεπουμπλικάνων μεγιστάνων, και την χρηματοδότηση των δημόσιων έργων υποδομών θα είναι ένας ισχυρός βραχίονας ανταποδοτικός. Ένα New Deal  τύπου Roosevelt-Keynes θα ενισχύσει την εργασία ανανεώνοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές.

Η προσπάθεια για λείανση των φυλετικών διαφορών όπως εκφράστηκε στην σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, και όχι μόνο με την επιλογή της πετυχημένης εισαγγελέως της Καλιφόρνιας κ. Καμάλα Χάρις ως της Αντιπροέδρου, του νέου Αρχηγού του Γενικού επιτελείου κ.α. σηματοδοτεί την επιθυμία για αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης στο μόνιμα ζέον θέμα των φυλετικών διακρίσεων.

Το δεύτερο σε σειρά πλάνο για επανασύσταση της πολυμέρειας στις διεθνείς σχέσεις κινείται παράλληλα και εξελίσσεται με ταχύτητα. Διεθνείς Οργανισμοί από τους οποίους είχε αποχωρήσει η Αμερική του Τραμπ και οι οποίοι υπήρξαν σοφές επιλογές για την μετά τον πόλεμο τάξη εκφράστηκε με την επάνοδο των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και τον νέο Ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι κι αυτές για την στα σπάργανα παγκόσμια συμπόρευση σε ζητήματα κρίσιμα για τη Υγεία, την σταθερότητα του Διεθνούς συστήματος ανταλλαγών και την χαλάρωση των προγραμμάτων διάσωσης κρατών στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών  ων δάνειων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2266 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαρτίου 2013, 23:39:13
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4459 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαΐου 2014, 22:47:03
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3156 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2018, 16:51:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3121 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Οκτωβρίου 2021, 00:14:36
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
8553 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2022, 15:10:00
από Argirios Argiriou