Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 17:51:35

Αποστολέας Θέμα: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του Covid-19, σε Υγειονομικούς;  (Αναγνώστηκε 139588 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Αυγούστου 2021, 23:05:58
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Διαδικασία και λόγοι απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ή εναλλακτικα καποιοι θα εμφανισουν "θετικο"τεστ μεχρι 31/08.....Η ταριφα δεν ξερω ποσο παει μονο.
The winner takes it all........

21 Αυγούστου 2021, 17:24:34
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σχολιάζει σχετικά συνάδελφος σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 21/08/2021:

Έχει βγεί απόφαση από την ολομέλεια του ΣτΕ , τσάμπα οι προσφυγές. Απορώ αυτοί που πάνε και σκάνε τα λεφτά τους (και δεν λέμε 50€ επίσκεψη όπως στον γιατρό) αλλά χιλιάρικα για ασφαλιστικά, προσφυγές κτλ κτλ δεν φροντίζουν να ενημερωθούν πρώτα? Μόνο στα εμβόλια είναι experts???!!!


( Και όντως και οι άντρες της ΕΜΑΚ που βγήκαν σε αναστολή στην Κρήτη γιατί επέλεξαν να μην εμβολιαστούν, χάσανε και αυτοί τα ασφαλιστικά μέτρα ).

21/08/2021 Πρώτο Θέμα.

Κιλκίς: Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας
Συνταγματικό έκρινε το δικαστήριο του Κιλκίς τον νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά της Covid-19, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ eidisis.gr, εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, το δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Καθημερινή, 12/07/2021

Εμβολιασμός: Πώς άνοιξε ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα
Η κρίση του ΣτΕ για τον εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2021, 17:38:16 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Αυγούστου 2021, 18:29:11
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός περιλαμβάνει τους ιδιώτες ιατρούς;
Μπορεί κάποιος ιδιώτης ιατρός να λειτουργεί το ιατρείο του όντας ανεμβολίαστος;
Τι γίνεται στην περίπτωση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Αυγούστου 2021, 22:43:21
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός περιλαμβάνει τους ιδιώτες ιατρούς;
Μπορεί κάποιος ιδιώτης ιατρός να λειτουργεί το ιατρείο του όντας ανεμβολίαστος;
Τι γίνεται στην περίπτωση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων;

Ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού μου, έστειλε επιστολή στα μέλη του όπου γράφει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός περιλαμβάνει και τα ιδιωτικά Ιατρεία, και τα ιδιωτικά Θεραπευτήρια.

Έχει ακουστεί, από την Αθήνα, ότι υπάρχουν σκέψεις να μπλοκάρονται, μερικώς, τα ΑΦΜ των ανεμβολίαστων ιδιωτών Ιατρών ώστε να μην μπορούν να τα χρησιμοποιούν για παροχή Ιατρικών υπηρεσιών.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2021, 22:54:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Αυγούστου 2021, 00:17:45
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
19/08/2021 Πρώτο Θέμα.
Της Μαίρης Λαμπαδίτη.


Σε αναστολή από 23/8 και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης.

Μιχαηλίδου: Στο 75% οι εμβολιασμένοι στις ιδιωτικές δομές, στο 88% στις δημόσιες
Από τις 23 Αυγούστου ξεκινά για το σύνολο των εργαζομένων σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας που αρνούνται να εμβολιαστούν (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να εξαιρεθούν για λόγους υγείας) η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας.

Χθες έληξε η προθεσμία για την κατάθεση αίτηση απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας, για ιατρικούς λόγους. Οι αιτήσεις έπρεπε να προωθηθούν στις αρμόδιες επιτροπές υγείας της οικείας τους υγειονομικής περιφέρειες οι οποίες ξεκινούν από σήμερα την επεξεργασία των αιτημάτων και θα ολοκληρώσουν τη γνωμοδότηση εντός πέντε ημερών. Σε όλο αυτό το διάστημα υπάρχει χρονική παράταση για την ενεργοποίηση του μέτρου της αναστολής καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και ιδίως των πλέον ευάλωτων πολιτών ,το σύνολο των εργαζομένων θα μπορεί να εργάζεται στις δομές μόνο αν είναι εμβολιασμένο. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα τίθενται σε αναστολή εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν, όπως ορίζεται στο νόμο. Κατά το διάστημα της αναστολής, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Για την αναπλήρωση των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (τρίμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 3 μήνες) αντίστοιχων προσόντων, εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας με το προσωπικό που τέθηκε σε αναστολή. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε ήδη μεριμνήσει από το προηγούμενο έτος και είχε προχωρήσει στην πρόσληψη 500 ατόμων σε όλες τις δημόσιες προνοιακές δομές για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να υπάρχει επάρκεια προσωπικού.

Σύμφωνα με την υφυπουργό εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδη, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 88% των εργαζομένων στις δημόσιες δομές (επομένως στόχος είναι να εμβολιαστεί το 12%) και το 75% στις ιδιωτικές δομές (στόχος είναι να εμβολιαστεί το 25%).

Υπενθυμίζουμε ότι αίτηση απαλλαγής από τον εμβολιασμό δικαιούνται να καταθέσουν οι εργαζόμενοι που εμφανίζουν αποκλειστικά τα ακόλουθα νοσήματα:

Ø Εμφάνισαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση (αναφυλαξία) μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης ή έχουν διαγνωστεί με αλλεργία σε κάποια έκδοχα των εμβολίων και υπάρχει σχετική γνωμάτευση από αλλεργιολόγο.

Ø Έχουν ιστορικό μυοκαρδίτιδας και σχετική πιστοποίηση από ειδικό ιατρό καρδιολόγο.

Ø Εμφάνισαν σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία μετά την πρώτη δόση των εμβολίων Astra Zeneca και Jansen / Johnson & Johnson και έχουν ειδική ιατρική γνωμάτευση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Αυγούστου 2021, 00:25:03 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Αυγούστου 2021, 14:25:58
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
21-08-2021 Πρώτο Θέμα.

Σε σύνολο 1.034 εργαζομένων, οι 940 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό, δηλαδή ποσοστό περίπου 90% - Από Δευτέρα οι έλεγχοι επεκτείνονται στο σύνολο της επικράτειας
Κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προχώρησαν σε επιτόπιους ελέγχους στις 19 Αυγούστου, σε συνολικά 18 δομές (9 ΜΦΗ και 9 λοιπές Προνοιακές Δομές) σε Αττική και στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού του συνόλου του προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό).

Συγκεκριμένα σε σύνολο 1.034 εργαζομένων: οι 940 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (921 εμβολιασμένοι και 19 με πιστοποιητικό νόσησης), ήτοι ποσοστό περίπου 90%. Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ των μη ευρισκόμενων, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, στις δομές με επίδειξη εγγράφου στους Επιθεωρητές-Ελεγκτές από τους υπευθύνους των δομών.

Σημειώνεται ότι 34 είχαν υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και 50 ήταν σε νόμιμη άδεια. Οι περιπτώσεις αυτές θα ελεγχθούν εντός των επόμενων ημερών. Από τους συνολικά 1034 εργαζόμενους, 10 εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων στην περιοχή της Αττικής κυμαινόταν από 75% (1 Δομή) έως και 100% (3 Δομές) και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από 87,91% έως και 100% (1 Δομή)

Από Δευτέρα, οι έλεγχοι επεκτείνονται στο σύνολο της επικράτειας καλύπτοντας το σύνολο των Δομών αυτών με στόχο την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που φιλοξενούνται και εξυπηρετούνται από τους προνοιακούς αυτούς οργανισμούς.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 22 Αυγούστου 2021, 14:30:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Αυγούστου 2021, 23:17:50
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
21/08/2021

Η πρώτη δικαστική απόφαση κατά ανεμβολίαστων εργαζομένων εκδόθηκε από δικαστήριο του Βόλου απορρίπτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Εργαζόμενοι (19) στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου (δομή στήριξης ευπαθών ατόμων και ηλικιωμένων) προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Η αίτηση τους για την χορήγηση προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε και έτσι η επιχείρηση τους έθεσε σε αναστολή και με δικαστική βούλα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Αυγούστου 2021, 08:11:40
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2021, 16:03:47 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Αυγούστου 2021, 00:23:37
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
26/08/2021

Κοντοζαμάνης: Οσοι υγειονομικοί βγουν σε αναστολή θα πρέπει να επιστρέψουν τις προπληρωμές.

Αναφορικά με το σχέδιο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά και την 1η Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού για συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένες συμβάσεις

Αυξάνεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών και έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά ότι ο νόμος της αναστολής καθηκόντων από 1η Σεπτεμβρίου, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, θα εφαρμοστεί. Εξήγησε επίσης ότι επειδή οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται, όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα αναζητηθούν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, είπε ότι είναι έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια και έχει αποτυπωθεί η κατάσταση. Υπάρχει, είπε, και η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Προσέθεσε ότι θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Επίσης έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά. Τόνισε ακόμη ότι θα παραταθούν διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας που θα δίνουν δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Για τον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι ανήκουν στην κατηγορία των υγειονομικών και άρα θα υπάρξουν κυρώσεις διότι οφείλουν να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Αυγούστου 2021, 00:25:39 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Αυγούστου 2021, 00:53:09
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Αυγούστου 2021, 00:55:58
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
30/08/2021

Υγειονομικοί σε αναστολή, εάν επιλέξουν να εμβολιαστούν δεν θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Αυγούστου 2021, 12:33:34
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
30/08/2021
Υγειονομικοί σε αναστολή, εάν επιλέξουν να εμβολιαστούν δεν θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Φαντάζομαι ότι πχ τους αναισθησιολόγους θα τους κάνουν κηπουρούς στα νοσοκομεία. Και τις νοσηλεύτριες, τραπεζοκόμους (άραγε τις τραπεζοκόμους, νοσηλεύτριες; ).
   Στον ιδιωτικό τομέα ανάλογα....
   Σε τι βοηθάει αυτή η τρομοκρατία την τελευταία ημέρα διορίας. Όσοι ήταν να εμβολιαστούν, εμβολιάστηκαν. Προλαβαίνει κάποιος σήμερα;

   Και η μετακίνηση σε άλλο νοσοκομείο που πιθανόν θα προκρίνει κάποιος δεν είναι πιθανή. Δεν είχε προβλεφθεί απ' ότι ξέρω στο νομοσχέδιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Δύσκολο να προστεθεί εκ των υστέρων.

31 Αυγούστου 2021, 16:43:16
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
30/08/2021
Υγειονομικοί σε αναστολή, εάν επιλέξουν να εμβολιαστούν δεν θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Φαντάζομαι ότι πχ τους αναισθησιολόγους θα τους κάνουν κηπουρούς στα νοσοκομεία. Και τις νοσηλεύτριες, τραπεζοκόμους (άραγε τις τραπεζοκόμους, νοσηλεύτριες; ).
   Στον ιδιωτικό τομέα ανάλογα....
   Σε τι βοηθάει αυτή η τρομοκρατία την τελευταία ημέρα διορίας. Όσοι ήταν να εμβολιαστούν, εμβολιάστηκαν. Προλαβαίνει κάποιος σήμερα;

   Και η μετακίνηση σε άλλο νοσοκομείο που πιθανόν θα προκρίνει κάποιος δεν είναι πιθανή. Δεν είχε προβλεφθεί απ' ότι ξέρω στο νομοσχέδιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Δύσκολο να προστεθεί εκ των υστέρων.

Μην υποτιμάτε τις τρομοκρατικές μεθόδους. Διαχρονικά φέρνουν αποτελέσματα.
Και μόνο η απειλή της μετάθεσης είναι σίγουρο ότι θα δράσει αποτρεπτικά για πολλούς.
Παράδειγμα : ΓΝΝ Χανίων. Προ 2 εβδομάδων 360 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, χθες 165 σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του συλλόγου εργαζομενων.

2 Σεπτεμβρίου 2021, 07:22:39
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/09/2021

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Σεπτεμβρίου 2021, 13:51:10
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
01/09/2021

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Ενδιαφέροντα σημεία (κατά τη γνώμη μου βέβαια):
α)  "" η βλάβη είναι οικονομική και δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ανεπανόρθωτη, ενώ εξ άλλου η εκδίκαση των αιτήσεων ακυρώσεως έχει προσδιορισθεί σε σύντομη δικάσιμο, γ) αν οι αιτήσεις ακυρώσεως γίνουν δεκτές, οι μη καταβληθείσες αποδοχές θα καταβληθούν,""  - ίσως (που δεν το πιστεύω) τελικά πληρωθούν που κάθονται (ιδίως οι κρατικοί υπάλληλοι που μάλλον αυτοί προσέφυγαν)
β) ""δεν προκύπτει ότι, σε περίπτωση αναστολής καθηκόντων, διακόπτεται η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού».""  --  o χρόνος αναστολής είναι συντάξιμος!!!  άραγε ισχύει και ιδιωτικό τομέα;;;
γ) ""ο εμβολιασμός επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού στους νοσηλευομένους που αποτελούν ιδιαιτέρως ευπαθή ομάδα""  --  αυτό είναι αμφισβητήσιμο αφού (όπως φάνηκε και από το γηροκομείο πρόσφατα όπου νόσησαν αρκετοί εμβολιασμένοι ηλικιωμένοι από εμβολιασμένο προσωπικό) και ο εμβολιασμένος μεταδίδει πιθανότατα τρεις φορές λιγότερο (όσο μπορεί να υπολογιστεί). Μεγαλύτερη σημασία έχει η συνεχής τήρηση μέτρων που όμως δεν μπορεί να ελεγχθεί...

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
38601 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Οκτωβρίου 2019, 12:17:51
από Argirios Argiriou
22 Απαντήσεις
67387 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαρτίου 2021, 13:12:15
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
37869 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2021, 19:01:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
38338 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιανουαρίου 2021, 22:00:43
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
35236 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουνίου 2021, 23:28:34
από anasm