Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:59:49

Αποστολέας Θέμα: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του Covid-19, σε Υγειονομικούς;  (Αναγνώστηκε 139436 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Σεπτεμβρίου 2021, 07:12:51
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
03/09/2021 Πρώτο Θέμα.

Στους 6.412 ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του ΕΣΥ που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην Βουλή ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα επέκταση των περιοριστικών μέτρων και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς.

«Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Όσοι ιατροί δεν εμβολιάζονται δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ και δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη στις ιδιωτικές κλινικές. Αν εμβολιαστούν θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν αμέσως».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσανατολίζεται στην επιβολή επιπρόσθετων ποινών για περιπτώσεις ανεμβολίαστων ιδιωτών ιατρών που ενώ είναι σε αναστολή εργασίας εξακολουθούν να εργάζονται ή κάνουν πράξεις σε πρωτοβάθμιες ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά ιατρεία κ.ά.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγειονομική προστασία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και η υποχρεωτικότητα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Τόνισε δε πως πριν την ενεργοποίηση της υποχρεωτικότητας τα ποσοστά των ανεμβολίαστων υγειονομικών ήταν διψήφια. «Υπήρχε νοσοκομείο με το εμβολιασμένο προσωπικό να ανέρχεται στο 35% και σήμερα είναι στο 87%» είπε μεταξύ άλλων για να τονίσει πως το μέτρο εκτελείται με επιτυχία καθώς αν και οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα τεθούν σε αναστολή περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι, τα τελικά πραγματικά νούμερα δείχνουν ότι μπήκαν σε αναστολή 6.412.

Παράλληλα τόνισε «Μέχρι τώρα η κατεύθυνση ήταν ότι οι ανεμβολίαστοι θα επέστρεφαν στην εργασία τους μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους + 14 ημέρες. Με νέα ρύθμιση θα ορίσουμε ότι θα επιστρέφουν στο σύστημα με το που θα ενταχθούν στην εμβολιαστική διαδικασία». «Αυτό το κάνουμε γιατί σεβόμαστε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μαζί τους. Να ξέρουν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί πως θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ με την τροπολογία που θα φέρουμε την άλλη εβδομάδα» τόνισε.

Το 90% των ασθενών στις ΜΕΘ προέρχονται από το 40% του ανεμβολίαστου πληθυσμού.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Σεπτεμβρίου 2021, 07:16:10 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Σεπτεμβρίου 2021, 15:27:38
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Υγειονομικοί: Τι προβλέπει η τροπολογία για τις αναστολές .

Στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση των προβλεπομένων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής σε επανέλεγχο πρόστιμο 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 200.000 ευρώ.

– Τα ανωτέρω πρόστιμα επιβάλλονται και στους ιδιώτες υποχρέους που εργάζονται στις δομές ως ελεύθεροι επαγγελματίες και παραβιάζουν τις διατάξεις περί υποχρεωτικού εμβολιασμού.

– Στους ελεύθερους επαγγελματίες (π.χ ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία) οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι επιβάλλονται επιπλέον οι ακόλουθες κυρώσεις:

α) καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο κάθε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία

β) αναστέλλεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

γ) αναστέλλεται η δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος





« Τελευταία τροποποίηση: 7 Σεπτεμβρίου 2021, 15:46:02 από GirousisN »

7 Σεπτεμβρίου 2021, 16:41:13
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πρώτο Θέμα, 06/09/2021

Η τροπολογία προβλέπει την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών με το που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου
Την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων εργαζόμενων του ΕΣΥ με το που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου (αντί της συμπλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου + 14 ημερών) προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Με την ίδια ρύθμιση αυστηροποιείται το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς καθώς μεταξύ άλλων προβλέπεται η καταγγελία κάθε σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και η αναστολή της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Παράλληλα, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εισάγονται αυστηρά πρόστιμά για τους δημόσιους υπαλλήλους που συμμετέχουν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, πέραν από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση:

- Αίρεται η αναστολή καθηκόντων, που επιβάλλεται στην περίπτωση της μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολισμού σε εργαζόμενους σε φορείς του δημόσιου τομέα, με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης, υπο την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου στον προβλεπόμενο χρόνο, αντί με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού όπως ισχύει σήμερα

- Συμπεριλαμβάνεται στους εργοδότες, που υποχρεούνται να μην κάνουν δεκτή την παροχή εργασίας σε δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, οποιουδήποτε εργαζόμενου που δεν συμμορφώνεται με την υποχρέωση εμβολιασμού, κάθε εργοδότης για το σύνολο του προσωπικού του, στο οποίο περιλαμβάνεται και το δανειζόμενο από αυτόν ή το απασχολούμενο από αυτών μέσω Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης προσωπικό καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών – εργολάβοι για το προσωπικο΄που απασχολούν, στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών

- Ορίζεται διοικητικό πρόστιμο για τους ιδιώτες υπόχρεους εμβολιασμού, που εργαζόνται στις ανωτέρω δομές ή μονάδες ως ελεύθεροι επαγγελματίες κατά παράβασης της αναφερόμενης υποχρέωσης: α) 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και εως 50.000 ευρώ και β) σε περίπτωση υποτροπής, 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και εως 200.000 ευρώ και επιβάλλονται, επιπλέον, οι ακόλουθες κυρώσεις: - καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο, από την ημερομηνία της βεβαίωσης της παράβασης, κάθε σύμβαση του επαγγελματία με τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία – αναστέλλεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών

- Οφείλουν οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία) να επικολλούν στην εξωτερική θύρα της δομής έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην δομή έχουν εμβολιαστεί και τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ η παράλειψη τήρησης της εν λόγω υποχρέωσης

- Επιβάλλεται πέρα από τις άλλες κυρώσεις, διοικητικό πρόστιμο 5000 ευρώ α) σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόσησης ενώ δεν έχει νοσήσει και β) στον υπάλληλο ή σε οποιοδήποτε έχει ανατεθεί εμβολιαστικό έργο και συμμετέχει στην έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Σεπτεμβρίου 2021, 16:43:14 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Σεπτεμβρίου 2021, 23:25:30
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Σεπτεμβρίου 2021, 23:35:06
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09-09-2021

Απέρριψε το ΕΔΔΑ αιτήσεις Ελλήνων υγειονομικών για προσωρινή προστασία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Την απόρριψη αιτημάτων προσωρινής δικαστικής προστασίας σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού στην Ελλάδα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η απόρριψη αφορά δύο αιτήματα κατά της Ελλάδας που υποβλήθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου από 30 επαγγελματίες υγείας κατά της επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα υγείας.

Το ΕΔΔΑ απέρριψε το αίτημα εφαρμογής προσωρινών μέτρων που είχε κατατεθεί στη βάση το άρθρο 39 του κανονισμού του, με την αιτιολόγηση ότι εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, εφόσον οι αιτούντες βρίσκονται σε κατάσταση η οποία συνιστά για αυτούς πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης. Πέραν της εφαρμογής των προβλέψεων του άρθρου 39, οι εν λόγω αιτήσεις εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα απορριπτικό ήταν και το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας έναντι αιτήσεων που είχαν κατατεθεί για αναστολή της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί. Η αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Σεπτεμβρίου 2021, 12:51:33
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Αντίστοιχα, ένας εμβολιασμένος νοσηλευτής (ή και γιατρός αντίστοιχα), όντας ακριβώς εμβολιασμένος, και λειτουργώντας με αναπόφευκτα και φυσιολογικά μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά...
Δεν μπορεί, κάλλιστα,
να αποτελεί έναν ΕΝΤΕΛΏΣ ασυμπτωματικό (λόγω και της υποτιθέμενης αποτελεσματικότητας του εμβολίου του) φορέα μετάδοσης του ιού
στον εν λόγω "ανοσοκατασταλμένο ογκολογικό ασθενή" ;;;;
   Παράδειγμα (μπαγιάτικο, προ διημέρου) νόσησης εμβολιασμένων και (πιθανότατα λόγω συρροής) ενδονοσοκομειακής μετάδοσης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κοροναϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις βγήκε θετικό
Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων κοροναϊού σε μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, τα οποία μάλιστα ήταν εμβολιασμένα. Την Κυριακή, επτά πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου -ένας γιατρός και έξι νοσηλεύτριες- βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κοροναϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις βγήκε θετικό. Άμεσα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι επτά εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

Περισσότερα από επτά τα κρούσματα;
Την είδηση επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα ThessToday.gr και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα ίσως είναι και περισσότερα από επτά. Ο ίδιος εξήγησε ότι, όταν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εμφανίσουν συμπτώματα κοροναϊού ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, τότε οδηγούνται στο Τμήμα Λοιμώξεων και υποβάλλονται σε PCR test (να υποθέσω -που δεν το πιστεύω- ότι οι γιατροί των ΤΕΠ κάνουν συχνότατα τεστ, ή το προσωπικό του μικροβιολογικού; ). Αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί, απομακρύνονται από τον χώρο της εργασίας τους και ενημερώνεται άμεσα το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Μάλιστα, ο κ. Κοροξενός επισήμανε ότι με γνώμονα την αλλαγή καθεστώτος στα νοσοκομεία και τη λειτουργία τους μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση -όπως ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι-, αλλά τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή υποβάλλονται απλώς σε τεστ.

Την ίδια ώρα, ασφυκτική είναι η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Αυγούστου, ένας άνδρας, ο οποίος διεκομίσθη στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό και έχρηζε νοσηλεία σε ΜΕΘ, παρέμεινε εκτός Εντατικής μέχρι το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του για να του βρει κρεβάτι.


   Συμπερασματικά κάποια μέτρα δεν τηρούνται ακόμα και από υγειονομικούς που αυτοθεωρούνται απρόσβλητοι λόγω του εμβολίου. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι κόλλησαν στην τραπεζαρία που έτρωγαν αναγκαστικά χωρίς μάσκα (αν θεωρήσω ότι τηρούσαν πιστά τα μέτρα αλλού). Τότε πως θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι εστίασης;
   Συμφωνώ ότι το εμβόλιο είναι το καλύτερο δυνατό και η καλύτερη δυνατότητα που έχουμε ως τώρα. Δεν ξέρω όμως τι είναι πιο επικίνδυνο: ένας εμβολιασμένος που δεν προσέχει ή ένας ανεμβολίαστος που είναι τυπικότατος στα μέσα προστασίας;
   Δεν το βλέπω να τρώω σε κλειστό χώρο και φέτος...

10 Σεπτεμβρίου 2021, 17:52:35
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Σεπτεμβρίου 2021, 13:22:23
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
10-09-2021 ΦΕΚ 166 Νόμος 4829

Άρθρο 36
.........
..................
Στους ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στις ανωτέρω δομές, κατά παράβαση του παρόντος, επιβάλλονται, επιπλέον, οι ακόλουθες κυρώσεις:
γα) καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο, από την ημερομηνία της βεβαίωσης της παράβασης, κάθε σύμβαση του επαγγελματία με τον Εθνικό
Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα
δημόσια ασφαλιστικά ταμεία
,
γβ) αναστέλλεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ν. 3892/2010 (Α’ 189), και
γγ) αναστέλλεται η δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών του ν. 3892/20    ( Προφανώς για τους Φαρμακοποιούς   )
................................
..........................................

Δείτε επίσης τα άρθρα 37, 38 και 39
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Σεπτεμβρίου 2021, 13:24:05 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Σεπτεμβρίου 2021, 17:24:08
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 16/09/2021

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Σεπτεμβρίου 2021, 21:35:12
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..................
Στους ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στις ανωτέρω δομές, κατά παράβαση του παρόντος, επιβάλλονται, επιπλέον, οι ακόλουθες κυρώσεις:
γα) καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο, από την ημερομηνία της βεβαίωσης της παράβασης, κάθε σύμβαση του επαγγελματία με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία,
γβ) αναστέλλεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ν. 3892/2010 (Α’ 189), και
...
    Μάλλον θα έπρεπε να αλλάξει το αρχικό θέμα σε "υποχρεωτικό Εμβολιασμό" ή κάτι τέτοιο, η Μητρόπολη πλέον δεν έχει σχέση με τα περισσότερα...

    Άκουσα ότι στη Λάρισα υπάρχουν 5-6 τουλάχιστον (ανεμβολίαστοι) ιδιώτες ιατροί που προχώρησαν σε κλείσιμο ιατρειών και διακοπή συνεργασίας με κλινικές φοβούμενοι πρόστιμο 5000 ευρώπουλων. Και μάλλον τους κόπηκε (αυτόματα; από την ΗΔΙΚΑ; ) η Συνταγογράφηση.
   Ξέρετε στις περιοχές σας κάτι σχετικό;

18 Σεπτεμβρίου 2021, 10:47:17
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Αν δεν είναι ράδιο αρβύλα, είναι εντυπωσιακό που ιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους για αυτό το λόγο. Υποψιάζομαι ότι ενδεχομένως να έχουν πείσει και αρκετό κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο. Κρίμα

18 Σεπτεμβρίου 2021, 15:04:19
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..................
Στους ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στις ανωτέρω δομές, κατά παράβαση του παρόντος, επιβάλλονται, επιπλέον, οι ακόλουθες κυρώσεις:
γα) καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο, από την ημερομηνία της βεβαίωσης της παράβασης, κάθε σύμβαση του επαγγελματία με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία,
γβ) αναστέλλεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ν. 3892/2010 (Α’ 189), και
...
    Μάλλον θα έπρεπε να αλλάξει το αρχικό θέμα σε "υποχρεωτικό Εμβολιασμό" ή κάτι τέτοιο, η Μητρόπολη πλέον δεν έχει σχέση με τα περισσότερα...

    Άκουσα ότι στη Λάρισα υπάρχουν 5-6 τουλάχιστον (ανεμβολίαστοι) ιδιώτες ιατροί που προχώρησαν σε κλείσιμο ιατρειών και διακοπή συνεργασίας με κλινικές φοβούμενοι πρόστιμο 5000 ευρώπουλων. Και μάλλον τους κόπηκε (αυτόματα; από την ΗΔΙΚΑ; ) η Συνταγογράφηση.
   Ξέρετε στις περιοχές σας κάτι σχετικό;
Στην Ξάνθη έχουν κλείσει ιατρεία. Σίγουρα.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

15 Οκτωβρίου 2021, 20:59:14
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Πιστεύω ότι σε αρκετά θέματα που αναφέρουν έχουν κάποιο δίκιο. Ο Άρειος Πάγος δεν νομίζω όμως να μπορεί να απαντήσει ή να βγάλει συμπέρασμα. Θα το παραπέμψει σε επιτροπή ειδικών κλπ....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  14 Οκτωβρίου 2021 (αντιγράφω αποσπάσματα, στην παραπομπή είναι αυτούσιο)
Επείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου απέστειλαν οι υγειονομικοί που είχαν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία κατακρίνουν την απόφαση  Δικαστηρίου να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον κλάδο τους.
...................
Θέλουμε επειγόντως να σας ενημερώσουμε ότι η επιστήμη πολύ πρόσφατα απέδειξε ότι οι εμβολιασμένοι κατά του Covid-19  κολλούν και μεταδίδουν τον ιό, ακριβώς όπως και οι ανεμβολίαστοι για τα συγκεκριμένα εμβόλια (Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Janssen), κατά του Covid-19,

Συνεπώς η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο, από το γεγονός ότι οι εμβολιασθέντεςγενικά,  αλλά και οι εμβολιασθέντες υγειονομικοί ειδικά, ενώ είναι πιθανό να νοσούν και να μεταδίδουν τον ιό SARS-COV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19, δεν ελέγχονται ποτέ.

 Συμπληρωματικά αναφέρουμε και την πρόσφατη ανακοίνωση της Pfizer περί μη αποτελεσματικότητος του εμβολίου μετά την πάροδο 6 μηνών, που καθιστά πρακτικά ανεμβολίαστους τους συναδέλφους μας που εμβολιάσθηκαν Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

Επίσης αναφέρουμε και το παράδοξο ότι οι φυσικά νοσήσαντες από Covid-19 (που σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες έχουν έως και 27 φορές ισχυρότερη ανοσία από αυτήν του εμβολίου) έχουν 6μηνο πιστοποιητικό ανοσίας, ενώ οι εμβολιασθέντες έχουν αορίστου χρόνου πιστοποιητικό ανοσίας, γεγονός που τους καθιστά υγειονομικά επισφαλείς για το κοινωνικό σύνολο, δεδομένων ότι:

α) έχουν μεγάλη πιθανότητα να νοσούν υποκλινικώς, χωρίς να το γνωρίζουν,

β) νοιώθουν ψευδώς προστατευμένοι και παραβλέπουν συχνά τα μέτρα ατομικής προστασίας που προστατεύουν και το κοινωνικό σύνολο και

γ) κινούνται νομίμως χωρίς μάσκες και συγχρωτίζονται σε ψευδώς επιστημονικά ονομαζόμενους ΄΄covid- free΄΄ χώρους,οπότε στη συνέχεια γίνονται πιθανοί μεταδότες στο εργασιακό τους περιβάλλον και τους ασθενείς, εμβολιασμένους και μη.

Στο πλαίσιο των παραπάνω επιστημονικών αποδείξεων και διαπιστώσεων, αιτούμαστε την επείγουσα παρέμβασή σας για αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων από τα νοσοκομεία,για τον αριθμό των εμβολιασθέντωνσυμπολιτών μας αλλά και ειδικά υγειονομικών που έχουν νοσήσει, τονίζοντας ότι ο όποιος αριθμός αυτών προκύψει, θα πρέπει να διπλασιαστεί τουλάχιστον, γιατί δεν θα περιλαμβάνει τους νοσήσαντεςασυμπτωματικώς ή ολιγοσυμπτωματικώς, τους οποίους κανείς δεν έχει εντοπίσει, εφόσον δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ μετά τον εμβολιασμό τους, σε αντίθεση με τους μη εμβολιασθέντες, οι οποίοι ανά τρεις ημέρες αποδείκνυαν εργαστηριακά ότι δεν νοσούσαν.

Κατά συνέπεια, πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ και ο εμβολιασμένος υγειονομικός πριν την είσοδό του στη δομή υγείας.

Αιτούμεθα επομένως την άμεση επέμβασή σας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με διεύρυνση της απαίτησης ελέγχου νόσησης από τον ιό SARS-COV-2 με συχνά διαγνωστικά τεστ ισότιμα και στους εμβολιασμένους,

ζητώντας δηλαδή τον έλεγχο όλωντων πολιτών με διαγνωστικά τεστ,

ανεξαρτήτως εμβολιαστικού προφίλ.

Σε αυτήν την περίπτωση, που η ίδια ή επιστήμη και οι φορείς που προωθούν τον εμβολιασμό επιβάλλουν, γιατί δεν μπορεί, υποβαλλόμενος στα ίδια τεστ, να εργαστεί κανονικά και ο ανεμβολίαστοςυγειονομικός;

Στο πλαίσιο επίσης της αποκατάστασης της προστασίας της δημοσίας υγείας, να αναφέρουμε ότι η στελεχιακήαποδυνάμωση και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας (ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά λόγω της απαγόρευσης εργασίας σε έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη αυτών), εν μέσω της πανδημίας, είναι επικίνδυνη, παντελώς αστήρικτη επιστημονικώς και ίσως αντισυνταγματική (ανάλογα με την αναμενόμενη κρίση των απολύτως αρμοδίων οργάνων της Ελληνικής Δικαιοσύνης).

...
Ακόμα είναι απορίας άξιον, γιατί ο εμβολιασμένος έχει πιστοποιητικό αορίστου χρόνου,ενώ ο φυσικά νοσήσας πιστοποιητικό μόνο 6 μηνών, και στους 6 μήνες συν 1 ημέρα βγαίνει σε αναστολή; Όπως ήδη αναφέραμε, ηPfizer ανακοίνωσε ότι η ανοσιακή απόκριση των εμβολίων της λήγει στους 6 μήνες.

Αφού το τεστ κρίνεται πλέον επιστημονικά απαραίτητο προς όλους, εμβολιασμένους και μη, αιτούμεθα , στο πλαίσιο της αποκατάστασης της Δημόσιας Υγείας, να επανέλθουν στην εργασία τους και να στηρίξουν την παροχή Υγείας στη χώρα μας όλοι οι συνάδελφοι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή λόγω της μη επιθυμίας τους να εμβολιαστούν
....

16 Οκτωβρίου 2021, 00:16:26
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το έγραψα πριν λίγες ημέρες σε άλλη συζήτηση σε αυτό το Φόρουμ, το γράφω και σε αυτή την συζήτηση γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό:

Πάντως στην Σουηδία που έχουν εμβολιαστεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εμάς οι ομάδες υψηλού κινδύνου, πεθαίνουν πλέον από Κοροναϊό μόνο 1-2 άτομα ανά ημέρα (και όλοι τους σχεδόν είναι ανεμβολίαστοι) σε σχέση με εμάς που χάνουμε περίπου 30 ανθρώπους/ημέρα από κοροναϊό (οι οποίοι βέβαια και σε εμάς είναι σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι).

Ήδη τους έχουμε ξεπεράσει τους Σουηδούς σε συνολικό αριθμό νεκρών από Κοροναϊό.

Και αυτό παρόλο που στην Σουηδία δεν φορούν μάσκες ούτε στα λεωφορεία/τραίνα ούτε στα super market ( πριν λίγες εβδομάδες ήμουν εκεί).

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Οκτωβρίου 2021, 20:56:00
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών είναι ένα θέμα που σήκωσε και θα σηκώνει συνεχόμενα κύματα αντιδράσεων. Υπάρχει μια πλειοψηφία που ειναι θετική και λιγότεροι που αντιδρούν.
Η κατεύθυνση που θα πάρουν οι εξελίξεις για το θέμα, εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

Για τη Σουηδία τώρα, και το πως τα πήγε με τη διαφορετική της προσέγγιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας μια πρόσφατη, ψύχραιμη ανάλυση από το Bloomberg δεν διαπίστωσε ούτε κάποια ιδιαίτερη υπεροχή, ούτε και υστέρηση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όσο για τις διαφορές στη θνησιμότητα που διαπιστώνονται ανάμεσα στα κράτη με παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού, δίνονται κάποιες εξηγήσεις  από μια άλλη ανάλυση του Bloomberg.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
38597 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Οκτωβρίου 2019, 12:17:51
από Argirios Argiriou
22 Απαντήσεις
67382 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαρτίου 2021, 13:12:15
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
37867 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2021, 19:01:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
38337 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιανουαρίου 2021, 22:00:43
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
35235 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουνίου 2021, 23:28:34
από anasm