Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Μαρτίου 2024, 07:17:21

Αποστολέας Θέμα: ΑΓΟΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ  (Αναγνώστηκε 46196 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Μαρτίου 2021, 23:22:54
Αναγνώστηκε 46196 φορές
Αποσυνδεδεμένος

errikos


καλησπερα
Το 2014 εφυγα απο την ειδικοτητα που ειδικευόμουν. Δεν την ειχα ολοκληρωσει και μου εχει μεινει περιπου ενα 6μηνο. Επισης δεν εχω δωσει εξετασεις. Παραιτηθηκα (με παραιτησαν) για λογους υγειας.
Τωρα ειμαι καλα. Μπορω να επιστρεψω εκει που ημουν, αλλά θα προτιμουσα μια άλλη ειδικοτητα. Θελω να κανω Γεν Ιατρικη. Καπου ειχα διαβασει πως υπαρχουν καποιες ειδικοτητες οι οποιες ονομαζονται ΑΓΟΝΕΣ και πληρωνεσαι κανονικα+τις εφημεριες. Ισχυει πλεον αυτο? Θεσεις υπαρχουν πλεον οποτε η αναμονη δεν ειναι προβλημα πια. Το βιοποριστικο ειναι ομως ενα προβλημα. Γνωριζετε καποιον που α)δεν εχει τελειωσει την ειδικοτητα του και παει σε καποια αγονη ειδικοτητα?Μπορει να με βοηθησει καποιος?

20 Μαρτίου 2021, 10:44:17
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Γεια σου errikos, δεν έχω ακούσει κάτι για άγονη ειδικότητα. Από αυτά που ξέρω, αν έχεις κάνει α χρόνο σε μια ειδικότητα και αλλάξεις, τότε για α-β χρόνο στην καινούρια δεν πληρώνεσαι μισθό παρά μόνο εφημερίες, όπου β ο κοινός χρόνος που τυχόν έχει rotation η καινούρια στην παλιά. Πιστεύω αυτά τα ξέρεις και ψάχνεις τρόπο να πληρώνεσαι και μισθό. Ας μας απαντήσει και κάποιος άλλος που ίσως ξέρει κάτι για άγονη.
Για την επιλογή σου να κάνεις Γενική Ιατρική, να έχεις υπόψιν πως είναι από τις πιο δύσκολες ειδικότητες, αν θες να είσαι καλός στη δουλειά σου.  Χρειαζόμαστε καλούς γενικούς ιατρούς στην Ελλάδα, περισσότερο από ποτέ και δουλειά θα έχεις πάντα εδώ ή στο εξωτερικό. Μην την κάνεις όμως για ευκολία ή απλά για να έχεις μια ειδικότητα. Αυτή ή "ευκολία" έδωσε κακό όνομα στην ειδικότητά μας και δεν έχουμε ανάγκη από άλλες τέτοιες περιπτώσεις.
Παίρνω το θάρρος να σου μιλήσω έτσι, γιατί είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε πολύ για την προώθηση της ειδικότητας εκεί που της αξίζει. Θα βρεις εδώ αρκετό υλικό και βοήθεια. Καλώς ήρθες.
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

25 Μαρτίου 2021, 13:04:43
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

errikos


γεια χαρα και ευχαριστω για την απαντηση.
Απο τοτε που σταματησα την κυρια ειδικοτητα μου (η οποια ειναι 7 χρονια - αρκετα δυσκολη θα ελεγα) , επρεπε να βιοπορηστω και γι αυτο εκανα διαφορα αγροτικα και επισης απασχοληθηκα στα επειγοντα στο εξωτερικο.
Η πρωτοβάθμια με κερδισε και οι γνωσεις μου ανταποκριθηκαν καλα. Δεν με πειραζει η δυσκολια. Υγεια να εχουμε και να διαβαζουμε και να μαθαινουμε καινουργια πραγματα και ολα γινονται.
Την Γενικη ιατρικη τη διαλεγω επειδη εκει να εφερε ο χρονος και τελικα μου αρεσε πολυ. Οντως ειναι μια δυσκολη επιλογη αν θελει καποιος να την κανει σωστα. Μαλιστα σκαλωσα και στο επειγον. Πολλες φορες ειναι συναρπαστικο! Ειδικοτητα επειγοντολογιας στην Ελλαδα δεν εχουμε δυστυχως.
Ωστοσο πρεπει να βιοποριστω. Δε θα μπορουσα να ζησω με τα χρηματα που δινουν οι εφημεριες, γι αυτο ψαχνω καποια λυση προκειμενου να πληρωνομαι. Ειδικοτητα + δευτερη δουλεια δεν ξερω αν γινεται. Αν μπορω να το κανω.
Ευχαριστω και παλι για την απαντηση.
Αν καποιος ξερει κατι περισσοτερο ή εχει καποια άλλη ιδεα , πολυ θα ηθελα να μου πει

29 Μαρτίου 2021, 12:10:34
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......
Ωστοσο πρεπει να βιοποριστω. Δε θα μπορουσα να ζησω με τα χρηματα που δινουν οι εφημεριες, γι αυτο ψαχνω καποια λυση προκειμενου να πληρωνομαι. Ειδικοτητα + δευτερη δουλεια δεν ξερω αν γινεται. .....
   Η μόνη λύση που βλέπω, αν θέλετε να πληρώνεστε, είναι το εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν γίνεται με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Λέξεις κλειδιά: ειδικότητα άγονη 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
49254 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιανουαρίου 2011, 07:34:22
από Πατρωνάκης Μάνος
4 Απαντήσεις
71710 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2016, 15:31:13
από Clemence
0 Απαντήσεις
44402 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2021, 17:55:52
από Τσιομπανου Ελένη
0 Απαντήσεις
40236 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Αυγούστου 2021, 15:35:52
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
24957 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2022, 18:43:21
από Vi_t