Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Απριλίου 2024, 11:05:42

Αποστολέας Θέμα: MyHealth: Ερχεται το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας - Αποκαλυπτήρια από Μητσοτάκη και  (Αναγνώστηκε 7256 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Αυγούστου 2021, 17:47:23
Αναγνώστηκε 7256 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
092-08-2021

MyHealth: Ερχεται το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας - Αποκαλυπτήρια από Μητσοτάκη και Πιερρακάκη.

Μέσα στην εβδομάδα έρχονται τα αποκαλυπτήρια του MyHealth, του ψηφιακού βιβλιαρίου υγείας μέσω Gov.gr, σε σύσκεψη με Μητσοτάκη - Πιερρακάκη - Κικίλια

ε την παρουσίαση ακόμα μιας σημαντικής ψηφιακής μεταρρύθμισης αναμένεται να... κλείσει την πολιτική σεζόν, προ του σύντομου θερινού διαλείμματος, η κυβέρνηση, καθώς μέσα στην εβδομάδα, ίσως και αύριο Τρίτη, αναμένεται να παρουσιαστεί ο ψηφιακός φάκελος υγείας.

Διαβάστε ακόμη: «myPhoto»: Eρχoνται ψηφιακή φωτογραφία και ψηφιακή υπογραφή μέσω του Gov.gr

Θα πρόκειται, πρακτικά, για το βιβλιάριο υγείας του κάθε πολίτη που θα είναι άμεσα διαθέσιμο και προσβάσιμο για όλους μέσω του Gov.gr. Η ειδική εφαρμογή θα ονομάζεται My Health και θα παρουσιαστεί σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι και έχουν συνεργαστεί για την ανάπτυξη της εφαρμογής. Μάλιστα, σε αυτή τη σύσκεψη αναμένεται να γίνει και μια πρώτη επίδειξη της λειτουργίας της εφαρμογής, η οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω του Gov.gr, αλλά και της ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσα στην εβδομάδα.

Επί της ουσίας, ο κάθε ασθενής και χρήσης της εφαρμογής θα έχει πρόσβαση στις συνταγές και στα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων του και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Στην αρχή, αυτό το βάθος αναμένεται να είναι 2 ή 3 χρόνια και, μόλις αναπτυχθεί πλήρως το σύστημα, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο του ιστορικού τους με ένα κλικ, αξιοποιώντας τα δεδομένα του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Αναγκαία προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής θα είναι η εγγραφή στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης που αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη και με τις ειδοποιήσεις για την πλατφόρμα του εμβολιασμού και, βεβαίως, η είσοδος θα γίνεται, κλασικά, είτε με τους κωδικούς του Taxisnet είτε με τους κωδικούς web banking του πολίτη.

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν λεπτομέρειες για τα φάρμακα και τις συνταγές τους, όπως την εκτέλεση του ή τη λήξη ισχύος, κάτι που θα σημαίνει εξατομικευμένη πρόσβαση σε κάθε παραπεμπτικό που αφορά φάρμακο ή εξέταση. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν, παράλληλα, μέσω του My Health να έχουν πρόσβαση και σε εξετάσεις ή φάρμακα που αφορούν προστατευόμενα μέλη της οικογένειας που δεν αυτασφαλίζονται ακόμα.

Κάπως έτσι, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζει να εμπλουτίζει το μπουκέτο του Gov.gr, ενώ το επόμενο mega project που είναι στα σκαριά για τους επόμενους μήνες είναι ο μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη που θα μας συνοδεύει σε όλες τις δραστηριότητές μας και θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ο.κ, ενοποιώντας, επί της ουσίας, όλους τους αριθμούς που μας αφορούσαν σε έναν ενιαίο.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6487 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2011, 03:26:50
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
9844 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2011, 22:05:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3605 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαρτίου 2014, 16:51:45
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
11875 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Απριλίου 2017, 09:02:42
από Denominator
0 Απαντήσεις
2839 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Δεκεμβρίου 2021, 17:25:32
από Argirios Argiriou