Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:05:50

Αποστολέας Θέμα: Αναμένεται Πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε γιατρούς  (Αναγνώστηκε 11665 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Ιουλίου 2009, 16:20:26
Αναγνώστηκε 11665 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αναμένεται Πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και λογιστές

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για ελεύθερους επαγγελματίες για ποσό μέχρι και 20.000 ευρώ σε 50.000 γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και λογιστές για την αγορά ή την συμπλήρωση του εξοπλισμού της κάθε ειδικότητας τους.

Το ποσό που θα διατεθεί από το Πρόγραμμα θα φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το ανώτερο ποσοστό επιδότησης αυτό θα ποικίλει ανάλογα με το χρόνο άσκησης εργασίας του κάθε κλάδου. Το μεγαλύτερο θα φτάνει το 60% για κάθε εγκεκριμένο προϋπολογισμό και θα αφορά αυτούς που έχουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος μέχρι και πέντε χρόνια και το δεύτερο εξετάζεται να βρίσκεται στο 50% και θα αφορά αυτούς που έχουν εργασιακή παρουσία από πέντε χρόνια και πάνω.

Η οικονομική ενίσχυση θα διαφέρει από επαγγελματική ειδικότητα σε επαγγελματική ειδικότητα, με δεδομένο ότι θα αφορά αποκλειστικά την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού και όχι την επίπλωση του επαγγελματικού χώρου.

Έτσι, το ποσό της επιχορήγησης για δικηγόρους, λογιστές - οικονομολόγους και μηχανικούς αναμένεται να φτάσει το πολύ στα 5.000 - 6.000 ευρώ. Για τους γιατρούς - στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι κτηνίατροι και οι οδοντίατροι - το ποσό της ανώτατης ενίσχυσης ανέρχεται έως περίπου τα 20.000 ευρώ.

Για τους λογιστές και τους δικηγόρους, οι ενισχύσεις θα αφορούν κυρίως σε μηχανήματα (hardware) και λογισμικά (software), ενώ για τους μηχανικούς θα αφορούν την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, του απαραίτητου λογισμικού, καθώς και την αγορά εκτυπωτή σχεδίων (plotter). Μάλιστα, ειδικά για τους λογιστές, το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει την επιδότηση συγκεκριμένων λογισμικών προγραμμάτων, η εφαρμογή των οποίων θα μπορεί να κάνει ευκολότερες τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δημοσίευση και στην EΞΠΡΕΣ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

14 Ιουλίου 2009, 16:22:08
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
«Ψαλίδι» στον μποναμά γιατρών, δικηγόρων

Να αποκλείσει... φοροφυγάδες ιατρούς, δικηγόρους και λογιστές από το πρόγραμμα επιδότησης 50.000 ελεύθερων επαγγελματιών με 250 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού επιχειρεί το υπουργείο Οικονομίας. Μετά τις αντιδράσεις που δέχτηκε η ηγεσία του υπουργείου για τον κίνδυνο διανομής κοινοτικού χρήματος σε... έχοντες, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε χαμηλότερες επιδοτήσεις, αλλά και σε πριμοδότηση των νέων επαγγελματιών.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού από ιατρούς και οδοντιάτρους, δικηγόρους και λογιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που έκαναν τον τελευταίο μήνα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, σε τεχνικό επίπεδο, για να δουν ποιοι θα είναι οι πιθανοί δικαιούχοι των συγκεκριμένων επιδοτήσεων, έφτασε και στα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που καταγράφουν το πολύ χαμηλό εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία οι επαγγελματίες κάποιων από τους επιλέξιμους κλάδους.

Τα... δύσκολα

Εκεί ξεκίνησαν τα... δύσκολα για την κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την προαναγγελία του συγκεκριμένου προγράμματος -αλλά και την επίσημη έναρξη επιβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «μαμούθ» των 1,05 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εν ενεργεία επιχειρήσεων- ως «αντίδοτο» στο νέο εισπρακτικό πακέτο.

Για να υπάρξει το επιθυμητό πολιτικά αποτέλεσμα, το υπουργείο επιχειρεί να... καλυφθεί από πιθανές αντιδράσεις περί επιδότησης εύπορων επαγγελματιών με κονδύλια που θα έπρεπε να δοθούν για τη στήριξη επιχειρήσεων από την κρίση ή για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Γι' αυτό και αρχικά προτάθηκε από αρμόδια στελέχη να αναβληθούν οι επίσημες ανακοινώσεις για τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν και πλέον θεωρείται πιθανό το πρόγραμμα, έστω και στις γενικές του γραμμές, να δημοσιοποιηθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Θεωρείται πια σχεδόν βέβαιο ότι τα πολύ υψηλά ποσοστά χρηματοδότησης (έως το 80% του κόστους προμήθειας των μηχανημάτων και του λογισμικού για νέους επαγγελματίες) θα μειωθούν σημαντικά σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις. Επίσης, σχεδιάζονται σαφή ηλικιακά πλαφόν για την επιλεξιμότητα των υποψηφίων (π.χ. έως πέντε έτη από την απόκτηση πτυχίου), ώστε να αποκλειστούν... μεγαλοεπαγγελματίες.

Οπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, η επιδότηση δεν είναι μεγάλη. Το ποσό ανά δικαιούχο προτείνεται να φτάνει το μέγιστο στα 20.000 ευρώ.

50.000 επαγγελματίες

Ενδεχομένως μάλιστα για κάποιους κλάδους στους οποίους οι ανάγκες για εξοπλισμό είναι περιορισμένες (π.χ. δικηγόροι, λογιστές ή παθολόγοι) να υπάρξει και ενδιάμεσο πλαφόν στη χρηματοδότηση (π.χ. 7.000 ευρώ). Υπολογίζεται ότι μπορεί να χρηματοδοτηθούν συνολικά 50.000 επαγγελματίες από τους 250.000 που δραστηριοποιούνται στους τέσσερις συγκεκριμένους κλάδους.

Το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει διαδικασίες έγκρισης εξπρές αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν η αξιολόγηση θα γίνεται μέσω των τραπεζών (διαφορετικά το χρήμα θα διανέμεται από τις εφορίες ή τα ΚΕΠ). Το πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός των προτάσεων που θα εγκριθούν (τριπλάσιος σχεδόν από τα μέσα προγράμματα που διαχειρίζεται το υπουργείο), ο οποίος απαιτεί ένα ικανό πληροφοριακό σύστημα όχι μόνο να κάνει σωστή αξιολόγηση, αλλά και να υποβοηθήσει τον εκ των υστέρων έλεγχο που απαιτεί η Κομισιόν.

Οι επιδοτήσεις θα δοθούν σε εν ενεργεία ελεύθερους επαγγελματίες και όχι συνταξιούχους ή υπαλλήλους του Δημοσίου και ιδιωτικών εταιρειών.

Θα χρηματοδοτούνται μόνο δαπάνες για τεχνολογικό εξοπλισμό, μηχανημάτων και λογισμικού ή σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων. Δεν θα καλύπτονται επισκευές, αγορές άλλου εξοπλισμού (π.χ. γραφεία) ή οχημάτων.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά. Εξετάζεται η δυνατότητα άμεσης αξιολόγησης της πρότασης (όπως συνέβη πρόσφατα στο πρόγραμμα e-services). Ωστόσο, ο αντίλογος αναφέρει ότι είναι ίσως προτιμότερο πρώτα να ολοκληρωθεί η προθεσμία υποβολής προτάσεων ώστε να προκριθούν οι καλύτερες και όχι όσες... πρόλαβαν πρώτες να υποβάλουν αίτηση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

14 Ιουλίου 2009, 16:23:49
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί

«Δεν είναι όλοι οι γιατροί φοροφυγάδες»

Ευσυνείδητοι, σκληρά εργαζόμενοι, πενιχρά αμειβόμενοι και όχι φοροφυγάδες είναι η πλειονότητα των γιατρών, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με αφορμή δημοσίευμά μας για κοινοτικές επιδοτήσεις.

Η επιστολή του ΠΙΣ έχει ως εξής:

«Το Σάββατο, 4 Ιουλίου, σε δημοσίευμά σας που υπογράφεται από την κ. Δήμητρα Καδδά, όσον αφορά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομικών (ενίσχυση γιατρών - δικηγόρων - λογιστών για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και λογισμικού) χαρακτηρίζετε τους γιατρούς "φοροφυγάδες" και "έχοντες".

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των γιατρών είναι ευσυνείδητοι επαγγελματίες, σκληρά εργαζόμενοι, πενιχρά αμειβόμενοι και σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος έχουμε δώσει σκληρούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια γιατί αναίτια απέκλειαν τους γιατρούς από αυτά τα προγράμματα ως φυσικά πρόσωπα, ενώ οι εταιρείες συμμετείχαν.

Ζητούμε κατά νόμον να δημοσιευθεί η παρούσα επιστολή μας προς ενημέρωση των γιατρών αφενός μεν, και αφετέρου την αποκατάστασή των στην κοινή γνώμη.

Σημειωτέον, ότι με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας μετά το δημοσίευμα, δεν εξαίρεσε τους ιατρούς από το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Την επιστολή υπογράφουν η κ. Β. Ανεμοδουρά (πρόεδρος) και ο κ. Κ. Γιαννακόπουλος (γεν. γραμματέας) του ΠΙΣ.

Απάντηση συντάκτη: Οι δύο λέξεις στις οποίες στηρίζει την επιστολή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος βρίσκονται στην αρχή του κειμένου. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το υπουργείο επιχειρεί «να αποκλείσει... φοροφυγάδες ιατρούς, δικηγόρους και λογιστές από το πρόγραμμα» και ότι «μετά τις αντιδράσεις περί διανομής του κοινοτικού χρήματος σε... έχοντες» προσανατολίζεται σε χαμηλότερες επιδοτήσεις (σύμφωνα με πληροφορίες από 80% σε 60% επί της δαπάνης).

Δεν λέγεται λοιπόν ότι οι φοροφυγάδες είναι η πλειονότητα. Αλλά ότι το υπουργείο θεωρεί ότι υπάρχουν, βάσει στοιχείων που έχει ζητήσει και τώρα μελετά.

Αλλωστε, υπάρχουν και γνωστά στοιχεία περί φοροδιαφυγής, αν και παλαιότερα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» (14/7/2006) για τον επίσημο απολογισμό των ελέγχων της ΥΠΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006, στο 56% των ιατρών που ελέγχθηκαν (369 επί συνόλου 702) βρέθηκαν παραβάσεις, που αφορούσαν τη μη έκδοση αποδείξεων, την πλημμελή τήρηση εγγράφων κ.λπ.

Σημειώνουμε ότι καμιά απάντηση του υπουργείου Οικονομίας δεν υπήρξε στο δημοσίευμά μας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απάντηση σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

23 Ιουλίου 2009, 23:26:37
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
ΥΠΟΙΟ: Η πλήρης πρόταση για την επιδότηση ελεύθερων επαγγελματιών

Την πλήρη πρόταση για το πρόγραμμα επιδότησης των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών με κοινοτικά κονδύλια για επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτή, οι επενδύσεις που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα θα αφορούν την αγορά εξοπλισμού πληροφορικής, ειδικού λογισμικού, καθώς και εξειδικευμένου εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή συγκεκριμένης υπηρεσίας (π.χ. ιατρικά μηχανήματα).

Το ποσό της επιδότησης της επένδυσης θα κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία ως εξής: από 5.000 έως 20.000 ευρώ για τους γιατρούς και τους οδοντίατρους, από 4.000 έως 8.000 ευρώ για τους μηχανικούς, από 3.000 έως 5.000 ευρώ για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, οικονομολόγους, συμβούλους, λογιστές.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει ηλεκτρονικά μόνο το ΑΦΜ του, τα στοιχεία του, ένα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή της επιχορήγησης και περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών στις οποίες επιθυμεί να προβεί. Θα ακολουθεί εκ των υστέρων έλεγχος της υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της επένδυσης.

Για την έγκριση προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να διαθέτουν έγκυρο ΑΦΜ, να έχουν κάνει πρώτη έναρξη επιτηδεύματος πριν την 1/1/2009, να διαθέτουν φορολογική ενημερότητα και εφόσον δραστηριοποιούνται πάνω από πέντε χρόνια να εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις μέσο όρο ακαθάριστων εσόδων κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρήσεων μεγαλύτερο από 35.000 ευρώ για τους γιατρούς, οδοντιάτρους, μηχανικούς στην περιφέρεια Αττικής και Θεσσαλονίκης και 28.000 ευρώ για την υπόλοιπη επικράτεια. Σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους, τους οικονομολόγους, συμβούλους και λογιστές 25.000 ευρώ για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη και 20.000 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα. Για τους συμβολαιογράφους 50.000 ευρώ για Αττική και Θεσσαλονίκη και 40.000 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα.


--------------------------------------------------------------------------------
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουλίου 2009, 23:30:12 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

2 Σεπτεμβρίου 2009, 10:09:05
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Σεπτεμβρίου 2009, 22:11:48
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μεταφορά μηνύματος της Αγωνιστικής Παρέμβασης σε αυτό το thread:

Μέχρι 9 Οκτωβρίου 2009 θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες να υποβάλουν πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, που υλοποιείται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ιατροί, οδοντίατροι, μηχανικοί, γεωτεχνικοί (γεωλόγοι, γεωπόνοι, δασοπόνοι και ιχθυολόγοι), δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, λογιστές, οικονομολόγοι - σύμβουλοι.

Η επιχορήγηση αφορά την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους με την προμήθεια εξοπλισμού Η/Υ και περιφερειακού εξοπλισμού, ειδικού τυποποιημένου λογισμικού και σύγχρονου και εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το ποσοστό της επιχορήγησης κυμαίνεται στο 50% ή 80%, ανάλογα με την ημερομηνία πρώτης έναρξης δραστηριότητας, και με μέγιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό που κυμαίνεται από 6.250€ έως 40.000€, ανάλογα με τη κατηγορία επαγγελματικής δραστηριότητας και την ημερομηνία πρώτης έναρξης δραστηριότητας.


Περισσότερα εδώ   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Σεπτεμβρίου 2009, 22:13:26 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Σεπτεμβρίου 2009, 12:51:49
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μεταφορά μηνύματος της Αγωνιστικής Παρέμβασης σε αυτό το thread:

Μέχρι 9 Οκτωβρίου 2009 θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες να υποβάλουν πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, που υλοποιείται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ιατροί, οδοντίατροι, μηχανικοί, γεωτεχνικοί (γεωλόγοι, γεωπόνοι, δασοπόνοι και ιχθυολόγοι), δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, λογιστές, οικονομολόγοι - σύμβουλοι.

Η επιχορήγηση αφορά την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους με την προμήθεια εξοπλισμού Η/Υ και περιφερειακού εξοπλισμού, ειδικού τυποποιημένου λογισμικού και σύγχρονου και εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το ποσοστό της επιχορήγησης κυμαίνεται στο 50% ή 80%, ανάλογα με την ημερομηνία πρώτης έναρξης δραστηριότητας, και με μέγιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό που κυμαίνεται από 6.250€ έως 40.000€, ανάλογα με τη κατηγορία επαγγελματικής δραστηριότητας και την ημερομηνία πρώτης έναρξης δραστηριότητας.


Περισσότερα εδώ   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  



   

   

Συχνές ερωτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών



Από το Dorismos.gr Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα ενίσχυσης Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών (σχετικό άρθρο) συμπλήρωσε και εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές ακολουθούν παρακάτω:

1. Ποιές κατηγορίες επιστημόνων-επαγγελματιών μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα;

Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε ισχύ, ή/και εγγραφή στο οικείο επιμελητήριο ή σύλλογο σε ισχύ κατά περίπτωση ανά κατηγορία επαγγέλματος, ή άλλα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη νόμιμη άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος, ή απαλλακτικό εκδοθέν από την οικεία αρμόδια αρχή, όπως αυτά νόμιμα απαιτούνται από τους οικείους συλλογικούς / επαγγελματικούς φορείς και θα εξειδικευτούν στον σχετικό Οδηγό ελέγχου.

2. Ελεύθερος επαγγελματίας (μηχανικός, γιατρός, κλπ.) και με σχέση μισθωτής εργασίας με κάποιον οργανισμό μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα;

Εφόσον ο επιστήμονας – επαγγελματίας δηλώνει  έσοδα από την άσκηση ατομικής δραστηριότητας στο σχετικό πεδίο του Ε1 (ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ) και ικανοποιεί και τους λοιπούς όρους του προγράμματος, όπως αυτοί περιέχονται στην σχετικά Υ.Α. Προκήρυξης και αναλύονται στον Οδηγό Εφαρμογής, μπορεί  να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

3. Για τους νέους επαγγελματίες με λιγότερο από 5 έτη άσκησης δραστηριότητας, ισχύει ο κατώτερος μέσος όρος ακαθάριστων εσόδων όπως ισχύει για τους επαγγελματίες με περισσότερα από 5 έτη;

Η προϋπόθεση να υπερβαίνει ο μέσος όρος των ακαθάριστων εσόδων των δύο τελευταίων χρήσεων συγκεκριμένο ποσό ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα ισχύει μόνο για τους δυνητικούς δικαιούχους που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2004 οι οποίοι και υπάγονται στην κατηγορία ενίσχυσης 50%.

4. Στον Πίνακα που δημοσιεύεται στο κείμενο στην ιστοσελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και στον Πίνακα 2 της ΥΑ προκήρυξης εμφανίζονται διαφορετικά ποσά. Τι ισχύει;

O πίνακας που αναγράφεται στο site είναι τα όρια επιχορήγησης οπότε αφορά στα ποσά τα οποία ο δυνητικός δικαιούχος παίρνει μετρητοίς, ενώ ο πίνακας της Υ.Α. Προκήρυξης αφορά τα ποσά του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού xωρίς την ενσωμάτωση των ποσοστών (50 ή 80% ανάλογα τη περίπτωση).

5. Οι ΚΑΔ που αναφέρονται στο παράρτημα Β είναι οι μοναδικοί επιλέξιμοι; Αν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει κάποιον από τους συγκεκριμένους ΚΑΔ ως δευτερεύουσα δραστηριότητα είναι δικαιούχος;

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν ως δραστηριότητα έναν από τους επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ 2008), όπως αυτοί ορίζονται στο Παράρτημα Β της Υπουργικής Απόφασης.
Αν υπάρχει κάποιος ΚΑΔ από αυτούς που αναφέρονται στο παράρτημα Β, ακόμα και ως δευτερεύουσα δραστηριότητα, τότε μπορεί να υποβληθεί πρόταση.

6. Μπορώ να διορθώσω τον ΚΑΔ μου κάνοντας μεταβολή στη Δ.Ο.Υ. έτσι ώστε να έχω δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα;

Σύμφωνα με το Άρθρο 8, Δεύτερο στάδιο της Υ.Α. Προκήρυξης, οι αιτήσεις έναρξης/ επέκτασης/ μεταβολής δραστηριότητας, όπως είναι η μεταβολή του ΚΑΔ, πρέπει να έχουν γίνει πριν την 1/1/2009 ώστε να υπάρχει δυνατότητα υποβολής πρότασης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Από τον παραπάνω περιορισμό εξαιρούνται οι διαδικασίες εξειδίκευσης ΚΑΔ οι οποίοι προκύπτουν μετά από προσθήκη στην οικεία ΔΟΥ.
Παράδειγμα: Δικηγόρος ο οποίος έχει πάρει με αντιστοίχηση τον Γενικό ΚΑΔ 69.10.1, προκειμένου να υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα θα πρέπει να κάνει εξειδίκευση και προσθήκη ΚΑΔ υπηρεσιών δικηγόρου, ενός ή περισσοτέρων, από τους ΚΑΔ που είναι επιλέξιμοι στο Παράρτημα Β της Υ.Α. προκήρυξης  για την κατηγορία 3 «Δικηγόροι» (69.10.11, 69.10.12, 69.10.13, 69.10.14, 69.10.15) στην οικεία ΔΟΥ.

7. Μπορώ να είμαι δικαιούχος της ενίσχυσης δηλώνοντας τον ΚΑΔ 71.12.00.00;

Θα πρέπει να κάνετε ανάλυση του ΚΑΔ σας στο κατώτερο δυνατό επίπεδο σύμφωνα με το Παράρτημα Β της σχετικής Υ.Α. Προκήρυξης, για το οποίο μπορείτε να συμβουλευτείτε την οικεία Δ.Ο.Υ. Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα αρκεί να έχετε επιλέξιμο ΚΑΔ, ανεξάρτητα από το αν είναι κύριος ή δευτερεύων. Ισχύει και στην περίπτωση αυτή ότι και με το παράδειγμα της προηγούμενης ερώτησης 6.

8. Ποιές κατηγορίες δικηγόρων μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα;

Οι δικηγόροι μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, εφόσον έχουν κάνει ανάλυση του ΚΑΔ τους στο κατώτερο επίπεδο στην εφορία και διαθέτουν κάποιον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ (βλ. και την ανάλυση στο παράδειγμα της ερώτησης 6).

9. Μπορεί κάποιος να υποβάλλει πρόταση η οποία να είναι χαμηλότερη από τον ελάχιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό;

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή ίσος με τον ελάχιστο του Άρθρου 5 της Υ.Α. Προκήρυξης (Πίνακας 2).

10. Για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει οπωσδήποτε να έχω πάρει προσφορά για την αγορά εξοπλισμού;

Ναι, για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να υπάρχει το σχετικό παραστατικό  προσφοράς ή προτιμολογίου, τα στοιχεία του οποίου πρέπει να εισαχθούν στη σχετική φόρμα ηλεκτρονικής υποβολής και να προσκομιστούν σε φυσική μορφή κατά τον έλεγχο της πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ενημερωτικό Οδηγό του προγράμματος.

11. Στην αγορά εξοπλισμού περιλαμβάνονται και έπιπλα;

Όχι, η αγορά επίπλων δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο Παράρτημα Δ της Υ.Α. Προκήρυξης και στον Ενημερωτικό Οδηγό του προγράμματος.

12. Τι θεωρείται εξειδικευμένος τεχνολογικός εξοπλισμός και τι θα μπορούσα να συμπεριλάβω στην κατηγορία αυτή;

Εξειδικευμένος τεχνολογικός εξοπλισμός θεωρείται η προμήθεια καινούριου σύγχρονου εξοπλισμού απαραίτητου για τον εξορθολογισμό, διαφοροποίηση ή εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών για το συγκεκριμένο αντικείμενο εργασιών. Επίσης, η προμήθεια και εγκατάσταση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού φιλικού προς το περιβάλλον. Οι επιλέξιμες δαπάνες αναφέρονται αναλυτικά στο παράρτημα Δ της Υ.Α. Προκήρυξης και στον Ενημερωτικό Οδηγό του προγράμματος.

13. Μπορώ να προχωρήσω στην αγορά του εξοπλισμού από τώρα; Τι ημερομηνία πρέπει να έχουν τα τιμολόγια, ώστε σε περίπτωση έγκρισης του σχεδίου μου, αυτά να θεωρηθούν έγκυρα;

Η επιλεξιμότητα των δαπανών της κάθε πρότασης ξεκινά από την ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων, όπως αυτή ορίζεται στο Άρθρο 7 της σχετικής  Υ.Α. Προκήρυξης (ήτοι 01/09/2009). Ωστόσο, συνιστάται στους υποψήφιους επενδυτές να μην προχωρούν στην πραγματοποίηση δαπανών πριν από την κοινοποίηση προς αυτούς του εγγράφου για τη χρηματοδότηση ή μη της πρότασής τους (όταν η χρηματοδότηση αυτής αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τον επενδυτή, για την υλοποίηση της επένδυσης)

14. Η απασχόληση προσωπικού είναι απαραίτητη για την έγκριση της πρότασης;

Όχι, η απασχόληση προσωπικού δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη έγκριση της πρότασης, ούτε αξιολογείται. Λαμβάνεται υπόψη μόνο στον υπολογισμό του εύλογου του κόστους των προτάσεων κατά τον διοικητικό έλεγχο, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στον Ενημερωτικό Οδηγό του προγράμματος.

15. Τι θα συμβεί εάν αλλάξω προμηθευτή ή εξοπλισμό μετά την υποβολή της πρότασης; Θα είναι επιλέξιμα ή δεν θα επιχορηγηθούν;

Σύμφωνα με το άρθρο 11, παράγραφος 8 της Υπουργικής Απόφασης, είναι δυνατόν να περιλαμβάνονται στην βεβαίωση ολοκλήρωσης αποκλίσεις μικρής κλίμακας (π.χ. αλλαγή προμηθευτή) στο φυσικό αντικείμενο της εγκεκριμένης πρότασης, όπως αυτές περιγράφονται στη σχετική έκθεση ελέγχου. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αύξηση του οικονομικού αντικειμένου της πρότασης και δεν επιτρέπεται η αλλαγή εξοπλισμού από την υποβολή της πρότασης στην υλοποίηση.

16. Τι σημαίνει ημερομηνία τρέχουσας έναρξης;

Στο πεδίο "Ημ/νία τρέχουσας έναρξης" συμπληρώνεται η ακριβής ημερομηνία τελευταίας (τρέχουσας) έναρξης δραστηριότητας για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος σε περίπτωση επανέναρξης/ μεταβολής/ επέκτασης. Σε κάθε άλλη περίπτωση συμπληρώνεται η ημερομηνία πρώτης έναρξης.

17. Δικαιούμαι να αιτηθώ για φορητό υπολογιστή και σταθερό;

Μπορείτε να αιτηθείτε για έναν φορητό και έναν σταθερό υπολογιστή, εφόσον οι δαπάνες αυτές συνοδεύονται από τεκμηρίωση της αναγκαιότητάς τους, της συνάφειάς τους και της συμβολής τους στην αναβάθμιση της παρεχόμενης υπηρεσίας.

18. Η δαπάνη αγοράς φωτοτυπικού μηχανήματος ή τηλεφωνικού κέντρου θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη;

Οι δαπάνες φωτοτυπικού μηχανήματος ή τηλεφωνικού κέντρου θεωρούνται επιλέξιμες, με την προϋπόθεση ότι κατά την ηλεκτρονική υποβολή θα τεκμηριωθεί η αναγκαιότητα, η συνάφεια και η συμβολή των συγκεκριμένων δαπανών στην αναβάθμιση της παρεχόμενης υπηρεσίας.

19. Η υποβολή της αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ή και μέσω Τραπέζης;

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά τον ΑΦΜ του, τα στοιχεία του, το υποκατάστημα και την Τράπεζα που επιθυμεί να συνεργαστεί καθώς και την περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών στις οποίες επιθυμεί να προβεί. Θα ακολουθεί εκ των υστέρων έλεγχος υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πρότασης.»

20. Τι ακριβώς είναι η λίστα των τυπικών δικαιολογητικών και που μπορούμε να την βρούμε;

Η λίστα τυπικών δικαιολογητικών που αναφέρεται στον ενημερωτικό οδηγό αφορά δικαιολογητικά που προσκομίζονται κατά τον έλεγχο.

21. Ποιές είναι οι προϋποθέσεις υλοποίησης της πρότασης;

Σύμφωνα με την παράγραφο 4, του άρθρου  10 της Υ.Α. Προκήρυξης, ο δικαιούχος της ενίσχυσης δεσμεύεται για την υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού  αντικείμενου που έχει περιγράψει στην πρόταση που έχει υποβάλλει. Ο έλεγχος και η επιβεβαίωση της επιλεξιμότητας των επιμέρους δαπανών, ενεργειών καθώς και του εύλογού τους κόστους διενεργείται κατά τη φάση του επιτόπιου ή/και διοικητικού ελέγχου που περιγράφεται στο άρθρο 11 της ιδίας Υ.Α.

22. Τι ισχύει αν πρέπει να γίνει αλλαγή έδρας μετά την υποβολή της πρότασης;

Η επιχορήγηση αφορά στους ΚΑΔ που εμπίπτουν με τους επιλέξιμους ΚΑΔ 2008 του παραρτήματος Β και πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης, ανεξαρτήτως από την έδρα της επιχείρησής τους. Αρκεί, εφόσον η πρόταση επιχορηγηθεί, η επένδυση να πραγματοποιηθεί στο χώρο της έδρας της επιχείρησης. Στην αίτηση θα πρέπει να δηλωθεί η έδρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επένδυση, επομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της επαγγ. Έδρας έπειτα από την υποβολή της πρότασης.

23. Το πρόγραμμα ενίσχυσης των ελεύθερων επαγγελματιών θα ισχύσει κανονικά παρά τις εκλογές;

Η διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν επηρεάζει την εξέλιξη του προγράμματος, επομένως η υποβολή προτάσεων συνεχίζεται κανονικά.

24. Τι συμπληρώνουμε στο πεδίο «Τεκμηρίωση συμβατότητας με επένδυση»;

Συμπληρώνετε την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας, της συνάφειας και της συμβολής της κάθε δαπάνης στο προτεινόμενο ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

30 Σεπτεμβρίου 2009, 00:16:29
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Έχω ψάξει εξοπλισμό για την γυναίκα που θέλει να μπει στο πρόγραμμα και κάποια από αυτά που βρήκα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ξέχασα και αυτό:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

τα έχω βρει όλα Ελλάδα..... τα παραπάνω κάνουν μια ιατρική τσάντα ....
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Σεπτεμβρίου 2009, 00:21:48 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Σεπτεμβρίου 2009, 00:26:49
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω ψάξει εξοπλισμό για την γυναίκα που θέλει να μπει στο πρόγραμμα και κάποια από αυτά που βρήκα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

τα έχω βρει όλα Ελλάδα..... τα παραπάνω κάνουν μια ιατρική τσάντα ....

Συμπληρώνω και εγώ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
(Ένας ενημερωμένος τεχνικός στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης είναι ο Γιάννης Ιωακειμίδης).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
( Τηλέφωνα αντιπροσωπίας της Welch Alllyn στην Ελλάδα: Κώστας Βιτζιλαίος 210 - 62 94 107, Κα Γκαβά 210 - 62 94 613. Ζητήστε επίσης να μιλήσετε με έναν πολύ εξυπηρετικό και ενημερωμένο τεχνικό της Welch Allyn που λέγεται Στάθης Μαλάκης).

Η αντιπροσωπία της Heine στην Ελλάδα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Σεπτεμβρίου 2009, 00:30:20 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Οκτωβρίου 2009, 15:59:54
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Raptor

Ιατροί
Η καταληκτικη ημερομηνια υποβολης ειναι η  30/11/09 και όχι η 9/10/09.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Οκτωβρίου 2009, 16:06:31 από Raptor »
"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4513 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Φεβρουαρίου 2010, 23:51:23
από Αγωνιστική Παρέμβαση
13 Απαντήσεις
10724 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Σεπτεμβρίου 2013, 10:31:18
από sinker442
0 Απαντήσεις
43873 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2013, 11:39:13
από timex
0 Απαντήσεις
68264 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Αυγούστου 2014, 23:59:58
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
5017 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Αυγούστου 2018, 00:19:17
από Argirios Argiriou