Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 03:33:00

Αποστολέας Θέμα: Ι.Σ.Η. Αποχαιρετισμός στον Γιώργη Μαρκάκη οφθαλμίατρον  (Αναγνώστηκε 36345 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Νοεμβρίου 2021, 22:32:08
Αναγνώστηκε 36345 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/11/2021

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, αποχαιρετά σήμερα ένα σπουδαίο γιατρό έναν εξαίρετο οικογενειάρχη έναν υπέροχο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο υπεροχής που ευδοκίμησε να δει και να βιώσει πράγματα κι αξίες που ελάχιστοι αξιώνονται. Πραγμάτωσε τα όνειρά του μέσα από μια συνεχή προσφορά στον άρρωστο, στον συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στην οικογένεια, στον Πολιτισμό.

Τον Γιώργη Μαρκακη ως οφθαλμίατρο του σώματος τον γνώρισα ως ασθενής στο ιατρείο του, μαθητής της 1ης γυμνασίου, για την τυπική ετήσια οφθαλμολογική εξέταση. Ήταν αυτός που μου βαλε τα γυαλιά. Πέρασαν μαζί με εμένα από τα επιδέξια χέρια του εκατοντάδες πασχόντων και είδαν «το φως των ομματιών τους».

Την γεναιοδωρία της σκέψης και της ψυχής του Γιώργη Μαρκάκη ως οφθαλμιάτρου του πνεύματος, την γνώρισα ως νεαρός γιατρός. Μεταλαμπάδευση γνώσεων κατάθεση πολύτιμων συμβουλών σε ουσιαστικές συζητήσεις. Γέφυρα στο χρόνο, στο μέλλον.

Ευφυής, ευγενής, σεμνός, προσηνής, ευρηματικός, δημιουργικός και πνευματώδης. Άρχοντας της γραφής και του λόγου είχε τον τρόπο να περνά από το νυστέρι στη γραφίδα. ‘Ενας αγιάτρευτος γιατρός, που στο «Ασπρο Ράσο», ένας συγκινητικός και ευφυής παραλληλισμός της ιατρικής μπλούζας με το λιτό ένδυμα των ιερωμένων, καταθέτει έναν διηγηματικό βιωματικό κώδικα ιατρικής δεοντολογίας που σ όλη του την ζωή κράτησε ως «κόρην οφθαλμού». Ένας αγιάτρευτος γιατρός,που αφιερώνει «Τις αναλαμπές σε σκοτεινό θάλαμο» στους 264.000 ασθενείς του που για 47 χρόνια δεν τον άφησαν να χασμουρηθεί την ώρα που άκουγε το ιστορικό τους.

Αυτά είναι τα ελάχιστα από την πλούσια δραστηριότητα του Γιώργη μας. Του αγιάτρευτου γιατρού που με έργα, λόγους, και στάση ζωής, επαγγελματικής, κοινωνικής και ιδιωτικής, εξακολουθεί να διδάσκει αξίες και ηθικούς κώδικες, να διδάσκει πολυπραγμοσύνη σε επίπεδα τελειότητας. Φάρος για την κοινωνία του παρόντος και του μέλλοντος.

Με σεβασμό στον δάσκαλο, στον συνάδελφο, στον άοκνο υπηρέτη πολιτισμού και κοινωνίας, καταθέτω την διαβεβαίωση ότι θα μείνει κοντα μας για πάντα.

Στην εξαίρετη οικογενειά του ειλικρινή συλλυπητήρια, η πορεια του βίου του, τα εργα του, η στάση ζωής του, επαγγελματικής, κοινωνικής και ιδιωτικής, ας είναι καταφυγή παρηγορίας.

Για όλους εμάς, την μεγάλη του ιατρική οικογένεια, είναι φάρος αξιών και ηθικών κωδίκων παρόντος και μέλλοντος. Γιώργη, σε ευχαριστούμε, είσαι το μέσα μας φως… Kαλό ταξίδι..!

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
26110 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Φεβρουαρίου 2010, 15:58:26
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
21692 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2010, 08:51:36
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
24730 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Απριλίου 2011, 12:14:24
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
18131 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2012, 13:48:21
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
17226 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαρτίου 2013, 12:24:13
από Gatekeeper