Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Ιn memoriam

Ι.Σ.Η. Αποχαιρετισμός στον Γιώργη Μαρκάκη οφθαλμίατρον

(1/1)

Argirios Argiriou:
01/11/2021

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, αποχαιρετά σήμερα ένα σπουδαίο γιατρό έναν εξαίρετο οικογενειάρχη έναν υπέροχο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο υπεροχής που ευδοκίμησε να δει και να βιώσει πράγματα κι αξίες που ελάχιστοι αξιώνονται. Πραγμάτωσε τα όνειρά του μέσα από μια συνεχή προσφορά στον άρρωστο, στον συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στην οικογένεια, στον Πολιτισμό.

Τον Γιώργη Μαρκακη ως οφθαλμίατρο του σώματος τον γνώρισα ως ασθενής στο ιατρείο του, μαθητής της 1ης γυμνασίου, για την τυπική ετήσια οφθαλμολογική εξέταση. Ήταν αυτός που μου βαλε τα γυαλιά. Πέρασαν μαζί με εμένα από τα επιδέξια χέρια του εκατοντάδες πασχόντων και είδαν «το φως των ομματιών τους».

Την γεναιοδωρία της σκέψης και της ψυχής του Γιώργη Μαρκάκη ως οφθαλμιάτρου του πνεύματος, την γνώρισα ως νεαρός γιατρός. Μεταλαμπάδευση γνώσεων κατάθεση πολύτιμων συμβουλών σε ουσιαστικές συζητήσεις. Γέφυρα στο χρόνο, στο μέλλον.

Ευφυής, ευγενής, σεμνός, προσηνής, ευρηματικός, δημιουργικός και πνευματώδης. Άρχοντας της γραφής και του λόγου είχε τον τρόπο να περνά από το νυστέρι στη γραφίδα. ‘Ενας αγιάτρευτος γιατρός, που στο «Ασπρο Ράσο», ένας συγκινητικός και ευφυής παραλληλισμός της ιατρικής μπλούζας με το λιτό ένδυμα των ιερωμένων, καταθέτει έναν διηγηματικό βιωματικό κώδικα ιατρικής δεοντολογίας που σ όλη του την ζωή κράτησε ως «κόρην οφθαλμού». Ένας αγιάτρευτος γιατρός,που αφιερώνει «Τις αναλαμπές σε σκοτεινό θάλαμο» στους 264.000 ασθενείς του που για 47 χρόνια δεν τον άφησαν να χασμουρηθεί την ώρα που άκουγε το ιστορικό τους.

Αυτά είναι τα ελάχιστα από την πλούσια δραστηριότητα του Γιώργη μας. Του αγιάτρευτου γιατρού που με έργα, λόγους, και στάση ζωής, επαγγελματικής, κοινωνικής και ιδιωτικής, εξακολουθεί να διδάσκει αξίες και ηθικούς κώδικες, να διδάσκει πολυπραγμοσύνη σε επίπεδα τελειότητας. Φάρος για την κοινωνία του παρόντος και του μέλλοντος.

Με σεβασμό στον δάσκαλο, στον συνάδελφο, στον άοκνο υπηρέτη πολιτισμού και κοινωνίας, καταθέτω την διαβεβαίωση ότι θα μείνει κοντα μας για πάντα.

Στην εξαίρετη οικογενειά του ειλικρινή συλλυπητήρια, η πορεια του βίου του, τα εργα του, η στάση ζωής του, επαγγελματικής, κοινωνικής και ιδιωτικής, ας είναι καταφυγή παρηγορίας.

Για όλους εμάς, την μεγάλη του ιατρική οικογένεια, είναι φάρος αξιών και ηθικών κωδίκων παρόντος και μέλλοντος. Γιώργη, σε ευχαριστούμε, είσαι το μέσα μας φως… Kαλό ταξίδι..!

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση