Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Σε άλλες χώρες, locum. Στην Ελλάδα, Επιστράτευση.

(1/1)

Argirios Argiriou:
Στην Αγγλία, στην Ιρλανδία, στην Σκανδιναβία όποιος Πάροχος Υγείας έχει έλλειψη από Γιατρούς προκηρύσσει locum και πληρώνει 70 - 100 €/ώρα (μικτά) για να μπορέσει να βρει Γιατρό για λίγες ώρες, ημέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες.
Στην Ελλάδα όμως είμαστε πιο έξυπνοι. Απλούστατα επιστρατεύουμε με το ζόρι όποιον ιδιώτη Γιατρό θέλουμε, και έτσι καλύπτουμε τα κενά του κρατικού τομέα. Γιατί έτσι μας αρέσει...
Και μην μου πει κανείς ότι το Ελληνικό κράτος δεν έχει λεφτά. Μια χαρά έχει να πληρώνει 45 εκατ €/έτος για σκευάσματα Βιταμίνης D όταν για όλους τους συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ δίνει συνολικά 104 εκατ €/έτος....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και σα να μην έφτανε αυτό, δεν έχουν καν σκεφτεί (δυο χρόνια τώρα) το πως θα καλυφθεί αστικά και ποινικά, ένας επιστρατευμένος Ιατρός σε περίπτωση καταγγελίας/καταδίκης για ιατρικό λάθος.

Πηγές:

Πρώτο Θέμα, 15/10/2021
Της Παναγιώτας Καρλατήρα.

Συγκεκριμένα, η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα σκευάσματα Βιταμίνης D, μαγνησίου και σιδήρου, που συνταγογραφήθηκαν στους ασφαλισμένους του, ανήλθε το 2021 στα 75 εκατ. ευρώ. Τα 45 εκατ. Ευρώ αφορούσαν την αποζημίωση Βιταμίνης D – αποζημιώνεται υπό προϋποθέσεις και με συγκεκριμένες ενδείξεις νοσημάτων- και τα άλλα 30 εκατ. ευρώ κατανεμήθηκαν στη δαπάνη μαγνήσιου και σιδήρου. Επίσης, περίπου 50 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν τα διαγνωστικά εργαστήρια για τον έλεγχο του επιπέδου της Βιταμίνης D των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για να πάρει κανείς μια ιδέα του μεγέθους των παραπάνω αριθμών
να πούμε ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει συνολικά 104 εκατ ευρώ/έτος για τους Ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑργύρης Αργυρίου
Ιδιώτης Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός.
Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση