Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:56:19

Αποστολέας Θέμα: Ενεργοποίηση άδειας ειδικού σκοπού  (Αναγνώστηκε 14846 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Δεκεμβρίου 2021, 21:40:03
Αναγνώστηκε 14846 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενεργοποιείται εκ νέου η άδεια ειδικού σκοπού σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ή μονάδων φροντίδας παιδιού καθώς και τμημάτων αυτών.

Ειδικότερα, ο εργαζόμενος γονέας ενημερώνει τον εργοδότη προσκομίζοντας με κάθε πρόσφορο μέσο σχετική βεβαίωση από την οικεία μονάδα ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία της συνολικά ή τμηματικά, λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένου ή ύποπτου κρούσματος COVID-19, στην οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας της εξαιτίας του οποίου έχει συσταθεί αρμοδίως στα παιδιά ή και στους γονείς αυτών κατ' οίκον παραμονή, το όνομα του παιδιού το οποίο αφορά και τα ονόματα των γονέων του. Η βεβαίωση αυτή τηρείται στο χώρο εργασίας.

Σε περίπτωση που εκτός από το παιδί και ο ίδιος ο εργαζόμενος γονέας απαιτείται να τεθεί σε περιορισμό, τότε ο εργαζόμενος απουσιάζει δικαιολογημένα από την εργασία του και με απόφαση του εργοδότη δύναται να παρέχει εξ αποστάσεως εργασία για το διάστημα αυτό. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, μετά τη λήξη του περιορισμού του, ο εργαζόμενος αναπληρώνει το ήμισυ των ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες παραμονής του κατ' οίκον, κατά μία ώρα ημερησίως, σε άλλες εργάσιμες ημέρες.

Εάν αντίθετα, δεν έχει γίνει σύσταση στους γονείς των παιδιών για περιορισμό, τότε για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της μονάδας, συστήνεται η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτή είναι εφικτή. Αν δεν είναι δυνατή η παροχή της, τότε ως εναλλακτική χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού όπως αυτή ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού αποτελεί ένα ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών που ακολουθείται από τη χορήγηση μίας ημέρας ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες. Αναλυτικότερα, οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου. Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι γονείς έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής τους άδειας, μπορεί να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών. Τέλος, σημειώνεται πως σε ισχύ είναι η ειδική άδεια εργαζόμενων γονέων με αποδοχές κατά τα δύο τρίτα (2/3) από τον εργοδότη και κατά το ένα τρίτο (1/3) από τον τακτικό προϋπολογισμό, σε περίπτωση νόσησης τέκνου από COVID-19.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ΑΔΕΙΑ ειδικού σκοπού 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3669 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιανουαρίου 2012, 11:38:13
από Ε.ΚΟ.ΓΕΝ. ΙΑ
26 Απαντήσεις
15032 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Μαΐου 2013, 16:04:20
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
3577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2015, 12:12:12
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
66429 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιανουαρίου 2017, 01:33:02
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
6412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2020, 00:06:21
από Argirios Argiriou