Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 02:19:00

Αποστολέας Θέμα: Επιλογές βιβλίων  (Αναγνώστηκε 6192 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Αυγούστου 2009, 10:05:46
Αναγνώστηκε 6192 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Προτείνω δυο βιβλία του Jared Diamond καθηγητή γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Καλοφόρνια στο Λος Άντζελες(UCLA)

1.Κατάρρευση-Πώς οι κοινωνίες επιλέγουν να αποτύχουν ή να επιτύχουν.

2.Όπλα , μικρόβια και ατσάλι-Οι τύχες των ανθρώπινων κοινωνιών.

Και τα δυο βιβλία είναι των εκδόσεων Κάτοπτρο.

Οπισθόφυλλο στα επισυναπτόμενα
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2009, 10:09:11 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

31 Οκτωβρίου 2009, 23:09:08
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

orfeo


"Πηνελόπη των υδάτων" Βασίλης Σωτηρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"H Πηνελόπη έφυγε και ο Oδυσσέας θα ψάξει να τη βρει. Για ποιο λόγο τον εγκατέλειψε χωρίς προειδοποίηση, παίρνοντας το καράβι του και τις δούλες της σε ένα ταξίδι προς άγνωστη κατεύθυνση; Πώς θα αντιμετωπίσει μια γυναίκα τα τέρατα, τους κινδύνους και τις περιπέτειες που ταλαιπώρησαν και τον ίδιο στο παρελθόν; Eξαρτάται. Γιατί το ταξίδι μπορεί να μη γίνεται σε θάλασσα αλλά στο Ίντερνετ. Kαι ο Oδυσσέας μπορεί να μην είναι ο αρχαίος βασιλιάς αλλά ένας χάκερ. Ένας ρομαντικός πειρατής που θέλει να απελευθερώσει το Ίντερνετ από κάθε έλεγχο και εξουσία, ιδρύοντας την πιο απειλητική ομάδα που γνώρισε ο κυβερνοχώρος, την "Oδύσσεια". Ένα στρατό κυβερνοαναρχικών, ο οποίος προκαλεί τον πρώτο μεγάλο πόλεμο που θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω Ίντερνετ. Όμως η PeneLope, της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλημάτων Κυβερνοχώρου, ξεκινάει ένα ταξίδι εντοπισμού του Oδυσσέα και της ομάδας του: ένα παιχνίδι γάτας-ποντικού, μια περιπλάνηση ανάμεσα σε προσωπικά δεδομένα, πολιτικές αμφισβητήσεις και λογοτεχνικές μνήμες πριν από την τελική συνάντηση στη χώρα της αυτογνωσίας."

20 Οκτωβρίου 2010, 23:13:58
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η καθημερινότητα των αρχαίων παππούδων μας...
Κρημνιώτη Π.
ΑΥΓΗ, 19/10/2010.


Από τα πιο δημοφιλή βιβλία της σειράς "Λαοί και Πολιτισμοί" των εκδόσεων Παπαδήμα, "Η Καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα" προσφέρει με τον πλέον ευσύνοπτο και ευανάγνωστο τρόπο όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για την καθημερινότητα των αρχαίων παππούδων και γιαγιάδων μας. Οι δύο συγγραφείς Μ. Κολόμποβα και Ε.Λ. Οζερετσκαϊα εστιάζουν στην Αθήνα του 5ου και 4ου π.Χ. αιώνα, το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αναπτυγμένης δημοκρατίας του ελληνικού κόσμου, και μάλιστα στην περίοδο κατά την οποία η πόλη βρίσκεται στο απόγεο της ανάπτυξης και του πολιτισμού της.

Επιπλέον οι πηγές αυτής της περιόδου προσφέρουν επαρκείς και ασφαλείς πληροφορίες στους ερευνητές, μελετητές της σήμερον προκειμένου να συνθέσουν το πορτραίτο μιας πόλης της αρχαιότητας τη διάρθρωση του κοινωνικού της ιστού, την περιγραφή όλων εκείνων των ψηφίδων που συνέθεταν την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της. Η ζωή τους, οι συνήθειές τους, η τροφή τους, οι λιχουδιές τους, το ντύσιμό τους, η εκπαίδευσή τους, οι τελετές και οι γιορτές τους, η ανατροφή των παιδιών τους, η θέση της γυναίκας, οι δουλειές και τα διαβάσματά τους, η μουσική και οι διασκεδάσεις τους, τα αρχιτεκτονήματα, η μουσική και το θέατρό τους συνθέτουν τον καμβά της αφήγησης η οποία δεν περιορίζεται στους εύπορους Αθηναίους πολίτες αλλά εισχωρεί, όσο το επιτρέπουν οι πηγές, στην καθημερινότητα των μετοίκων και των δούλων. Χωρίς την αυστηρότητα ενός ακαδημαϊκού συγγράμματος αλλά με την επιστημονική επάρκεια που απαιτείται για τέτοιου είδους εγχειρήματα, οι δυο συγγραφείς αναπαριστούν με γλαφυρότητα την Αθηναϊκή καθημερινότητα του 5ου αιώνα.

(Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, K.M. Kolobova - E.L. Ozereckaja, Εκδ. Παπαδήμας, μτφ. Γ. Ζωίδη, σελ. 234, τιμή: 30,52 ευρώ).


 

...και η ζωή των παιδιών τους

 

Το γεγονός ότι έζησαν 2.500 χρόνια πριν δεν τα διαφοροποιεί και πολύ από τα σημερινά παιδιά. Μπορεί να μην είχαν τηλεόραση, βίντεο γκέιμ και κομπιούτερ, τρελαίνονταν όμως για το παιχνίδι και ξεφάντωναν με τα μέσα της εποχής τους. Τόπια, κουδουνίστρες, περίτεχνα τροχήλατα, κούκλες, κότσια, αλλά και πάπιες, κότες, γάτες στο κυνηγητό των οποίων επιδίδονταν μετά μανίας. Και κατσάδες άκουγαν από γονείς και παιδαγωγό επίσης, και τιμωρίες αλλά και γλυκίσματα εισέπρατταν. Βέβαια ο κόσμος δεν ήταν πάντα αγγελικά πλασμένος ούτε για τα παιδιά της αρχαιότητας. Όμως πόσα αλήθεια πράγματα γνωρίζουμε για τη ζωή των παιδιών πριν από 2.500 χρόνια; Η Βιβιάν Κενίγκ αναπλάθει την καθημερινότητα των παιδιών της αρχαίας Ελλάδας και τον αποκαλύπτει με το βιβλίο της στα σημερινά παιδιά. Περιγράφει τη ζωή και τα παιχνίδια τους, τα μαθήματα που διδάσκονταν, τις διαφοροποιήσεις που υπήρχαν ανάλογα με το φύλο τους αλλά και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, την αυστηρότητα των γονιών και των παιδαγωγών τους, τα αγαπημένα τους γλυκά. Η συγγραφέας παρακολουθεί τα παιδιά της αρχαίας Ελλάδας από τη γέννησή τους ως το τέλος των σπουδών τους και μέσα από την καθημερινότητα τους δίνει στα σημερινά παιδιά επαρκείς πληροφορίες για τις γενικότερες συνθήκες της αρχαιοελληνικής ζωής.

(Η ζωή των παδιών στην αρχαία Ελλάδα, Βιβιάν Κενίγκ, Εκδ. Μεταίχμιο, μτφ. Γιώργος Ρεγκούκος, σελ. 56, τιμή: 10,90 ευρώ. Από 10 ετών)




Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Οκτωβρίου 2010, 23:18:58 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Οκτωβρίου 2012, 19:10:31
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι



Rifkin, Jeremy

Η τρίτη βιομηχανική επανάσταση
 
Πώς η οριζόντια ισχύς μεταμορφώνει τους ενεργειακούς πόρους, την οικονομία και τον κόσμο


Η Βιομηχανική Επανάσταση, που είχε ως κινητήρια δύναμή της το πετρέλαιο και τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα, οδηγείται σε επικίνδυνο τέλος: οι τιμές των ενεργειακών πόρων και των τροφίμων έχουν εκτοξευτεί, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η αγορά ακινήτων έχει καταβαραθρωθεί, το ιδιωτικό και το δημόσιο χρέος αυξάνονται και η ανάκαμψη της οικονομίας καθυστερεί. Αντιμέτωπη με την προοπτική μιας δεύτερης κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας, η ανθρωπότητα αναζητά απεγνωσμένα ένα βιώσιμο οικονομικό σχέδιο για το μέλλον. Στο βιβλίο αυτό, ο Τζέρεμι Ρίφκιν διερευνά πώς η τεχνολογία του Διαδικτύου και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συγκλίνουν για να δημιουργήσουν την "Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση". Μας ζητάει να φανταστούμε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να παράγουν τη δική τους πράσινη ενέργεια στις κατοικίες τους, σε γραφεία και σε εργοστάσια και να τη μοιράζονται μεταξύ τους μέσω ενός "ενεργειακού Διαδικτύου", με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σήμερα δημιουργούμε και μοιραζόμαστε πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Η Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση είναι ο απολογισμός ενός ανθρώπου που γνωρίζει σε βάθος τις εξελίξεις για την επόμενη οικονομική εποχή. Μια εντυπωσιακή και πειστική παράθεση επιχειρημάτων για τους λόγους που η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να υιοθετήσουν το κατανεμημένο και συνεργατικό μοντέλο. Ο Ρίφκιν συνδυάζει τις δύο τεχνολογίες του 21ου αιώνα -το Διαδίκτυο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- για να μας προσφέρει ένα οικονομικό όραμα για το μέλλον. Ενώ προσπαθούμε να αναπτύξουμε ξανά την οικονομία μας, να δημιουργήσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας, "Η Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση" μας παρέχει τον αναγκαίο οδικό χάρτη. Ο Ρίφκιν περιγράφει πώς οι πέντε πυλώνες της Τρίτης Βιομηχανικής Επανάστασης θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες επιχειρήσεις και εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, προκαλώντας μια θεμελιώδη αναδιάταξη στις ανθρώπινες σχέσεις -από την ιεραρχική ισχύ στην οριζόντια ισχύ-, η οποία θα επηρεάσει καθοριστικά τις οικονομικές δραστηριότητές μας, τη διακυβέρνηση των κοινωνιών μας, την εκπαίδευση των παιδιών μας και τη συμμετοχή μας στον πολιτική ζωή.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
18468 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Μαΐου 2018, 19:37:45
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2500 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Μαΐου 2018, 19:39:39
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
21469 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2018, 18:41:02
από Ορθοπαιδικός
11 Απαντήσεις
70761 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2022, 19:11:15
από silvertaur
0 Απαντήσεις
27229 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Νοεμβρίου 2019, 16:49:11
από Argirios Argiriou