Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:04:37

Αποστολέας Θέμα: Συνταγογραφία κατά την εφημερία  (Αναγνώστηκε 12041 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Αυγούστου 2009, 23:27:29
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Κάποτε κάποια μου είχε δώσει λίγα αυγά. Όταν μετά από καιρό μου ζήτησε κάτι, της εξήγησα ευγενικά ότι δε γίνεται έτσι, αλλά πρέπει να …
Η πρώτη της αντίδραση ήταν: Η κα … είμαι που σου είχα δώσει τα αυγά του Αγ. Κων/νου (θυμόνταν και ημέρα).
Αλλά και η δική μου: «Ναι? Για θύμισέ μου πόσα ήταν και τη τιμή είχαν κείνη την εποχή για να σου φέρω τα χρήματα, γιατί το είχα αμελήσει. Με συγχωρείς»
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

11 Αυγούστου 2009, 00:08:46
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Μια εναλλακτική λύση ήταν να τις επιστρέψεις μερικές κότες και να ισχυριστείς ότι προέρχονταν από τα αυγά που σου έδωσε ;D
Και να της θέσεις το έρωτημα: Οι κότες έκαναν τ' αυγά ή τα αυγά τις κότες; ;D ;D
Εκεί να δεις κομπλάρισμα. ;D

Πιο σοβαρά τώρα.

1.Νομίζω ότι καθείς κατάλαβε τις απόψεις του άλλου.
2.Κανείς δεν ανέφερε, νομίζω, για συστηματική συνταγογράφηση στη εφημερία.Οπότε δεν τίθεται θέμα.Η συζήτηση ήταν για το πόσο ελαστικοί είμαστε ή θεωρούμε ότι μπορούμε  να είμαστε σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.
3.Αντιλαμβάνομαι τη διαφορετικότητα των συνθηκών εργασίας (Νοσοκομείο -ΚΥ-ΠΙ) όσο και τη διαφορά στη συχνότητα αλλά  και τη διαφορά στη πιθανότητα" επιπλοκών" τέτοιων έκτακτων συνταγογραφήσεων ανάμεσα σε ένα ΚΥ και σε ένα νοσοκομείο.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

11 Αυγούστου 2009, 12:27:53
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όταν της εξήγησα ευγενικά πως αυτό δεν γινόταν με ρώτησε δηκτικά αν μου άρεσε η μαρμελάδα που μου είχε δώσει πέρυσι!!!!

Α χα! "Timeo Danaos et dona ferentes." ("Φοβού του Δαναούς ακόμη και όταν φέρνουν δώρα", Βιργιλίου Αινειάδα)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Αυγούστου 2009, 14:20:45
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Γιάννης Ιωάννου


Με τον ν. 3205/2003 (επισυνάπτω το συγκεκριμένο άρθρο 45) ρυθμίζεται ο τρόπος πληρωμής των εφημεριών των ιατρών ΕΣΥ. Παρατηρείστε ότι μέχρι την 22 ώρα το ποσό που θα πάρει ο γιατρός είναι όσες ώρες εφημερίας έχει πραγματοποιήσει επί το ωρομίσθιο. Δηλ αν το πρωινό ωράριο είναι 08.00-15.00 θα πληρωθεί 7 ώρες επί το ωρομίσθιο. Αν είναι 09.00-16.00 τότε θα είναι 6 ώρες επί το ωρομίσθιο κ.ο.κ. Μετά από τις 22.00 έως την 6ην πρωινή (06.00) αναλόγως της ημέρας (αργία ή καθημερινή) οι αποδοχές είναι διαφορετικές. Σε κάθε περίπτωση όμως το ωράριο εργασίας στην εφημερία είναι μέχρι τις 6.00 το πρωί. Τι γίνεται από τις 6.00 μέχρι την έναρξη του πρωινού ωραρίου; Προσφέρουμε κοινωνικό έργο όπως η ιδιότητά μας το επιβάλλει; Μήπως το ωράριο αρχίζει 6.00 το πρωί και δεν μας το λέει κανείς; Ή μήπως κάποια άλλη απόφαση που δεν γνωρίζω καλύπτει το κενό αυτό;
Η μικτή εφημερία ορίζεται σαφώς. Έξι ώρες μετά από το πρωινό ωράριο ο ιατρός θα πάει σπίτι του και θα εφημερεύει σε ετοιμότητα από το σπίτι του. Το 7 ώρες που αναφέρθηκε δεν προκύπτει από καμιά απόφαση και δεν μπορούμε να το συμπεραίνουμε αυθαίρετα. Κάποιος που εφημερεύει συνεχόμενα ενεργή και την επομένη μικτή εφημερία (08.00 μέχρι 21.00 της επόμενης ημέρας) ακόμα και η μια ώρα που έχει να κάνει επιπλέον είναι σημαντική. Και δεν μιλώ για τους συναδέλφους που έχουν την ευχέρεια να είναι κοντά το σπίτι τους στο Κ.Υ. και μπορεί να “πετάγοντε δυο λεπτά” και να επιστρέφουν. Μιλώ για εκείνους που έχουν ένα διευθυντή που στήνει καρτέρι στους γιατρούς του αν θα αργήσουν λίγο στο ωράριο ή αν θα πάνε σαν άνθρωποι να φάνε στο σπίτι τους το μεσημέρι που θα κοπάσει λίγο η κίνηση. Ή αν θέλετε γι' αυτούς που πραγματικά στις 37 ώρες του προηγούμενου παραδείγματος έχουν ξεκουραστεί μόνο 3 με 4 ώρες το βράδυ.
Υπάρχουν καλοί Διευθυντές δεν αντιλέγω αλλά αν αφεθούμε στην καλή διάθεση ενός κακού Διευθυντή για το ωράριο και δεν γνωρίζουμε σαφώς ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας, κάποια στιγμή θα μας έρθει πρωτοκολλημένη η καταγγελία παραβίασης του ωραρίου ή “εγκατάλειψης θέσης” (όπως στο στρατό) εν ώρα εφημερίας  και τότε θα ψαχνόμαστε.
Έτσι και με το θέμα της συνταγογραφίας συμφωνώ με τον κύριο Μιχάλη ότι θα πρέπει να γίνεται μόνο τα πρωινά γιατί αν μαθευτεί ότι γίνονται “χάρες” από ορισμένους γιατρούς τότε αυτοί που δεν θα κάνουν “χάρες” θα είναι οι “κακοί” γιατροί και οι “κακοί” γιατροί θα μπαίνουν στο στόχαστρο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και γι όλα φταίει η στρόγγυλη σφραγίδα. Πράγματι πρέπει να μένει ερμητικά κλεισμένη στο γραφείο της Διοίκησης (όπου και ανήκει) που ως γνωστό τα απογεύματα παραμένει κλειστό. Ο γιατρός όταν συνταγογραφεί σε βιβλιάριο είναι υποχρεωμένος να μην παραλείπει τίποτα, ούτε σφραγίδες ούτε υπογραφές γιατί και ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να εκτελεί συνταγές με ελλειπή στοιχεία και ο άρρωστος θα σε κατηγορήσει ότι τον ταλαιπώρησες άδικα όταν τον στείλει πίσω ο φαρμακοποιός για να του βάλεις την στρογγύλη. Αν όντως σε κάποιον άρρωστο χρειαστεί να γραφούν φάρμακα για επείγον περιστατικό ή γιατί του έχουν τελειώσει τότε για να μην μπορεί να διαμαρτυρηθεί σε τίποτα σε μια απλή συνταγή αναγράφονται τα επείγοντα φάρμακα τα οποία παίρνει από το φαρμακείο και έρχεται την επομένη να τα γράψει κανονικά. Όπως και να το κάνουμε το να αρρωστήσει κάποιος το απόγευμα είναι ένα ατυχές γεγονός που επιφέρει και ένα άλλο ατυχές γεγονός της ταλαιπωρίας της συνταγογράφησης.
Αν πάλι οι γιατροί ενός Κέντρου Υγείας είναι σύμφωνοι ότι η δουλειά είναι τόσο λίγη που θα μπορούσαν άνετα να συνταγογραφούν και τα απογεύματα τότε θα πρέπει να συνταγογραφούν σε όλους τους ασθενείς και όχι επιλεκτικά δίκην χάρης ή εξυπηρέτησης για να μην βρεθούν όπως προείπα στο στόχαστρο οι “κακοί” γιατροί.

11 Αυγούστου 2009, 19:31:24
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Το πρωινό ωράριο έχει σταθερή έναρξη και λήξη και δεν είναι μεταβαλλόμενο οπότε δεν τίθεται θέμα στο ένα κέντρο υγείας να είναι 0800-1500 και σε άλλο 0900-1600. Εξάλλου το πως κοστολογείται το ωρομίσθιο δεν σημαίνει οτι και τότε τελειώνει ο χρόνος εφημερίας. Με άλλα λόγια το ότι 2200-0600 κοστολογείται το ωρομίσθιο με δεδομένη τιμή , δε σημαίνει οτι και 0600-0800 ή 0600-0900 δεν αποτελεί συνέχεια της εφημερίας που κοστολογείται με άλλο ωρομίσθιο. Εξάλλου υπάρχει εγκύκλιος του Υπ.Υγείας που αναφέρει ότι ο χρόνος εφημερίας αυξήθηκε κατά μια ώρα και έτσι θα πληρωθούν πλέον οι εφημερίες με το νέο μισθολόγιο του νόμου 3754/2009, οπότε αυξήθηκε κατά μια ώρα και η ενεργός και η μικτή και συμπαρασύρουν φυσικά και την εφημερία ετοιμότητας. Οπότε αν θεωρήσουμε ότι με βάση εγκυκλίους του Υπ.Υγείας που ορίζουν οτι η μικτή είναι 6/ωρη ενεργος εφημερία που ακολουθείται απο ετοιμότητας έχουμε πλέον 7ωρη ενεργό εφημερία που ακολουθείται από ετοιμότητας. Τώρα , ετοιμότητας μέχρι τις 0800 ή τις 0900 , νομιζω είναι θέμα του εκάστοτε διευθυντή του κέντρου υγείας. Ε, ας πάρουν και αυτοί κάποια απόφαση-πρωτοβουλία. 
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

14 Αυγούστου 2009, 19:49:16
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Υπουργική απόφαση ΔΥ/1γ/3824/1993 (συνεχές πρωινό οκτάωρο με έναρξη 07.30 και λήξη την 15.30μμ ) . Τώρα πλέον επτάωρο βάση του 3754 του 2009 άρθρο 2.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
5582 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2009, 19:40:34
από EzeΤΡΟΛ
43 Απαντήσεις
38506 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαρτίου 2012, 20:39:27
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
8652 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Μαΐου 2010, 20:42:30
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
3931 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Οκτωβρίου 2012, 20:39:31
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
15 Απαντήσεις
16466 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Φεβρουαρίου 2016, 14:07:02
από Αρχίατρος