Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:07:44

Αποστολέας Θέμα: Μια επανάσταση στην συστέγαση ιδιωτικών Ιατρείων στην Ελλάδα.  (Αναγνώστηκε 31833 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Μαρτίου 2022, 06:26:36
Αναγνώστηκε 31833 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Του Αργύρη Αργυρίου, ιδιώτη Γενικού - Οικογενειακού Ιατρού,  Καβάλα.

Κάτι που δεν έχει συνειδητοποιήσει η μεγάλη πλειοψηφία των Ιατρών στην Ελλάδα είναι ότι μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκε μια επανάσταση στο θέμα της συστέγασης ιδιωτικών Ιατρείων:

Τώρα πλέον μπορούν να συστεγαστούν ΕΩΣ ΚΑΙ 5 ΙΑΤΡΟΙ ΙΔΙΩΝ Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ μέσα στο ίδιο εξεταστήριο (προσοχή όχι σε διαφορετικά δωμάτια αλλά ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ), (σε διακριτές ημέρες και ώρες φυσικά). Η επίσημη ορολογία, σε αυτή την περίπτωση, είναι: Κοινό Ιατρείο ή για την ακρίβεια, Κοινή Βεβαίωση Λειτουργίας Ιατρείου. Ενώ η επίσημη ορολογία όταν δύο Ιατροί έχουν το δικό τους δωμάτιο ο καθένας σε ένα διαμέρισμα είναι: Συστέγαση. Π.χ. σε ένα Ιατρείο που έχει ένα χώρο αναμονής, ένα επιπλέον δωμάτιο και μια τουαλέτα (και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για το εμβαδόν της αναμονής, του δωματίου και της τουαλέτας ώστε να γίνει Ιατρείο) μπορούν να έχουν Κοινό Ιατρείο (σε διακριτές ημέρες και ώρες) έως και 5 Ιατροί της ίδιας ειδικότητας ή διαφορετικών κλινικών ειδικοτήτων. Εάν όμως έχουμε π.χ. κάποιο διαμέρισμα με ένα χώρο αναμονής, δύο επιπλέον δωμάτια καθώς και μία τουαλέτα (και εφόσον πάντα πληρούνται οι προϋποθέσεις για το εμβαδόν της αίθουσας αναμονής, των δωματίων και της τουαλέτας) γίνεται να έχουν στο ένα δωμάτιο κοινό Ιατρείο έως 5 Ιατροί της ίδιας ή διαφορετικών κλινικών ειδικοτήτων (σε διακριτές ημέρες και ώρες φυσικά) και αυτοί να συστεγάζονται με κάποιον άλλο Ιατρό που χρησιμοποιεί το άλλο δωμάτιο (ο οποίος, θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορούσε να μοιράζεται το δωμάτιό του, να έχει δηλαδή Κοινό Ιατρείο, με άλλους έως 4 Ιατρούς της αυτής ή άλλης κλινικής ειδικότητας, με λίγα λόγια σε ένα τέτοιο διαμέρισμα με μία αίθουσα αναμονής, δύο δωμάτια και μια τουαλέτα, θα μπορούσαν να έχουν ιδιωτικό Ιατρείο (πάντα σε διακριτές ημέρες και ώρες) έως και 10 !!! Ιατροί της ίδιας ή διαφορετικών κλινικών ειδικοτήτων.

Ιδού το νομικό πλαίσιο:

Κοινό ιατρείο ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και άλλα θέματα
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4771/2021 ΦΕΚ 16/Α/1-2-2021



Άρθρο τριακοστό όγδο

Ζητήματα λειτουργίας Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

1.Για κάθε ιδιωτικό φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του π.δ. 84/2001 (Α' 70), όπως ιατρείο, πολυϊατρείο, οδοντιατρείο, πολυοδοντιατρείο, διαγνωστικό εργαστήριο και εργαστήριο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, ανεξαρτήτως δικαιούχου, ορίζεται ως επιστημονικά υπεύθυνος, ιατρός αντίστοιχης ειδικότητας ή οδοντίατρος, που χρησιμοποιεί νομίμως ειδικό επιστημονικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις ισχύουσες κατά περίπτωση ειδικές διατάξεις και από το π.δ. 84/2001. Η παρουσία του επιστημονικά υπευθύνου ή του νομίμου αντικαταστάτη του κάθε φορέα ή τμήματος φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρεωτική καθ' όλο το ωράριο λειτουργίας του.

2.Η χορήγηση κοινής βεβαίωσης λειτουργίας, πέραν των αναφερομένων στην περ. ε' του άρθρου 4 του π.δ. 84/2001, είναι δυνατή και στην περίπτωση ιατρών διαφορετικής ειδικότητας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη του ΚΕΣΥ, ορίζονται οι ιατρικές ειδικότητες, για τις οποίες είναι δυνατή η χορήγηση κοινής βεβαίωσης λειτουργίας.

3.Οι φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως αυτοί ορίζονται στο π.δ. 84/2001, πρέπει να έχουν επαρκή αερισμό και φωτισμό για την καλή λειτουργία τους, που πιστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση διπλωματούχου μηχανικού. Είναι δυνατή η χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας στους ως άνω φορείς, όταν υφίσταται παρέκκλιση έως είκοσι τοις εκατό (20%) στα μετρικά στοιχεία, όπως αυτά ορίζονται στα παραρτήματα Α' και Β' του π.δ. 84/2001.

4.Οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι οφείλουν να προβαίνουν, πέραν του αρχικού ελέγχου για τη χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας του φορέα, και σε δειγματοληπτικό έκτακτο έλεγχο του δέκα τοις εκατό (10%) των φορέων που εδρεύουν στην περιοχή της χωρικής τους αρμοδιότητας κατ' έτος. Όλοι οι φορείς πρέπει να έχουν ελεγχθεί τουλάχιστον μία (1) φορά εντός πενταετίας από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και σχεδόν 3 μήνες μετά έρχεται και η απόφαση του Υπουργού Υγείας:

Κοινή βεβαίωση λειτουργίας Ιατρείου για έως 5 διαφορετικές κλινικές ειδικότητες

19/05/2021 ΦΕΚ 2030

Δυνατότητα χορήγησης κοινής βεβαίωσης λειτουργίας ιατρείου για έως πέντε (5) διαφορετικές ιατρικές κλινικές ειδικότητες, εξαιρουμένων των εργαστηριακών ειδικοτήτων.

Ο ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η κάθε ειδικότητα τοποθετείται σε διακριτό χώρο.

Σε περίπτωση χρήσης επιστημονικού εξοπλισμού εφαρμογή έχουν οι διατάξεις της απόφασης του Υπουργού Υγείας που αναφέρεται στο υπ’ αρ. (7) σχετικό.

Το κοινό ιατρείο χρησιμοποιείται σε διακριτές ημέρες και ώρες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Περισσότερες λεπτομέρειες με το άρθρο 4 του π.δ. 84/2001 για την έκδοση  Άδειας Λειτουργίας Ιδιωτικού Ιατρείου, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις τεχνικές προδιαγραφές, καθώς και το ΦΕΚ 713 από τις 13 Μαρτίου 2012 κτλ σε αυτό το thread:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαρτίου 2022, 06:30:29 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Δεκεμβρίου 2022, 20:44:48
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
23/12/2022

Με παρέμβαση του ΙΣΑ, διευρύνεται η δυνατότητα συστέγασης των ιατρείων με άλλους φορείς

Σε μία ακόμα σημαντική παρέμβαση, δικαιώθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Μετά από επίμονες προσπάθειες του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με τροπολογία που ψηφίστηκε στο Νομοσχέδιο, «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», τροποποιείται το άρθρο 1 του ν. 4208/2013 (Α' 252), περί συστέγασης των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), και πλέον διευρύνεται η δυνατότητα συστέγασης των ιατρείων με άλλους φορείς όπως εργαστήρια αισθητικής, εργαστήρια φυσικοθεραπείας, οπτικά καταστήματα, διαιτολογικά γραφεία και πολυδύναμες διαιτολογικές μονάδες.

Έτσι άρθηκαν περιορισμοί που μέχρι σήμερα δεν επέτρεπαν τη συστέγαση ενός ιατρείου με άλλο επαγγελματία υγείας που ασκούσε συναφές έργο, όπως για παράδειγμα ενός ψυχιάτρου με έναν ψυχολόγο ή ενός δερματολόγου με έναν κέντρο αισθητικής.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Νοεμβρίου 2023, 21:24:52 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Δεκεμβρίου 2022, 23:39:10
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από Σχέδιο Νόμου που ψηφίστηκε στην Βουλή στις 21/12/2022 (Δυστυχώς δεν μπορώ να επισυνάψω το Σχέδιο Νόμου γιατί το αρχείο είναι πολύ μεγάλο. Θα βγει όμως σύντομα το σχετικό ΦΕΚ). Έχει ενδιαφέρον ότι, ενώ η σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ, που την παρέθεσα στην προηγούμενη ανάρτηση μιλά και για συστέγαση με Φυσικοθεραπευτές στο Σχέδιο Νόμου γράφει ότι απαγορεύεται.

Στην σελίδα 27 από 73

Άρθρο 82
Συστέγαση ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών
Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας -
Τροποποίηση άρθρου 1 ν. 4208/2013
1. Στο άρθρο 1 του ν. 4208/2013 (Α΄ 252), περί συστέγασης των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) προστίθεται τίτλος, β) οι
παρ. 1 και 2 αντικαθίστανται, γ) προστίθεται παρ. 4, και
το άρθρο 1 διαµορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 1
Συστέγαση ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών
Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας
1. Εφόσον τηρούνται οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι
προδιαγραφές που διέπουν τη λειτουργία εκάστου ιδιωτικού φορέα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, δύνανται να συστεγάζονται:

α) οι ιδιωτικοί φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας του π.δ. 84/2001 (Α΄ 70) µε τους
λοιπούς ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας, όπως εργαστήρια αισθητικής,
καταστήµατα οπτικών ειδών, διαιτολογικά γραφεία και
πολυδύναµες διαιτολογικές µονάδες, καθώς και
β) οι λοιποί ιδιωτικοί φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας της περ. α) µεταξύ τους.

2. Απαγορεύεται η συστέγαση, µε τους λοιπούς ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας της περ. α) της παρ. 1:
α) οδοντοτεχνικών εργαστηρίων,
β) Μονάδων Χρόνιας Αιµοκάθαρσης (Μ.Χ.Α.), εκτός
νοσοκοµείων και κλινικών,
γ) αυτοτελών Μονάδων Ηµερήσιας Νοσηλείας
(Μ.Η.Ν.),
δ) διαγνωστικών εργαστηρίων και εργαστηρίων φυσικοθεραπείας.

3. Χορηγείται χωριστή βεβαίωση λειτουργίας από την
καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρµόδια αρχή ή υπηρεσία για
καθέναν από τους συστεγαζόµενους φορείς, εργαστήρια, γραφεία, καταστήµατα, τηρουµένων των τεχνικών
προδιαγραφών, πολεοδοµικών διατάξεων, κτιριακών κανονισµών, όρων και προϋποθέσεων. Με αποφάσεις του
Υπουργού Υγείας καθορίζεται ο ελάχιστος χώρος αναµονής στις περιπτώσεις συστέγασης της παρούσας νοµοθετικής διάταξης, κάθε τεχνική, τεχνολογική, κτιριακή
λεπτοµέρεια, µετρικά στοιχεία, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια που αφορά στους βοηθητικούς χώρους.


4. Απαγορεύεται η συστέγαση όλων των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας µε ιδιωτικούς φορείς οικονοµικών δραστηριοτήτων
που δεν σχετίζονται µε την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας.»

2. Μέχρι την έκδοση των αποφάσεων του Υπουργού
Υγείας της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 4208/2013, όπως
τροποποιείται µε την παρ. 1 του παρόντος, εξακολουθεί
να εφαρµόζεται η υπό στοιχεία Γ.Π./οικ. 4963/25.8.2014
απόφαση του Υπουργού Υγείας (Β΄ 2308), περί των τεχνικών προδιαγραφών για τη συστέγαση ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Δεκεμβρίου 2022, 08:08:10 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Δεκεμβρίου 2022, 14:37:28
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενδιαφέρον σχετικός διάλογος από Ιατρική ομάδα του facebook στις 23/12/2022:

- Να ευχαριστησουμε δηλ τον ΙΣΑ για αλλη μια νομοθετικη ταφοπλακα για το ιδιωτ.ιατρειο....

- Για ποιο λόγο είναι ταφόπλακα για το ιδιωτικό Ιατρείο το να μπορεί ένας ιδιώτης Ιατρός να μοιράζεται τα έξοδα του Ιατρείου του π.χ. με έναν Διαιτολόγο;

- γιατι θα γινει πολυ περισσοτερο να βαλει η καθε Πρινου & επισημα γιατρους,με συμβαση κιολας καθε ειδους,μεσα στα κεντρα της παρά να δουλεψεις εσύ με τον διαιτολογο...Αντιστοιχα πολυ περισσοτερο leverage θα εχει το κεντρικό οπτικο υπερκαταστημα που θα βαλει μεσα οφθαλμιατρο,παρά το ιατρειο που θα ηθελε να βαλει μεσα εναν οπτικό ....

- ΟΚ, είναι και αυτό μια οπτική γωνία. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ικανοποιηθούν από το να επισκεφτούν Ιατρό με τον τρόπο που περιγράφεις. Σίγουρα θα κλείσουν κάποιοι Οφθαλμίατροι που ζούσαν μόνο από το να γράφουν συνταγές γυαλιών ή κάποιοι Παθολόγοι/Γ.Ι. που ζούσαν μόνο από το παραγγέλνουν παραπεμπτικά για Διαιτολόγους αλλά όμως είναι προδιαγεγραμμένο ότι τέτοια Ιατρεία κάποια στιγμή θα κλείναν. Από την άλλη θα βοηθηθούν να επιβιώσουν κάποιοι Ιατροί που κάνουν σωστή Ιατρική, ενδεχομένως να συμπληρώνουν και με κανένα locum στο εξωτερικό, και δυσκολεύονται να κρατήσουν το ιδιωτικό τους Ιατρείο στην Ελλάδα λόγω υψηλών πάγιων εξόδων. (Αυτοί οι τελευταίοι ιδιώτες Ιατροί που σου περιγράφω δεν είναι και τόσο λίγοι πλέον, μόνο στην μικρή πόλη που ζω των 50.000 κατοίκων, μπορώ να σου μετρήσω 4-5).
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Δεκεμβρίου 2022, 16:39:10
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22/12/2022

Ανεξάρτητα από το τι λέει η ανακοίνωση του ΙΣΑ, στο Σχέδιο Νόμου γράφει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συστέγαση με Φυσικοθεραπευτές. Διαβάστε εδώ για το παρασκήνιο:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Ιανουαρίου 2023, 21:07:50
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

NeuroDoc1990


Γνωρίζετε αν με τον νέο νόμο, εκτός από τη συστέγαση, επιτρέπεται και η χρήση κοινού χώρου (δηλαδή χρήση ίδιου χώρου αλλά όχι ταυτόχρονα) με έναν ιατρό και έναν επαγγελματία υγείας με συναφές αντικείμενο; (για παράδειγμα παθολόγο-διαιτολόγο ή νευρολόγο-ψυχολόγο);

(Εκτός δηλαδή της χρήσης κοινού ιατρείου με 5 διαφορετικούς ιατρούς κλινικούς, ίδιας ή άλλης ειδικότητας)
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιανουαρίου 2023, 21:09:51 από NeuroDoc1990 »

23 Ιανουαρίου 2023, 23:18:32
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γνωρίζετε αν με τον νέο νόμο, εκτός από τη συστέγαση, επιτρέπεται και η χρήση κοινού χώρου (δηλαδή χρήση ίδιου χώρου αλλά όχι ταυτόχρονα) με έναν ιατρό και έναν επαγγελματία υγείας με συναφές αντικείμενο; (για παράδειγμα παθολόγο-διαιτολόγο ή νευρολόγο-ψυχολόγο);

(Εκτός δηλαδή της χρήσης κοινού ιατρείου με 5 διαφορετικούς ιατρούς κλινικούς, ίδιας ή άλλης ειδικότητας)

Μιλάς δηλαδή για "κοινό Ιατρείο" (έστω και αν ο ένας από τους δύο δεν είναι Ιατρός) και όχι για "συστέγαση" όπως αυτά ορίζονται στην αρχή αυτού του thread.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νόμου που έχω επισυνάψει σε αυτό το thread, δεν μπορείς να έχεις "κοινό Ιατρείο" με άλλον Επαγγελματία Υγείας, όντας Ιατρός αλλά μόνο να κάνεις "συστέγαση". Τουλάχιστον έτσι το ερμηνεύω εγώ διαβάζοντας το προσχέδιο του νόμου.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιανουαρίου 2023, 07:25:08 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Φεβρουαρίου 2023, 16:13:37
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


ΠΙΣ: Άμεση κατάργηση της διάταξης που προβλέπει τη συστέγαση των ιατρείων με κέντρα αισθητικής, καταστήματα οπτικών και άλλους μη ιατρικούς φορείς.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της αντίθεσης του ΠΙΣ, γιατί αυτό που προβάλει στην ανακοίνωση του, μόνο σαν προσχηματική δικαιολογία φαίνεται….


 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
22637 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2011, 10:31:17
από Δ. Κουναλάκης
5 Απαντήσεις
25177 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαΐου 2019, 00:36:24
από Denominator
22 Απαντήσεις
54075 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαρτίου 2018, 01:18:23
από Denominator
0 Απαντήσεις
21380 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Σεπτεμβρίου 2020, 09:10:50
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
5966 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Αυγούστου 2023, 20:14:44
από MARIUS