Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 17:54:44

Αποστολέας Θέμα: 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα Υγείας  (Αναγνώστηκε 22557 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Αυγούστου 2009, 19:21:32
Αναγνώστηκε 22557 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ο Ιπποκράτης φέρνει τον κινηματογράφο στην Κω.



«Μακάρι το Φεστιβάλ της Κω , να γίνει «οι Κάννες» της Ιατρικής», αυτή την επιθυμία εξέφρασε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, Καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στη συνέντευξη μίλησαν για τη διοργάνωση οι Γιώργος Κυρίτσης, Δήμαρχος Κω, Παναγιώτης Θαλασσινός, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Κω, και η Λουκία Ρικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ. Επίσης η κα Λίλα Δασκαλάκη Διευθύντρια στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας του Υπ.Πο., ανακοίνωσε ότι το Φεστιβάλ της Κω τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα Υγείας, θα διεξαχθεί στην Κω, στις 1-6 Σεπτεμβρίου 2009. Το μοναδικό αυτό φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας  και πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη και πολύπλευρη υποστήριξη του Δήμου Κω.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κω Ιπποκράτης για θέματα Υγείας, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Λουκίας Ρικάκη και των συνεργατών της την οποία υιοθέτησε γενναιόδωρα ο Δήμος Κω για τη δημιουργία, στη γενέτειρα του Ιπποκράτη, ενός παγκόσμιου τόπου συνάντησης, μελών της ιατρικής κοινότητας, καλλιτεχνών και του κοινού γύρω από την Υγεία και την πρόληψη. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό ως σήμερα στον κόσμο Διεθνές Θεματικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο θα εστιάζει στα θέματα υγείας και αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική Ελληνική πολιτιστική καινοτομία, η οποία μάλιστα ξεκινά από την περιφέρεια, με πρωτοβουλία ενός Δήμου. Αυτή η πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει τη διεθνική σημασία κινήσεων που ξεκινούν από τοπικό επίπεδο και μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μοντέλο αποκεντρωμένης πολιτιστικής ανάπτυξης για τη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί διεθνώς πολλά θεματικά φεστιβάλ προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες  του κοινού για ευρύτερη και πιο διεισδυτική ενημέρωση σε συγκεκριμένα θέματα. Δεν υπάρχει όμως ακόμη, διεθνώς, ένα Φεστιβάλ που να αναφέρεται σε θέματα υγείας. Διαπιστώνεται λοιπόν η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου διεθνούς θεσμού και ο καλύτερος τόπος φιλοξενίας κρίνεται ότι είναι η Ελλάδα και μάλιστα η Κω -ως πατρίδα του πατέρα της Ιατρικής επιστήμης- καθώς ο τίτλος της διοργάνωσης είναι «Ιπποκράτης».

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει  πέντε ημέρες, έχει  διαγωνιστικό χαρακτήρα, θα προβάλλει 70  ταινίες πρόσφατης παραγωγής από 30 χώρες του κόσμου για την Υγεία και τον Άνθρωπο, οι οποίες θα διαγωνίζονται για να βραβεία: Χρυσός Ιπποκράτης, Αργυρός Ιπποκράτης και Χάλκινος Ιπποκράτης.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


«Η υγεία είναι ο βαθμός ελευθερίας με τον οποίον βιώνουμε στη ζωή μας», αυτή είναι η φράση που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη θεματική, την αισθητική, αλλά και την ηθική πρόταση που αυτό το Φεστιβάλ κάνει.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη παραγωγή ταινιών από όλο τον κόσμο που προσεγγίζουν, με ήθος και σεβασμό, τα θέματα υγείας, οι οποίες όμως σπάνια φθάνουν στο κύκλωμα διανομής ή ακόμη και στην τηλεόραση. Είναι λοιπόν απαραίτητο αυτές οι πολύ σοβαρές εργασίες με άξονα την ηθική και τον ανθρωπισμό να προβάλλονται σε όσο μεγαλύτερη κλίμακα γίνεται.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Θέματα Υγείας επεξεργάστηκε αυτή την πρόταση για να φτιάξει αυτό το Φεστιβάλ στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο απλός άνθρωπος.

H καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Λουκία Ρικάκη είπε -μεταξύ άλλων- στην συνέντευξη τύπου: «Ο Ιπποκράτης υπήρξε υπόδειγμα ανιδιοτελούς δημόσιας προσφοράς, φιλάνθρωπος, άριστος γιατρός και φιλόσοφος. Aποτελεί λοιπόν πολιτική πράξη η δημιουργία αυτού Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να ανακαλύψουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ένα  εντυπωσιακό υφαντό δημιουργιών.

Η άμεση ύφανση δημιουργών του κινηματογράφου, γενναίων ανθρωπιστών και φιλοσόφων γιατρών, θα  συγκεντρωθεί σε ένα υπέροχο ύφασμα όλων αυτών των ερεθισμάτων. Ένα ύφασμα που  συνέχει  απόψεις, προσεγγίσεις , ηθική και δημιουργία. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κω συνυφαίνει την τέχνη του κινηματογράφου με το λειτούργημα της Ιατρικής. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να εξετάσουμε, μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου, τα σημαντικά  ζητήματα της ύπαρξης, της υγείας, της ζωής και του θανάτου. Της αλυσίδας δηλαδή της ζωής του ανθρώπου στη γη. Μια ευκαιρία για ένα  στοχαστικό βλέμμα μέσα από ταινίες που θα προβληματίσουν, θα προκαλέσουν έντονο διάλογο και  θα συμβάλλουν έτσι στο συλλογισμό μας.

Η δημόσια διαβούλευση των ζητημάτων που τοποθετούν οι ταινίες, κάθε πρωί στην κεντρική πλατεία του νησιού  λίγα μέτρα από την αρχαία αγορά, σε έναν ανοικτό διάλογο του κοινού με τους δημιουργούς και τους γιατρούς, προτείνει ένα άλλο βήμα ζωντανής συζήτησης  που αντλεί την έμπνευση του από τη λειτουργία  της αρχαίας αγοράς. Και το γεγονός ότι αυτό το εγχείρημα υλοποιείται στη περιφέρεια, με πρωτοβουλία και αποκλειστική γενναιόδωρη στήριξη ενός Δήμου, του Δήμου Κω,  αποτελεί επίσης μια γενναία πολιτική χειρονομία  που μπορεί να αποτελέσει μοντέλο για αντίστοιχες αναπτυξιακές πράξεις και πρωτοβουλίες  πολιτισμού με διεθνή εξακτίνωση, εκτός των τειχών του υδροκεφαλικού κέντρου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κω για θέματα Υγείας είναι μια παγκόσμια πρώτη δοκιμή  στη δημιουργική αυτή ύφανση, την παραγωγική συνύπαρξη των λειτουργών της έβδομης τέχνης με τους λειτουργούς της Υγείας. Το Σεπτέμβριο στη Κω θα ανοίξει η αυλαία με μία εντυπωσιακή καταιγίδα από ερεθίσματα και προτάσεις  που θα συγκινήσουν. Αυτό το άνοιγμα της ψυχής είναι ίσως ένα πρώτο βήμα για την προσέγγιση της αλήθειας που θεραπεύει  την ίδια  την ψυχή που το τολμά.»

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες  που επιλέξαμε, από όλο τον κόσμο, πάντα με ηθικό άξονα τον ανθρωπισμό, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί  και να προβληματιστεί για τα θέματα υγείας και πρόληψης. Όλες οι ταινίες επιλέχθηκαν,  όχι μόνο για την κινηματογραφική τους πρόταση και την τεχνική τους αρτιότητα, αλλά κυρίως για την ευαισθησία τους απέναντι στο θέμα που προσεγγίζουν. Ο θεματικός πυρήνας, σε όλες τις ταινίες είναι η Υγεία, η σωματική, η πνευματική, η  ψυχική.

Οι αρρώστιες πολλές, οι θεραπείες λίγες, ο ανθρώπινος πόνος μεγάλος , η παρηγορητική αγωγή ανεπαρκής. Πολλές ταινίες προβληματίζονται σε αυτό το θέμα, όλες συγκλίνουν στο πρόβλημα της Υγείας. Όλες ανεξαιρέτως, αγγίζουν το θεατή. Κανένας δεν είναι δυνατόν να μείνει αδιάφορος βλέποντας αυτές τις ταινίες. Οι ανήσυχοι  δημιουργοί που τις υπογράφουν τις έστειλαν σε αυτό το πρώτο Παγκόσμιο  Φεστιβάλ για θέματα Υγείας, με την προσδοκία ότι όσοι περισσότεροι τις δουν, τόση μεγαλύτερη ελπίδα έχουμε για την αποκατάσταση της Υγείας των πασχόντων.

Όλες όμως οι ταινίες του Φεστιβάλ προτείνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δίνουν ελπίδα για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής η οποία σε συνεργασία με την  επιστήμη μπορεί να κάνει θαύματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες ταινίες με θέματα  όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας: στην ταινία «Να ο Τζώνυ!», ο επιτυχημένος σκιτσογράφος των κόμικς βιώνει καθημερινά τις επιπτώσεις της ασθένειάς του και στα έργα του αποτυπώνονται οι δύσκολες στιγμές του. Η ταινία αυτή αποτελεί μια ανασκόπηση στις σημαντικότερες στιγμές της μάχης  με την ασθένεια που τον έχει παγιδεύσει και περιορίσει.

Στις ταινίες «Διάφανος χρόνος» και «Έλλεν τεν  Ντάμμε», οι γυναίκες πρωταγωνιστούν, βιώνοντας τον καρκίνο του μαστού, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο και αντοχή. Η νόσος Lyme (που μεταδίδεται από την σπειροχαίτη μπορέλια μέσω των τσιμπουριών) στην ταινία «Κάτω από το δέρμα μας», είναι μια νόσος που δύσκολα διαγιγνώσκεται και έτσι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζονται με λανθασμένες και άσκοπες θεραπείες.

Στην  ταινία «Πετώντας με έναν κινητήρα», ο υποψήφιος για Νόμπελ Αμερικανοϊνδός γιατρός κάνει μαραθώνια χειρουργεία πολλών ημερών, με πλαστικές επεμβάσεις για τις υπερωιοσχιστίες, ταξιδεύοντας στην Ινδία όπου θεωρείται σωτήρας. Η νοητική υστέρηση είναι το θέμα της ταινίας «Η Ραχήλ είναι…», τι γίνονται όμως με τα παιδιά με νοητική στέρηση όταν ενηλικιώνονται; Ποιο είναι το μέλλον τους; 

Στην ταινία «Λώρα και Ανν για πάντα», μια έφηβη χάνει την καλύτερή της φίλη από λευχαιμία. Πως αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη έφηβη το θάνατο; Όλα αυτά  μέσα από τη ματιά των συγγενών ή των φίλων των πασχόντων. Όλες αληθινές μαρτυρίες.

Στην ταινία «Ο Άγγλος χειρουργός», ένας Άγγλος χειρουργός, επί 15 χρονιά βοηθά τον Ουκρανό συνάδελφο του στην αντιμετώπιση ασθενών με όγκο στον εγκέφαλο. Του προμηθεύει ιατρικά όργανα και χειρουργεί μαζί του σε μια προσπάθεια να δώσει ελπίδα στους ασθενείς που ζουν σε αυτή τη δοκιμαζόμενη οικονομικά χώρα. Η ταινία «Τυφλές αγάπες» είναι μια ταινία για τον έρωτα μεταξύ τυφλών, μια τρυφερή προσέγγιση των ανθρώπων που ζουν στο σκοτάδι.

Μια πολύ επίκαιρη ταινία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως επειδή ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Ομπάμα υπέγραψε την άδεια για τη συνέχιση των χορηγιών για την έρευνα των βλαστοκυττάρων, είναι  η ταινία  «Χαρτογραφώντας τα βλαστοκύτταρα-ανεξερεύνητη γη», η οποία δίνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στην έρευνα βλαστοκυττάρων, μέσα από την προσωπική ιστορία του νευροβιολόγου και ερευνητή Δρ. Τζακ Κέσσλερ.

Η ταινία «Παθώς μαθώς» κινείται σε μοναδικά μονοπάτια ανθρώπων που έχουν διαγνωσθεί ως κατατονικοί ή μελαγχολικοί και στους οποίους γίνονται πειραματικές θεραπείες με ηλεκτροσόκ. Μέσα από την διεισδυτική ταινία «Ε, μην ξεχάσεις το κύμινο!», η σκηνοθέτης Χάλα Αλαμπντάλα προσπαθεί να σκιαγραφήσει  την κυκλική σχέση μεταξύ ζωής, πατρίδας, εξορίας, φωνής, κειμένου, τέχνης, τρέλας, αυτοκτονίας, θανάτου που  όλα  αυτά εμπεριέχονται  στο μονοπάτι στο οποίο όλοι βαδίζουμε.

Στην ταινία «Καταιγίδα ψυχής» παρακολουθούμε μέσα από τα μάτια της αδελφής του, τη νοητική αποκατάσταση ενός άνδρα που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική κάκωση ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα. Στην προσπάθειά του να ανασκευάσει χαμένα κομμάτια της μνήμης του, αρχίζει να ζωγραφίζει εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον πόνο που συσσωρεύεται μέσα του.
Η ταινία «Ύπαρξη» είναι ένα διεισδυτικό ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί τον κ. Νόβακ να παίρνει την ύστατη και σημαντικότερη απόφαση της ζωής του, αποκαλύπτοντας τα δικά του διλήμματα και σκέψεις γύρω από τον θάνατο  και δωρίζοντας το σώμα του στην ιατρική επιστήμη.
Η ταινία «Τουρίστας αυτοκτονίας» είναι αναμφισβήτητα συγκλονιστική. Το θέμα της ταινίας είναι το δικαίωμά μας στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Είναι νόμιμη, είναι  λογική, είναι θρησκευτική πράξη; Πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι απόψεις. Ο Λούντβιχ Μινέλι, ο ιδρυτής της Ελβετικής οργάνωσης Ντίγκνιτας, πιστεύει ότι η επιλογή ενός ανώδυνου και αξιοπρεπούς θανάτου, είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Στην ταινία παρακολουθούμε δύο ζευγάρια που κατέφθασαν στην Ελβετία από τον Καναδά και τις Η.Π.Α., αναζητώντας το λυτρωτικό -για αυτούς- θάνατο. Το κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του λόγους για αυτό το υπερατλαντικό ταξίδι.
Σημαντικές και αξιόλογες είναι και οι Ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ με 10 ταινίες που υπογράφουν σκηνοθέτες όπως η Eύα Στεφανή, ο Ανδρέας Θωμόπουλος, ο Σταύρος Ψυλλάκης, η Καλλιόπη Λεγάκη, η Μαριάννα Οικονόμου, ο Νίκος Ζωϊόπουλος, ο Νίκος Αλευράς και θα παρουσιαστούν σε όλα τα τμήματα του προγράμματος οι οποίες αγγίζουν θεματικές όπως η απο-ασυλοποιήση των ψυχικά ασθενών, η ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, η δωρεά οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις, η επάνοδος στη ζωή από το κώμα, οι ψυχικές διαταραχές, η νοητική υστέρηση, οι ιαματικές εναλλακτικές θεραπείες κι άλλα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΤ

Η φετινή διοργάνωση θα συμπεριλάβει και ένα μικρό αφιέρωμα στα σπότ ευαισθητοποίησης και στις κοινωνικές καμπάνιες υγείας -ένα τμήμα του φεστιβάλ που φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε και να του δώσουμε επίσης διαγωνιστικό χαρακτήρα μέσα στα επόμενα χρόνια του θεσμού. Έτσι, το κινηματογραφικό φεστιβάλ «Ιπποκράτης» φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει ένα θεσμό ο οποίος θα αξιοποιείται κάθε χρόνο, για την ενημέρωση και τον ουσιαστικό διάλογο γύρω από τα θέματα υγείας και πρόληψης .

Οι  καινοτομίες -στη σκέψη, την πρακτική στην αντιμετώπιση, αλλά και στη κοινωνική φροντίδα υγείας- που θα αναδεικνύονται μέσα από τις ταινίες, θα συζητούνται με τους ειδικούς του ιατρικού κλάδου, τους σκηνοθέτες, τους εκπροσώπους του τύπου και το κοινό.

Στο διαγωνιστικό τμήμα, θα απονεμηθούν βραβεία στις καλύτερες ταινίες μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους. Οι σκηνοθέτες των βραβευμένων ταινιών θα παραλάβουν τα βραβεία Χρυσός Ιπποκράτης, Αργυρός Ιπποκράτης και Χάλκινος Ιπποκράτης, αντίστοιχα στην κάθε κατηγορία.

Τις ταινίες θα κρίνουν τα μέλη των κριτικών επιτροπών που αποτελούνται από διεθνείς  και Ελληνικές προσωπικότητες, τόσο του κινηματογραφικού όσο και του ιατρικού χώρου, και είναι οι : Hans Burgschmidt,  διευθυντής Φεστιβάλ Τορόντο και Αμπού Ντάμπι, Hannah Fischer, διευθύντρια Φεστιβάλ Βανκούβερ, Στράτος Τζίτζης,  σκηνοθέτης,  Ανδρέας Θωμόπουλος, σκηνοθέτης, Hans Bosscher, παραγωγός-Πρόεδρος των Ολλανδών Παραγωγών Κινηματογράφου, Katarina Peters, σκηνοθέτης, Katrin Brinkman. παραγωγός στη Γερμανική τηλεόραση, Νίκος Μπαιπάς, γιατρός παθολόγος, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, γιατρός παθολόγος, Δημήτρης Κασίμος, γιατρός ρευματολόγος Πρόεδρος ΕΛΕΑΝΑ.

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ


Περισσότερες πληροφορίες για της ταινίες και το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Πηγή:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

11 Αυγούστου 2016, 23:42:35
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator


Irreplaceable (original title: Médecin de campagne) is a 2016 French dramedy film directed and co-written by Thomas Lilti. It stars François Cluzet and Marianne Denicourt.[2]

Jean-Pierre Werner, a countryside doctor who has lived a life devoted to his job, finds out that he is suffering from a serious illness. A doctor from the city arrives to help him in his task, but the arrangement unsettles Jean-Pierre who considers himself indispensable.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

28 Μαρτίου 2018, 23:41:20
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator



From Pamela Wible MD (facebook):

I've lost both men I dated in med school to suicide. 3 docs in my town in just over a year. I've been running a physician suicide hotline for 5+ years. Spoken with 1000s who are suffering & on verge of ending it all. PLEASE view film trailer Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος & help me end the epidemic. Join us in bringing this film to cities all over the nation—and world. YES! We will be doing rooftop screenings on the side of buildings—in a town near you! Pledge support now & get insider news & updates: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος PLEASE SHARE widely. I've already been kicked off one physician Facebook group for sharing this. Need your help. Eternally grateful.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Μαρτίου 2018, 23:43:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3692 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Οκτωβρίου 2010, 18:46:32
από Αγωνιστική Παρέμβαση
0 Απαντήσεις
6318 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Φεβρουαρίου 2011, 23:31:44
από Loumakis
0 Απαντήσεις
17559 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Σεπτεμβρίου 2021, 14:25:51
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
38117 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2021, 15:47:54
από Bio-Tech
0 Απαντήσεις
31029 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2022, 15:32:17
από Argirios Argiriou