Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:34:29

Αποστολέας Θέμα: Προκήρυξη εξετάσεων για ειδικότητα σε αναγνωρισμένα νοσοκομεία της Κύπρου  (Αναγνώστηκε 4408 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Σεπτεμβρίου 2009, 01:33:13
Αναγνώστηκε 4408 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για την γραπτή εξέταση για διεκδίκηση θέσεων ειδικευομένων ιατρών στις Κλινικές των Νοσοκομείων της Κύπρου που έχουν αναγνωρισθεί από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Ελλάδας ως κατάλληλες για άσκηση ιατρών για απόκτηση τίτλου ειδικότητας. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από το Υπουργείο Υγείας μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2009. Η γραπτή εξέταση (Παθολογία & Χειρουργική) αναμένεται να διεξαχθεί εντός Οκτωβρίου. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση:

Δικαίωμα να μετάσχουν στην εξέταση θα έχουν όσοι θα έχουν αποφοιτήσει από Ιατρική Σχολή μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας της υποβολής αιτήσεων. Διευκρινίζεται ότι στις συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν δε θα κληθούν άτομα που δε θα έχουν καταθέσει προηγουμένως επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους με αναγνώριση των Ελληνικών Αρχών Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α).

Διάρκεια και τύπος της εξέτασης:

Κάθε εξέταση θα διαρκέσει τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει 27 ερωτήσεις που θα επιδέχονται σύντομη περιγραφική απάντηση τρία (3) μικρά κλινικά προβλήματα προς επίλυση.

Εξεταστέα ύλη:
Οι ερωτήσεις θα αφορούν σε γενικές αρχές Παθολογίας και Χειρουργικής και θα προέρχονται από την ύλη που περιλαμβάνεται στα βασικά συγγράμματα Παθολογίας ή Χειρουργικής, όπως τα αντίστοιχα διατομεακά συγγράμματα των Ιατρικών Σχολών. Ευνόητο είναι ότι οι ερωτήσεις Χειρουργικής θα είναι περισσότερο προσανατολισμένες προς την Χειρουργική Παθολογία, ενώ αυτές της Παθολογίας προς την Εσωτερική Παθολογία. Οι ερωτήσεις θα αφορούν όλα τα κεφάλαια Χειρουργικής ή Παθολογίας σε πτυχιακό επίπεδο και δε θα είναι εξειδικευμένες ή παραπλανητικές.

Επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων:

Επιλέξιμοι για την ειδικότητα θεωρούνται όσοι υποψήφιοι εξασφαλίσουν βαθμολογία πάνω από το 50%. Οι υποψήφιοι αυτοί κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σε ενιαίο Πίνακα και καλούνται με αυτή την σειρά σε συνέντευξη, ανάλογα με την ειδικότητα που επιθυμούν, από την Επιτροπή Επιλογής του Υπουργείου Υγείας.
Με βάση το συμψηφισμό των δύο βαθμολογιών (γραπτό 80% και συνέντευξη το 20%) διαμορφώνονται πίνακες (Κατάλογος αναμονής υποψηφίων για διορισμό) ανά ειδικότητα, από τους οποίους καλούνται οι υποψήφιοι για να πληρώσουν τις κενωθείσες θέσεις. Οι κατάλογοι αυτοί ισχύουν πριν την προκήρυξη της επόμενης εξεταστικής περιόδου.
Όταν προκηρυχθεί η επόμενη εξεταστική περίοδος, οι υποψήφιοι που δε θα έχουν επιλεγεί μπορούν, αν το επιθυμούν, να παρακαθίσουν σε εξετάσεις για βελτίωση του βαθμού τους ή να χρησιμοποιήσουν το βαθμό που έχουν ήδη πάρει στην άμεσα προηγούμενη εξεταστική περίοδο (νοουμένου ότι ο βαθμός τους θα υπερβαίνει το 50%) και νοουμένου ότι το αίτημα τους θα υποβληθεί γραπτώς μέχρι και μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.
Η συνέντευξη γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής του Υπουργείου Υγείας και αποσκοπεί στο να βεβαιώσει την καταλληλότητα των υποψηφίων για την θέση που προτίθενται να καταλάβουν.
Η Επιτροπή Επιλογής του Υπουργείου Υγείας αποτελείται, σύμφωνα με τους σχετικούς Κανονισμούς από 4 λειτουργούς των αναγνωρισμένων κλινικών και έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας.
Όταν προκηρυχθεί η επόμενη εξεταστική περίοδος, οι υποψήφιοι που δεν θα έχουν επιλεγεί στην ειδικότητα που τους ενδιαφέρει, θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να παρακαθίσουν εκ νέου στις εξετάσεις για βελτίωση του βαθμού τους ή να παρεμβληθούν με το βαθμό που έχουν ήδη εξασφαλίσει στην προηγούμενη εξεταστική περίοδο (νοουμένου ότι ο βαθμός
τους θα υπερβαίνει το 50%).
Αιτήσεις που δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές της προκήρυξης αυτής ή δεν θα παραληφθούν έγκαιρα (18/9/2009) δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Υπουργείο Υγείας (τηλ. 00357 22605317/407, email: scosta@moh.gov.cy) ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
7667 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Σεπτεμβρίου 2009, 09:08:31
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
39537 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2012, 20:38:52
από Argirios Argiriou
9 Απαντήσεις
54766 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Αυγούστου 2017, 17:56:57
από Aggelos md
3 Απαντήσεις
67589 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Σεπτεμβρίου 2023, 22:35:57
από Panos18
0 Απαντήσεις
9164 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Απριλίου 2021, 16:48:18
από Argirios Argiriou