Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Το πρώτο οικοτροφείο για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου λειτουργεί στη Θεσσαλ

(1/1)

Argirios Argiriou:
03-10-2022 ertnews

Το πρώτο οικοτροφείο για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00 μ.μ. εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Οικοτροφείο για ασθενείς με Άνοια τελικού σταδίου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορά την ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία είκοσι πέντε ασθενών, που πάσχουν από Άνοια τελικού σταδίου, με βάση τις ισχύουσες διαγνωστικές κλίμακες -στάδιο 7 στην κλίμακα Global Deterioration Scale (GDS) -στάδιο 7 στην κλίμακα Clinical Dementia Rating (CDR)], τις εκάστοτε επικαιροποιήσεις αυτών, καθώς και τυχόν συναφή νεότερα διαγνωστικά εργαλεία. Το οικοτροφείο λειτουργεί πλήρως από 1ης Σεπτεμβρίου στο κτίριο της Διακονίας.

Σύμφωνα με την επιστημονικά υπεύθυνη του Οικοτροφείου, Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Νευρολόγο Ψυχίατρο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (ΚΕΔΕΚ) Μάγδα Τσολάκη, τα άτομα που θα φιλοξενούνται θα παρουσιάζουν κάποια από την εξής συμπτωματολογία:

– Μη ικανότητα λεκτικής επικοινωνίας,

– Ανάγκη βοήθειας για σίτιση και τήρηση προσωπικής υγιεινής,

– Συχνές πτώσεις

– Έλλειψη ισορροπίας-

– Καθήλωση σε αναπηρικό αμαξίδιο/κρεβάτι,

– Ακράτεια ούρων

– Σύγχυση

– Αυπνίες, κ.α.

Το οικοτροφείο βρίσκεται σε μία έκταση 2.000 τ.μ., σε ένα διώροφο κτίριο στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα 65, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τα δωμάτια που θα φιλοξενήσουν τους ασθενείς είναι εννέα δίκλινα και επτά μονόκλινα και τηρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη φιλοξενία ασθενών με άνοια τελικού σταδίου και το προσωπικό του οικοτροφείου απαρτίζεται από ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και φυσικοθεραπευτή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση