Γενικά > Γενική συζήτηση

Ή Παπάς Παπάς, ή Ζευγάς Ζευγάς.

(1/2) > >>

Argirios Argiriou:
Ως αμιγώς ιδιώτης να πω ότι δεν θεωρώ καθόλου καλή ιδέα να εργάζονται οι ιδιώτες Ιατροί σε Νοσοκομεία, γιατί θα έχουν ένα εισόδημα από το ιδιωτικό τους Ιατρείο και την Νοσοκομειακή απασχόληση θα την βλέπουν ως συμπληρωματικό εισόδημα με αποτέλεσμα να μην πιέζουν αρκετά για να ανεβούν οι αμοιβές στα Νοσοκομεία το αντίθετο μάλιστα θα λειτουργούν ως χειρόφρενο στην αύξηση των μισθών των Νοσοκομειακών Ιατρών αφού το κράτος θα βρίσκει Γιατρούς που θα είναι έτοιμοι να δουλέψουν και για κάτι λιγότερο μιας και ήδη θα έχουν ένα εισόδημα από το ιδιωτικό τους Ιατρείο.

Κατά αντίστοιχο τρόπο θα είναι επικίνδυνο να αφήσουμε τους Νοσοκομειακούς να δουλεύουν ιδιωτικά. Θα έχουν ένα σταθερό εισόδημα από την μόνιμη δουλειά τους στο Κρατικό Νοσοκομείο και το ιδιωτικό επάγγελμα θα το βλέπουν ως ένα συμπλήρωμα για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι με αποτέλεσμα να μην διστάζουν να χαμηλώνουν τις τιμές τους και να κάνουν ζημιά στους αμιγώς ιδιώτες, συναδέλφους τους.

Εν τω μεταξύ και οι μεν και οι δε, υπάρχει κίνδυνος, αν επιτρέπεται να το έχουν δίπορτο, να προσπαθούν να αλιεύσουν ασθενείς από τους ασθενείς που προσέρχονται στο Κρατικό Νοσοκομείο, πράγμα που δεν το θεωρώ σωστό.

Άλλωστε οι περισσότεροι ΕΣΥτες Ιατροί δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν ιδιωτικό Ιατρείο ενώ μερικοί επιτήδειοι χειρουργικών ειδικοτήτων θα συνεχίσουν απλά να παίρνουν φακελάκι (σιγά μην κάθονται τώρα να ανοίγουν επίσημο Ιατρείο, με ότι έξοδα αυτό συνεπάγεται, και να φορολογούν τα επιπλέον λεφτά που βγάζουν...). Κερδισμένοι από αυτή την τροπολογία θα βγούνε ενδεχομένως κάποιοι Διευθυντές Κλινικών και Καθηγητάδες οι οποίο άτυπα εξαιρούνται κάποιων εφημεριών. Όσο για την επαρχία και τα μικρά νησάκια όπου κάποιες θέσεις για Ιατρούς του ΕΣΥ βγαίνουν άγονες, είναι αμφίβολο ότι αυτή η τροπολογία του Νόμου θα προσελκύσει περισσότερους Ιατρούς στο ΕΣΥ. Στα μικρά μέρη είναι μικρή και η δεξαμενή δυνητικών "πελατών"...

Μην ξεχνάμε τέλος ότι οι περισσότεροι Νοσοκομειακοί ΕΣΥτες που θέλουν να αυξήσουν το εισόδημά τους με νόμιμο τρόπο, έχουν, εδώ και χρόνια την δυνατότητα του Απογευματινού Ιατρείου εντός του Νοσοκομείου, όπου εκτός από εξασφαλισμένους πελάτες έχουν πληρωμένα από το Νοσοκομείο και όλα τα έξοδα του Ιατρείου και της Γραμματέος. Εξαιρούνται κάποιες ειδικότητες όπως οι Εντατικολόγοι, που λόγω της φύσης της ειδικότητάς τους δεν μπορούν να κάνουν Απογευματινό Ιατρείο, για τους οποίους εγώ θα πρότεινα, ως αντιστάθμισμα, να έχουν ένα 30% υψηλότερο μισθό από τους υπόλοιπους ΕΣΥτες.


Αργύρης Αργυρίου
Ιδιώτης Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός.

GirousisN:
Πενία τέχνας κατεργάζεται…
Τα χρήματα μας τέλειωσαν για την υγεία…γίνανε επιδοτήσεις στο ρεύμα και επειδή κι αυτές τελειώνουν, σήμερα θα παρθεί απόφαση για την πιθανή ΜΕΙΩΣΗ του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Ιδιώτες υπάρχουν σήμερα στο ΕΣΥ, κυρίως για κάλυψη εφημεριών περιφερειακών νοσοκομείων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για να μη μιλήσουμε για τους πανεπιστημιακούς και στρατιωτικούς που το έχουν δίπορτο δεκαετίες τώρα…

Οποτε επειδή ο αριθμός των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ΕΣΥ φθίνει διαρκώς και λεφτά για ενίσχυση του ΔΕΝ περισσεύουν, το πλήρους και αποκλειστικής μας χαιρετάει μετά από 40 χρόνια…

Argirios Argiriou:
Και που θα βρεθούν βρε παιδιά οι Αναισθησιολόγοι;
Έχουμε τόσο πολλούς και δεν το ξέραμε;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι που θα βρεθούν βρε παιδιά οι Αναισθησιολόγοι;
Έχουμε τόσο πολλούς και δεν το ξέραμε;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---


--- Παράθεση ---Οπως ανέφερε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, «στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία, με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα αλλά καλυμμένα από το ΕΣΥ».

--- Τέλος παράθεσης ---

Εδώ είναι το "τυράκι" και όποιος τσιμπήσει....άλλωστε προυπόθεση για να δουλέψουν και ιδιωτικά οι ιατροί του ΕΣΥ, είναι η συμμετοχή τους δις εβδομαδιαίως σε απογευματινά ιατρεία.

pzogr:
Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος στη συμμετοχή όποιου θέλει όπου θέλει (δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή και στα δύο ταυτόχρονα). Αλλά αν είναι να γίνει να γίνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι μόνο οι δημόσιοι στα ιδιωτικά. Και οι ιδιώτες στο δημόσιο. πχ να μπορώ να βάλω περιστατικό για νοσηλεία στον Ευαγγελισμό ως ιδιώτης (όπως μπορώ να κάνω σε ιδιωτική κλινική). Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές πρέπει να γίνουν με προϋποθέσεις, που να εξασφαλίζουν ότι ο υπερκορεσμός των ιατρών δεν θα δημιουργήσει βίαιες αλλαγές στο status κανενός (ή υπέρ κάποιων).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση