Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:58:26

Αποστολέας Θέμα: Η πρώτη στην Ευρώπη αφαίρεση θυρεοειδούς χωρίς τομή στο λαιμό έγινε στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 9901 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Σεπτεμβρίου 2009, 18:13:49
Αναγνώστηκε 9901 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη επέμβαση αφαίρεσης θυρεοειδούς χωρίς τομή στο λαιμό, με το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci (R) S. Συγκεκριμένα, ασθενής 25 ετών υπεβλήθη χθες σε θυρεοειδεκτομή με την τεχνική της προσπέλασης του θυρεοειδούς από τη μασχάλη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Ακολούθησαν άλλες τρεις επιτυχημένες επεμβάσεις στο ΥΓΕΙΑ, που καθίσταται πλέον κέντρο αναφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη ρομποτική θυρεοειδεκτομή.

Την εξειδικευμένη αυτή τεχνική, κατά την οποία δε δημιουργείται καμιά αντιαισθητική ουλή στο λαιμό του ασθενούς, πραγματοποίησε για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Διευθυντής της Α' Χειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, καθηγητής Δημήτρης Λινός σε συνεργασία με τον Κορεάτη καθηγητή W.Y.Chung, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που εφάρμοσε την τεχνική ρομποτικής θυρεοειδεκτομής με τη μέθοδο της προσπέλασης από τη μασχάλη, στην Κορέα, τον Ιούλιο του 2007.

Μέχρι σήμερα, ο W.Y.Chung έχει διεκπεραιώσει πάνω από 200 ρομποτικές θυρεοειδεκτομές με ποσοστά επιτυχίας ανάλογα με εκείνα της ανοιχτής κλασικής τεχνικής.

"Η προσπάθεια αυτή, η οποία εστέφθη από απόλυτη επιτυχία, ανοίγει νέους ορίζοντες στη χειρουργική θεραπεία του θυρεοειδούς αδένα, ιδίως σε ασθενείς που έχουν προδιάθεση για δημιουργία χηλοειδών ή υπερπλαστικών ουλών", δήλωσε ο Διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής,Δημήτρης Λινός. "Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις γι' αυτή τη μέθοδο, αλλά και κάποιες αντενδείξεις που θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να συνεκτιμώνται".

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης σημείωσε: "Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα επέμβαση ρομποτικής θυρεοειδεκτομής στο νοσοκομείο μας, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι το ΥΓΕΙΑ ηγείται των ιατρικών εξελίξεων, καθώς συνδυάζει με επιτυχία το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό του με την εξέλιξη της τεχνολογίας".

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται κυρίως για τους μικρού μεγέθους καρκίνους του θυρεοειδούς καθώς και για ύποπτους για κακοήθεια όζους του θυρεοειδούς. Περιλαμβάνει καταρχήν τη δημιουργία μιας τομής 5-7 εκ. στη μασχάλη, που επεκτείνεται προοδευτικά στη δημιουργία ενός "τούνελ" μέχρι το λαιμό και το θυρεοειδή.

Στο τούνελ αυτό τοποθετούνται τα τρία λειτουργικά άκρα του ρομπότ Da Vinci, ενώ το τέταρτο τοποθετείται μέσω μικρής τομής 0,8 εκ. στο πρόσθιο τοίχωμα του θώρακος μεταξύ των θηλών. Με την προσπέλαση αυτή αναγνωρίζονται πολύ καθαρά το παλίνδρομο λαρυγγικό νεύρο και τα παραθυρεοειδή σωμάτια λόγω της μεγεθυντικής ικανότητας του μηχανήματος Da Vinci.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι: η ακρίβεια των κινήσεων, η καλύτερη οπτική κάλυψη, η σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος, η μείωση των επιπλοκών (κατά περίπτωση) από την κάκωση των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων και των παραθυρεοειδών αδένων και φυσικά η πλήρης απουσία ουλής στο λαιμό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
6151 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Δεκεμβρίου 2013, 10:30:04
από Δ. Κουναλάκης
6 Απαντήσεις
7711 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2020, 10:47:53
από schumifer
0 Απαντήσεις
2490 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιουλίου 2016, 08:16:49
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
8615 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Απριλίου 2019, 21:13:36
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
20 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 15:57:10
από Argirios Argiriou