Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 17:58:38

Αποστολέας Θέμα: Ειδικές θεραπείες με συνταγογράφηση παιδιάτρων: Λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυ  (Αναγνώστηκε 12472 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Ιανουαρίου 2023, 22:15:16
Αναγνώστηκε 12472 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
17-01-2023

Ειδικές θεραπείες με συνταγογράφηση παιδιάτρων: Λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση

Ειδικές θεραπείες με συνταγογράφηση παιδιάτρων: Λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση – Aλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) – Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Ειδικές θεραπείες με συνταγογράφηση παιδιάτρων – Aλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) Σύμφωνα με πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες, δηλαδή λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση, σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, η οποία απέστειλε επιστολή στην Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κα Θεανώ Καρποδίνη, με την οποία χαιρετίζει την απόφαση της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η αλλαγή αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών των παιδιών στις θεραπείες τους, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους αναμονής που ίσχυαν μέχρι σήμερα και έφταναν έως τα τρία έτη στα δημόσια νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων τονίζει επίσης ότι είναι γνωστό πως η καθυστέρηση στην πρόσβαση των εν λόγω θεραπειών μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά αυτά να χάσουν την ευκαιρία της έγκαιρης παρέμβασης με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία. Η αλλαγή αυτή, που αποτελούσε αίτημα χρόνων των γονέων παιδιών που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες, εναρμονίζει την πρακτική της χώρας μας με αυτή των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καταλήγει η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος κος Κώστας Νταλούκας και ο Γραμματέας κος Γιάννης Ρίτσας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
48 Απαντήσεις
23680 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαρτίου 2012, 00:11:23
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
4125 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Απριλίου 2014, 00:14:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3541 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Σεπτεμβρίου 2015, 15:07:50
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
3107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2017, 20:40:31
από Ορθοπαιδικός
25 Απαντήσεις
18919 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Απριλίου 2018, 13:47:23
από Αδαμάντιος Σκούφαλος