Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Σεπτεμβρίου 2023, 12:48:04

Αποστολέας Θέμα: ΙΦΕΤ. Μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία.  (Αναγνώστηκε 9349 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Ιανουαρίου 2023, 18:52:50
Αναγνώστηκε 9349 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
19/01/2023 Health Daily

ΙΦΕΤ: ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Σε ανώνυμη εταιρεία μετατρέπεται το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Υγείας. Η νέα επωνυμία του θα είναι Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας Μονοπρόσωπη ΑΕ και διακριτικό τίτλο «ΙΦΕΤ Μ.Α.Ε.». Η σχέση εργασίας που συνδέει το υπάρχον Προσωπικό διατηρείται και στην νέα εταιρεία. Η ΙΦΕΤ ΜΑΕ αποτελεί πλέον μια τυπική ανώνυμη εταιρεία και θα ασκεί εμπορική και βιομηχανική δραστηριότητα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό ιδίως: α) την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων για δικό της λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων, β) την εισαγωγή και εμπορία προϊόντων αρμοδιότητας του ΕΟΦ, καθώς και την εξαγωγή και εμπορία αυτών, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων τα οποία η ΙΦΕΤ ΜΑΕ εισήγαγε για την κάλυψη έκτακτης ανάγκης και δεν είναι πλέον δυνατή η διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά, γ) τη βιομηχανική αποστείρωση προϊόντων και υλικών για λογαριασμό της εταιρείας ή τρίτων, δ) τη διενέργεια ποιοτικών ελέγχων σε προϊόντα αρμοδιότητας του ΕΟΦ για λογαριασμό της εταιρείας ή τρίτων, ε) την ανάπτυξη κάθε είδους δραστηριότητας ή συνέργειας στον τομέα του φαρμάκου, της υγείας, της περίθαλψης και της ασφάλισης, στ) τη διενέργεια οποιασδήποτε άλλης πράξης, εργασίας ή συναλλαγής, οι οποίες είναι αμέσως ή εμμέσως συναφείς, συμπληρωματικές ή επιβοηθητικές των σκοπών της. Για την επίτευξη των σκοπών της, η εταιρεία δύναται: α) να συνεργάζεται και να συμβάλλεται με οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, β) να αναλαμβάνει την έκτακτη εισαγωγή φαρμάκων για την κάλυψη θεραπευτικών κενών, κατόπιν σχετικής ανάθεσης από τον ΕΟΦ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και ιδίως την παρ. 5 του άρθρου 8 του ν.δ. 96/1973 (Α’ 172), περί εισαγωγής φαρμακευτικών προϊόντων χωρίς ποσοτικούς ή άλλους περιορισμούς, συνάπτοντας προς τούτο σχετική σύμβαση με τον ΕΟΦ., γ) να αναθέτει την παραγωγή των προϊόντων της σε τρίτους, δ) να συμμετέχει ως υποψήφια σε διαδικασίες δημοσίων προμηθειών, ε) να ιδρύει υποκαταστήματα, πρακτορεία ή άλλες εγκαταστάσεις δευτερεύουσας χρήσης, στ) να πωλεί, εκμισθώνει και εν γένει να αξιοποιεί την ακίνητη και κινητή περιουσία της.Η πρώτη αντίδραση στο εν λόγω σχέδιο μετατροπής του ΙΦΕΤ σε ΑΕ ήλθε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή ανακοίνωση των τομεαρχών υγείας Ανδρέα Ξανθού και Θεοδώρας Αυγέρη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Το πιο σημαντικό και προκλητικό στοιχείο του ν/σ, είναι ότι με το άρθρο 14 για το ΙΦΕΤ η κυβέρνηση θεσμοθετεί την πλήρη ανατροπή του χαρακτήρα του ως κρατική φαρμακαποθήκη και παρέχει εκ των υστέρων πολιτική ασυλία και κάλυψη στις παρανομίες και τα κερδοσκοπικά παιγνίδια της σημερινής Διοίκησης του ΙΦΕΤ, για τις οποίες υπάρχουν ενοχοποιητικά πορίσματα ελέγχου και έχουμε  καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αντί για εξυγίανση και θεσμική "θωράκιση" του ΙΦΕΤ για να παρέμβει δραστικά
στην κρίση της φαρμακευτικής αγοράς και στις  πρωτοφανείς ελλείψεις φαρμάκων ζωτικής σημασίας, η κυβέρνηση και  ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης μετατρέπουν το ΙΦΕΤ σε μια αμιγώς εμπορική επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα λειτουργεί με όρους αδιαφάνειας και θα έχει ενεργό ρόλο στο  κύκλωμα των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων».
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ΙΦΕΤ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4984 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαΐου 2011, 10:59:41
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
4810 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουλίου 2013, 13:25:08
από Denominator
0 Απαντήσεις
24217 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Φεβρουαρίου 2018, 08:25:28
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
53908 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Νοεμβρίου 2019, 15:10:15
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
20726 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαΐου 2022, 16:32:10
από Argirios Argiriou