Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:37:27

Αποστολέας Θέμα: Ένας διπλωματικός τρόπος για να μην αναγκάζεσαι να μιλήσεις άσχημα για συναδέλφο  (Αναγνώστηκε 14404 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Ιανουαρίου 2023, 10:35:46
Αναγνώστηκε 14404 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Αν κάποιος ασθενής αρχίσει να μιλά άσχημα για προηγούμενο Ιατρό που επισκέφτηκε και δεν έκανε σωστή διάγνωση μπορείς να πεις:



« Συχνά ο τελευταίος Ιατρός είναι και ο πιο τυχερός γιατί η ασθένεια έχει στο μεταξύ προχωρήσει και τα συμπτώματά της έχουν γίνει πιο ξεκάθαρα ώστε να γίνεται πιο εύκολη και η διάγνωση ».
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Ιανουαρίου 2023, 16:11:33
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αν κάποιος ασθενής αρχίσει να μιλά άσχημα για προηγούμενο Ιατρό που επισκέφτηκε και δεν έκανε σωστή διάγνωση μπορείς να πεις:



« Συχνά ο τελευταίος Ιατρός είναι και ο πιο τυχερός γιατί η ασθένεια έχει στο μεταξύ προχωρήσει και τα συμπτώματά της έχουν γίνει πιο ξεκάθαρα ώστε να γίνεται πιο εύκολη και η διάγνωση ».

Το πιο πιθανό είναι να είσαι εσύ το επόμενο... θύμα μόλις ο ασθενής με αυτή τη συμπεριφορά βρεθεί ενώπιον άλλου συναδέλφου.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

31 Ιανουαρίου 2023, 07:52:53
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Λέω ακριβώς το ίδιο, πως ο τελευταίος γιατρός ειναι ο καλύτερος. Πιστεύω πως οι πελάτες αυτοί είναι μονιμως ανικανοποίητοι, βρίσκονται διαρκώς στη γύρα και δεν στεριώνουν σε έναν επαγγελματία, είτε γιατρό είτε ό,τιδήποτε. Είμαι πολύ διστακτικός και δεν τους αναλαμβάνω, μόλις ακούσω με το καλημέρα πως ο προηγούμενος έκανε λάθος, δεν τους πρόσεξε κλπ. Το πιθανότερο να πήγαν μία φορά, να περίμεναν να λυθούν όλα σε μία επίσκεψη και να μην είχαν την υπομονή να ακολουθήσουν το θεραπευτικό πλάνο του συναδέλφου. Πολλές από αυτές τις σκέψεις τις μεταδίδω στην πρώτη επίσκεψη, με θετικό τρόπο, αλλά έχουν συχνά κι άλλα σημάδια πως είναι τοξικοί πελάτες και πως δεν θα κάνουμε χαΐρι. Τα ίδια θα πουν και για εμένα στον επόμενο.
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

21 Φεβρουαρίου 2023, 16:42:05
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Σωστή σαφώς προσέγγιση, για να σπάσει κάποια στιγμή το απόστημα με τις τοξικές συμπεριφορές μεταξύ συναδέλφων, όπου το προσφιλέστερο είναι να κατηγορεί ο επόμενος τον προηγούμενο για αυτοπροβολή και να κρατήσει τον πελάτη.
Παρόλα αυτά, όταν έχεις καεί από το χυλό φυσάς και το γιαούρτι. Έχω φάει πισόπλατα μαχαιρώματα από συναδέλφους, και που τα έχω μάθει από τον ασθενή και τις δύο φορές. Υποψιάζομαι ότι θα έχει συμβεί πολλές περισσότερες, μιας και ούτε εγώ θα έψαχνα τον πρώτο γιατρό να του πω ''ξέρεις είχες δίκιο, μετά από εσένα πήγα και σε άλλον που είπε ότι ήσουν άσχετος και θα με σκότωνες, αλλά μετά πήγα και σε τρίτο/είδα ότι ό,τι μου είπες βγήκε, και ήθελα να στο πω και να σε ευχαριστήσω''.

Δε νομίζω ότι η Αθήνα είναι το ίδιο ευγενική με την επαρχία σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ συναδέλφων
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Φεβρουαρίου 2023, 18:17:09 από schumifer »

23 Φεβρουαρίου 2023, 10:14:43
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

nek

Ιατροί
  κανεις δεν θα επρεπε να εκφερει την προσωπικη του αποψη, και την ξεκοβω την κουβεντα ''δεν προκειτε να μιλησω για τον συναδελφο ,επιτρεψτε μου'', εντουτοις δυσκολευομαι πολυ ν ακρυψω την οργη μου σε περιπτωσεις οπου αρνηθηκα να ανανεωσω διπλωμα σε υποψηφιους φονιαδες και μετα μου ειπαν ποιος συναδελφος το ανανεωσε ενιοτε χωρις καν την παρουσια του θυτη..

23 Φεβρουαρίου 2023, 17:30:52
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Προσπάθησα όχι να κόψω, απλώς ζήτησα γνωμάτευση απ'τον ψυχίατρο να την κρατήσω αρχείο, σε διπολικό ασθενή με επαγγελματικό δίπλωμα(οδηγός σε νηπιαγωγείο).Πήγε αλλού και το πήρε (σιγά μην εκανε αναζήτηση ιστορικού ο συνάδερφος)και μετά άρχισε και έγραφε τα φάρμακα στην μάνα του...! Αμ πώς !Διπολικός είπαμε  όχι χαζός...

25 Φεβρουαρίου 2023, 18:19:05
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

schumifer



Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
11783 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2012, 15:44:38
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
6 Απαντήσεις
4783 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιουνίου 2017, 12:11:44
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
2 Απαντήσεις
2330 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Αυγούστου 2017, 06:47:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6132 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Φεβρουαρίου 2018, 15:44:53
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
4445 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Δεκεμβρίου 2020, 00:11:31
από schumifer