Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:12:40

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  (Αναγνώστηκε 42931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Νοεμβρίου 2013, 17:16:07
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

thepap


να τους χαιρόμαστε όλους αυτούς που πάμε και ψηφίζουμε (πράσινους και μπλε)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


succes story...

ξεμασκαρώνονται μόνοι τους και δεν ντρέπονται κιόλας. Μυρίζει μεθάνιο η μου φαίνεται?


16 Ιουλίου 2014, 19:02:25
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

O διορισμός του Θεόδωρου Κουκάκη, εκτελωνιστή από την Πτολεμαϊδα και στέλεχος της Ν.Δ. , που διετέλεσε Υποδιοικητής στο "Μποδοσάκειο" της Πτολεμαϊδας  και στη συνέχεια Διοικητής στο Γ.Ν. Γρεβενών, ανακλήθηκε από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, μόλις διαπιστώθηκε ότι διορίστηκε στην εν λόγω θέση «καταθέτοντας στην υπηρεσία μας αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας τα οποία όμως έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης».

Ο κ. Κουκάκης είχε τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών τον περασμένο Νοέμβριο με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε απλά δεκτή τη σχετική πρόταση της κάθε ύλην αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ που είχε αξιολογήσει και επιλέξει τους διοικητές μεταξύ εκατοντάδων με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων η κατοχή πτυχίου ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.

Στο βιογραφικό που υπέβαλε στο υπουργείο Υγείας ο κ. Κουκάκης δήλωσε αναφορικά με τη μόρφωση του τα εξής: ψυχολογία- μεταπτυχιακό, τελωνειακή νομική, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε αποπεμφθεί η αναπληρώτρια διοικήτρια του μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ» καθώς διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου του τίτλου σπουδών της ότι αυτός ήταν πλαστός. Τότε, μάλιστα, η Εταιρία Managment Υπηρεσιών Υγείας είχε καταγγείλει ότι υπάρχουν άλλες τουλάχιστον έξι περιπτώσεις διοικητών του ΕΣΥ με πλαστούς ή ανύπαρκτους τίτλους σπουδών και είχε καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί στους σχετικούς ελέγχους και την απομάκρυνση των αξιωματούχων.

Χρέη Προέδρου στο Νοσοκομείο των Γρεβενών θα εκτελεί προσωρινά ο Μιλτιάδης Μπασδέκης.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Ιουλίου 2014, 23:32:00
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το συγκεκριμένο άρθρο εξυμνεί τον Βορίδη που απέλυσε τον κακό διοικητή.
Κατά μια άλλη άποψη:
"Μία ακόμη περίπτωση διοικητή νοσοκομείου με πτυχίο «μαϊμού» εντοπίστηκε στα Γρεβενά. Επειτα από τη σχετική έρευνα, έγινε ανάκληση του διορισμού του με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για τον Θόδωρο Κουκάκη, τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών. Οπως διαπιστώθηκε, το αναγνωρισμένο από το ΔΙ.ΚΑ.ΤΣΑ. πτυχίο που είχε καταθέσει είχε εκδοθεί στο ίδιο όνομα, αλλά με διαφορετική ημερομηνία και τόπο γέννησης.

Σύμφωνα με επιστολή του ιδίου, από τις 4 Ιουλίου, την οποία δημοσιεύει το kozan.gr, εκείνη την ημέρα είχε γίνει σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για «ζητήματα που είχαν ανακύψει» και ο ίδιος ζήτησε- όπως αναφέρει- να γίνει δεκτή η παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, «προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του Υπουργού στο χώρο της υγείας, σίγουρος για την τελική μου δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου της Σκύρου βρισκόταν στη θέση επί 13 χρόνια, χωρίς να διαθέτει πτυχίο ιατρικής."
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αν ο συγκεκριμένος είχε αποφασίσει να κάνει τη λαμογιά θα φρόντιζε τα στοιχεία να συμπίπτουν ακριβώς με τα δικά του οπότε θεωρώ πιθανότερο να οφείλεται σε λάθος του συντάκτη του εγγράφου του ΔΙΚΑΤΣΑ. Μικρότερη πιθανότητα δίνω στο να βρήκε τίτλο άλλου ατόμου με το ίδιο όνομα αλλά διαφορετική ημερομηνία και τόπο γέννησης και να τον χρησιμοποιούσε σχετικά.

Το ΚΥ της Σκύρου με τους δύο γιατρούς (ένας έμεινε μετά την φυγή του "μαϊμού") ονομάζεται νοσοκομείο!

24 Ιουλίου 2014, 11:51:11
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
............
Αν ο συγκεκριμένος είχε αποφασίσει να κάνει τη λαμογιά θα φρόντιζε τα στοιχεία να συμπίπτουν ακριβώς με τα δικά του οπότε θεωρώ πιθανότερο να οφείλεται σε λάθος του συντάκτη του εγγράφου του ΔΙΚΑΤΣΑ. Μικρότερη πιθανότητα δίνω στο να βρήκε τίτλο άλλου ατόμου με το ίδιο όνομα αλλά διαφορετική ημερομηνία και τόπο γέννησης και να τον χρησιμοποιούσε σχετικά........
   Νομίζω να γίνει λάθος στην ημερομηνία είναι αρκετά πιθανό, στον τόπο όμως γέννησης σπάνιο. Υπάρχει όμως και ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Το προσόν διορισμού των περισσότερων Διοικητών Νοσοκομείων είναι πως υπήρξαν αποτυχόντες πολιτευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όμως η πρόσφατη σοδειά που ανέλαβε καθήκοντα την εποχή Αδώνιδος, ξεπερνά κάθε προσδοκία.
    Τυπικό δείγμα ο αποπεμφθείς Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Κουκάκης, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης στην οποία προέβη το υπουργείο Υγείας, διορίστηκε στην εν λόγω θέση «καταθέτοντας στην υπηρεσία μας αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας τα οποία όμως έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης»!!!
   Στο βιογραφικό που υπέβαλε στο υπουργείο Υγείας ο κ. Κουκάκης δήλωσε αναφορικά με τη μόρφωση του τα εξής: ψυχολογία- μεταπτυχιακό, τελωνειακή νομική, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
    Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» κάτοικοι της Πτολεμαΐδας που γνωρίζουν τον εν λόγω κύριο κάνουν λόγο για άνθρωπο με ακροδεξιές καταβολές και ιδέες, αυταρχικό και συγκρουσιακό. Στις συστάσεις, εξάλλου για το πρόσωπό του επικαλείται αυτές του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, του Ι. Βαρβιτσιώτη, του Δ. Αβραμόπουλου και του Ι. Τραγάκη.
   Στις εκλογές του 2012 ο Θ. Κουκάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ.
    Βεβαίως ο κ. Κουκάκης είχε διοριστεί ξανά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα είχε διοριστεί το 2009 υποδιοικητής στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. Μόνο που τότε, σύμφωνα με το ΦΕΚ διορισμού, ο κ. Κουκάκης δεν είχε ως μορφωτικό προσόν την ψυχολογία, ούτε την τελωνειακή νομική. Τότε ήταν φυσικομαθηματικός ΑΠΘ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) [Κουκάκης Θεόδωρος του Αναστασίου, Φυσικομαθηματικός Α.Π.Θ., με αναπληρωτή τον Κεβρεκίδη Θωμά του Χαράλαμπου, Ιατρό Ω.Ρ.Λ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος του Λεωνίδα,.,].
    Δεν είδαμε τον πολυπράγμονα κ. Ρακιντζή να ασχολείται με το θέμα. Δεν ακούσαμε τον περίφημο όρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για "αχρεωστήτως καταβληθείσες" αποδοχές. Ούτε ακούσαμε τον κ. Βορίδη να διευκρινίζει ως νομικός τι θα γίνει με τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την εξαπάτηση του  Δημοσίου από Διοικητές οι οποίοι –σύμφωνα με το νόμο- υπέχουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων.
   Να θεωρήσουμε ότι διαθέτουν ασυλία;
   Ygeianet


ΥΓ: Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι ο Φ/Μ είναι του Αναστασίου και όχι του Ηλία που είναι ο ψυχολόγος... Ή άλλαξε και όνομα πατέρα ή του ΥγειάΝετ τα έμπλεξε... Τον επώνυμο Κουκάκης τραβάει τα νοσοκομεία;. Απο την άλλη όλα τα δημοσιεύματα τελευταία που διάβασα λένε ότι ο διοικητής του 2014 και ο υποδιοικητής του 2009 είναι το ίδιο πρόσωπο (μήπως τελικά πλαστογράφησε το πτυχίο αλλάζοντας και το όνομα πατρός - μάλλον απίθανο). Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε την εξέλιξη (που σίγουρα δεν θα τη μάθουμε...).

1 Αυγούστου 2014, 19:35:35
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   ..........  Τυπικό δείγμα ο αποπεμφθείς Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Κουκάκης, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης στην οποία προέβη το υπουργείο Υγείας, .......
  Ο τέως πήρε τα κουμπούρια του :o: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, δύο περίστροφα, τρεις ξιφολόγχες, δύο δίκαννα κυνηγετικά όπλα, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και 76 φυσίγγια έφεραν στο φως οι έλεγχοι της αστυνομίας στην υπόθεση του 62χρονου πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.
    Ο 62χρονος, που προσφάτως ανακλήθηκε από τη θέση του με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, όταν διαπιστώθηκε, ότι είχε καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας προκειμένου, να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση ενεπλάκει σε οικογενειακό επεισόδιο με... πυροβολισμούς.
   Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην διοικητής καβγάδισε με τον 18χρονο γιο του, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει και να ακολουθήσουν εκατέρωθεν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 62χρονος κατήγγειλε ότι ο γιος του τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, χωρίς να τον τραυματίσει, ενώ ο 18χρονος -από την πλευρά του- κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο, προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό.
    Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι τους στην Πτολεμαΐδα, όπου έσπευσαν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο άνδρες, σχηματίζοντας σε βάρος τους δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.


   ΥΓ: Βέβαια μπορεί να είχε άδεια για όλα αυτά... Μπορεί να υπερβάλλει και ο ανταποκριτής. Αλλά ζόρικος ο τέως. ;D
Διόρθωση: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: ""......Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων προέκυψε ότι ο 62χρονος κατείχε παράνομα ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, δύο περίστροφα, τρεις ξιφολόγχες, όπως επίσης δύο δίκαννα κυνηγετικά όπλα, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και 76 φυσίγγια.""
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Αυγούστου 2014, 19:40:45 από Ορθοπαιδικός »

3 Αυγούστου 2014, 23:10:21
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Τα όπλα του Αγά Κουκάκη ήταν όλα παράνομα.

Ο Αγάς Κουκάκης ήταν και υποδιοικητής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το 2009 όταν έκανα αγροτικό. Τότε βάσει του ΦΕΚ διορισμού του ήταν φυσικομαθηματικός.

Από τότε είχα τέλειες σχέσεις μαζί του.....τώρα ακόμα καλύτερες :)

Να δείτε που αυτόν κάποτε θα τον κάνουν πρύτανη σε πανεπιστήμιο :P
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

4 Αυγούστου 2014, 12:36:00
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Ο Αγάς Κουκάκης ήταν και υποδιοικητής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το 2009 όταν έκανα αγροτικό. Τότε βάσει του ΦΕΚ διορισμού του ήταν φυσικομαθηματικός......
   
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΥΓ: Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι ο Φ/Μ είναι του Αναστασίου και όχι του Ηλία που είναι ο ψυχολόγος... Ή άλλαξε και όνομα πατέρα ή του ΥγειάΝετ τα έμπλεξε... Τον επώνυμο Κουκάκης τραβάει τα νοσοκομεία;. Απο την άλλη όλα τα δημοσιεύματα τελευταία που διάβασα λένε ότι ο διοικητής του 2014 και ο υποδιοικητής του 2009 είναι το ίδιο πρόσωπο (μήπως τελικά πλαστογράφησε το πτυχίο αλλάζοντας και το όνομα πατρός - μάλλον απίθανο). Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε την εξέλιξη (που σίγουρα δεν θα τη μάθουμε...).
   Τελικά, χωρίς πλάκα, είναι του Αναστασίου ή του Ηλία. Έγινε λάθος στο όνομα πατέρα στα ΦΕΚ; !!!

3 Νοεμβρίου 2014, 21:27:29
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Για την απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου από τις θέσεις τους μίλησε μεταξύ άλλων την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha".

 Συγκεκριμένα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε τα εξής:

 "Υπάρχει μια αδυναμία διοίκησης των Νοσοκομείων. Σε επίσκεψή μου προ διμήνου στα Νοσοκομεία αυτά, είχα διαπιστώσει την αδυναμία των δύο διοικητών. Επισκέφτηκα και την ΥΠΕ και έχω ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και εδώ στο Υπουργείο με σύσκεψη παρουσία του Μητροπολίτη, των διοικητών και όλων των υπευθύνων του Νομού. Η ανεπάρκεια λοιπόν των δύο διοικητών είναι δεδομένη. Δυστυχώς αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στο Νομό. Ζήτησα λοιπόν τις παραιτήσεις και των δύο, ώστε να επιστρέψουν οι γιατροί που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους διοικητές. Σήμερα θα έχω και τις δύο παραιτήσεις».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςύo-dioikhtes-giati-den-mporoύn-na-synennohthoύn-me-toys-giatroύs

Οι ίδιοι που τους έκριναν επαρκείς, τώρα τους κρίνουν ανεπαρκείς.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

3 Νοεμβρίου 2014, 21:50:58
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σύσκεψη παρουσία του Μητροπολίτη; Για το πρόβλημα με τους διοικητές των νοσοκομείων;
Ο Θεός να τους φωτίσει λοιπόν.......

21 Νοεμβρίου 2014, 12:49:26
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για την απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου από τις θέσεις τους μίλησε μεταξύ άλλων την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha".
.....
Οι ίδιοι που τους έκριναν επαρκείς, τώρα τους κρίνουν ανεπαρκείς.
   Και μετά πιθανόν τους ξαναέκριναν επαρκείς;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος| (δυστυχώς δεν γίνεται επικόλληση - επιδυνάπτεται)

26 Νοεμβρίου 2014, 09:27:31
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                            Κέρκυρα 25/11/2014


Με την τακτική του διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας για τις μετακινήσεις γενικών ιατρών στο νοσοκομείο της περιοχής το ΚΥ Αγίου Μάρκου καταρρέει. Μετά και τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις η παραμονή μόνο ενός ιατρού γενικής ιατρικής ενός παθολόγου (που και αυτός αναμένεται να συνταξιοδοτήθει μέσα στο 2015) στο ΚΥ. Είναι προφανές ότι ένα ΚΥ δεν είναι δυνατό να λειτουργεί με μόνο ένα η δυο ειδικευμένους ιατρούς καθώς και αυτοί λόγω των εφημεριών και των αντίστοιχων ρεπό μετά από 24ωρη εργασία, λείπουν έκαστος τουλάχιστον 7 μέρες κάθε μήνα, ενώ υπάρχουν και οι άδειες που κάθε εργαζόμενος δικαιούται.
Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται στο ΚΥ Αγίου Αθανασίου όπου οι 5 μόνιμοι γιατροί μετακινούνται ταυτόχρονα πέρα από το νοσοκομείο (δια χειρός Γρηγορόπουλου) ταυτόχρονα με αποφάσεις του υπουργείου και στο πρώην ΙΚΑ/νυν ΠΕΔΥ της πόλης, αλλά και για την κάλυψη των κενών στα διαπόντια νησιά και σε όλα τα περιφεριακά ιατρεία (από τα οποία ο διοικητής του νοσοκομείου έχει επίσης αποσπάσει τους αγροτικούς ιατρούς στο νοσοκομείο). Η κατάσταση στον Άγιο Αθανάσιο σώζεται οριακά λόγω της πρόσκαιρης παρουσίας 3 ειδικευόμενων, αλλά είναι άγνωστη και εκεί η κατάσταση που θα δημιουργηθεί και σε αυτό το ΚΥ τους επόμενους μήνες.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ τα ΚΥ ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, οι παράνομες μετακινήσεις στο νοσοκομείο που διατάσσει ο διοικητής δεν έχουν ουσία. Αυτό γιατί οι γενικοί γιατροί βάση νόμου δεν έχουν ρόλο σε δευτεροβάθμια ιδρύματα/νοσοκομεία και πολύ περισσότερο σε νευραλγικά τμήματα όπως το τμήμα επειγόντων. Αντίθετα η παρουσία γενικών ιατρών δίνει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, καθώς ο κόσμος βλέπει τις άσπρες ποδιές, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι αυτοί οι γιατροί βάση των νόμων δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί.

Το παράδοξο είναι ότι ο διοικητής αντί να καταλάβει που οδηγεί την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τις πράξεις του, βρίσκεται σε άλλη σφαίρα, διατυμπανίζοντας σε συνεντεύξεις του για τεράστιο αριθμό γιατρών στα κετρα υγείας (17 γιατρούς στον Αγ. Αθανάσιο και 7/8 στον Άγιο Μάρκο)
Ξεχνάει φυσικά επίτηδες να αναφέρει ότι από τους 17 γιατρούς που ο ίδιος διατείνεται ότι δουλεύουν στο ΚΥ Αγίου Αθανασίου (12 μόνιμοι στην πραγματικότητα) μόνο οι 5 έχουν διοριστεί στο κέντρο υγείας. Οι υπόλοιποι έχουν διοριστεί σε περιφερειακά ιατρεία ευθύνης του ΚΥ, δηλαδή σε μια περιοχή που καλύπτει το μισό νησί της Κέρκυρας. Αντίστοιχα και στον Άγιο Μάρκο μόνο οι 4 από τους 7 είναι διορισμένοι στο ΚΥ, ενώ οι υπόλοιποι σε περιφεριακά ιατρεία.

Με την ίδια λογική του τσουβαλιάσματος αριθμών θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει ότι αφού το νοσοκομείο έχει 90 ειδικευμένους και 40 ειδικευόμενους γιατρούς περίπου, γιατί δεν βρίσκει 4/5 γιατρούς για τα τμήματα στα οποία εντέλει να μετακινούνται γενικοί γιατροί από τα κέντρα υγείας;;;…
Προφανώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι..
Κανένας δε μπορεί να τσουβαλιάζει ιατρικές ειδικότητες και τεράστιες περιοχές κάλυψης με μπακαλίστικες λογικές που δεν έχουν καμιά ιατρική ουσία.
Κανένας δε μπορεί να βάζει στο ίδιο τσουβάλι πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας κατά πως τον βολεύει.
Κανείς δεν μπορεί να οδηγεί στη λειτουργική απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιφέρεια του νησιού, για να παράγει (άγνωστο το τι είδους) έργο στο νοσοκομείο. Κανένας δηλαδη δε μπορεί εντέλει να ασκεί διοίκηση μονάδων υγείας με πρακτικές που διαλύουν κέντρα υγείας και αφήνουν τμήματα του νοσοκομείου χωρίς πραγματική στελέχωση.

Αφού δε το καταλαβαίνει αυτό ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου, ας το καταλάβουν όσοι τον διορίσαν σε αυτή τη θέση, απομακρύνοντας τον πριν να είναι αργά για την παροχή δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ ν.Κέρκυρας
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Νοεμβρίου 2014, 11:12:22
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

samsok


ολα καλα αλλα εχω μια απορια...γιαττι οι γενικοι ιατροι δεν εχουν θεση στα επειγοντα του νοσοκομειου?

26 Νοεμβρίου 2014, 11:29:11
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ολα καλα αλλα εχω μια απορια...γιαττι οι γενικοι ιατροι δεν εχουν θεση στα επειγοντα του νοσοκομειου?

Διότι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο δεν είναι επείγοντα, αλλά εξωτερικά Παθολογίας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Νοεμβρίου 2014, 12:20:01
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

samsok


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ολα καλα αλλα εχω μια απορια...γιαττι οι γενικοι ιατροι δεν εχουν θεση στα επειγοντα του νοσοκομειου?

Διότι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο δεν είναι επείγοντα, αλλά εξωτερικά Παθολογίας.
οκ καταλαβα τοτε

26 Νοεμβρίου 2014, 15:43:14
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Ό,τι συμβαίνει στην Κέρκυρα επί Γρηγορόπουλου εδώ και 4 χρόνια, συμβαίνει και στη  Άρτα από τον Σεπτέμβριο, συμβαίνει και στην Πρέβεζα όπου επιμελητές Γενικής Ιατρικής από ΚΥ και ΠΙ καλυπτουν εκτός από παθολογική και ΜΤΝ και χειρουργική. Περαστικά μας!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
4370 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2016, 23:58:44
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2018 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουνίου 2015, 00:36:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
55712 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Αυγούστου 2019, 19:16:42
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
28421 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιανουαρίου 2020, 21:11:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5075 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Φεβρουαρίου 2020, 10:40:29
από Argirios Argiriou