ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Είναι δυνατόν να υπάρχει Ιατρός σε ΚΑΘΕ ποδοσφαιρικό αγώνα;

(1/1)

Argirios Argiriou:
Σε ποια χώρα της Γης παρευρίσκεται Ιατρός σε ΚΑΘΕ ποδοσφαιρικό αγώνα (ερασιτεχνικών, επαρχιακών) ομάδων;

Ας είμαστε ρεαλισταί...

Argirios Argiriou:
Γράφει εύστοχα συνάδελφος, σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 01/02/2023:

η πλακα ειναι οτι επικαλειται το νομο χωρις να τον γνωριζει κιολας...

ΕΠΟ

Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, Ιούλιος 2022, άρθρο 16.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Σχολιάζει και άλλος συνάδελφος σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 01/02/2023:

και στα 5x 5 να πηγαίνει γιατρός!! Πιο επικίνδυνα ειναι τα πραγματα εκει!!!!

Argirios Argiriou:
Και συνεχίζει συνάδελφος σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 01/02/2023:

αμνησία επαθαν στον ΙΣΑ ή αλλαξε κατι στον κανονισμο του 2022 της επο και δεν το ξερουμε? Απο το 2018 ζητουσαν να αλλάξει ο κανονισμος:

Παρέμβαση του ΙΣΑ, για το νέο κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου που επιτρέπει την άσκηση ιατρικών καθηκόντων από μη ιατρούς

07/09/2018

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Μυρσίνη Ζορμπά, διαμαρτύρεται για το νέο κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων που εξέδωσε  η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τον Ιούλιο του 2018, ο οποίος προβλέπει ότι «σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ανδρών και ακαδημιών είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα».

Ο ΙΣΑ διαμαρτύρεται εντόνως για την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών καθώς δε νοείται «άσκηση ιατρικών καθηκόντων ή πράξεων», από μη ιατρό, ούτε ο διαχωρισμός ερασιτεχνικών και μη πρωταθλημάτων.

Δυστυχώς είναι πολλά τα περιστατικά  αθλητών, οι οποίοι από άγνοια ή ελλιπή έλεγχο χάνουν την ζωή τους στο γήπεδο. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και δεν κάνει διάκριση μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών.

Μάλιστα ο  ΙΣΑ, ζητά την αναστολή της  τακτικής επιχορήγησης της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας, σε περίπτωση που δεν τροποποιηθεί η σχετική ρύθμιση.

Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

 «Στα πλαίσια ελέγχου νομιμότητας του Κ.Α.Π. από εσάς, σας καλούμε έχοντας υψηλή αίσθηση ευθύνης, όπως ζητήσετε την άμεση τροποποίηση του εδαφίου β΄ της παραγράφου  2 του άρθρου 16 του εν λόγω Κ.Α.Π., προκειμένου να αναπεμφθεί στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

 Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ενόψει της φύσης του εν λόγω ζητήματος και της σπουδαιότητας προάσπισης της ζωής και της υγείας των αθλητών, θεωρούμε κα Υπουργέ, ότι όχι απλώς δύναστε αλλά υποχρεούστε να αναστείλετε την τακτική επιχορήγηση της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας με γνώμονα την προστασία της υγείας και της ζωής των νέων αθλητών. Παρακαλούμε, επειδή όπως αντιλαμβάνεστε ότι το ζήτημα χρήζει άμεσης επίλυσης, καθώς αφορά στην διαφύλαξη της υγείας των αθλητών, όπως επανεξετάσετε την ερμηνεία της προαναφερόμενης διάταξης και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες»


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςiceman:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε ποια χώρα της Γης παρευρίσκεται Ιατρός σε ΚΑΘΕ ποδοσφαιρικό αγώνα (ερασιτεχνικών, επαρχιακών) ομάδων;


--- Τέλος παράθεσης ---

Και γιατι μονο σε αγωνες ποδοσφαιρου?
Και σε ΚΑΘΕ αγωνα χαντμπολ, βολει, μπασκετ κτλ ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση