Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Κακά πράγματα σε βάρος Γ.Ι. του ΕΣΥ
EzeΤΡΟΛ:
Μήπως ξέρει κανείς πώς μπορώ να αμυνθώ απέναντι σε απόσπασή μου; Υπηρετώ σε ΚΥ εδώ και ένα χρόνο- είναι σύννομη τυχόν απόσπασή μου σε αυτή τη φάση;
Επίσης: Μπορεί να υποχρεωθεί επιμελητής Παθολόγος που υπηρετεί σε ΚΥ να μεταβαίνει σε Περιφερικά Ιατρεία για να τα καλύπτει, τη στιγμή που δεν μπορεί να καταλάβει οργανική θέση σε ΠΙ; Μήπως αν είναι σύννομη μια τέτοια μετακίνηση Παθολόγου σε ΠΙ, ανοίγουν κάποιες επικίνδυνες Κερκόπορτες;
Πατρωνάκης Μάνος:
.
EzeΤΡΟΛ:
Ευχαριστώ κ. Μάνο.
Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο εβδομαδιαίο όριο στον αριθμό των μετακινήσεων που μπορούν να επιβληθούν σε έναν γιατρό. Δηλαδή μπορώ να αποσπώμαι 2, 3, 4, ή και 5 μέρες την εβδομάδα; Σημειώνω, ότι στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, έχω ήδη υποστεί 110 (εκατόν δέκα!) μετακινήσεις και οι προοπτικές δείχνουν να χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο. >:(
Ακόμη, αν ξέρει κανείς, είναι σύννομη εντολή μετακίνησης σε παθολόγο προς κάλυψη Π.Ι.;
kefalidisg:
Έχω αναφερθεί και παλαιότερα στην προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό να υποβαθμιστεί η ειδικότητα της γενικής ιατρικής. Προσφάτως εδώθηκαν στους ενδιαφερόμενους τα αποτελέσματα της κρίσεως που αφορά την προκύρηξη Α ή Β επιμελητού Γεν . Ιατρικής ή παθολογίας στο ΚΥ Σουφλίου του νομού Έβρου. Οι 2 κριτές ήταν παθολόγοι διευθυντές ΚΥ (δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει την αξία των παθολόγων στα ΚΥ) και αποφάσησαν πως την θέση πρέπει να την πάρει παθολόγος με αναπληρωτή παθολόγο όταν στην προκύρηξη συμμετέχουν και 5 Γενικοί Ιατροί!!!!! Δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλλει ότι οι εν λόγω παθολόγοι συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια λόγω προυπηρεσίας κτλ, όμως είναι δυνατό να κρίνονται μαζί με τους Γενικούς Ιατρούς. Το θέμα δεν με αφορά άμεσα όμως είναι δυνατό να γίνεται αυτό; όταν γίνονται οι κρίσεις, οι κριτές δεν γνωρίζουν την βασική νομοθεσία; αυτοί μεροληπτούν ακόμη και ενάντια της νομοθεσίας; δεν νομίζω ότι δεν το γνώριζαν. Φυσικά έμαθα πως θα ακολουθήσουν ενστάσεις από όλους τους συναδέρφους που συμμετείχαν στην προκύρηξη ακόμη και αν δεν διεκδικούν κάτι, όμως αυτό αρκεί; νομίζω πως η προσπάθεια υποβιβασμού που γίνεται εναντίον μας μεθοδεύεται όλο και περισσότερο όσο περισσότεροι γινόμαστε και κάποιοι βλέπουν να χάνουν κεκτημένα δικαιώματα πολλών χρόνων!
Τ.Μαλλές:
Προφανώς ισχύει ακόμη η προτεραιότητα των Γενικών Γιατρών έναντι των άλλων ειδικοτήτων στην κατάληψη θέσεων σε κέντρα υγείας.(Δεν έχω ακούσει να έχει αλλάξει κάτι σ'αυτό το θέμα).Άρα τέτοιου τύπου αποφάσεις δεν είναι και οι πιο έξυπνες στον κόσμο,αφού θα ανατραπούν με ενστάσεις.Και το συγκεκριμένο κέντρο υγείας θα μείνει κι άλλο χρονικό διάστημα χωρίς γιατρό(μέχρι να κριθούν και οι ενστάσεις...).
Πάντως ,τέτοιες ηλίθιες (δηλαδή καταδικασμένες σε ακύρωση),και ζημιογόνες (μια και βλάπτουν τα Κ.Υ.),αποφάσεις δεν υποβαθμίζουν την ειδικότητα μας αλλά τους κριτές.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση