Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 21:03:36

Αποστολέας Θέμα: Κακά πράγματα σε βάρος Γ.Ι. του ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 35426 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Ιουλίου 2009, 22:28:27
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δε με τιμά καθόλου αυτό που θα πω φιλε Διακομιστή αλλά με τέτοια αντιμετώπιση μάλλον το καλύτερο θα ήταν να τους έκανες μια ευρεία ξενάγηση στο μαγικό κόσμο του φασόν....Αυτοί θα συνεχίζουν να σε λένε μαλ...αλλά τουλάχιστον εσύ δε θα νιώθεις και πολύ έτσι...Ή με άλλα λόγια καλύτερα το μα--κας μετά του ωφελίμου.Και εν κατακλείδι ο καθένας έχει το σεβασμό που του αξίζει.Γιατί δε μιλάμε για ασθενείς αλλά με τέτοια συμπεριφορά να μην πω για τι...Και πολύ υποψιάζομαι πως ξέρουν ότι τους ακους.Κι ας κάνουν τις παναγίτσες όταν μπαίνουν μέσα στο ιατρείο....ΟΥΓΚ!Τέλος!
+

13 Ιουλίου 2009, 22:41:29
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και άλλα παρόμοια. Ωστόσο, αυτό που άκουσα σήμερα από έναν Ασφαλισμένο του Δημοσίου, ξένο στην περιοχή που πέρασε για μια συνταγογράφηση-ξεπέτα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν ξέρω τί λούκι ή τί ψυχολογικό καραμπεγλέρι μπορεί να τρώει ο καθένας, αλλά το να ξεστομίζει κανείς φράση του τύπου "Ενας Παπαδόπουλος τους χρειάζεται" επειδή αναγκάζεται να περιμένει μισή ώρα σε μια Δημόσια Υπηρεσία, και μάλιστα Υγειονομικού χαρακτήρα, αν και προσήλθε χωρίς ραντεβού, επειδή ο ιατρός εξετάζει έναν συνάνθρωπο του, είναι τουλάχιστον αρρωστημένο.

Εγώ θα έβγαινα και θα έλεγα:
"Γιατί διαμαρτύρεστε κύριε; Άργησα γιατί έκανα αυτό που συνιστούσε ο αρχηγός σας! Δέσιμο του ασθενή επί της χειρουργικής κλίνης και μετά τον έβαλα στο γύψο!"

Σημείωση για το βίντεο που παραθέτει ο Μάνος παρακάτω: Η ταινία είναι του 1958, ο Ηλιόπουλος έχει μαλλιά κι ο Βέγγος είναι φαλακρός. Ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι ο Βέγγος δεν είχε ποτέ μαλλιά!
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Ιουλίου 2009, 23:13:49 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

13 Ιουλίου 2009, 22:57:56
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator

15 Ιουλίου 2009, 22:29:11
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

orfeo


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ συνάδελφε, πραγματικά θαυμάζω την ψυχραιμία σου και την αφοσίωσή σου στην εκτέλεση του καθήκοντος...
Προσωπικά, σε παρόμοιες περιστάσεις έλεγα -με ένταση φωνής αρκετή για να ακούγεται ως έξω- την άποψή μου για το πόσο δικαιούνται οι απ' έξω να ρυθμίζουν την κατανομή του χρόνου που έκρινα ότι δικαιούται ο κάθε εξεταζόμενος και μάλιστα να το κάνουν μεγαλόφωνα ξέροντας πολύ καλά ότι τους ακούω. Συμπλήρωνα ότι το ιατρείο δεν είναι λαϊκή αγορά για να φωνάζει ο καθένας ό,τι θέλει και όπως του έρχεται ανάλογα με το "ψυχικό καραμπεγλέρι" -άπαιχτο- που λες κι εσύ...
Θα σου πω επίσης τί έκανε επιμελητής Παθολόγος στο νοσοκομείο που έκανα ειδικότητα όταν η συμπεριφορά κάποιου απ' τους ασθενείς-συνοδούς γινόταν απρόκλητα προσβλητική και επιθετική προς το προσωπικό: καλούσε τον "κύριο" στο γραφείο γιατρών, έβγαζε ήρεμα-ήρεμα την άσπρη ποδιά, την κρεμούσε και του πρότεινε να λύσουν το ζήτημα εκτός του "ευαγούς ιδρύματος"...
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να "καταπίνουμε" συνεχώς ό,τι κι αν γίνεται εναντίον μας... Δε μας φτάνουν τα προβλήματα της δουλειάς μας, λόγω της ίδιας της φύσης της, λόγω των χαμηλών αμοιβών, λόγω των φοβερών ελλείψεων σε προσωπικό, θα πρέπει να ανεχόμαστε και κάθε τζάπα-μάγκα που έρχεται να πει στο ιατρείο ό,τι δε θα μπορούσε να ξεστομίσει ατιμώρητα οπουδήποτε αλλού; Η έλλειψη αγωγής και κοινής λογικής γύρω μας έχει διαστάσεις πανδημίας αλλά δε νομίζω ότι δείχνοντας ανοχή σε τέτοια φαινόμενα θα καλυτερέψουν τα πράγματα...
 

15 Ιουλίου 2009, 22:44:45
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα σου πω επίσης τί έκανε επιμελητής Παθολόγος στο νοσοκομείο που έκανα ειδικότητα όταν η συμπεριφορά κάποιου απ' τους ασθενείς-συνοδούς γινόταν απρόκλητα προσβλητική και επιθετική προς το προσωπικό: καλούσε τον "κύριο" στο γραφείο γιατρών, έβγαζε ήρεμα-ήρεμα την άσπρη ποδιά, την κρεμούσε και του πρότεινε να λύσουν το ζήτημα εκτός του "ευαγούς ιδρύματος"...

Εδώ όσοι τους φανεί καλή ιδέα η παραπάνω ας κρατήσουν μια επιφύλαξη πριν προχωρήσουν στην υλοποίησή της!
Καλό θα είναι πρώτα να κάνουν τις συγκρίσεις και να δουν αν τους "παίρνει".
Γιατί αν ο συνοδός ή ο ασθενής είναι "ντουλάπα" είναι πολύ πιθανόν να θέλουμε μετά γιατρό για το γιατρό.....

15 Ιουλίου 2009, 23:01:01
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

orfeo


Ασφαλώς, κ. Σκούφαλε...δε συνιστάται η αδιάκριτη εφαρμογή της συγκεκριμένης πρακτικής...υπάρχουν ασθενείς και συνάδελφοι και απ' το ασθενές φύλο άλλωστε...
Απλά μια παράθεση τρόπων αντίδρασης έγινε -υπάρχουν τόσοι και τόσοι-, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του και το γενικότερο σκηνικό διαλέγει ο καθένας και παίρνει...

15 Ιουλίου 2009, 23:18:34
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί αν ο συνοδός ή ο ασθενής είναι "ντουλάπα"

Τελευταία με έχει απασχολήσει αρκετά το θέμα της νηποινεί απαξιωτικής, απειλητικής έως ευθέως επιθετικής συμπεριφοράς Ασφαλισμένων και/ή Συνοδών έναντι των ιατρών. Δυστυχώς η κοινή γνώμη είναι προδιατεθημένη εναντίον του ιατρού και πρόθυμη να δικαιολογήσει την "ιερή αγανάκτηση" του πολίτη που ταλαιπωρείται από την "πολύωρη" αναμονή.

Πολύ συχνά, ο ταραξίας πρόκειται για πολίτη-σφίχτη (συνώνυμα: σφίχτερμαν, μπιλντέρι, σβάρτσος, πρησμένος, φετιασμένος, o Σπύρος ο Μπουρνάζος ή ο διαθέτων κοιλιακούς 6-pack)  ή πολίτη-ΚΔΟΑ (κτηνώδης δύναμη, ογκώδης άγνοια) που προσέρχεται φτιαγμένος για να τσαμπουκαλευτεί με το παραμικρό. Σ' αυτή την περίπτωση, επειδή την πολλή τεστοστερόνη τη βαριέται και ο Σταλόνε, πρέπει να γνωρίζουμε κι εμείς το Α-Ω του χτισίματος μιας κορμάρας. Και φυσικά, μη πάει ο νους σας σε gym, ιδρώτα, ζοριλίκια και άπειρες χαμένες εργατοώρες - απλά ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω απάνθισμα από αναζήτηση στη βικιπέδια:
 
1. Ντέκα, η (πληθ. οι ντέκες). Διασημότατη και πολυαγαπημένη, θεωρείται την σήμερον ολίγον πασέ. Slang για το στεροειδές φάρμακο «Deca-Durabolin», εμπορική ονομασία της δεκανοατικής νανδρολόνης (nandrolone decanoate). Λαμβάνεται δι' ενέσεως. Η μοριακή δομή της ουσίας ομοιάζει με της τέστο, η ντέκα είναι όμως πολύ πιο ήπια, ενδείκνυται και για αρχάριους αναβολικάκηδες. Σε τουμπανιάζει, όχι όμως μόνο με καθαρό μυικό κρέας: σου βάζει και υγρά. Αν το παρακάνεις στη δόση, παίζει να βρεθείς με γυναικομαστία. Συνδυάζεται συνήθως με Ντιάνα ή γουινστρολάκι. Πουλιέται και στο Ελλάδα, πλέον με το brand name της Norma. Αν έχεις κονεδάκι με φαρμακοτρίφτη είσαι τζετ, αλλιώς ψάχνεις από ντηλερά της μαύρης.

2. Γουίν ή γουινάκι ή γουινστρολάκι ή γουίνυ (winny, όχι το αρκουδάκι). Slang για το φάρμακο Winstrol (εμπορική ονομασία της ουσίας στανοζολόλη). Ενέσιμο, για χρόνια το έβγαζε η ισπανική φαρμακευτική Zambon, εξ ου και απαντούσε και ως ζαμπονάκι. Υγρό κάτασπρο σαν γάλα, που τσούζει όταν βαράς ενδομυικά, σε αντίθεση με τη ντέκα, που είναι ελαιώδες υποκίτρινο διάλυμα κι ούτε που νιώθεις το βάρεμα. Το γουινάκι δεν κάνει παπάδες, χτίζει όμως καθαρούς συμπαγείς μύες, χωρίς νερά και περιττά πρηξίματα, ιδανικό για γράμμωση. Λίγο προσοχή στην τοξικότητα μόνο, μη σου μείνει το συκώτι στο χέρι, κατά τα άλλα είσαι κομπλίτα. Παίζει και σε χαπίδι, με το brand name Στρόμπα (Stromba).

3. Ντιάνα, το (προφέρεται ντι-άνα). Dianabol, εμπορική ονομασία της ουσίας Μεθανδροστενολόνη (Methandrostenolone). Χάπι. Παράγωγο τεστοστερόνης, εξαιρετικά αναβολικό και ανδρογονικό, με τις γνωστές παρενέργειες: γυναικομαστία, διαταραχές της λίμπιντο, οξυθυμία, εφίδρωση, ακμή, διακοπές στη λειτουργία των όρχεων, τριχοφυΐα στο σώμα + καράφλα στο κεφάλι και άλλα όμορφα. Απλά κάνει παπάδες, ο Σβαρτς έχει δηλώσει πως μ' αυτό φτιάχτηκε: το έπαιρνε το χειμώνα για όγκο, το καλοκαίρι την έβγαζε με γουινστρόλ. Οι κακές γλώσσες λένε πως και τα ρεκόρια του Πύρρου με ντιανάκι γίνανε.

4. Μπολντό, το (Boldenone Undecylenate). To all time classic κτηνιατρικό αναβολικό: το δίνουν στα μοσχάρια για να τουμπανιάσουν και να φτάσουν στο πιάτο μας μια ώρα αρχύτερα, το δίνουν στα άλογα κούρσας για καλύτερες επιδόσεις. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε η ντόπα, πρώτα εφαρμόστηκε στα ζώα και μετά πέρασε στους ανθρώπες. Ενέσιμο, ήπιο φαρμακάκι γενικά, θες γενναίες δόσεις για να την την ακούσεις. Τίμιο, δίνει καθαρό κρέας χωρίς πολλές παρενέργειες και ντράβαλα.

5. Πρίμο, το. Primobolan, εμπορική ονομασία της ουσίας Μεθενολόνη (Methenolone Enanthate). Σε ενέσιμο αλλά και χαπίδι. Όπως υποδηλοί και το brand name, εξαιρετικά ήπιο αναβολικάκι με αμελητέες παρενέργειες. Το προτιμούν οι γυναίκες και οι νέοπες που θέλουν να μπουν στην αναβόλα και να γίνουν φέτες, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν μη πάθει τίποτα η υγειούλα τους.

6. Εφέδρα, η. Μαγκιόρικα η εφεδρίνη. Δεν ανήκει στα αναβολικά στεροειδή, αλλά σε μια άλλη ομάδα φαρμάκων, τα γνωστά μας συμπαθητικομιμητικά. Σε βάζει στην τσίτα, ανεβάζοντας παλμούς καρδιάς και θερμοκρασία σώματος, βοηθώντας έτσι στο κάψιμο του λίπους. Νταξ, μπορεί να προκαλέσει κανά ψιλοτρέμουλο, καμιά ταχυκαρδία, εφίδρωση ή ζαλάδα, αλλά γενικά κανείς δεν έπαθε τίποτα με λίγη εφέδρα. Κλασσικός συνδυασμός-δυναμίτης για κάψιμο λίπους είναι η τριπλέτα εφεδρίνη-καφεΐνη-ασπιρίνη. Επίσης βρίσκεται και στο OTC αποσυμφορητικό Dimetap, που νομίζω όμως ότι τώρα πια έχει αποσυρθεί.

Όχι τίποτε άλλο, μη μας περνάνε και για αστοιχείωτους...

« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιουλίου 2009, 22:50:45 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Ιανουαρίου 2012, 20:07:52
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Eίναι αρκετά τα περιστατικά βιοπαραγίας τελευταία στην Υ.ΠΕ. Κρήτης εναντίον γιατρών σε ωράριο εφημερίας και σε τακτικό ωράριο.
Η αντίδραση από την Διοίκηση της Υ.ΠΕ. ήταν να μεταθέσει την ευθύνη υποβολής μήνυσης στους γιατρούς παραβλέποντας τον Ποινικό
Κώδικα περί παρακώλυσης Δημόσιας υπηρεσίας αρεσκόμενοι σε ρόλο νηφάλιου παρατηρητή.
 Με αφορμή αυτά τα περιστατικά συντάχθηκε το παρακάτω κείμενο από την ΕΝΙΛ (Ενωση Νοσoκομειακών γιατρών Λασιθίου) το οποίο
και δημοσιεύθηκε στο τοπικό τύπο.

5 Οκτωβρίου 2015, 09:41:40
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μαζικές μετακινήσεις προσωπικού από μονάδες του ΠΕΔΥ σε νοσοκομεία, απεργάζεται η Διοίκησή της Β΄ ΥΠΕ, μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο για τη λειτουργία των εργαστηρίων.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί για 3 τεχνολόγους, οι οποίοι αναμένεται τις επόμενες μέρες να λάβουν φύλλα πορείας για το «Αττικόν». Εκεί θα παραμείνουν έως και 9 μήνες, πιθανότατα έως ότου «βρουν το δρόμο τους» οι πολυπόθητες προσλήψεις που περιμένει ο χώρος της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, αρχικά η σκέψη της Β΄ ΥΠΕ αφορούσε στην απόσπαση 27 ατόμων από το παραϊατρικό προσωπικό που υπηρετεί στις μονάδες του ΠΕΔΥ στον Πειραιά. Στη συνέχεια έγινε λόγος για 17, έπειτα για 7, μέχρι που οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε 3, χωρίς αυτός ο αριθμός να είναι και οριστικός.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι πήγε να γίνει και στην Α΄ ΥΠΕ, αλλά οι αρμόδιοι το πήραν πίσω. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ, σχετικό fax εστάλη στο ΠΕΔΥ Ν. Φιλαδέλφειας, με καταστάσεις γιατρών της Μονάδας και δίπλα τη νέα Μονάδα απασχόλησής τους. Αν και η Διοίκηση της Α΄ ΥΠΕ διέψευσε την αποστολή του εγγράφου, κάνοντας λόγο για λάθος στο excel, το ζήτημα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο, με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για αποφάσεις που οδηγούν σε «μαρασμό» και κλείσιμο τις Μονάδες.

«Το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στο απόσπασμα. Κρυφά ή φανερά σχέδια του Υπουργείου Υγείας και των ΥΠΕ που οδηγούν το σύστημα σε κατάρρευση, θα βρουν αντιμέτωπη ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία» τονίζει σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Οκτωβρίου 2015, 09:58:17
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σε πολλές μονάδες του ΠΕΔΥ, ιατρικό, νοσηλευτικό, μαιευτικό και παραϊατρικό προσωπικό δουλεύει ελάχιστα έως καθόλου αφού δεν έχει αντικείμενο εργασίας και παρόλα αυτά αντιδρούν όταν καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες σε ΚΥ ή νοσοκομεία!

5 Οκτωβρίου 2015, 10:30:50
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εντελώς πληροφοριακά, ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε, καθιστά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ τις μετακινήσεις των ΔΥ, αν το κρίνει η Υπηρεσία.

Και ναι, αυτά που γράφει ο κ.Σκούφαλος είναι σωστά, στην δική μου περίπτωση είχα νοσηλεύτρια που "εργαζόνταν" 8-13, κι γράφω "εργαζόνταν" γιατί αντικείμενο εργασίας με εμένα να συνταγογραφώ κι να εξετάζω δεν είχε, εκτός κι αν θεωρείται "εργασία" το κουτσομπολιό για τα του χωριού με τα γερόντια.
Φυσικά δεν μπορούσε να μετακινηθεί καθώς προσελήφθη με μια προκήρυξη του 2009 κι έπρεπε να συμπληρώσει 5ετία προτού αιτηθεί να πάει στον τόπο της.

Θαρρώ ότι απείρως μεγαλύτερη χρησιμότητα θα είχε σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο που έχουν τρομερό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, παρά σε ένα νησάκι 300 κατοίκων...
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Οκτωβρίου 2015, 10:32:41 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
7350 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2010, 01:21:54
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
9200 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2014, 11:43:48
από medicus
0 Απαντήσεις
35360 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2021, 08:36:57
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8005 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαρτίου 2022, 07:45:04
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8789 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2022, 22:59:42
από Argirios Argiriou