Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Έκλεισα 5ετια κ θέλω από ένα άγον Π.Ι. ν πάω σ κάποιο άλλο π ανήκει στ ίδιο Κ.Υ.

(1/1)

Argirios Argiriou:
Αντιγράφω στις 18/02/2023 από Ιατρική ομάδα του facebook:

- έκλεισα 5ετια και θέλω από ένα περιφερειακό ιατρείο να πάω σε κάποιο άλλο που ανήκει στην ίδια ΥΠΕ στο ίδιο κέντρο υγείας. πρέπει να παραιτηθώ και να περιμένω προκυρηξη η όχι? μου είπαν αλαξε ο νόμος αλλά δεν τον βρίσκω.

- Είναι άγονα και τα δύο; Αν ναι, τι κατηγορίας;

- ναι και τα 2

- τώρα τι κατηγορία θα σε γελασω

- για κατηγορια δες ΠΔ 131/87

- ευχαριστώ είναι Α

- στην προκυρηξη το έχει σαν άγονο με ένα αστεράκι χωρίς επιδομματα ή κάτι αλλο

- Η άποψή μου είναι όπως σας είπα ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κενή οργανική θέση γενικής ιατρικής στο ΠΙ που θέλετε να πάτε (εκτός αν είναι Πολυδύναμο και τότε έχει), τότε δεν έχουν ισχύ οι νόμοι περί μετάθεσης. Πρέπει να παραιτηθείτε και να το διεκδικήσετε μέσω προκήρυξης αγροτικών.

- Αν στο ΠΙ που θέλετε να πάτε δεν υπάρχει συσταθείσα θέση επιμελητή Γενικής Ιατρικής (αλλά θα συσταθεί αφού πάρετε τη θέση του αγροτικού) τότε δεν ισχύουν οι νόμοι περί μετάθεσης. Ο μόνος δρόμος είναι μέσω της παραίτησης και της προκήρυξης αγροτικών.
Με τους νόμους περί μετάθεσης μπορείτε να πάτε μόνο όπου υπάρχει κενή θέση επιμελητή ή διευθυντή γενικής ιατρικής στο οργανόγραμμα (ΚΥ ή ΠΠΙ)
Γνώμη μου.

- Για να μετατεθείς σε Άγονο Α' δεν είναι απαραίτητο να υπηρετείς ήδη σε Άγονο Α'. Λογικό δεν είναι; Να θέλει κάποιος να πάει σε άγονο και να του λένε: "Όχι δεν μπορείς, γιατί δεν υπηρετείς ήδη σε άγονο"; Δε βγάζει νόημα

- θέλω από άγονο σε άγονο, ίδιου κέντρου υγείας, ίδιας ΥΠΕ. μου είπαν πρέπει να παραιτηθώ αλλά νομίζω πως γίνεται και με απόφαση διοικητη

- πολλά πράγματα είναι λογικά αλλά δυστυχώς δε γίνονται! Επίσης, εξαρτάται που είναι το άγονο. Αν υπηρετείς σε άγονο τουλάχιστον 5 έτη, μπορείς να πας αλλού αν υπάρχει κενή οργανική θέση. Πρέπει να υπάρχει οργανόγραμμα. Αν βγει η θέση στην προκήρυξη δε μπορείς να δηλώσεις για να πας αλλού. Πρέπει να παραιτηθείς.

- Αν κάποιος υπηρετεί π.χ. στην Αθήνα και θέλει να μετατεθεί σε άγονο π.χ. στο Καστελόριζο, θα τους πουν: "Δε γίνεται γιατί δεν υπηρετείς σε άγονο;" Υπάρχει άλλος νόμος γι' αυτό.

- εκει θα βρεθει τροπος να παει σιγουρα. Απο το Καστελοριζο ομως για να παει σε αγονο διπλα στην Αθηνα ειναι δυσκολο

- Άρθρο 71 ν4316 ΦΕΚ 270/Α/2014

nasiaser:
Καλημέρα σας, επικαλούμενη τον νόμο που αναφέρετε, ζήτησα μετάθεση απο μη άγονο Α ΚΥ σε άγονο Α νοσοκομείο της ΥΠΕ στην οποία υπηρετώ, την οποία μου αρνήθηκαν λόγω αρνητικής εισήγησης της διευθύντριας του ΚΥ, διότι, σύμφωνα με την απάντηση που μου έστειλαν, ο εν λόγω νόμος δεν έχει υποχρεωτική ισχύ, και λαμβάνονται υπ' όψιν οι ανάγκες του φορέα από τον οποίο θέλω να φύγω. Μικρή λεπτομέρεια: στον φορέα απο τον οποίο προέρχομαι υπάρχει μία θέση για την ειδικότητά μου, που σημαίνει ότι ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν ανάγκες που δεν θα καλυπτονται, εφόσον δεν θα υπάρχει άλλος για να τις αναλάβει. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να πάρω μετάθεση; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση