ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Παράταση ειδικότητας

<< < (6/6)

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕσχάτως στα νοσοκομεία του ΕΣΥ υπάρχει η νέα μόδα της δημιουργίας μιας νέας κατηγορίας γιατρών, αυτή των ειδικεύομενων σε παράταση (μιας κι έχει καταργηθεί το όριο στον αριθμό των παρατάσεων που μπορεί να πάρει κάποιος) που έχουν δώσει κι περάσει τις εξετάσεις Ειδικότητας, ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Κοστίζει πιο φθηνά στα νοσοκομεία να έχουν κάποιον σε παράταση (με πλήρη-αποκλειστική κάλυψη) απο το να προσλαμβάνουν ειδικούς με μπλοκάκι;
   Βέβαια το ζητούμενο είναι η λάντζα (που ο πρόσφατα χρισθείς ειδικός στο τμήμα που ήταν, ακόμα θεωρείται ειδικευόμενος και την κάνει αδιαμαρτύρητα...) οπότε οι παρατάσεις μάλλον κάποιους βολεύουν

Αρχίατρος:
Δεν γνωρίζω τι συμφέρει περισσότερο το νοσοκομείο, υπόψιν ότι οι ειδικεύομενοι κάνουν και νοσηλευτική λάντζα, ένας ειδικός με μπλοκάκι θα αρνηθεί να κάνει ό,τι κι ο ειδικεύομενος, ενώ ένας ειδικεύομενος σε παράταση θεωρεί αυτονόητη την λάντζα.

Θεωρώ ότι είναι παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί συνάδελφοι απλά παρατείνοντας την αντιμετώπιση της -παγωμένης- αγοράς εργασίας για αργότερα, κι ακόμα χειρότερα την λήψη σημαντικών αποφάσεων για παραμονή ή όχι στην Ελλάδα.

Απ' την άλλη, η παράταση πλέον δεν είναι ακριβως όπως την θυμάστε, π.χ η δυνατότητα απουσίας τα πρωϊνά κι εκτέλεσης μόνο εφημεριών δεν υφίστανται σε αρκετές Κλινικές λόγω έλλειψης κόσμου, οπότε δεν βλέπω πόσο έξυπνο είναι να παρατείνει κάποιος την Ειδικότητα επειδή απλούστατα φοβάται να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα (με την οποία θα έρθει, αργά ή γρήγορα).

iceman:
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ δημιουργει το ΠΑιδων "Αγλ. Κυριακου" αναθετωντας ΕΠΙΣΗΜΑ καθηκοντα ειδικευμενου επιμελητη σε παρατασιακο ειδικευομενο που εχει λαβει τον τιτλο ειδικοτητας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠ6Ε46906Ρ-04Β

"Την έγκριση του αιτήµατος της Αναπληρώτριας Προσωρινής Προϊσταµένης Β΄ Παιδιατρικού Τµήµατος κ. Λύρα Μαρίας, για ανάληψη καθηκόντων ειδικευµένου ιατρού, από τις παρατασιακές ειδικευόµενες παιδιάτρους κ. κ. Ζ. ∆. και Γ. Α., δεδοµένου ότι τους έχει χορηγηθεί ο τίτλος της ιατρικής ειδικότητας Παιδιατρικής και από την µέχρι σήµερα συνεργασία µαζί τους, έχει βεβαιωθεί η επιστηµονική τους επάρκεια και επιπροσθέτως, οι κ. κ. Ζαµπούνη ∆ήµητρα και Γιαννάκη Αλεξάνδρα, προσφέρονται (όπως έχει προαναφερθεί) να εργασθούν ως ειδικευµένοι παιδίατροι, χωρίς επιπλέον απαιτήσεις."

Αρχίατρος:
Και γιατί επικίνδυνο ; Ο συγκεκριμένος ΕΙΝΑΙ ειδικός παιδίατρος.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι γιατί επικίνδυνο ; Ο συγκεκριμένος ΕΙΝΑΙ ειδικός παιδίατρος.

--- Τέλος παράθεσης ---
Επικίνδυνο για το μέλλον των θέσεων στο νοσοκομείο. Σε λίγο θα βγάλουν και ένα νόμο που ο παρατασιακός ειδικευόμενος που έχει πάρει τίτλο θα μπορεί να μείνει όσο θέλει (κι όχι 2 χρόνια όπως τώρα), θα υπογράφουν (όπως λέει ότι έκαναν παραπάνω) ότι δεν έχουν παραπάνω απαιτήσεις (βλέπε μισθός και εφημερίες επιμελητή) κι έτσι θα έχεις επιμελητές με μισθό και εφημερίες ειδικευόμενου! Και θα παρακαλάνε κιόλας οι ειδικευόμενοι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση