Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:11:43

Αποστολέας Θέμα: Λογισμικό για ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς - τί προτείνετε;  (Αναγνώστηκε 21907 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Σεπτεμβρίου 2009, 19:18:54
Αναγνώστηκε 21907 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Αν αποφασίσει κανείς να κρατήσει σε ηλεκτρονική μορφή τον ιατρικό φάκελο των ασθενών του, πρώτο του μέλημα είναι η επιλογή του λογισμικού που θα μπορεί να κάνει πράξη τις ανάγκες ενός ηλεκτρονικού φακέλου.

Όπως το βλέπω εγώ υπάρχουν οι εξής επιλογές:
1) Αγοράζω έτοιμο πρόγραμμα.
Δεν έχω ψάξει ακόμη να δω τι κυκλοφορεί στην αγορά είναι η αλήθεια, δεν ξέρω ποιο βολεύει για ΓΙ, υπάρχει το μειονέκτημα του κόστους αλλά το πλεονέκτημα της υποστήριξης - επί πληρωμής φυσικά. Το μεγαλύτερο κακό του έτοιμου προγράμματος είναι ότι είναι κλειστού κώδικα και σε περίπτωση που αργότερα θέλεις να χρησιμοποιήσεις άλλο πρόγραμμα δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρεις τα δεδομένα σου, κι αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει αρκετά.

2) Αναθέτω σε προγραμματιστή να μου φτιάξει ένα όπως το θέλω εγώ (έχει πολλά απο τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της πρώτης επιλογής)

3) Βρίσκω κάποιο δωρεάν.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα και κατέβασα το MyPatients, ακόμη όμως δεν το έχω λειτουργήσει για να δω αν βολεύει. Είναι ανοιχτού κώδικα, βασισμένο σε MySQL και OpenOffice και περιέχει την ελληνική ταξινόμηση κατά ICD10.

Θα ηθελα τις γνώμες σας και τις προτάσεις σας. Εσείς τι πρόγραμμα θα συστήνατε ή τι χρησιμοποιείτε;
Προσωπικά φαντάζομαι το μέλλον μου σε κάποιο Π.Ι. του ΕΣΥ αλλά θα ήθελα απο την αρχή να οργανωθώ σωστά σε αυτό το θέμα, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί τη δαπάνη κάποιου χρηματικού ποσού.


21 Σεπτεμβρίου 2009, 16:50:07
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

timex


Υπάρχουν πολλά λογισμικά στο ιντερνετ.
Αν κάνεις αναζήτηση "φακελος ασθενους" ή medical records θα βρεις πολλά.
Εξαρτάται όμως το τι ακριβώς θέλεις.
Νομίζω όμως για να δεις το τι θέλεις πρέπει να δοκιμάσεις κάποια που τα βρίσκεις free.

6 Οκτωβρίου 2009, 17:16:15
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Άνοιξες τους ασκούς του Αιόλου.....
Η αλήθεια είναι ότι όσο μικρότερη και πιο περιορισμένη απάντηση σου δώσει κανείς κατευθύνοντας σε ένα λογισμικό τόσο πιο ψεύτης ή άσχετος είναι.

Μια πρακτική ερώτηση που συνήθως κάνω για γλιτώσω την πολυλογία μου όταν με ρωτάνε τι ηλεκτρονικό φακελο να πάρουν είναι να ζητήσω να δω ή να μου παρουσιάσουν λεπτομερώς τον χάρτινο φάκελο που χρησιμοποιούν και τι ακριβώς χρήση του κάνουν.

Πριν λοιπόν πούμε για τα μηχανήματα του σατανά, για πες μας τι σημαίνει ΧΑΡΤΙΝΟΣ φάκελος ασθενή για σένα....
Τι περιεχόμενο έχει; Τι χρήση έχει; ποιος γράφει το περιεχόμενο του; Πότε κρατάς φάκελο σε μια επίσκεψη ασθενή;
Έχει χώρο για ΗΚΓ, αποτελέσματα εξετάσεων, κλπ; Τι στο καλό τον θέλεις αυτόν τον φάκελο;

Ενδιαφέρον θα ήταν το τι κάνεις τώρα και τι θα ήθελες να κάνεις από τα παραπάνω...
Για κάνε μια σύντομη παρουσίαση και έχω κάθε διάθεση να βοηθήσω με τον γνωστό ψυχοβγαλτικό μου τρόπο...
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Οκτωβρίου 2009, 17:19:00 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Οκτωβρίου 2009, 00:16:59
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Η αλήθεια είναι πως (πλην τη συμπλήρωση καρτέλας στις διάφορες κλινικές) δεν έχω χρησιμοποιήσει χάρτινο φάκελο εστιασμένο στην ΠΦΥ συστηματικά (ούτε ηλεκτρονικό βεβαίως-βεβαίως). Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να έχει γίνει αυτό θα ήταν κατά τη διάρκεια του 10μηνου στο ΚΥ, όπου όμως δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ σχετικά με φάκελο ασθενούς ή καρτέλα. Στο ΚΥ κρατούσα κάποιο δικό μου αρχείο, υπο μορφή σημειώσεων πιο πολύ παρά ιατρικού φακέλου, για κάποιους ασθενείς με τους οποίους είχα ασχοληθεί περισσότερο, ειχα αρχίσει αγωγή κλπ.

Σαν αγροτικός ιατρός, επειδή ειχα καρδιογράφο, είχα φτιάξει μια "συλλογή" απο ΗΚΓ, ταξινομημένα σε φακέλους αλφαβητικά, ώστε αν κάποιος ερχόταν με οποιοδήποτε σύμπτωμα χωρίς να έχει παλιό ΗΚΓ να έχω μια εικόνα του τι γίνεται. Αυτό βέβαια βοήθησε και τους επόμενους αγροτικούς ιατρούς.

Απο εδω και πέρα όμως, θέλω να έχω ένα καλό ηλεκτρονικό φάκελο για τους εξής λόγους:
1) Είμαι υποχρεωμένη απο το νόμο. Όχι βέβαια για ηλεκτρονικό ντε και καλά, αλλά μεταξύ των 2 προτιμώ τον ηλεκτρονικό.
2) Μου είναι αδύνατον να θυμάμαι όλους τους ασθενείς, τι σκευάσματα παίρνουν, αν έχουν αλλεργίες κλπ και φαντάζομαι πως θα γλιτώνω αρκετό χρόνο απο το να ρωταω τα ιδια πράγματα ξανα και ξανα. Στο βιβλίο ασθενών έγραφα πάντα ένα κατεβατό για τον κάθε ασθενή, και μάλιστα με πείραζαν γι'αυτό κάποιοι συνάδελφοι, οι οποιοι έγραφαν τηλεγραφικά, πχ "αμυγδαλίτις". Εμένα όμως στην επανεξέταση πάντα με βοηθούσε να δω τη συμπτωματολογία, τα αντικειμενικά ευρήματα, το ιστορικό κ.ά. που ειχα σημειώσει.
3) Μπορώ να ασχοληθώ καλύτερα όσον αφορά την πρόληψη, πχ θα μου άρεσε να έχει reminder για μαστογραφια ή τεστ παπ αν έρθει κάποια γυναίκα που έχει αμελήσει να το κάνει
4) Μπορώ να ταξινομήσω καλύτερα τα δεδομένα και να βγάλω συμπεράσματα για τον πληθυσμό ευθύνης μου. Τωρα, αν απο αυτο βγει καμμια εργασιουλα δεν ειναι κακό αλλά δεν ειναι πρωτευων στόχος.
5) Είναι φορητός και μπορώ να τον έχω μαζί μου και στα 4 χωριά που ενδεχομένως θα καλύπτω.

Το περιεχόμενο που θα ήθελα να έχει:
1) Δημογραφικά στοιχεία
2) Χρόνια νοσήματα, αλλεργίες, εγχειρήσεις, νοσηλείες σε νοσοκομείο
3) Κληρονομικό ιστορικό
4) Χρόνια αγωγή
5) εμβολιασμοί, προληπτικές εξετάσεις που συνιστώνται ανάλογα με ηλικία και νοσους που τυχόν έχει
6) Εργαστηριακός έλεγχος
7) ΗΚΓ
8) Λόγος επίσκεψης, αντικ.εξέταση και αντιμετώπιση παρούσας νόσου
9) Φόρμες για πιστοποιητικά κλπ
Φαντάζομαι πως υπάρχουν και άλλα πράγματα που πιθανόν δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. ???

Η χρήση όπως τη φαντάζομαι θα γίνεται αποκλειστικά απο εμένα (θα επιδιώξω να είμαι σε Π.Ι.), καθημερινά, αν είναι δυνατόν σε όλους τους ασθενείς. Προφανώς στην αρχή θα περνάω λίγους νέους ασθενείς κάθε φορά και θα τον εμπλουτίζω ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα να είναι αρκετά λειτουργικός. Επειδή ξέρω πως θα αντιπαραταχθεί το επιχείρημα της έλλειψης χρόνου λόγω του μεγάλου όγκου της συνταγογράφησης, να πω πως αφενός πληκτρολογώ σχετικά γρήγορα, αφετέρου δε θα σκοτωθώ να έχω αρχείο 100 ασθενών απο την πρώτη μέρα, οι ασθενείς εκεί θα είναι κι εγώ επίσης, ας γίνει σταδιακά σε διάστημα ετών.

Ετσι το φαντάζομαι πάνω-κάτω, πείτε μου ότι είναι υλοποιήσιμο σας παρακαλώ... :-\
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2009, 00:18:47 από mchorti »

7 Οκτωβρίου 2009, 02:17:33
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
χμμμμ μελανούρι έπιασα.... κι είναι αργά και δεν θα πω πολλά απόψε.

Θα ξεκινήσω από τον καημό όλων ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος σημαίνει και έρευνα. Αυτό δεν ισχύει, ξεχάστε το. Έρευνα σημαίνει σημαίνει απορία-ερευνητικό ερώτημα και κατά συνέπεια σχεδιασμό για να απαντηθεί. Ο όποιος φάκελος μόνο αναδρομικές μελέτες μπορεί να βοηθήσει εκτός κι αν δίνει δυνατότητα τροποποίησης του από το χρήστη. Βέβαια εργασιούλες της μορφής "Προσήλθαν 12345 τυχαίοι ασθενείς και οι 5000 είχαν ΑΥ, οι 8000 έτρεφαν αγάπη στον πρόεδρο και οι 2000 έπερναν daflon που λέει κι ο διακομιστής" για να τα στέλνετε στα συνέδρια της ΕΛΕΓΕΙΑ, μπορείτε να κάνετε άφθονες. Είμαι σίγουρος ότι η "επιστημονική" επιτροπή κάθε συμποσίου θα τα δεχτεί ειδικά εάν πείτε ότι χρησιμοποιήσατε ICPC-1 και όχι ICPC-2.

Για να ξεκινήσει κανείς ένα φάκελο μαλακά, θα μπορούσε να κρατά τα χαρτάκια από τις συνταγογραφίες και να περνά τα στοιχεία των ασθενών μαζί με τα χρόνια νοσήματα και τα χρόνια φάρμακα σε δεύτερο χρόνο. Αυτό από την εμπειρία μου αρκεί για τους πρώτους τρεις μήνες. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα και ιδιαίτερα όταν θέλεις να περνάς όλα αυτά που γράφεις.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όλα αυτά που περιγράφεις είναι απαραίτητα αλλά είναι αρκετά χρονοβόρα. Να σου πω την δική μου εμπειρία.
Χρησιμοποιώ κοντά 5 χρόνια ένα πρόγραμμα που έχω φτιάξει εγώ στα πλαίσια της διατριβής μου. Σε κάθε επίσκεψη για κάθε πρόβλημα του ασθενή εισάγω τα ακόλουθα: αίτια προσέλευσης, διαγνωστικές πράξεις, διάγνωση, προηγούμενη διάγνωση, αντιμετώπιση με απευθείας κωδικοποίηση σε ICPC2 και την διάγνωση σε συνδυασμό ICPC2/ICD10 σε ένα περιβάλλον που όλοι βγάζουν σπυριά όταν το πρωτοβλέπουν. Εισάγω και τυπώνω κάθε συνταγή για φάρμακα κρατώντας έτσι, τα πάντα σχετικά με την συνταγογραφία και αντιστοιχίζοντας διαγνώσεις με φάρμακα. Όλα τα χρόνια φάρμακα και χρόνιες διαγνώσεις. Είμαι καλός στη πληκτρολόγηση και σου λέω ότι έχω χρονομετρήσει ότι ένας νέος ασθενής με 3 χρόνια νοσήματα και 8 χρόνια φάρμακα για συνταγογράφηση θέλει μόλις 2 λεπτά με χρήση συνδυασμού πλήκτρων μόνο και καθόλου ποντίκι και ταχύτητες που όσοι κάθονται γύρω μου δεν προλαμβάνουν να δουν ούτε τι γράφω, ούτε πως πηγαίνω και που μέσα στο πρόγραμμα. Αποτελέσματα εξετάσεων και HKΓ τα σκανάρει και περνιούνται αυτόματα στο ασθενή που έχω ανοικτό ενώ πληκτρολογώ ή κάνω κάτι άλλο στον φάκελο ασθενή. Και δεν περνάω πρακτικά τίποτα από κλινική εξέταση παρ' όλο που θα μπορούσα και από τα πειράματα μου είναι 2.5 φορές ταχύτερα αυτή η διαδικασία από το αμέσως πιο λιγότερο πιο γρήγορο πρόγραμμα που έχω δοκιμάσει να κρατήσει τα ίδια δεδομένα.

Συνεπώς πες πόση ώρα έχεις για κάθε ασθενή για να περάσεις όλα αυτά που θέλεις....;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Οκτωβρίου 2009, 09:46:13
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνεπώς πες πόση ώρα έχεις για κάθε ασθενή για να περάσεις όλα αυτά που θέλεις....;


Δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια την ώρα που θα έχω για κάθε ασθενή μιας και δεν ειμαι ακόμη τοποθετημένη σε ΠΙ ώστε να γνωρίζω τι πληθυσμό ευθύνης έχω. :-\
Απο την εμπειρία μου στο αγροτικό και το 10μηνο στο ΚΥ μπορώ να πω πως ο διαθέσιμος χρόνος ποικίλλει κατά πολύ ανάλογα με την ημέρα, την ώρα και άλλες ...περίεργες συναστρίες (πχ κάθε Παρασκευή έχει λαική, οπότε αφού κατεβαίνω εκει απο τα γυρω χωριά, πάω και στο γιατρο να γράψω τα φαρμακάκια μου). Τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα δε, γινόταν ένας χαμός για να γράψουν όλοι τα φάρμακά τους λες και είχε προανναγγελθει πόλεμος! Τις υπόλοιπες μέρες όμως, και ιδίως μετά τις 12 το μεσημέρι υπήρχε αρκετός χρόνος να περάσω δεδομένα.

Για την ώρα που θα χρειάζομαι για να περάσω όλα αυτά τα στοιχεία δεν μπορώ να είμαι σίγουρη, πάντως όπως το περιγράφετε σίγουρα τη διπλάσια/τριπλάσια απο εσάς, ειδικά στην αρχή μέχρι να εξοικειωθώ με το περιβάλλον του προγράμματος.

Ας πάρουμε όμως την περίπτωση που έχω ένα ΠΙ με συνολικό πληθ. ευθύνης 1500 κατοίκους και όλη την καλή διάθεση να ασχοληθώ. Κι έστω ότι ξεκινάω όπως ειπατε, κρατώντας τα μπλε χαρτάκια. Ε, τι στο καλό, δεν θα τα καταφερω κάποια στιγμή να κρατάω έναν τέτοιο φάκελο?
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2009, 09:56:01 από mchorti »

7 Οκτωβρίου 2009, 11:22:06
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Έχω εμπειρία από συναδέλφους που με πληθυσμό 1500 δεν τα κατάφερε (έλειψε η θέληση όταν μονιμοποιήθηκε) και με πληθυσμό 12000 που τα κατάφερε με την βοήθεια και μιας νοσηλευτριας να τηρεί φάκελο για χρόνια νοσήματα και φάρμακα.
Συνεπώς, ο πρώτος παράγοντας επιτυχίας είναι η θέληση και νομίζω ότι την έχετε.

Πάμε σε πιο πρακτικά θέματα λοιπόν:
Τεχνικό επίπεδο:
α) Καλό είναι το όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήσεις να το δοκιμάσεις λίγο πρώτα. Σημαντικά στοιχεία που θα τα βρεις άκρως απαραίτητα μετά τον πρώτο μήνα χρήσης, και επιμένω σε αυτό, είναι να μπορείς να το δουλέψεις πλήρως χωρίς ποντίκι. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά δικές μετρήσεις με χρονόμετρο έδειξαν ότι το ποντίκι είναι πιο φιλικό αλλά απαιτεί διπλάσιο χρόνο χρήσης από ότι το πληκτρολόγιο σε πρόγραμμα που υποστηρίζει χρήση με πληκτρολόγιο. Να σου δώσω ένα παράδειγμα τι εννοώ: Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις το word στην ελληνική γλώσσα: Εάν πατήσεις το πλήκτρο alt μαζί με το πλήκτρο "Μ" θα δεις να σου εμφανίζεται το μενού "Μορφή" και εάν αμέσως κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Alt πατήσεις το πλήκτρο "Η" θα σου βγει το παράθυρο "στηλοθέτες". Εάν χρησιμοποιείς καθημερινά ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε σωστά το user interface του μαθαίνεις σε ένα μήνα τους συνδυασμούς και τις ακολουθίες πλήκτρο (ειδικά εάν ο σχεδιαστής ακολουθεί μια λογική σκέψη) και τότε η χρήση του προγράμματος γίνεται τόσο γρήγορα που όποιος κάθεται δίπλα σου αδυνατεί να παρακολουθήσει τι κάνεις. Εϊναι ειλικρινά πιο γρήγορα από το να γράφεις με το χέρι. Αυτά σου τα λέω από πείρα γιατί κάθισα, τα σχεδίασα, τα δοκίμασα και τα χρονομέτρησα. Τώρα εάν θα βρεις τέτοιο πρόγραμμα δεν ξέρω. Οι περισσότεροι προγραμματιστές και λογισμικά είναι σε πρωτόγονο στάδιο και δηλώνουν και αυθεντίες που δεν μπορείς να τους πας κόντρα.

β) Το λογισμικό σου πρέπει να αυτοματοποιεί πολλά πράγματα. πχ δεν θα πρέπει να το περιμένεις να σκανάρει ένα αποτέλεσμα εξέτασης, πρέπει να του δίνεις την εντολή και να μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το πρόγραμμα για άλλη δουλειά. Αντίστοιχα, ο scanner σου πρέπει να είναι σφαίρα. Προσωπικά, έχω καλή εμπειρία με τους HP των 40-80 ευρώ.

γ) Ο Η/Υ πρέπει να έχει διπλό δίσκο και να κάνει mirror τα δεδομένα συνεχώς (Δύο όμοιοι δίσκοι που έχουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα και οι δύο) ώστε εάν από μεταβολές της τάσης του ρεύματος (το UPS δεν σε σώζει πάντα) ή άλλο λόγο να μην χάσεις τα δεδομένα σου.

δ) Το λογισμικό σου πρέπει να μπορεί να δέχεται πολλά είδη δεδομένων από φωτογραφίες έως pdf και όσο το δυνατόν αυτόματα. Πχ θα μπορούσε ότι εγράφεται σε ένα επιλεγμένο φάκελο στο δίσκο, αυτόματα να το εισάγει στον ανοικτό ασθενή ρωτώντας σε φυσικά με μια απλή ερώτηση.

Κουράστικα για την ώρα.... Δες αυτό με το WORD για να καταλάβεις τι εννοώ και τα λέμε αργότερα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Οκτωβρίου 2009, 16:26:51
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και πραγματικά το εκτιμώ πολύ που με βοηθάτε.

Να δουλέψω χωρίς ποντίκι μου φαίνεται και εύκολο και είμαι εξοικειωμένη με αυτό, λόγω του οτι έχω δουλέψει ως στατιστικολόγος σε ομάδα βόλλευ για 1 χρόνο, όπου έπρεπε γρήγορα να περνάω δεδομένα στο πρόγραμμα κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού με συνδυασμό πλήκτρων και φυσικά δεν είχα καν μαζί μου ποντίκι.

Για τον η/υ σκεφτόμουν να έχω μαζί μου laptop (αυτο που λέγαμε με τη φορητότητα του φακέλου στα 4 χωρια...). Εχει επίσης το πλεονέκτημα ότι σε διακοπή ρεύματος ή πτώση τάσης δουλεύει με τη μπαταρία. Για το διπλό δίσκο όπου θα γίνεται αυτόματα και ταυτόχρονα back-up, νομίζω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας εξωτερικός σκληρός, που θα βοηθάει στο να μεταφέρω εύκολα και τα δεδομένα αν χρειαστεί.

Τα υπόλοιπα που αναφέρετε και αφορούν το πρόγραμμα θα πρέπει να τα ...δω, μιας και πρακτικά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο λογισμικό.
Το θέμα είναι, μπορείτε να προτείνετε απο πιο λογισμικό να αρχίσω?  ???

8 Οκτωβρίου 2009, 17:06:30
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Raptor

Ιατροί
"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."

8 Οκτωβρίου 2009, 19:34:42
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 09:11:50 από Koterakis »

8 Οκτωβρίου 2009, 21:42:12
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να δουλέψω χωρίς ποντίκι μου φαίνεται και εύκολο και είμαι εξοικειωμένη με αυτό, λόγω του οτι έχω δουλέψει ως στατιστικολόγος σε ομάδα βόλλευ για 1 χρόνο, όπου έπρεπε γρήγορα να περνάω δεδομένα στο πρόγραμμα κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού με συνδυασμό πλήκτρων και φυσικά δεν είχα καν μαζί μου ποντίκι.

Για τον η/υ σκεφτόμουν να έχω μαζί μου laptop (αυτο που λέγαμε με τη φορητότητα του φακέλου στα 4 χωρια...). Εχει επίσης το πλεονέκτημα ότι σε διακοπή ρεύματος ή πτώση τάσης δουλεύει με τη μπαταρία. Για το διπλό δίσκο όπου θα γίνεται αυτόματα και ταυτόχρονα back-up, νομίζω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας εξωτερικός σκληρός, που θα βοηθάει στο να μεταφέρω εύκολα και τα δεδομένα αν χρειαστεί.

Τα υπόλοιπα που αναφέρετε και αφορούν το πρόγραμμα θα πρέπει να τα ...δω, μιας και πρακτικά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο λογισμικό.
Το θέμα είναι, μπορείτε να προτείνετε απο πιο λογισμικό να αρχίσω?  ???

Εάν έχεις laptop η χρήση του πληκτρολογίου είναι λίγο πιο δύσκολη αλλά για λεπτά γυναικεία δάκτυλα είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα είναι δύσχρηστη η χρήση διπλού δίσκου για mirroring, απλά κάνε backup κάθε μέρα.

Για πρόγραμμα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ότι έχεις διαθέσιμο και μπορείς να κάνεις εξαγωγή των δεδομένων όποτε το θελήσεις.
Πρόγραμμα που δεν το κάνει αυτό ή δεν έχεις πρόσβαση στη βάση δεδομένων του, μην ασχοληθείς ποτέ.
Δες κατ αρχήν σε χρήση μια-δυο μέρες να δεις πως πάει. Απόφυγε να αγοράσεις πρόγραμμα για αρχή.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τα περνάς όλα αυτά που θέλεις για κάθε ασθενή.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

11 Δεκεμβρίου 2009, 13:14:45
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

maddoctor


Για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα ηλεκτρονικό Φάκελο Ασθενών, θα πρέπει είτε να πας σε κάποια έτοιμη ιδέα που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σε εξυπηρετήσει τελικά ή να κάτσεις να τον φτιάξεις μόνος σου στο χαρτί και μετά με την βοήθεια κάποιου κουμπιουτερά να φτιάξεις κάτι. Είναι εύκολο, με λίγες γνώσεις να φτιάξεις κάτι σε access. Κάτι τέτοιο ξεκινήσαμε εγώ με ένα συνάδελφο στο αγροτικό και αυτή την στιγμή τρέχει το πρόγραμμα σε όλα τα ΠΙ του νομού Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

11 Δεκεμβρίου 2009, 16:09:52
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Εχω φτιάξει κάτι απλό σε Access και κρατάω τον ιατρικό φάκελο των συγγενων μου εκει δοκιμαστικά αλλά φαντάζομαι ότι το δικό σας θα ειναι σίγουρα καλύτερο. Μόλις στήσω λίγο τον η/υ μου, γιατι προσφατα τον εκανα format θα τρέξω τη δοκιμαστική σας έκδοση και βλέπουμε.

Θα προτιμούσα πάντως ένα πρόγραμμα βασισμένο σε SQL, νομίζω πως ειναι πιο σταθερή, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και γενικά περισσοτερα πλεονεκτήματα.

 

24 Ιανουαρίου 2010, 16:11:31
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

neurodoc


Γεια σας! Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το mypatients? Έχω κάποια προβλήματα στη χρήση του (μου ζητάει password στο root αλλά αυτό δεν ξέρω πού βρίσκεται). Ευχαριστώ!

12 Σεπτεμβρίου 2010, 14:33:27
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δείτε λίγο το:   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος       (oemr = open electronic medical record ).

Είναι δωρεάν. Πρόκειται για open source software ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος )
Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος αλλά ένας φίλος ιδιώτης Νευρολόγος που το χρησιμοποιεί (και μάλιστα το έχει μεταφράσει στην Ελληνική) είναι ευχαριστημένος.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Σεπτεμβρίου 2010, 15:23:48 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
66262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Φεβρουαρίου 2008, 14:40:46
από Δ. Κουναλάκης
4 Απαντήσεις
5083 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2010, 12:16:33
από Δ. Κουναλάκης
4 Απαντήσεις
63876 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαΐου 2021, 13:05:25
από Γιώργος Κανελλόπουλος
7 Απαντήσεις
6917 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2015, 17:02:09
από Denominator
2 Απαντήσεις
11709 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Απριλίου 2021, 13:25:14
από Argirios Argiriou